veza pa prijatelji?

Zefirra:
...zivi sam primer...
...i to sam ja njega ostavila...
...kako god pustis jedno vreme da se smire strasti...
...sad smo super , uvek nam je drago kad se vidimo...a ja sam srecna sa svojim deckom i on je sa svojom devojkom...ima malo nostalgije...ali oboje se slazemo da je ovako skroz ok...
...dopisujemo se , nekad izadjemo na kafu...ne treba dodushe bas od bivseg decka praviti najbolju drugaricu,ali posle shvatis da te on zaista super kapira...;)

htedoh da odgovorim, al kad sam videla tvoj post, mogu slobodno da ga citiram.. ista prica :)

Ja sam posle veze za neprijateljstvo do smrti. :)
Individualna stvar...
Mada mi nije jasno kako neki kažu da su prijatelji sa bivšim/bivšom na osnovu toga što im je drago kad se vide i ako jednom u mesec dana izađu. Prijateljstvo podrazumeva mnogo više od jedne kafe mesečno ili od prijatnog razgovora telefonom. Pa ja to radim sa ljudima koji su mi poznanici iz nekog vremena. A bivše ljubavi u tu kategoriju poznanika svakako ne mogu da se svrstaju...
Meni je sve to nekako filmski bezveze, tipa ''Sex i grad'': sretne se neko sa bivšim/bivšom i onda razmenjuje utiske svoje emotivne ili sexualne veze sa novim partnerom. Nekako izopačeno i totalno neživotno.
A dokle god postoje i najmanje varnice ili jako sećanje da si sa tom osobom imao i delio nešto, teško da tu ima mesta prijateljstvu... Može da postoji samo dragost, bes ili tuga prilikom susreta...

Zefirra:
...zivi sam primer...
...i to sam ja njega ostavila...
...kako god pustis jedno vreme da se smire strasti...
...sad smo super , uvek nam je drago kad se vidimo...a ja sam srecna sa svojim deckom i on je sa svojom devojkom...ima malo nostalgije...ali oboje se slazemo da je ovako skroz ok...
...dopisujemo se , nekad izadjemo na kafu...ne treba dodushe bas od bivseg decka praviti najbolju drugaricu,ali posle shvatis da te on zaista super kapira...;)

Ne slazem se sa tobom.Ako te je voleo,ako mu je bar malo stalo do tebe kao pripadnice suprotnog pola,ako to nije bio samo sex,on kao muskarac nece moci da izlazi sa tobom i tvojim deckom i da se folira kao da se nista nije dogodilo.Mozda gresim ali ja to tako gledam

Vrlo relativno pitanje, zavisi od mnostva faktora. Iz sopstvenog izkustva mogu da kazem da je to u sustini tesko. Ako je jedna strana povredjena prilikom rastanka npr , verovatno da od prijateljstva nece biti nista opet sa druge strane je sve moguce ako se potrudite...

ALTEC:
Kao sto vidite, muskarci generalno smatraju da ne moze, a zene misle da moze...
u prevodu, ZENE SU NAJVEROVATNIJE U ZABLUDI....
da'l je moguce da danasnji muskarci toliko dobro lazu :)
pravi prevod je nesto sasvim drugo... u smislu onoga daj sta dash... MUSKARCI se zadovolje ponudjenim svesni da je to sve sto mogu da imaju ili isto prihvate nadajuci se da ce to prijateljstvo opet preci u nesto drugo...

A kakva je zapravo razlika između ljubavi i prijateljstva?
Zar nismo nekome koga volimo pre svega prijatelji? pa tek onda ljubavnici i životni saputnici.
Verujem da u životu ne mora biti sve tako digitalno, u stilu ili jesi ili nisi.
Zar ne postoje neke nijanse od ljubavi do otvorenog neprijateljstva?
Ako se ne slažemo u seksu ili ne možemo da funkcionišemo 24/7 zar je to prepreka da se razumemo?
Ljudski je grešiti i ljubav je s(lepa)...

shokne:
Ne slazem se sa tobom.Ako te je voleo,ako mu je bar malo stalo do tebe kao pripadnice suprotnog pola,ako to nije bio samo sex,on kao muskarac nece moci da izlazi sa tobom i tvojim deckom i da se folira kao da se nista nije dogodilo.Mozda gresim ali ja to tako gledam
...posle 4 godine veze ...
...manje vishe zivota sa njim...postali smo prijatelji vishe nego ljubavnici ...jer ne moze ljubavna pocetna strast da traje tako dugo...
...na vezi mora da se radi...kod nas je to preraslo u postovanje i prijateljstvo...
...ja sam suvishe mlada da bih se udala za decka s kojim sam josh iz srednje...a i on treba nesto da prozivi...
...na kraju je i sam to shvatio , u potpunosti mi oprostio , mad mu u pochetku nije bilo svejedno , ali ja sam uvek bila korektna prema njemu...
...sad ima devojku koja ga postuje i voli i kojoj tip kao on mnogo vishe odgovara nego meni...
tako i treba da bude...
...Posle svega shvatili smo da smo dobili zaista vrednog prijatelja jedno u drugome.

...kad i njegova majka josh uvek pita kako sam...onda mozes biti siguran da smo ostali u dobrim odnosima...moram priznati da sam svaku svoju 'svekrvu' volela skoro vishe nego rodjenu majku :) i sad je isto sa novom :) :) :)...

:) :)

naravno da moze,ali sve zavisi kako se zavrsi...sa sam bio da sevojkom 4 god i rastali se normalno..nismo se vidjali pola godine onako...sada ima decka i ja devojku cak i izlazimo zajedno..malo cudno ali je gledam kao sestru..nema sanse da bi mogao da je poljubim a o sexu da ne pricam..ne gledam je na taj nacin..

Nancy88:
sta mislite mogu li dvoje posle duze veze zaista biti prijatelji?

hm...ja sam mislila da mogu...jos donekle tako mislim...raskinula sam sa deckom nakon pet i po godina zabavljanja...i evo vec godinu dana smo "prijatelji"...cujemo se, idemo na kafu, ali svaki put kada se sretnemo ili pati on ili ja...tesko je to, ali nije neizvodivo...mislim da treba da protekne dosta vode jednom rekom... :?

Back