13 октобар 09 Миша Вацић, активиста Српског народног покрета „1389“, из затвора поручује:Политички сам заробљеник ове ненародне власти
Данас ко год јавно наступи с националном идејом, одмах бива проглашен фашистом. Бестидне манипулације владајућих мешетара против младих родољуба су све болесније
Парадокс читаве хајке на нас управо је то да ми највише волимо своју отаџбину Србију
И поред хајке, хистерије лажи и режимске преваре, коначна победа биће наша
На дан кад је требало да се у Београду одржи „Поворка поноса“, ухапшен је Миша Вацић, истакнути активисти Српског народног покрета „1389“.
По хитном поступку, осуђен је на 30 дана затвора. Из Падинске Скеле, где се налази на одслужењу казне, Вацић је послао отворено писмо које Правда преноси у целини.
Превара и лажни сведоци
– Драги мени Срби и Српкиње, пишем вам из затвора Падинска Скела, а где ме је на превару и уз лажне сведоке сместио актуелни режим, заједно са другим српским националистима који су се попут мене нашли на удару евроатлантских фарисеја. Жртве смо због отвореног и јавног става о одбрани и очувању морала, вере, чистоте и добра нашег града, земље и народа.
Противећи се болесној политичкој манифестацији Содоме и Гоморе, срама и зла, тј. паради педера. Принцип у режимским марифетлуцима је јасан: Кадија те тужи – кадија ти суди; с тим што бих ја додао још: Кадија те хапси – кадија ти лажно сведочи.
Опште је познато да марионетски режим не преза ни од чега у сукобљавању са својим политичким неистомишљеницима. Најлакши начин да човек буде дискредитован и ућуткан је да се јавности представи као насилник, фашиста, хулиган, опасност по јавно добро, безбедност и имовину свих грађана, тј. као државни непријатељ. Парадокс читаве хајке на нас, нове државне непријатеље, управо је то да ми највише волимо своју отаџбину Србију; и зато сам ту где јесам, прогоњен и преко јавних медија клеветан.
Болесне манипулације
Данас ко год јавно наступи с националним програмом и идејом, одмах бива проглашен фашистом. Бестидне манипулације владајућих мешетара против младих родољуба су све болесније и перфидније. Под изговором евро-америчке демократије режим је узурпирао медије и онемогућује према режиму критички настројеним родољубима да народу предоче другачије мишљење од званичне политике власти.
Мој случај је прост. Политички сам заробљеник ненародног и богоборачког режима. Робови слугерањске власти су ме на превару лишили слободе и то у порти храма, након Литургије. Лажљиво, какви су иначе, позвао ме један од оперативаца у цивилу, роб слугерањског режима, до његових кола поред цркве, да попричамо. Не слутећи да тако и толико отворено могу да лажу, пошао сам с њим. Кад смо стигли, одмах се појавило униформисано појачање и под изговором да ме траже на разговор командири у полицијској управи Стари Град, пребачен сам тамо.
У згради полицијске управе Стари Град сам чекао три сата, да би ми у својству „грађана“ (значи: не ухапшеног) узели изјаву за службену белешку, после које ми је речено да ћу добити своју личну карту назад и слободно напустити објекат. Мада до тога није дошло, већ сам још четири сата провео чекајући. Све док ме нису одвели у СУП „29. новембар“ са изговором да судија мора да ми да личну карту и да сам онда слободан. У судници при „29. новембру“ сам саслушан, без да ми је указано на мој правни статус и право на адвоката.
Судска фарса
Након мог саслушања код градског судије за прекршаје у Београду Горана Милутиновића, у судници су ступили и такозвани сведоци Благојевић Радета, полицијски службеник Одељења за јавни ред и мир ГСУП-а Београд и Ивковић Ивица, виши полицијски службеник инспектор, помоћник командира полицијске управе Стари Град. Обојица су бестидно лагали и дали лажна сведочења против мене.
Иако су им приче биле дословце истоветне, биле су апсолутно контрадикторне са правим збивањем тог јутра и у отвореном сукобу са истином. Поред њих, у судницу је више пута упадао човек чије име не знам, али стража која ме је чувала ми је рекла да је реч о председнику градског суда, који је иначе уопште ретко виђен у згради СУП-а „29. новембра“, да би тог дана у четири сата, колико је суђење трајало, бар четири пута улазио у судницу где ми се судило и на уво разговарао са судијом Гораном Милутиновићем. Епилог је јасан.
Са два лажна сведока, слугу марионетског режима: Благојевић Радетом и Ивковић Ивицом, уз честе посете и дошаптавања председника суда и судије, као и неуказивање мени на моје право на правног браниоца–адвоката, при том узимајући моју изјаву из дневних новина Курир: „Позивам народ Србије да се окупи на платоу у највећем броју на АПСОЛУТНО НЕНАСИЛНОЈ СВЕНАРОДНОЈ СРПСКОЈ ЖУРЦИ СЕКСУАЛНО НЕДЕВИЈАНТНИХ ОСОБА, а у случају да се парада откаже да прославимо велику победу, јер ћемо се увек супротставити злу, ненасилним гандијевским методама“, ја сам по кратком поступку осуђен на 30 дана затвора и одмах експресно послат на издржавање казне.
Пре него што је пресуда уопште изречена, цео дан сам био недоступан на мобилном телефону, моји забринути пријатељи су ангажовали адвокате да ме пронађу и помогну ми.
Прогон и подметачине
Тако је један од адвоката и дошао до СУП-а „29. новембар“, распитујући се за мене. И док сам ја био у „29. новембар“ на суђењу, које је дуго трајало, стража на улазу зграде је мом адвокату тврдила да ја нисам уопште у згради СУП-а. То вече сам заједно са још четири српска родољуба пребачен у затвор Падинска Скела, где је током ноћи стигло још младих Срба. Случајеви осталих притворених критичара власти и бранитеља части Србије су исто прожети перфидним лажима робова слугерањског режима.
Много је неправде тога дана над омладином Србије начињено. Сви ухапшени српски младићи су одмах писали жалбе на срамне и за Србију понижавајуће пресуде. Све жалбе, међу њима и жалба мојих адвоката, експресно су одбијене, што је правдано још глупљим изговорима него саме нечастиве пресуде.
Опет ударац од стране робова слугерањске власти, Веће за прекршаје у Београду, састављено од судија: председника већа Гордане Гавриловић, и чланова већа Весне Дамњановић и Мирослава Јањетовића, у најавној седници одбили су моју жалбу и потврдили казну темељену на лажним оптужбама сведока, који иначе не само да су лажни сведоци већ су и активно учествовали у припреми и покретању мог хапшења.
Већ помињани Ивковић Ивица је потписао налог за моје привођење које сам описао, на који лажовски и преварантски начин је изведено. И док нас држе затворене, на слободи нам прогоне истомишљенике, претурају по кућама, застрашују и шиканирају укућане, подмећу разно-разне опасне предмете како би нас преко својих (масовних) медија, на којима од дана нашег хапшења траје хајка на наше организације, представили као опасност по општу сигурност државе и грађана, и тако издејствовали забрану родољубивих удружења, а младим родољубима осигурали боравак у затвору.
Само, и поред хајке, хистерије лажи и режимске преваре, коначна победа биће наша. Српски родољуби уз себе имају истину, правду, вечну љубав према отаџбини Србији и веру у Господа нашег, Бога правде.
Текст је из данашње Правде.