Vesti sa...

13 октобар 09 Миша Вацић, активиста Српског народног покрета „1389“, из затвора поручује:Политички сам заробљеник ове ненародне власти
Данас ко год јавно наступи с националном идејом, одмах бива проглашен фашистом. Бестидне манипулације владајућих мешетара против младих родољуба су све болесније

Парадокс читаве хајке на нас управо је то да ми највише волимо своју отаџбину Србију

И поред хајке, хистерије лажи и режимске преваре, коначна победа биће наша

На дан кад је требало да се у Београду одржи „Поворка поноса“, ухапшен је Миша Вацић, истакнути активисти Српског народног покрета „1389“.
По хитном поступку, осуђен је на 30 дана затвора. Из Падинске Скеле, где се налази на одслужењу казне, Вацић је послао отворено писмо које Правда преноси у целини.

Превара и лажни сведоци

– Драги мени Срби и Српкиње, пишем вам из затвора Падинска Скела, а где ме је на превару и уз лажне сведоке сместио актуелни режим, заједно са другим српским националистима који су се попут мене нашли на удару евроатлантских фарисеја. Жртве смо због отвореног и јавног става о одбрани и очувању морала, вере, чистоте и добра нашег града, земље и народа.
Противећи се болесној политичкој манифестацији Содоме и Гоморе, срама и зла, тј. паради педера. Принцип у режимским марифетлуцима је јасан: Кадија те тужи – кадија ти суди; с тим што бих ја додао још: Кадија те хапси – кадија ти лажно сведочи.
Опште је познато да марионетски режим не преза ни од чега у сукобљавању са својим политичким неистомишљеницима. Најлакши начин да човек буде дискредитован и ућуткан је да се јавности представи као насилник, фашиста, хулиган, опасност по јавно добро, безбедност и имовину свих грађана, тј. као државни непријатељ. Парадокс читаве хајке на нас, нове државне непријатеље, управо је то да ми највише волимо своју отаџбину Србију; и зато сам ту где јесам, прогоњен и преко јавних медија клеветан.

Болесне манипулације

Данас ко год јавно наступи с националним програмом и идејом, одмах бива проглашен фашистом. Бестидне манипулације владајућих мешетара против младих родољуба су све болесније и перфидније. Под изговором евро-америчке демократије режим је узурпирао медије и онемогућује према режиму критички настројеним родољубима да народу предоче другачије мишљење од званичне политике власти.
Мој случај је прост. Политички сам заробљеник ненародног и богоборачког режима. Робови слугерањске власти су ме на превару лишили слободе и то у порти храма, након Литургије. Лажљиво, какви су иначе, позвао ме један од оперативаца у цивилу, роб слугерањског режима, до његових кола поред цркве, да попричамо. Не слутећи да тако и толико отворено могу да лажу, пошао сам с њим. Кад смо стигли, одмах се појавило униформисано појачање и под изговором да ме траже на разговор командири у полицијској управи Стари Град, пребачен сам тамо.
У згради полицијске управе Стари Град сам чекао три сата, да би ми у својству „грађана“ (значи: не ухапшеног) узели изјаву за службену белешку, после које ми је речено да ћу добити своју личну карту назад и слободно напустити објекат. Мада до тога није дошло, већ сам још четири сата провео чекајући. Све док ме нису одвели у СУП „29. новембар“ са изговором да судија мора да ми да личну карту и да сам онда слободан. У судници при „29. новембру“ сам саслушан, без да ми је указано на мој правни статус и право на адвоката.

Судска фарса

Након мог саслушања код градског судије за прекршаје у Београду Горана Милутиновића, у судници су ступили и такозвани сведоци Благојевић Радета, полицијски службеник Одељења за јавни ред и мир ГСУП-а Београд и Ивковић Ивица, виши полицијски службеник инспектор, помоћник командира полицијске управе Стари Град. Обојица су бестидно лагали и дали лажна сведочења против мене.
Иако су им приче биле дословце истоветне, биле су апсолутно контрадикторне са правим збивањем тог јутра и у отвореном сукобу са истином. Поред њих, у судницу је више пута упадао човек чије име не знам, али стража која ме је чувала ми је рекла да је реч о председнику градског суда, који је иначе уопште ретко виђен у згради СУП-а „29. новембра“, да би тог дана у четири сата, колико је суђење трајало, бар четири пута улазио у судницу где ми се судило и на уво разговарао са судијом Гораном Милутиновићем. Епилог је јасан.
Са два лажна сведока, слугу марионетског режима: Благојевић Радетом и Ивковић Ивицом, уз честе посете и дошаптавања председника суда и судије, као и неуказивање мени на моје право на правног браниоца–адвоката, при том узимајући моју изјаву из дневних новина Курир: „Позивам народ Србије да се окупи на платоу у највећем броју на АПСОЛУТНО НЕНАСИЛНОЈ СВЕНАРОДНОЈ СРПСКОЈ ЖУРЦИ СЕКСУАЛНО НЕДЕВИЈАНТНИХ ОСОБА, а у случају да се парада откаже да прославимо велику победу, јер ћемо се увек супротставити злу, ненасилним гандијевским методама“, ја сам по кратком поступку осуђен на 30 дана затвора и одмах експресно послат на издржавање казне.
Пре него што је пресуда уопште изречена, цео дан сам био недоступан на мобилном телефону, моји забринути пријатељи су ангажовали адвокате да ме пронађу и помогну ми.

Прогон и подметачине

Тако је један од адвоката и дошао до СУП-а „29. новембар“, распитујући се за мене. И док сам ја био у „29. новембар“ на суђењу, које је дуго трајало, стража на улазу зграде је мом адвокату тврдила да ја нисам уопште у згради СУП-а. То вече сам заједно са још четири српска родољуба пребачен у затвор Падинска Скела, где је током ноћи стигло још младих Срба. Случајеви осталих притворених критичара власти и бранитеља части Србије су исто прожети перфидним лажима робова слугерањског режима.
Много је неправде тога дана над омладином Србије начињено. Сви ухапшени српски младићи су одмах писали жалбе на срамне и за Србију понижавајуће пресуде. Све жалбе, међу њима и жалба мојих адвоката, експресно су одбијене, што је правдано још глупљим изговорима него саме нечастиве пресуде.
Опет ударац од стране робова слугерањске власти, Веће за прекршаје у Београду, састављено од судија: председника већа Гордане Гавриловић, и чланова већа Весне Дамњановић и Мирослава Јањетовића, у најавној седници одбили су моју жалбу и потврдили казну темељену на лажним оптужбама сведока, који иначе не само да су лажни сведоци већ су и активно учествовали у припреми и покретању мог хапшења.
Већ помињани Ивковић Ивица је потписао налог за моје привођење које сам описао, на који лажовски и преварантски начин је изведено. И док нас држе затворене, на слободи нам прогоне истомишљенике, претурају по кућама, застрашују и шиканирају укућане, подмећу разно-разне опасне предмете како би нас преко својих (масовних) медија, на којима од дана нашег хапшења траје хајка на наше организације, представили као опасност по општу сигурност државе и грађана, и тако издејствовали забрану родољубивих удружења, а младим родољубима осигурали боравак у затвору.
Само, и поред хајке, хистерије лажи и режимске преваре, коначна победа биће наша. Српски родољуби уз себе имају истину, правду, вечну љубав према отаџбини Србији и веру у Господа нашег, Бога правде.

Текст је из данашње Правде.

Приштина: Бившим официрима ОВК укупно 13 година затвора
02. октобар 2009. 18:28 (извор : Бета)

Окружни суд у Приштини је данас осудио тројицу официра бивше терористичке ОВК на укупно 13 година затвора због нехуманог третмана, физичког злостављања и мучења цивила за време оружаних сукоба на Космету. У пресуди се наводи да су Љафти Бериша, Рустем Мустафа и Назиф Мехмети од октобра 1998. године до краја априла 1999. године у логору ОВК у селу Лапаштица наређивали и учествовали у злостављању косовских Албанаца који су били лојални српској држави и нису желели да помажу наоружане сепаратисте. На првом суђењу 2003. године, тројици официра ОВК су изречене затворске казне у трајању од укупно 40 година, али је пресудом покрајинског Врховног Суда 2005. године затражено ново суђење. Измењену пресуду је данас изрекло Веће у којем су била двојица судија Еулекса и један судија Албанац

Debilizam,treba po 25-35 svakome...E,ovo npr.treba prijaviti UN-u u predsedničkom izveštaju...Našli su kad će da presude,cim se zavrsila sednica u Ujedinejnim Nacijama...Sto mi krivo sto nemamo borbenijeg predsednika,ovo ostalo mu ne zameram,ali borbenost je za 0...To sve treba tuziti međunarodnom sudu pravde-alo zločin protiv čovečnosti!!!

EK: Priština daleko od SSP

BRISEL - Evropska komisija predstaviće sutra, zajedno sa izveštajem o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU, studiju o Kosovu, koja ne određuje unapred status Kosova, a Prištini nudi vrlo malo i po pitanju procesa stabilizacije i pridruživanja i u vezi s procesom vizne liberalizacije.

Studija izvodljivosti za Kosovo, koju je izradila Evropska komisija konstatovala je da Kosovo nije spremno da počne pregovore o potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju niti da dobije konkretnu „mapu puta" ka viznoj liberalizaciji, piše danas novosadski Dnevnik.

O kosovskim Albancima samo 12 strana

A to koliko je studija limitiranog dometa pokazuje čak i njen obim - sačinjena je na samo 12 strana, dok su ih studije za Srbiju ili Hrvatsku imale oko 50.

U dokumentu, u koji je Dnevnik imao uvid, Komisija je ponudila Kosovu mnogo manje od onoga što je bilo predviđeno u sličnim studijama za Srbiju i druge države Zapadnog Balkana, za koje je predlagan početak pregovora o SSP, a Prištini je ponuđen samo „dijalog".

Što se tiče vizne liberalizacije, EK je postavila pred kosovske vlasti niz uslova, od kojih je najvažniji sklapanje sporazuma o readmisiji i njegova efikasna primena, kako bi se dijalog o viznoj liberalizaciji pomerio s nulte tačke.

Konstatujući da je Evropski savet (šefovi vlada i država EU) u više navrata potvrdio evropsku perspektivu Kosova u okviru perspektive koju ima čitav region Zapadnog Balkana, Evropska komisija je stavila do znanja da činjenica da nezavisnost Kosova ne priznaju sve članice EU ne predstavlja prepreku suštinskom angažovanju Unije na Kosovu.

„Članice EU tumače međunarodno pravo i grade odnose s Kosovom u skladu s njihovom nacionalnom praksom. Odsustvo konsenzusa o statusu Kosova u Evropskoj uniji ne sprečava EU da bude suštinski angažovana. EU je imenovala svog specijalnog predstavnika i razmestila svoju najveću civilnu misiju Euleks s ciljem da nadgleda i pomaže Kosovu da uspostavi vladavinu prava", piše u studiji.

Zapadni Balkan napreduje, a Kosovo?

U dokumentu se dalje navodi da, i pored ostvarenog napretka Kosova u dostizanju evropskih standarda u poslednje tri godine, ono još uvek nema sposobnu zakonodavnu vlast, a funkcionisanje ekonomije i, uopšte, poslovna atmosfera na Kosovu su zabrinjavajući, zbog čega Kosovo, piše u izveštaju, gotovo da ništa ne izvozi.

Administrativni kapaciteti su takođe vrlo slabi, a i učešće Kosova u regionalnim forumima i organizacijama je postalo otežano zbog protivljenja Srbije.

„Prvi zadatak pred Kosovom je da lokalne izbore u novembru organizuje na fer i transparentan način. Manjine moraju da budu u potpunosti uključene u proces decentralizacije", navodi se u dokumentu Evropske komisije.

U zaključcima i preporukama studije EK se kaže da je Kosovo dostiglo određeni stepen političke stabilnosti, ali da je bezbednosna situacija i dalje na staklenim nogama.

Ipak, Komisija ocenjuje da Kosovo „ne sme da bude ostavljeno u zapećku dok ostatak regiona Zapadnog Balkana napreduje".

Budući da države EU imaju različit pogled na status Kosova, EK navodi da se stoga „mora primeniti princip različitosti o priznavanju, ali s jedinstvenim nastupom na unapređenju Kosova".

14. oktobar 2009. | 13:00 | Izvor: FoNet

EK: Kosovo izvor i tranzit za organizovani kriminal

BRISEL - Evropska komisija je u godišnjem izveštaju o Zapadnom Balkanu upozorila da je "Kosovo i dalje izvor i mesto tranzita za organizovani kriminal i pranje novca" i da "izaziva ozbiljnu zabrinutost".
"Kosovo je na putu krijumčarenja droge na Zapadnom Balkanu i u početnoj fazi bitke protiv terorizma", navodi se u Izveštaju o napretku u evropskim reformama u zemljama regiona i na "Kosovu pod rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN" u koji je agencija Beta imala uvid.
Evropska komisija ocenjuje da velika zabrinutost postoji "zbog ograničenog napretka u suzbijanju organizovanog kriminala, i to posebno na severu Kosova i granici/graničnoj liniji između Kosova i Srbije".
U dokumentu koji danas objavljuje Komisija i koji će obrazložiti evropski komesar Oli Ren, navodi se da "Kosovo uopšte nema neku strategiju za suzbijanje organizovanog kriminala".
Ukazuje se, međutim, na to da "pomanjkanje saradnje između Prištine i Beograda, kao i centralnih vlasti Kosova i struktura na severu ozbiljno podrivaju napore u borbi protiv organizovanog kriminala, što je ključni prioritet Evropskog partnerstva", programa približavanja Kosova standardima EU.
Prema izveštaju Komisije, ured kosovskog tužilaštva je potpisao memorandum o saradnji s Italijanskim nacionalnim direktoratom za bitku protiv mafije "u cilju razmene informacija u suzbijanju organizovanog kriminala, ali još ostaje da se to i zvanično prihvati".
"Kosovo nema valjana sredstva i sistem dobijanja obaveštajnih podataka o kriminalu da bi se moglo uhvatiti u koštac s ovom pojavom", navodi se u izveštaju.
"Nepostojanje zakona i programa o zaštiti svedoka i dalje guše napore na ovom području. Euleks igra ključnu ulogu u istrazi ozbiljnih kriminalnih dela i obezbeđivanju zaštite i bezbednosti svedoka", dodaje se u analizi Evropske komisije.
Takođe se ukazuje na to da je "Kosovo i dalje izvor, odredište i tranzitni put za trgovinu ljudima".
Žrtve ovog vida organizovanog kriminala su u 60 odsto slučajeva ljudi kojima se "trguje unutar Kosova", dok je po 20 odsto žrtava iz Moldavije, odnosno zapadnobalkanskih zemalja.
U izveštaju se takođe upozorava da je na Kosovu "sve veći problem i trgovina decom koja se primoravaju na prosjačenje".

Beta, 14.10.2009 11:36:37

Kakvu buducnost moze da ima dete koje je rodjeno slepo i bez ruku i nogu...

Umro papa Ivan Pavao Drugi

14-09-2009

Papa Ivan Pavao Drugi, lider milijarde rimo-katolika širom svijeta više od 26 godina, umro je završavajući svoju vladavinu koja je pomogla pad Sovjetskog komunizma, tokom koje je puno putovao, i podržavajući crkvenu doktrinu.

Zvaničnici Vatikana su saopćili da je 84-ro godišnji papa umro u 21:37 sati po srednje-evropskom vremenu u svojim odajama u Vatikanu, dan nakon što su crkveni zvaničnici saopćili da je njegov krvotok zaustavljen zbog infekcije koja se proširila njegovim tijelom.

Izabran 1978, rodjen u Poljskoj, kao Karol Wojtyla, Ivan Pavao je bio prvi papa koji nije italijan u posljednjih 450 godina.

Predsjednik Obama, na vijest o smrti pape, u kratkom obraćanju ispred Bijele kuće je rekao da je svijet izgubio šampiona u borbi za ljudsku slobodu. Katolička crkva je izgubila svog pastira. Dobri božiji sluga ispunjen vjerom je pozvan kući, rekao je predsjednik Bush, koji je naredio da se zastava na Bijeloj kući, u znak žalosti, spusti na pola koplja.

Bivši predsjednik George W.Bush je u svom saopćenju odao priznanje papinoj ulozi u obaranju komunizma, pozdravljajući ga kao zvijezdu vodilju za sve ljude.

Drugi bivši predsjednik Sjedinjenih Država, Bill Clinton u posebnoj izjavi je sopćio da su on i njegova supruga Hillary duboko ožalošćeni smrću pape. Gospodin Clinton je rekao da je Ivan Pavao bio duhovni lider, koji je naglašavao zajedničku munaost ljudi svih vjera.

Ban KI Mun: Visoki Dečani mesto pomirenja
Beta – pre 27 minuta
VISOKI DEČANI, 24. jula 2012. (Beta) - Generalni sektretar UN Ban Ki Mun posetio je u utorak na Kosovu manastir Visoke Dečane i ukazao, po rečima arhimadrita Save Janjića, da taj i ostali manastiri imaju ulogu mesta pomirenja.

Generani sekretar je sa suprugom Ban Sun Taek i zvaničnicima UN u njihovoj pratnji, i s predstavnicima UNMIK u manastir došao iz Prišitne gde je razgovarao sa predsednicom i premijerom Kosova, Atifetom Jahjagom i Hašimom Tačijem.

Goste je u Visokim Dečanima, manastiru Srpske pravoslavne crkve koji je na listi Svetske kulturne baštine organizacije UNESKO, dočekao arhimandrit Sava i, na engleskom, ih obavestio o istroijatu i značaju manastira.

Arhimandrit je rekao za agenciju Beta da Ban Ki Mun tokom razgovora s njim i monasima nije davao nikave političke izjave.

"Generalni sekretar UN je rekao da je kosovskim vastima danas u Prištini ukazao na veliki značaj Visokih Dečana i drugih svetinja i crkava i da ih treba očuvati", preneo je Sava.

Po rečima Save, Ban Ki Mun je zadovoljan što je video Visoke Dečane. "Ukazao je na to da ova sveta mesta imaju zadatak i ulogu da budu mesta pomirenja medju ljudima", kazao je Sava i dodao da "i mi svi imamo takvu percepciju".

Ban je potom posetio Prizren i tamošnju katolicku crkvu, džamiju i Saborni hram Svetog Djordja, delimično obnovljen posle etničkog nasilja iz marta 2004

Back