Veštačka inteligencije odgovara na pitanje koja je verzija hrišćanstva najbliža ranom hrišćanstvu

Te stvari koje je teško razumeti kod Pavla...... pitaj, nemoj da se stidiš...... :hik: .... čika Boki i AI ćemo ti razjasnimo.... z:poz:

Mnoge proturječnosti koje se pripisuju Pavlu oko ishrane ne mogu da se isprave, proturječnosti oko ženine duge kose i pokrivala ne mogu da se iprave, proturječnosti oko vjere i djela (te može te ne može da spašava) ne može da se isprave ... jer proturječno je proturječno.

Sam si se pokazao kao proturječan oko vegetarijanstva kao nulte točke. Boki je jednostavno bogac.

Na vegetarijanstvo ne gladaj kao na post i nemrs. Vegatarijanstvo je nulta točka ili pravo stanje stvari u ishrani a mesojedstvo je degradacijski put dok je post (suzdržavanje od jela i pića) ispravljanje grešaka u vegetarijanstvu. Ti to tako ne možeš gledati jer ti je sve izokrenuto sa idejama.
Crkva i hrišćanstvo imaju 2.000 g. iskustvo sa postom i duhovnošću, tu ja crpim ideje :idea:, ipak bi se ja držo tih ideja. :!:

Čudan je onaj tko ne vidi Božije zakone i red koje je on uspostavio. Raj će biti za one koji već prave raj na zemlji o koji znadu što znači "budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji". U ranom kršćanstvu Božiju volju su zazivali oni koji su bili vegetarijanci, a to je bilo i prije kršćanstva. Eseni i nazireji su bili primjer tome. Već na početku milenijumskog kraljevstva Isus ana zemlji dolazi do nasilnog uspostavljanje reda. Osim što uspostavlja savez sa pravovjernim Židovima i goru Jeruzalemski uzciže nad svim gorama svijeta Bog Silni uspostavlja savez i sa živtinjama a to znači da ih odmah zaštićuje a to znači da će umirati oni koji bi "postepeno" htjeli preći na vegetarijanstvo, slično kao št će umirati oni narodi koji odbiju duhovnu jurizdikciju Jeruzalema nad svijetom pa kod njih "neće padati kiša".
Crkva i hrišćanstvo imaju 2.000 g. iskustvo sa postom i Rajem, ipak bi se ja držo toga. :aha:

Ne priznajem tvoje svetitelje. Ružno treba pisati o mesojedstvu a ne lijepo o vegetarijanstvu i postu.
Vidi, ima na početku hrišćanstva oni gnostici i manihejci koji su za svet i prirodu i telo pričali da su zlo po svojoj prirodi i postojanju, prezirali su telo i brak, mislim da što se tiče hrane i tu su imali neka stroga pravila, mesna hrana nije loša po svojoj prirodi.

A, bre, ako je po tebi mesna hrana nešto loše (nije :ne:) , onda valjda je post nešto dobro i treba pisati lepo i pozitivno, skroz si bre kontradiktoran.

Ne moraš da priznaješ, čitaj to na intelektualnom nivou, ti si jedan vanserijski intelektualac. :hik:

Mnoge proturječnosti koje se pripisuju Pavlu oko ishrane ne mogu da se isprave, proturječnosti oko ženine duge kose i pokrivala ne mogu da se iprave, proturječnosti oko vjere i djela (te može te ne može da spašava) ne može da se isprave ... jer proturječno je proturječno.

Sam si se pokazao kao proturječan oko vegetarijanstva kao nulte točke. Boki je jednostavno bogac.
Ma, da, što su Apostoli i a.Petar i Crkva i apostolski učenici prihvatili a.Pavla, to je nebitno, verovatno je bitnije tvoje mišljenje ili to što si ovo negde pročito. :aha:

Crkva i hrišćanstvo imaju 2.000 g. iskustvo sa postom i duhovnošću, tu ja crpim ideje :idea:, ipak bi se ja držo tih ideja. :!:

Crkva i hrišćanstvo imaju 2.000 g. iskustvo sa postom i Rajem, ipak bi se ja držo toga. :aha:
post.jpg

Ma, da, što su Apostoli i a.Petar i Crkva i apostolski učenici prihvatili a.Pavla, to je nebitno, verovatno je bitnije tvoje mišljenje ili to što si ovo negde pročito. :aha:
Ima sposobnost razdvajati istinu od laži i to je to. Bog dao razum pa je tu odgovornost. To tebi fali pa nemaš puno odgovornosti....

A, bre, ako je po tebi mesna hrana nešto loše (nije :ne:) , onda valjda je post nešto dobro i treba pisati lepo i pozitivno, skroz si bre kontradiktoran.getarijanstvo

Mesojedstvo i ubijanje životinja je zlo. Amen. Vegeterijanstvo bez hrane životinjskog porjekla kao što je mlijeko je bolje.

Ne moraš da priznaješ, čitaj to na intelektualnom nivou, ti si jedan vanserijski intelektualac. :hik:

Pa naravno, nisam serijsko intelektualac ili papagaj. A ti si očito serijski vjernik neke sekte ili pravoslavlja...sad nisam te čitao po temama ...ne znam te detaljnije.

Najvažniji je post mislima.
Naravno, duhovni post.

Ma, ovo, totalno van konteksta, ko da ne postoje hrišćani koji poste i ceo život po strogim pravilima i telesnog posta.

I, rugaju se čoveku svešteniku, možda ima nekih telesnih bolest problema, možda mu takav metabolizam i geni da je sklon debljini, možda se ugojio pre nego što je postao sveštenik pa ne može više ni postom da skine, ma totalna glupost ta slika.

Mesojedstvo i ubijanje životinja je zlo. Amen. Vegeterijanstvo bez hrane životinjskog porjekla kao što je mlijeko je bolje.
Dobro, sad znamo da imaš nekih gnostičkih i manihejskih stvari, treba da znaš da su oni su bili sektaši. ‼️

Pa naravno, nisam serijsko intelektualac ili papagaj. A ti si očito serijski vjernik neke sekte ili pravoslavlja...sad nisam te čitao po temama ...ne znam te detaljnije.
☝️ ..... :zper:

Na primjer, nisam uopće htio gledati film Passion by Gipson kad sam vidio nekoliko reklama s tim strašnim fizičkim sakaćenjima, bičevanjem Isusa... to ne bi trebalo biti smisao filma i glavna poruka.

Ali da si mi ideju...idem sad pokrenuti jednu temu.
Pa, i nije glavna poruka, ali, ima smisao i bičevanje i pasija.

Pozdrav. z:poz:

Back