Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono u vama u šta ja verujem, vi očigledno još niste primetili.

I polako. Nisam rekla da to mora da bude odmah..
Вјерујем и ја у тебе да ћеш како се више будеш упознавала са дјелима Светих Отаца схватити оно основно што су они учили а то је да ван Цркве нема истине.

Видим да је некима смијешно али то је истина. Ван Православне Цркве нема истине.
"Дом Божији, Црква Бога живога, стуб и тврђава истине (1.Тим.3,15). Према томе, нема потребе да се осврћемо око себе и да тражимо истину овде или онде. Она је близу. Буди у Цркви, држи све што она држи и бићеш у истини, овладаћеш истином, живећеш по њој и у њој, и због тога ћeш се испунити истинским животом. Ван Православне Цркве нема истине. Она једина чува све оно што је Господ заповедио преко светих апостола, и због тога је она истинска Апостолска Црква.

Други су изгубили Апостолску Цркву, али због хришћанског осећања да само Апостолска Црква може верно да чува и указује на истину – решише да је сами устроје. То су и учинили, и име су јој такво дали. Но, име су дали, али јој суштину нису могли придодати. Јер, Апостолска Црква је преко апостола саздана Господом Спаситељем, по благовољењу Оца, благодаћу Светог Духа. Сами људи тако нешто не могу учинити. Они који то, међутим, мисле, личе на децу која се играју са луткама. Ако на земљи нема истинске (Православне) Апостолске Цркве, онда је узалудан труд да се она сазда. Но слава Господу који не дозвољава адовим вратима да је надвладају. Она постоји и биће, по Његовом обећању, до скончања века. То и јесте наша Православна Црква. Слава Богу!
"
- св. Теофан Затворник

Мисли за сваки дан у Години... ново штиво за Јасну...

ЈаснаКупиМе.jpg

Вјерујем и ја у тебе да ћеш како се више будеш упознавала са дјелима Светих Отаца схватити оно основно што су они учили а то је да ван Цркве нема истине.
Jedno je upoznati se, drugo je prepoznati, treće je to živeti. Možeš se
upoznati, pa i sve napamet znati, ali bez duhovne prakse i oživljavanja
tog znanja u sebi, to je ništa. To je i dalje njihovo znanje, a ne tvoje.

A kao što vidiš na temi Oboženje, oni te ohrabruju da postane tvoje.

Dakle, brojanice...

Jedno je upoznati se, drugo je prepoznati, treće je to živeti. Možeš se
upoznati, pa i sve napamet znati, ali bez duhovne prakse i oživljavanja
tog znanja u sebi, to je ništa. To je i dalje njihovo znanje, a ne tvoje.

A kao što vidiš na temi Oboženje, oni te ohrabruju da postane tvoje.

Dakle, brojanice...
И све то се у Цркви ради. Нема обожења ван Цркве.

Па не читаш Јеванђеље како треба, већ ко лектиру...

Ако га уопште и читаш од Цигиша и њихових копи-пејстова о карми и реинкарнацији
Ma ne nego sam zla i opaka i zato ništa ne razumem. :lol:

A ne moram ja sa svačijim mislima da rezoniram. Misli ko misli,
svako ih ima i previše.

Koji je danas dan po njegovom kalendaru? Daj da nađem taj dan
pa da idem mirno na spavanje.

УТОРАК

Тада ако вам ко рече: Ево овде је Христос или онде, не верујте. Устројивши на земљи свету Цркву, Христос Господ, Спаситељ наш, жели да у њој пребива као њена глава, као њен оживитељ и управитељ. Христос је у Православној Цркви нашој, и ни у којој другој. Стога га другде ни не тражи, јер га нећеш наћи. Ако неко из неправославних кругова дође и почне да те убеђује: “Христос је код нас” – не веруј му. Ако чујеш од некога: “Код нас је апостолска општина, код нас је Христос” – не веруј. Црква основана од апостола постоји на земљи. То и јесте Православна Црква. И ту је Христос. А та, јуче основана општина, не може да буде апостолска, и у њој нема Христа. Немој веровати ономе који говори: “У мени је Христос”, а туђи се од Цркве, њене пастире неће да призна и не освећује се тајнама. У њему није Христос, него други дух који себи присваја име Христа да би те одвукао од Христа Господа и од Његове свете Цркве. И не веруј никоме ко ти буде предлагао нешто што је и најмање страно Цркви. Све такве познај као оруђе лажљивих духова и као проповеднике лажи.

Ako sam ubola pravi utorak.

Ovaj govori ko Mona, samo što navija za svoju stranu.

Koji je danas dan po njegovom kalendaru? Daj da nađem taj dan
pa da idem mirno na spavanje.
Не мораш тачно по дану, већ од почетка нове године, па дан за даном...

Кад почне недеља Фарисеја и Митара, тад тек почиње прецизно праћење те књиге, ал је то тешка тема за тебе и небитна...

Најбољи је Пролог владике Николаја, прецизнији је и мисли упроштеније...

Сутра је свети Антоније велики, па по њему, а не по измењеном календару који збињује и упућеније пратиш централизовану мисао водиљу

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back