- Poruka
- 10.204
Тако теби то звучи...Ovaj govori ko Mona, samo što navija za svoju stranu.
Избаци Мону из главе и увек се пре чтенија духовног помоли бар мало за разумевање...
Та књига је претешка, боље Пролог
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Тако теби то звучи...Ovaj govori ko Mona, samo što navija za svoju stranu.
Није ти баш прикладно поређење јер Православна Црква и Јеховини свједоци нису упоредиве вјерске заједнице.УТОРАК
Тада ако вам ко рече: Ево овде је Христос или онде, не верујте. Устројивши на земљи свету Цркву, Христос Господ, Спаситељ наш, жели да у њој пребива као њена глава, као њен оживитељ и управитељ. Христос је у Православној Цркви нашој, и ни у којој другој. Стога га другде ни не тражи, јер га нећеш наћи. Ако неко из неправославних кругова дође и почне да те убеђује: “Христос је код нас” – не веруј му. Ако чујеш од некога: “Код нас је апостолска општина, код нас је Христос” – не веруј. Црква основана од апостола постоји на земљи. То и јесте Православна Црква. И ту је Христос. А та, јуче основана општина, не може да буде апостолска, и у њој нема Христа. Немој веровати ономе који говори: “У мени је Христос”, а туђи се од Цркве, њене пастире неће да призна и не освећује се тајнама. У њему није Христос, него други дух који себи присваја име Христа да би те одвукао од Христа Господа и од Његове свете Цркве. И не веруј никоме ко ти буде предлагао нешто што је и најмање страно Цркви. Све такве познај као оруђе лажљивих духова и као проповеднике лажи.
Ako sam ubola pravi utorak.
Ovaj govori ko Mona, samo što navija za svoju stranu.
Ni Nikolaj mi se ne sviđa u nekim periodima njegovog života.Не мораш тачно по дану, већ од почетка нове године, па дан за даном...
Кад почне недеља Фарисеја и Митара, тад тек почиње прецизно праћење те књиге, ал је то тешка тема за тебе и небитна...
Најбољи је Пролог владике Николаја, прецизнији је и мисли упроштеније...
Сутра је свети Антоније велики, па по њему, а не по измењеном календару који збињује и упућеније пратиш централизовану мисао водиљу
Јаца са цоо мало превише вуче на Сорбонине сведоке, отуд могуће је опсесија опозиционим "деноминантима" који су класични материјалисти под фирмом хришћана, потребни за лепшу слику о својој ретро саморелигији....Није ти баш прикладно поређење јер Православна Црква и Јеховини свједоци нису упоредиве вјерске заједнице.
Гле у исти секунд пост...Ni Nikolaj mi se ne sviđa u nekim periodima njegovog života.
Па данас је време пропаганде и антипропаганде...Ni Nikolaj mi se ne sviđa u nekim periodima njegovog života.
Nisu uporedive i više puta sam objasnila zašto. U principu, ovo štoНије ти баш прикладно поређење јер Православна Црква и Јеховини свједоци нису упоредиве вјерске заједнице.
Ne bavim se ja kritikom, nego samo slušam svoj unutrašnji autoritet.Па данас је време пропаганде и антипропаганде...
Мало ко исплива из сајбер лавирината, бавеће се критиком, а не позитивизмом
Црква једина има тапију на Бога... То да је нико нема или сви имају су атеизам и комунизам у релативизмуNisu uporedive i više puta sam objasnila zašto. U principu, ovo što
priča je većim delom tačno. Samo što na Hrista niko tapiju nema.
Није он "свесност" већ личност... Дух, а не мисаоностZa mene je Hrist najviši stepen svesnosti, svesnost sama, pa kao
takav on može biti prisutan bilo gde i bilo kada.
Реко је Бог "у вама" а не "међу вама"... Не знам где покупи тај спинTe svaka škola
koja ima duhovne prakse daje i mogućnost da se to dostigne.
On priča kao da veruje u prevod ''Carstvo Božije je među vama''.
Па мораш и њега да подвргнеш преиспитивању, џаба залетања у духовне тврдњеNe bavim se ja kritikom, nego samo slušam svoj unutrašnji autoritet.
Sve što sa njim ne rezonira, nije istina.
Мора прво изнутра чуло да се изоштри, онда се боље виде помоћ споља и изнутра...Nemam više učitelja ni spoljašnjih autoriteta.
Pa zašto onda ovaj čovek kaže da je u crkvi, a ne u vama?Црква једина има тапију на Бога... То да је нико нема или сви имају су атеизам и комунизам у релативизму
Није он "свесност" већ личност... Дух, а не мисаоност
Реко је Бог "у вама" а не "међу вама"... Не знам где покупи тај спин
Духовност је свеобухватна и личносна, нема међе и апстраховање
Ja da prevaspitam unutrašnji autoritet?Па мораш и њега да подвргнеш преиспитивању, џаба залетања у духовне тврдње
Мора прво изнутра чуло да се изоштри, онда се боље виде помоћ споља и изнутра...
Вежбај Исусову молитву, боља је од емотивних обрта мантре, јер прво ојача интелект, па тек онда вуче срце да спозна мисао
Не разумем питањеPa zašto onda ovaj čovek kaže da je u crkvi, a ne u vama?
Будност тј свест је словесна категорија душе, и састоји се од речи које несвесно претварају у свесно, нејасно у јасно...Svesnost nije misaonost.
Ja da prevaspitam unutrašnji autoritet?![]()
Савест је Бог тј глас Божији... Ти ко да не знаш да ум хоће сам од себе да направи идола несавесним ехоима, који немају потврду у речима Христовим...Ego da prevaspita Boga?Ručkamo li jabuku, ručkamo..
ДаTvoje je da prevaspitaš ego, da bi seo miran i uzeo brojanice,
Не, већ га провераваш са учењем Христовим... Није сваки унутрашњи глас Божији, имаш и самоехо а и демонски препад на ум... Демони су умови, и могу да нам се накаче ко двојни телефон на интелект...a kad se unutrašnji autoritet pojavi, onda si bez brige. Samo
slušaš.
Нисам још убеђен у то, можда грешимNe znam koliko sam ti puta rekla za ove godine da mantre ne
koristim. Jel stvarno nećeš da upamtiš ili te ne zanima?
aaaa.. ti misliš da ja lažem..Нисам још убеђен у то, можда грешим
aaaa.. ti misliš da ja lažem..![]()
Нису... Рекох ти да је само Божија духовност легитимна, мани се правдања своје духовне незрелости ретроактивноNemam ništa protiv mantri. To su legitimne duhovne prakse i ko god
da ih koristi, samo napred.
Није више, а био је...Ali to nije moj izbor.
Jesam li ja nekada rekla da je moj unutrašnji autoritet moj intelekt?Ти, ти
Савест је Бог тј глас Божији... Ти ко да не знаш да ум хоће сам од себе да направи идола несавесним ехоима, који немају потврду у речима Христовим...
Та дисонанта и самосплеткарење ума ти нису познати
Да
Не, већ га провераваш са учењем Христовим... Није сваки унутрашњи глас Божији, имаш и самоехо а и демонски препад на ум... Демони су умови, и могу да нам се накаче ко двојни телефон на интелект...
To je tvoja sumnja i nepoštovanje. Ja sa tim nemam ništa.Лажеш, ал прво себе и то вешто
Нису... Рекох ти да је само Божија духовност легитимна, мани се правдања своје духовне незрелости ретроактивно
Није више, а био је...
Нећу ти ласкати, ниси дебилTo je tvoja sumnja i nepoštovanje. Ja sa tim nemam ništa.
Jedno je nekome laskati ili kritikovati njegove postupke. Ali kritikovatiНећу ти ласкати, ниси дебил
Мораш свете оце да читаш, прерасла си те младалачке заносе брбљаријама...Meni su te izjave smešne taman onoliko kao kada bi neko na svojoj
pekari napisao ''Samo je ovo pekara, sve ostale su lažne''.
''Samo ovde možete kupiti hleb''
Jel ti razumeš da mi ne možeš biti autoritet? Prvo te nisam pitala šta bihМораш свете оце да читаш, прерасла си те младалачке заносе брбљаријама...
То аутодуховенство без сагласја са опитнима је незрелост, џаба се дуриш што нећу да похвалим продубљену свест аматерски