Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini a koliko adventista poznajes koji se kriju da to javno kazu ?
Jel imas nekog takvog na forumu ?
Mener ne racunaj jer sam ja jasno naveo razloge zasto ne komentarisem svoju denominaciju stoga me smatraj vanseriskim tipom.
Inace,cisto da znas, u realnom zivotu ja ne krijem svoje versko ubedjenje nego me svi znaju u opkruzenju ko sam i sta sam !
Dakle ?

P.S. doduse moram biti iskren i priznati da nisam video ni pravoslavce da kriju svoju denominaciju,nit muslimane...

Izvini a koliko adventista poznajes koji se kriju da to javno kazu ?
Jel imas nekog takvog na forumu ?
Mener ne racunaj jer sam ja jasno naveo razxloge zasto ne komentarisem svoju denominaciju stoga me smatraj vanseriskim tipom.
Inace,cisto da znas, u realnom zivotu ja ne krijem svoje versko ubedjenje nego me svi znaju u opkruzenju ko sam i sta sam !
Dakle ?
Raskrinkan si robi.

Večnooooooooooooooooooo... bukvalno 😂
ako tražiš da ga dodirneš ili vidiš.
znači to odma izbaci iz glave ako želiš da veruješ.
mada vera nije racionalna jer veruješ u nešto što ne možeš dokazati. metafizika (iznad fizike) je van materijalnog sveta, a to je ono što zovemo duhovnost. ali nije svako ni sposoban da pređe u sferu metafizike.
recimo agnostik ne odbacuje boga, on je na stendbaju dok čovek ne nađe dokaz (u prevodu nikad). tipa ako se dokaže ja ću verovati, pa šta ćeš verovati kad već imaš dokaz :D

ako tražiš da ga dodirneš ili vidiš.
znači to odma izbaci iz glave ako želiš da veruješ.
mada vera nije racionalna jer veruješ u nešto što ne možeš dokazati. metafizika (iznad fizike) je van materijalnog sveta, a to je ono što zovemo duhovnost. ali nije svako ni sposoban da pređe u sferu metafizike.
recimo agnostik ne odbacuje boga, on je na stendbaju dok čovek ne nađe dokaz (u prevodu nikad). tipa ako se dokaže ja ću verovati, pa šta ćeš verovati kad već imaš dokaz :D
Ovako mi i @bmaxa objasni , jasnije ne može. Kao detetu. Što i jesam za ovaj pdf.

ja verujem da to božije otkrivenje možeš da otkrivaš svojim otkrivenjem. kada se otvori srce, kada se oslobodiš predrasuda itd.
evo npr jerotić, bio je hrišćanin ali nije se libio da isčita sve. i sad priča o sreći i sam dolazi do zaključka.
bog, ljubav, sreća, tuga, bol, sve te pojmove pojedinačno zasebno doživljavamo. i što spomenuh jerotića on kaže da je sreća mir i nemir u duši i kasnije objašnjava zašto nemir.

i sada ti i ja nerviramo gogili ❤️
ne nerviraš me :)
rekao si ono što i ja mislim
dok ne otvori srce dzaba mu sve

Mozes ti i o roditeljstvu ali ocito vise o tudjem umesto o svom...
...brak ti i porodica u generalnim smislu nije neka top tema
,tako si se bar do sada eksponirala stoga nemoj mi zamerati ama nisam na stanovistu da imas puno toga o tome reci...mislim na pozitivne stvari,svakako.
Naravno,lako me mozes demantirati u vezi ovog ako otvoris neku takvu temu i das neki dobar uvod pa cemo videti dokle cemo stici u razgovoru.
:D
htedoh o tvom ali kako samo ženu spominješ shvatih da nema o čemu
a o svom roditeljstvu sa takvom osobom onda nema šta da razgovaram, nisi adekvatan sagovornik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back