Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne slazem se sa njim. Postoji teista agnostik, koji ne veruje da se moze dokazati, ali ipak veruje.
Drugo, ne mozes verovati u Boga, kao Ocu, ako ne znas da postoji. Slepa vera, je zatucanost.
to što ti pišeš su fideisti.

pravda je slepa a nije zatucana.

bog je osećaj, to ne znači da ne postoji ali ja nemam način da ti dokažem da postoji. kao kad bi ti opisivao kako mene nešto boli ti ništa ne bi osećao i rekao da bol ne postoji.
pa čemu da se ubeđujemo u nešto što ne možemo dokazati.
a drugo su religije, dogme i tumačenja nečijeg mišljenja.

to što ti pišeš su fideisti.

pravda je slepa a nije zatucana.

bog je osećaj, to ne znači da ne postoji ali ja nemam način da ti dokažem da postoji. kao kad bi ti opisivao kako mene nešto boli ti ništa ne bi osećao i rekao da bol ne postoji.
pa čemu da se ubeđujemo u nešto što ne možemo dokazati.
a drugo su religije, dogme i tumačenja nečijeg mišljenja.
Pravda je slepa u drugom smislu, nego da verujes u sve sta pise u nekom svetom spisu... no kad saznas, druga je prica. Pocnes i taj spis da ispitujes,
protivu logike i saznanja...

Pravda je slepa u drugom smislu, nego da verujes u sve sta pise u nekom svetom spisu... no kad saznas, druga je prica. Pocnes i taj spis da ispitujes,
protivu logike i saznanja...
vidi, ja ne verujem da je mojsije bukvalno razdvojio more, a imaš ljudi koji veruju. zašto, zato što ne dovode u pitanje božiju moć. oni to ne mogu da dokažu i zato veruju da je neko video i to zapisao.

717b87a63a34591c79a426bc12db0d6e--amal-paulo-coelho.jpg

Laku noć

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back