Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanima me jesu li ovo dvoje ikad imali neku ozbiljnu teološku raspravu ili su samo prepucavanja u pitanju?
ako te nešto zanima u vezi mene onda me pitaš direktno
i šta znači ozbiljna teološka rasprava?
ti citiraš i citiraš bibliju i on citira i citira bibliju
razmišljanje svojom glavom nemate
ni jedan nije odstupio ni milimetar od svog ubedjenja

ne nismo imali ozbiljnu teološku raspravu
uopšte nisam potkovana to je robi potkovam :D
ja imam srce i dušu što vi nikada nećete imati pa sve teološke knjige ovog sveta da pročitate :)

e tako :D

ako te nešto zanima u vezi mene onda me pitaš direktno
Pa eto vidiš napisao sam poruku u temi u kojoj si aktivna.

i šta znači ozbiljna teološka rasprava?
Argumentovana rasprava o ozbiljnim temama značajnim za odnos čovjeka prema Bogu.

ti citiraš i citiraš bibliju i on citira i citira bibliju
razmišljanje svojom glavom nemate
ni jedan nije odstupio ni milimetar od svog ubedjenja
Teško je preko foruma nekoga ubjediti da promjeni mišljenje pogotovo ako je preko duplo stariji od tebe kao u slučaju robija i mene.

Jesu. Pa je Robi dobio neke komplekse od toga i sad ne može sujetu da namiri..
Izgleda da mu mi ostali nismo dovoljno jaki sagovornici. :D

Pa eto vidiš napisao sam poruku u temi u kojoj si aktivna.

Argumentovana rasprava o ozbiljnim temama značajnim za odnos čovjeka prema Bogu.

Teško je preko foruma nekoga ubjediti da promjeni mišljenje pogotovo ako je preko duplo stariji od tebe kao u slučaju robija i mene.

Izgleda da mu mi ostali nismo dovoljno jaki sagovornici. :D
Prvo nauči da ne seciraaš postove
drugo ova tema je uvek služila za razgovor, ćaskanje, šalu, šegu a ne za teške razgovore
na temama "ratuješ" ovde se sve zaboravi i šali
nekako robi i ti to ne umete
inače u čemu nismo jaki sagovornici robiju?
i zar je to od životne važnosti?
ko je na forumu jak sagovornik?
ako ćeš tako gledati onda pogledaj kako svi mi ostali na neki način smo forumski prijatelji i ako smo različiti po uverenju religije, samo robija ne prihvatamo
zapitaj se zašto?

Zanima me jesu li ovo dvoje ikad imali neku ozbiljnu teološku raspravu ili su samo prepucavanja u pitanju?
ja lično volim da vidim raspravu svojih misli na neku temu oko biblije a ne šta je tetka vajtovka generalna konferencija, watchtower ili sveti oci rekli.
ili kad gledam dva pravoslavna kada se raspravljaju šta je koji ranohrišćanski apologeta mislio.
imaš li ti neko svoje lično razmišljanje oko recimo pavla, petra, jovana...ili o nekom biblijskom događaju?

Prvo nauči da ne seciraaš postove
drugo ova tema je uvek služila za razgovor, ćaskanje, šaalu, šegu a ne za teške razgovore
Pa pitao sam za razgovore van ove teme.

inače u čemu nismo jaki sagovornici robiju?
i zar je to od životne važnosti?
ko je na forumu jak sagovornik?
Primjetićeš da sam upravo tebe izdvojio kao jakog sagovornika jer Jasna kaže da robi tjera sujetu protiv tebe.

ja lično volim da vidim raspravu svojih misli na neku temu oko biblije a ne šta je tetka vajtovka generalna konferencija, watchtower ili sveti oci rekli.
ili kad gledam dva pravoslavna kada se raspravljaju šta je koji ranohrišćanski apologeta mislio.
imaš li ti neko svoje lično razmišljanje oko recimo pavla, petra, jovana...ili o nekom biblijskom događaju?
Dobro ja potenciram Elen Vajt jer je ovi kriju kao zmija noge. A Sveti Oci se uvijek moraju proučiti kako bi se dobila puna slika o biblijskim porukama. Što se tiče ličnog mišljenja trudim se da ga izjednačim sa mišljenjem Otaca jer samo tako sam na sigurnom tlu. :D

Dobro ja potenciram Elen Vajt jer je ovi kriju kao zmija noge. A Sveti Oci se uvijek moraju proučiti kako bi se dobila puna slika o biblijskim porukama. Što se tiče ličnog mišljenja trudim se da ga izjednačim sa mišljenjem Otaca jer samo tako sam na sigurnom tlu. :D
to na silu ne ide. recimo možeš i da se nesložiš, jel te strah da se ne ogrešiš o crkvu ili bogu?

razumem pripadnike sekti. oni ne smeju svoje mišljenje da daju jer se pomno prate (robovi), a ja mislim da pravoslavlje nije takvo. da li zato što je teško kontrolisati ili prosto imaš slobodu svog mišljenja.
sa dosta sveštenika i monaha sam razgovarao. jedan iguman bog da mu dušu prosti, se bukvalno sprijateljio sa mnom i nikakva tema mu nije bila strana.

razumem pripadnike sekti. oni ne smeju svoje mišljenje da daju jer se pomno prate (robovi), a ja mislim da pravoslavlje nije takvo. da li zato što je teško kontrolisati ili prosto imaš slobodu svog mišljenja.
sa dosta sveštenika i monaha sam razgovarao. jedan iguman bog da mu dušu prosti, se bukvalno sprijateljio sa mnom i nikakva tema mu nije bila strana.
Naravno da nismo kao oni. Neće te niko odbaciti iz porodice ako nešto drugačije misliš kao kod Svjedoka ali ja to gledam na ovakav način. Ja sam duhovno na niskom nivou pa zašto bih ja na svoju ruku tumačio Božje otkrivenje. Ne pričamo o nebitnim stvarima tipa sport već o stvarima od prvorazrednog značaja. Sveti Oci su to već temeljno obradili i otkrili su dubine koje ja ne mogu ni naslutiti svojim površnim čitanjem. Ali nije baš sve što iznesem od Sv. Otaca. Lingvističke i istorijske analize recimo nisu. To ja radim ali naravno i to radim u odbrani istine pravoslavnog učenja.

Ne gledam na to kao na strah već kao priliku da ispravim svoja pogrešna ili ograničena mišljenja. Naravno treba uzeti u obzir da nisu ni Oci bezgrešni. Gleda se sveukupno učenje Crkve.
a zašto misliš da grešiš ako je po osećaju. nema čoveka koji ne greši, nema, crkva ima svoj stav i ok poštujem, ali vera je unutrašnja stvar. ako si bogu dostojan on će te vraćati na put, ako nisi, možeš napamet da znaš bibliju i sveto predanje ništa ti ne vredi.

a zašto misliš da grešiš ako je po osećaju. nema čoveka koji ne greši, nema, crkva ima svoj stav i ok poštujem, ali vera je unutrašnja stvar. ako si bogu dostojan on će te vraćati na put, ako nisi, možeš napamet da znaš bibliju i sveto predanje ništa ti ne vredi.
Osjećaj je sam po sebi subjektivan. Neko može osjećati jedno a neko drugi a Biblija je takva da je podložna svakojakim tumačenjima. Istina je jedna. Ne može Hristos u isto vrijeme biti Bog (kako učimo mi pravoslavni) i stvoreno biće (kako uče svjedoci) i običan čovjek (kako uče muslimani). A ovi drugi će ti reći osjećaj me odveo do zaključka. Duh Sveti ušao u mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back