Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to je potpuno pogrešna percepcija kojoj su skloni mnogi hrišćani zato što svoju sliku o Isusu svode na njegovo stradanje na krstu......bez radosti života nema carstva..a radost života dolazi sa ljubavlju.....to dal je neko u carstvu to se vidi za života....mučenici su promašena vrsta....oni misle da kupuju raj samonametnutim mučeništvom...varaju se...raj ne postoji a kad bi postojao ulaznica bi se kupovala ljubavlju i radošću življenja...pozitivom...
ali koncept hrišćanstva je mučeništvo stradalništvo.

pogledaj žitija hrišćanskih svetitelja sve sam mučenik do mučenika.

ali opet srpski kult svetog Save je ipak prosvetiteljski. i tako treba da ostane, a ovi novomučenici iz fotelja ne znam šta bi rekao.

ali koncept hrišćanstva je mučeništvo stradalništvo.

pogledaj žitija hrišćanskih svetitelja sve sam mučenik do mučenika.

ali opet srpski kult svetog Save je ipak prosvetiteljski. i tako treba da ostane, a ovi novomučenici iz fotelja ne znam šta bi rekao.
to je zato što sledbenici skoro nikad ne shvate suštinu...ne postoji nikakva pametna misao i filozofija koju sledbenici neće da upropaste jer slede a ne razumeju....

to je zato što sledbenici skoro nikad ne shvate suštinu...ne postoji nikakva pametna misao i filozofija koju sledbenici neće da upropaste jer slede a ne razumeju....
imam osećaj da nam usađuju tu ideju gledajući svece samo se muči kad odapneš e onda će biti dobro
nije isto ispasti mučenik zato što delaš u skladu sa svojom ljubavlju i težiti da budeš mučenik da bi kupio ulaznicu za raj...
zašto uopšte ta ideja biti mučenik?

evo ti primer
Свети мученик Кнез Лазар и сви Св. муч. српски – Видовдан

pa koliko u našoj istoriji imamo ratnika koji su branili svoju zemlju i dali živote

imam osećaj da nam usađuju tu ideju gledajući svece samo se muči kad odapneš e onda će biti dobro

zašto uopšte ta ideja biti mučenik?

evo ti primer
Свети мученик Кнез Лазар и сви Св. муч. српски – Видовдан

pa koliko u našoj istoriji imamo ratnika koji su branili svoju zemlju i dali živote
Da zasto ideja biti mucenik?
20 godina si ovde

itd itd pun kalendar
Христос је то и пророковао.
"12. А прије свега овога дигнуће на вас руке своје и гониће вас и предавати у синагоге и тамнице; водиће вас пред цареве и намјеснике због имена мојега.
13. А то ће вам се догодити за свједочанство.
" (Лука 21:12-13).

Христос је то и пророковао.
"12. А прије свега овога дигнуће на вас руке своје и гониће вас и предавати у синагоге и тамнице; водиће вас пред цареве и намјеснике због имена мојега.
13. А то ће вам се догодити за свједочанство.
" (Лука 21:12-13).
i murat gonio Lazara zato što mu se našao na putu ka notrdamu ili što je hrišćanin

ko i svaki fanatak pun predrasuda bilo koje vere. hrvati su hrišćani pa nas više mrze nego muslimani.
znači uopšte se ne radi o tome već o bolesti zvane mrzim dakle postojim
Па и та хрватска мржња је добрим дијелом вјерски мотивисана. Папска власт вијековима мрзи Свето Православље.

nije poenta u mučeništvu...poenta je u ljubavi...a nekad zbog ljubavi i stradaš...mučeništvo može biti test ljubavi ali ne može da postoji mučenštvo kao zamena za ljubav u procesu zadobijanja carstva... to su crkva i predanje pogrešno shvatili...

Па и та хрватска мржња је добрим дијелом вјерски мотивисана. Папска власт вијековима мрзи Свето Православље.
ne nego ljubomora u hrvatskom slučaju
britanci protestanti jednostavno mrze sve i svi su im robovi, takođe jevreji koji tripuju da su božiji narod.bugari pravoslavni ne mogu da nas smisle , grci nikad neće oprostiti što ih Dušan silni pokorio. jedino što smo mi naivni pa opraštamo svima.
uopšte se tu ne radi o veri već o nacijama i politici.
zašto nemamo problem sa hindusima budistima kinezima, pa ne dodirujemo se

ne nego ljubomora u hrvatskom slučaju
britanci protestanti jednostavno mrze sve i svi su im robovi, takođe jevreji koji tripuju da su božiji narod.bugari pravoslavni ne mogu da nas smisle , grci nikad neće oprostiti što ih Dušan silni pokorio. jedino što smo mi naivni pa opraštamo svima.
uopšte se tu ne radi o veri već o nacijama i politici.
zašto nemamo problem sa hindusima budistima kinezima, pa ne dodirujemo se
Ali vjerski motivisano. Pa nisu nas ustaše samo ubijale već i pokatoličavale uz podršku Vatikana.

Ali vjerski motivisano. Pa nisu nas ustaše samo ubijale već i pokatoličavale uz podršku Vatikana.
nije to verski motiv ajd malo se opameti već jednim delom krajnjeg cilja vera je alat
malo pre sam ti nabrojao.
motiv je genocid i oduzimanje teritorija iz raznih razloga a u 99% slučajeva je sticanje moći preko krađe.
zašto su zapadne države bogate? od mukotrpnog rada ili od pljački tokom istorije?

nije to verski motiv ajd malo se opameti već jednim delom krajnjeg cilja vera je alat
malo pre sam ti nabrojao.
motiv je genocid i oduzimanje teritorija iz raznih razloga a u 99% slučajeva je sticanje moći preko krađe.
zašto su zapadne države bogate? od mukotrpnog rada ili od pljački tokom istorije?
Кад схватиш циљеве папства онда ћеш увидјети да итекако јесте вјерски мотив, макар дјелимично.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back