Naravno da imas pravo da budes sa svojom porodicom ali na zalost,jedina opcija ti je da apliciras za partner vizu.e ovako ja se zovem Resat Lalic iz Novog sada sam.. upoznao sam se sa mojom sadasnjom suprugom pre 6 godina dve godine smo u braku sve ukupno ali uvek je morala da dodje u srbiju na 3 meseca pa da se vrati probali sm oturisticku vizu za mene da napravimo ali nazalost su me odbili jer ja nisam bio zaposljen ..nakon te duge veze odlucili smo da se vencamo u srb i odlucili smo da zivimo ovde ..moja supruga je izgubila poso tamo ostavila sve i dosla je da zivi samnom u novom sadu..ali nakon nekog vremena supruga mi ostala trudna i doneli smo odluku da se vrati u Austrliju da se porodi tamo jer znate kakvi su uslovi ovde kod nas. moje beba je napunila 10 meseci ja je jos nisam videosvi znate da je viza patnerska preskupa i da je u srbiji jako tesko da se skupljaju te pare ja sad imam jedno pitanje.. moja supruga ima njihovo drzavljanstvo tj moja beba dali postoji neka druga opcija da ja dobijem tamo svoje pravo da mogu snjima da zivim ili bas moraaaa ta patnerska viza! ? dali moze neko da mi pomogne i objasni zaista bi mi bila velika pomoc srdacan pozz svima!
Sve druge vize ,iako jeftinije,povlace neke druge stvari koje moras da platis tako da ,ako malo bolje razmislis ,shvatices da vam je najbolja opcija partner viza.
Apsolutno ti se ne bi isplatilo da apliciras za turisticku vizu da bi bio sa nima 3m i onda opet nazad sa Srbiju. Msm ,karte su preskupe i to ti se zaista ne bi isplatilo.
Da,tesko je skupiti tolike pare gde god da si .
Ja sam npr prodala svoj stan u Bg ali to je zato sto smo mi resili da cemo definitivno ostati u Australiji.
Moozda mozete da aplicirate za turistucku vizu i onda kad dodjes ovde ,da aplicirate za permanent ali opet,obrni okreni ,tih 7000$ moras da platis,da li iz Srbije ili Australije.
Da li tvoja zena ima posao ovde? Znam da je tesko raditi full time sa bebom ali mozda ako ima pomoc (roditelji itd) moze da radi i relativno brzo zaradi te pare.
U svakom slucaju,srecno