Verenička i Partner viza - Australija

e ovako ja se zovem Resat Lalic iz Novog sada sam.. upoznao sam se sa mojom sadasnjom suprugom pre 6 godina dve godine smo u braku sve ukupno ali uvek je morala da dodje u srbiju na 3 meseca pa da se vrati probali sm oturisticku vizu za mene da napravimo ali nazalost su me odbili jer ja nisam bio zaposljen ..nakon te duge veze odlucili smo da se vencamo u srb i odlucili smo da zivimo ovde ..moja supruga je izgubila poso tamo ostavila sve i dosla je da zivi samnom u novom sadu..ali nakon nekog vremena supruga mi ostala trudna i doneli smo odluku da se vrati u Austrliju da se porodi tamo jer znate kakvi su uslovi ovde kod nas. moje beba je napunila 10 meseci ja je jos nisam video :( svi znate da je viza patnerska preskupa i da je u srbiji jako tesko da se skupljaju te pare ja sad imam jedno pitanje.. moja supruga ima njihovo drzavljanstvo tj moja beba dali postoji neka druga opcija da ja dobijem tamo svoje pravo da mogu snjima da zivim ili bas moraaaa ta patnerska viza! ? dali moze neko da mi pomogne i objasni zaista bi mi bila velika pomoc srdacan pozz svima!
Naravno da imas pravo da budes sa svojom porodicom ali na zalost,jedina opcija ti je da apliciras za partner vizu.
Sve druge vize ,iako jeftinije,povlace neke druge stvari koje moras da platis tako da ,ako malo bolje razmislis ,shvatices da vam je najbolja opcija partner viza.
Apsolutno ti se ne bi isplatilo da apliciras za turisticku vizu da bi bio sa nima 3m i onda opet nazad sa Srbiju. Msm ,karte su preskupe i to ti se zaista ne bi isplatilo.
Da,tesko je skupiti tolike pare gde god da si .
Ja sam npr prodala svoj stan u Bg ali to je zato sto smo mi resili da cemo definitivno ostati u Australiji.
Moozda mozete da aplicirate za turistucku vizu i onda kad dodjes ovde ,da aplicirate za permanent ali opet,obrni okreni ,tih 7000$ moras da platis,da li iz Srbije ili Australije.
Da li tvoja zena ima posao ovde? Znam da je tesko raditi full time sa bebom ali mozda ako ima pomoc (roditelji itd) moze da radi i relativno brzo zaradi te pare.
U svakom slucaju,srecno :)

Pozdrav iz Novog Sada ( jos kratko 🙂 ) koliko ja znam partner viza je jedina opcija. Na zalost. Moj prijatelj je cekao godinu dana vizu i dokazivao da su 20 godina u braku. Sada je vec pet godina tamo i jedino sto mi se cini da se sada viza dobije mnogo brze ukoliko imate zajednicko dete.
Ovde ima iskusnijih clanova pa mozda neko da savet kako da sada lakse dobijes turisticku, neka garancija nesto... jer ipak imate dete. Ali turisticka viza, avionskakarta.... jos malo pa pola cene vize. Razmislite dobro.
Srecno ! Nadam se da ces ih uskoro videti.
hvala puno! nadam se i ja!!! nadam se da ce mi neko dati jos koje odgovore .. jedva cekam da se sredim sa svojom porodicom.

Naravno da imas pravo da budes sa svojom porodicom ali na zalost,jedina opcija ti je da apliciras za partner vizu.
Sve druge vize ,iako jeftinije,povlace neke druge stvari koje moras da platis tako da ,ako malo bolje razmislis ,shvatices da vam je najbolja opcija partner viza.
Apsolutno ti se ne bi isplatilo da apliciras za turisticku vizu da bi bio sa nima 3m i onda opet nazad sa Srbiju. Msm ,karte su preskupe i to ti se zaista ne bi isplatilo.
Da,tesko je skupiti tolike pare gde god da si .
Ja sam npr prodala svoj stan u Bg ali to je zato sto smo mi resili da cemo definitivno ostati u Australiji.
Moozda mozete da aplicirate za turistucku vizu i onda kad dodjes ovde ,da aplicirate za permanent ali opet,obrni okreni ,tih 7000$ moras da platis,da li iz Srbije ili Australije.
Da li tvoja zena ima posao ovde? Znam da je tesko raditi full time sa bebom ali mozda ako ima pomoc (roditelji itd) moze da radi i relativno brzo zaradi te pare.
U svakom slucaju,srecno :)
hvala vam puno za odgovor! zena sad trenutno je ne zaposlena jer nema ko da nam cuva bebu.. ima naravno roditelje tamo i sve..ali tj oni rade i nemaju vremena ali sve u svemu svakako vam mnogo hvala za ovaj odgovor potrudicu se nekako da sakupim te pare i da sredim sto pre tu vizu hvala vam jos jednom od srca!sredacan pozzz

Da li moze neko da podeli vise informacija o tome kako izgleda zdravstveni pregled? Sta je ono sto moze biti eliminisuci faktor za aplikante? Hvala unapred
Zdravstveni pregled je jednostavan . Prvo te pregleda dr ( vid,refleksi,ispipa stomak i sl)
Zatim das urin i krv i onda ides da snimis pluća. Ukoliko si zdravstveni radnik ili planiras time da se bavis ,testirace te na Hepatitis ne samo na HIV
Bar je tako bilo kada sam ja isla ,ima sad skoro 3god.

Eliminisuci faktor bi verovatno bio ako si ozbiljno bolestan. Zato snimaju pluća (tuberkuloza,rak)
I vade krv.

Da li moze neko da podeli vise informacija o tome kako izgleda zdravstveni pregled? Sta je ono sto moze biti eliminisuci faktor za aplikante? Hvala unapred
Neformalna informacija je da sve bolesti koje izuskuju troškove lečenja preko 20000$ donose automatsko odbijanje. Dr koja radi preglede je jedna razumna žena, ali ona ne može protiv pravila. Ne odlučuje ona, nego šalje podatke u Australiju. S tim u vezi, ako imaš neko specifično oboljenje na umu, najbolje da izguglaš na engleskom, jer nema pitanja koje Englezi nisu postavili :D
Hepatitis je jedan od razloga za odbijanje jer lekovi mogu biti jako skupi.

Samo da pitam kako ste ljudi ? Kako se snalazite u ovo ludo vreme? Ja eto cekam da ovo ludilo prodje pa da se pakujem :) Nesto sve uvek ispadne kako bas ne bi trebalo 😬
Ja sam odlično, WA je najmanje pogođena i plaže su nam otvorene za kupanje. Svaki dan idemo na plažu, pa nam brže prođe dan. Ako si dobila permanent, možeš da kontaktiraš ambasadu da te stave na spisak za odlazak iz Srbije, da ne čekaš da ovo prođe. U Australiji je i svaka država zatvorila svoje granice, čak i regionalne u okviru iste države. Dosta će proći dok se ne podigne ta zabrana, a dozvoljavanje ulaska u zemlju je misaona imenici u ovom trenutku. Zaustavili su i postupke migracije za narednih 6 meseci, sve stoji. Do kada moraš da uđeš ?

Ja sam odlično, WA je najmanje pogođena i plaže su nam otvorene za kupanje. Svaki dan idemo na plažu, pa nam brže prođe dan. Ako si dobila permanent, možeš da kontaktiraš ambasadu da te stave na spisak za odlazak iz Srbije, da ne čekaš da ovo prođe. U Australiji je i svaka država zatvorila svoje granice, čak i regionalne u okviru iste države. Dosta će proći dok se ne podigne ta zabrana, a dozvoljavanje ulaska u zemlju je misaona imenici u ovom trenutku. Zaustavili su i postupke migracije za narednih 6 meseci, sve stoji. Do kada moraš da uđeš ?
Do 20januara 2021. Nemam permanent ali nadam se da ce do tada bar malo da se stabilizuje sve ovo. Za nekih 4-5 meseci valjda ce :(

Citam sada na sajtu Ambasade Australije, mogu sa mojom vizom (309) da udjem u AU. Samo sto je to sada prava umetnost 😳 Ali rekoh, neka se ovo malo smiri. Ne bih bas da idem 14 dana u karantin :) Van pameti je sada kretati i maltretirati se. :)
E8A6B7EA-ABF8-4534-A88E-D2C269089A27.jpeg

Hmm nisam sigurna da mozes da udjes sa 309 vizom sada.
Kao sto je NAATI rekla, Australija je zatvorila granice( cak i teritorije medjusobno). Milslim da jos uvek mogu da udju gradjani i oni sa permanent vizom.

Situacija je daleko bolja nego u Srbiji,bar ovde u WA.
Moram da priznam da sam pozitivno iznenadjena kako je vlada hendlovala celu ovu situaciju.

Citam sada na sajtu Ambasade Australije, mogu sa mojom vizom (309) da udjem u AU. Samo sto je to sada prava umetnost 😳 Ali rekoh, neka se ovo malo smiri. Ne bih bas da idem 14 dana u karantin :) Van pameti je sada kretati i maltretirati se. :)
Pogledajte prilog 679832
Sve zavisi gde si u Srbiji, i gde bi došla (u koji kraj Australije). U Pertu je život normalan koliko je to moguće. Mi smo juče i prekjuče bili na plaži, deca se igrala, naručili dostavu iz restorana, sve kao i inače. Ja bih grebala i rukama i nogama da izađem iz Srbije i uđem u Australiju jer mi se ne dopada situacija sa koronom u Srbiji, kao ni način na koji se to vodi. Veća ti je verovatnoća da dobiješ koronu tamo nego ovamo. A ako i dobiješ, ovde imaš daleko veće šanse za oporavak. Problem je što je Srbija uradila jako mali broj testiranja, tako da je broj zaraženih mnogo veći nego što pričaju. Poređenja radi, samo WA koja je tri puta manja od Srbije, dnevno istestira više nego Srbija ukupno od početka epidemije. Ako se ovo završi brzo (a neće) i nakon mesec dva može da se putuje normalno, onda ni po jada. Ali, ako zabrana putovanja potraje , a Australija je najavila 6 meseci zabranu putovanja e to je već druga priča. Australija ulazi u zimu polako i trudiće se svim silama da spreči novi talas korone, ili grip u kombinaciji sa koronom, tako da pre oktobra ne verujem da će dozvoliti putovanja kao ranije. Za slučaj da ti ističe datum ulaska u zemlju (pre oktobra/novembra 2020) možeš kontaktirati imigraciono i tražiti produžetak. Inače, karantin ovde nije kao na Sajmu, ljudi su smešteni u hotelu sa 5 zvezdica :)

Sajam koliko znam,nije karantinski smestaj vec smestaj za vec zarazene.

U hotele su cini mi se smesteni ljudi koji nisu iz WA a ovi koji jesu idu na Rottnest.
Koliko sam razumela,ti sto su po hotelima ne mogu da izadju iz soba tako da svakako nije prijatno.
Da ne pravimo da je karantin (makar i u hotelu sa 5* ) nesto lepo.

Da,jos uvek moze da se ide na plazu,da se proseta,vozi bajs i to je super naravno ali generalno i ovde preporucuju da se ostane kod kuce.
Utisak jeste da se zivot odvija koliko toliko normalno, u smislu da nemamo policijske casove kao vi u Srbiji ali puno ljudi je ostalo bez posla, prodavnice se tek sad oporavljaju od sumanute kupovine, parkovi,igralista etc,sve je zatvoreno.
Ja se nisam videla sa prijateljima vec 4 nedelje i meni bogami ovo ne prija uopste.
Naravno, kao sto sam rekla, svakako je mnoogo bolja situacija nego u Srbiji te u tom smislu bas i nemamo pravo da se žalimo.
Dobra stvar je sto se ovde broj slucajeva smanjuje na dnevnon nivou . Nadam se da ce uskoro biti tako i u ostalim delovima sveta,mada..ko vodi Srbiju,sranje vas tek ceka (nevezano za koronu).

Poslednja izmena:
Sajam koliko znam,nije karantinski smestaj vec smestaj za vec zarazene.

U hotele su cini mi se smesteni ljudi koji nisu iz WA a ovi koji jesu idu na Rottnest.
Koliko sam razumela,ti sto su po hotelima ne mogu da izadju iz soba tako da svakako nije prijatno.
Da ne pravimo da je karantin (makar i u hotelu sa 5* ) nesto lepo.

Da,jos uvek moze da se ide na plazu,da se proseta,vozi bajs i to je super naravno ali generalno i ovde preporucuju da se ostane kod kuce.
Utisak jeste da se zivot odvija koliko toliko normalno, u smislu da nemamo policijske casove kao vi u Srbiji ali puno ljudi je ostalo bez posla, prodavnice se tek sad oporavljaju od sumanute kupovine, parkovi,igralista etc,sve je zatvoreno.
Ja se nisam videla sa prijateljima vec 4 nedelje i meni bogami ovo ne prija uopste.
Naravno, kao sto sam rekla, svakako je mnoogo bolja situacija nego u Srbiji te u tom smislu bas i nemamo pravo da se žalimo.
Dobra stvar je sto se ovde broj slucajeva smanjuje na dnevnon nivou . Nadam se da ce uskoro biti tako i u ostalim delovima sveta,mada..ko vodi Srbiju,sranje vas tek ceka (nevezano za koronu).
Meni se čini da se život polako normalizuje. Učiteljica nam je rekla da će Term 2 početi ranije nego što su očekivali, sa maksimalno 2 nedelje zakašnjenja. Pošto učim ova Korona mi je dobro došla, jer svakako ne bih imala vremena da se viđam sa ljudima. Loša strana medalje je što su deca usamljena i jedva čekam da krene škola opet :D Imamo sreće zaista što nam je i premijer razuman a i ljudi poštuju socijalno distaciranje. Mi smo se juče prvi put videli sa prijateljima na plaži, udaljeni, čak su i deca bila na distanci ali uspeli su da se lepo igraju. Jedemo i mesimo za medalju, pite, kolače, imaćemo 100 kg kada se sve ovo završi :D Najveći će efekat ostati na ekonomiju, ko preživi pričaće. Ja sam prestala da radim svakako zbog faksa, a i da nisam, prestala bih zbog korone, jer mi nije nužda da idem po bolnicama. Prijatno sam iznenađena reakcijom države jer niko nije ostao nezbrinut, pojačali su socijalna davanja a i dali poslodavcima $$$ da osiguraju da svaki radnik ima 3000$ mesečno bez obzira da li radi ili ne. Ekonomski stručnjaci kažu da će ekonomija opraviti najkasnije za dve godine, tako da to data da izdržimo, posle ćemo lako :)

Nece svaki radnik imati po 3000$ mesecno.
Ako imas neki small business ili si sole trader i ako dokazes da ti je posao opao za 30% (vece kompanije moraju da dokazu da im se priliv smanjio za 50%) onda mozes da se kvalifikujes i dobijas 1500$ na fortnight.
Bila je ona jednokratna pomoc od 750$ za ove koji su na Centrelinku i penzionere a cini mi se da ce biti jos jedna isplata u junu.
Mislim i da su povisili za 150$ onima koji imaju new start,family tax benefit i parenting payment.

To je sve svakako fenomenalan potez i u jednu ruku pokazuje koliko oni ustvari imaju love :D.
Doduse,lepo i pune budzet ne samo kroz poreze nego i silne kazne :D

Nadam se da si u pravu za školu,moja deca su prsla a i mi sa njima🤪. Svaki drugi dan me pitaju kad ce nazad u skolu a vala i ja jedva cekam.

Eee tako to ide. Ocigledno su utisci razliciti i sa jedne i sa druge strane. Ja cujem mnogo negativnih iskustava iz Australije. Zdravstveni sistem ne bih mnogo komentarisala . Meni se nije dopadao ni pre ovog virusa. Kada je covek od 85 godina 7sarti cekao u Urgentnom centru, pri tome mu izgubili urin za analizu i za svo to vreme dok je sedeo u hodniku merili mu pritisak nekoliko puta. Ili devojka koja ima karcinom ne moze da dodje u bolnicu jer nije dobila vakcinu protiv gripe. Neko u takvom stadijumu ne bi smeo da primi takvu vakcinu. Bukvalno je oterana kuci uz viku i galamu jer nije dozvolila da joj sada daju vakcinu Taj haos koji ste imali u prodavnicama govori samo o ljudima tamo. Moj suprug je otisao kod lekara jer je imao strasne bolove u ledjima dve nedelje i doktor mu rekao da mu je to od starosti i nista mu nije dao. Onda je uzemo Voltaren na svoju ruku i posle nekoliko dana ga je popustilo. Od starosti . Nemam reci. Kada je ovde odveo moju cerku u Urgentni bio je u šoku sto su je odmah primili i za pola sata imali sve snimke.... Kada je on bio ovde u januaru izgubio je svest, u 5ujutro je dosa hitna u roku od 10 minuta, odvezla ga , snimila.... toliko o nasem zdravstvu.....Toalet papir da se tako grabi, necuveno. Neznanje. Smestaj u karantinu, pa recimo da je devojka iz Velike Britanije dobila takve splačine da jede da je to sramota. Ali to su samo neka iskustva. Znaci nije sve sjajno. Daleko od toga.
Sa druge strane, mi moramo da imamo ograniceno kretanj( policijski cas) jer je u ovu malu zemlju uslo 300.000 ljudi iz Italije, Nemacke, Svajcarske.... ja radim na granicnom prelazu i videla sam to. Naravno da smo morali ograniciti kretanje zbog njih . Mi nismo 24 sata u izolaciji i mozemo da se krecemo preko dana. Zdravstveni sistem ovde vrlo dobro znate kakav je. Svima je pruzena pomoc. Sajam, na sajmu su uslovi dobri, ne razumem da na osnovu par razmazenih snobova tumacite celu sliku.
Kao sto rekoh, nije sve ceno-belo ni tamo ni ovde.
A sto se tice ulaska saTemporary partner visom vidim da je od 4.aprila dozvoljen.Ali i tu se naravno nema pouzdanih informacija.

Poslednja izmena:
Eee tako to ide. Ocigledno su utisci razliciti i sa jedne i sa druge strane. Ja cujem mnogo negativnih iskustava iz Australije. Zdravstveni sistem ne bih mnogo komentarisala . Meni se nije dopadao ni pre ovog virusa. Kada je covek od 85 godina 7sarti cekao u Urgentnom centru, pri tome mu izgubili urin za analizu i za svo to vreme dok je sedeo u hodniku merili mu pritisak nekoliko puta. Ili devojka koja ima karcinom ne moze da dodje u bolnicu jer nije dobila vakcinu protiv gripe. Neko u takvom stadijumu ne bi smeo da primi takvu vakcinu. Bukvalno je oterana kuci uz viku i galamu jer nije dozvolila da joj sada daju vakcinu Taj haos koji ste imali u prodavnicama govori samo o ljudima tamo. Moj suprug je otisao kod lekara jer je imao strasne bolove u ledjima dve nedelje i doktor mu rekao da mu je to od starosti i nista mu nije dao. Onda je uzemo Voltaren na svoju ruku i posle nekoliko dana ga je popustilo. Od starosti . Nemam reci. Kada je ovde odveo moju cerku u Urgentni bio je u šoku sto su je odmah primili i za pola sata imali sve snimke.... Kada je on bio ovde u januaru izgubio je svest, u 5ujutro je dosa hitna u roku od 10 minuta, odvezla ga , snimila.... toliko o nasem zdravstvu.....Toalet papir da se tako grabi, necuveno. Neznanje. Smestaj u karantinu, pa recimo da je devojka iz Velike Britanije dobila takve splačine da jede da je to sramota. Ali to su samo neka iskustva. Znaci nije sve sjajno. Daleko od toga.
Sa druge strane, mi moramo da imamo ograniceno kretanj( policijski cas) jer je u ovu malu zemlju uslo 300.000 ljudi iz Italije, Nemacke, Svajcarske.... ja radim na granicnom prelazu i videla sam to. Naravno da smo morali ograniciti kretanje zbog njih . Mi nismo 24 sata u izolaciji i mozemo da se krecemo preko dana. Zdravstveni sistem ovde vrlo dobro znate kakav je. Svima je pruzena pomoc. Sajam, na sajmu su uslovi dobri, ne razumem da na osnovu par razmazenih snobova tumacite celu sliku.
Kao sto rekoh, nije sve ceno-belo ni tamo ni ovde.
A sto se tice ulaska saTemporary partner visom vidim da je od 4.aprila dozvoljen.Ali i tu se naravno nema pouzdanih informacija.
Ma naravno, sve treba uzeti sa rezervom.
I stvarno,ovde zavisi od drzave do drzave,nije svuda isto.
Sto se zdravstvenog sistema ovde tice..pa sta znam,msm da budem iskrena nisam nesto odusevljena,ovi doktori kod kojih sam npr vodila decu bas i ne ulicaju neko poverenje.

@bmistok
Ja prevodim u bolnicama ovde i mogu ti reći da skidam kapu ovom zdravstvenom sistemu. Svaki dan, po 3/4 različite bolnice, pacijenta, doktora, odeljenja, rekla bih da imam iskustva. Mamu sam vodila u urgentni u državnu bolnicu, čekala je pola sata i odmah bila zbrinuta. Što se tiče lekara opšte prakse, naša lekarka je beograđanka, tako da reč ne mogu da kažem. S druge strane ni u Srbiji nismo imali problema sa lekarima i tretmanom ali samo zato što smo iz malog grada i svi sve poznaju. S druge strane, naši rođaci i prijatelji nisu imali lepa iskustva. Jako dobro znamo šta se dešava u Srbiji, zabrani izlaska starijim od 65 godina, policijskim satom za većinu ali ne za sve, jer "podobni" građani određene političke pripadnosti imaju propusnice za kretanje. O čoveku samohranom ocu koji je umro od infarkta sa 48 godina jer je doktor odbio da ga pregleda dok se ne testira na Koronu i ne dobije rezultate testiranja. S obzirom na urušen zdravstveni sistem ne bih volela da sam tamo trenutno, i molim Boga da što manje ljudi oboli.
Ti znaš dokle ti važi viza, ono što je važno da znaš jeste najava premijera da pre novembra neće otvoriti granice Australije. Sigurna sam da će omogućiti neko produženje roka nosiocima viza. Australijska ambasada je objavila polazak aviona 16.04. iz Pariza za sve zainteresovane. Ako vam je agent radio vizu možda on ima više informacija u vezi sa mogućnostima produženja datuma ulaska. Mnogi naši su na turističkim vizma ovde i ne mogu da se vrate za Srbiju, verujem da će im imigraciono produžiti vize. Mi smo danas imali 1 slučaj korone u Pertu ali je ipak naš premijer najavio da će granice Zapadne Australije ostati zatvorene bar još 6 meseci.
@Angie16
Povisili su 1100$ mesečno narednih 6 meseci svima koji su na Centrelik primanjima, osim Family Tax Benefit. Znači, najgori slučaj da neko ostane bez posla i da i muž i žena moraju da budu na državnim jaslama, imaće 5000$ zajedno. Ako imaju decu, dobijaće i Family Tax Benefit koji je u proseku 1000$ za dvoje dece. Sa 6000$ može da se pregura mesec. Za sada izgleda da će se situacija normalizovati, nadam se da će i ekonomija. Kažu da će ovo imati nesagledive posledice na svetsku ekonomiju i da će posledice biti vidljive godinama.
U pravu si, država ima $, kako i da nema kada ima veću stopu poreza na dohodak nego Amerika. Ne daj Bože da nam treba takva pomoć, ali sve smo mi to već uplatili kroz poreze i doprinose. Kako god, mi smo zaštićeni, imamo papire. Najviše su ugroženi ljudi na privremenim vizama koji zavise od posla a posla nema u svim industrijama. Puno studenata je ostalo bez posla jer su kafići i restorani zatvoreni.
Ja jedva čekam da krene škola, ovo dete crče u kući, a pritom i nije u kući stalno. Šta bi bilo da ne sme napolje da izađe po 3 dana kao kod nas, ne smem ni da mislim. Nedostaje mu druženje. Kažu da će početi Term 2 za decu čiji roditelji rade bitne poslove a i one koje nem ako da čuva. Hoćeš li slati decu u školu odmah na početku ili ćeš čekati da se normalizuje malo ?
:vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Vatromet je zbog dramskog efekta da skrene pažnju na bitnu informaciju.
Svi nosioci 309 i 802 vize imaju pravo na Special Benefit isplatu 2 godine od apliciranja za te vize (ne odobavanja, već apliciranja). Ako vam se ne daj Bože poremetila finansijska situacija i partner ne zarađuje više puno, i to može pomoći.
Dosta sam prevodila u poslednje vreme aplikacije za Centrelink, tako da ako neko ima pitanje u vezi sa tim, neka pita na forumu bolje nego u privatnoj poruci, jer će tako odgovor koristiti svima.

Mozda jos neko cita ovo :)
Danas mi je potvrdjeno,trenutno je moguce uci u Australiju : Partner (subclasses 100, 309, 801, 820) and Child (subclasses 101, 102, 445) visa holders can come to Australia. You do not need to request an exemption.
Potrebno je prvo dobiti formalno odobrenje pa tek onda krenuti. Letovi se organizuju kako prema AU tako i iz AU.
Zahtevi za partner vize i sve vize koje su povezane porodicno ( dependent child...) se primaju i obradjuju, naravno usporeno ali se radi.

Poslednja izmena:
E super!! Ko ti je potvrdio?
Ja bas htela da stavim ovaj clanak https://www.sbs.com.au/language/eng...o-australia-urgently-may-apply-for-exemptions

Slucajno sam sad naisla pa reko’ da podelim ,mozda bude od koristi.
Doduse,samo sam preletela ali cini mi se da pise da mora da se trazi exemption?

U svakom slucaju ,strava ako mozete da udjete u zemlju i u ovakvim okolnostima:)

Kad planiras da krenes @bmistok ?
Potvrdio nam je agent. A i na sajtu stoji da je sa 309 moguce ici od 4 aprila. Dobili smo i kontakt za prevoz. Necu jos neko vreme dok se sve ne smiri jos malo. Ja imam rok do 20.januara 2021 da usjem u AU. Za jedno dva tri meseca planiram.

Back