Verenička i Partner viza - Australija

I Angie,lepa moja,posle 8-9 godina kupili kucu?Hah,dobar vic,ili je to par iz Pepeljevca kod Kruševca pa im i Sunshine Coast gde su kuce (kupljene na kredit) vredne oko 550-600k $. A šta ce tamo i kakav oportunity imaju?!Bolje da su ostali u Pepeljevcu.Ja zivim u kuci koja je procenjena na 1.4 miliona $ i placam je 550$/weekly,kupice je mozda naši praunuci iako garant više zaradjujemo od gore navedenih prijatelja.No,dobro,slažem se u jednom sa tobom,zavisi na šta je ko navikao,i šta ga i kakva muka tera na ovo putešestvije ovamo.Ekonomski i sistemski ovu zemlju nikada ne mogu porediti sa zemljama Balakana,ali nikada sve ostalo smrdljivo i ovaj usrani australski narod i njihove navike sa mojim predobrim narodom i mojom prelepom Srbijom.
U pravu si....zivim duze ovde
Nisam ja jedan od tih kome smeta to što je supruga sa vecom platom,daj Boze da ima i 10 puta vecu nego ja,ne ljutim se(lol),skolovala se ovde,i sistemu je od 90ih glupo je porediti.To pak sto kazes "najgluplji poslovi" za 600-700$ weekly posle poreza,pomislim da su u Pertu plate odlicne,zato sto ovde casual 4 days/weekly tesko da ces dobiti vise za tih 28-32h,recimo dental assistant ima 650$ posle poreza,dakle ne radi sa smecem po parku.I ono što me užasava u Sydneyu je stopa prevaranata u svim sferama društva,kojih je zasigurno 700% više nego na Balakanu.Nebitna je boja kože,ovo je grad manipulacije i prevara,lažnih obećanja i još lažnijeg nadanja )))Znači budite spremni na najprefiganije i najprljavije prevare.
Totalno si u pravu za ostalo a i za prevarante. Pa drzava je osnovana sa kriminalcima sta bi drugo ocekivali ali ok.
To samo moze videti neko ko je tek dosao i sagleda drzavu ukupno i ko pametno zna da proceni. Zaradice se dobro ali ce se sve i potrositi. Retko ko ce se izdignuti a ostali ce biti robovi sistemu kad izadjemo na ulicu ili se vozimo Melburnom tokom radnog dana kao da sam u Indiji koji rade i za $5 na sat posto oni kad u bednu Indiju posalju $50 to je vrh.

Hey Yes, pozdrav.Evo pre par dana sam predao za PR.Sticem lagano iskustva i dalje ovde,nista znacajno ne bih dodao sem da sam bio u Srbiji 7 nedelja,proveo se odlicno,uzivao u blagodetima Srbije,porodice,drustva,najpre socijalnog zivota.Iskristalizovao sam svoj stav i htenja,znam zasto sam ovde,i znam zasto idem tamo,zasto ulazem tamo jos uvek vise nego ovde.U najavi je za par meseci jedan(a) aussie po rodjenju,ako da Bog,postacu otac,ono sto sam i zeleo,da detetu obezbedim alternativu u zivotu,meni znam kako je ovde,posao kuca,po neki usiljeni izlet ili vecera dok zevam u sat tj.vreme kojeg nemas nikad.Idemo dalje,tako je kako je.

Hey Yes, pozdrav.Evo pre par dana sam predao za PR.Sticem lagano iskustva i dalje ovde,nista znacajno ne bih dodao sem da sam bio u Srbiji 7 nedelja,proveo se odlicno,uzivao u blagodetima Srbije,porodice,drustva,najpre socijalnog zivota.Iskristalizovao sam svoj stav i htenja,znam zasto sam ovde,i znam zasto idem tamo,zasto ulazem tamo jos uvek vise nego ovde.U najavi je za par meseci jedan(a) aussie po rodjenju,ako da Bog,postacu otac,ono sto sam i zeleo,da detetu obezbedim alternativu u zivotu,meni znam kako je ovde,posao kuca,po neki usiljeni izlet ili vecera dok zevam u sat tj.vreme kojeg nemas nikad.Idemo dalje,tako je kako je.
Čestitam za bebicu :*
Što se tiče Auv vs Ser, ili uopšte migracije u bilo koju zemlju, kažu stručnjaci da tek nakon 2 godine ljudi imaju malo jasniju predstavu, a da nakon 5 realno sagledavaju stvari.

Dobri ljudi, molim vas jedan savjet: Nakon sto sam se vjencala u AUS ove godine, dobila sam certifikat od BDM ureda (Registry of Birth, Death and Marriages), medjutim na njemu je pored mog imena navedena moja adresa u Hrvatskoj, koja vise nije bila moja adresa u trenutku vjencanja - tu adresu sam, naime, navela svojoj maticarki u trenutku dok sam jos bila zarucena i prije odlaska u AUS. Moje je pitanje: je li netko imao slican slucaj i hoce li mi ovaj podatak zadavati probleme ukoliko ne zatrazim ispravak adrese u certifikatu? Naime, na prvoj strani certifikata u zaglavlju je navedena moja ispravna sadasnja adresa u AUS pa mozda to nece predstavljati problem... :confused:

Dobri ljudi, molim vas jedan savjet: Nakon sto sam se vjencala u AUS ove godine, dobila sam certifikat od BDM ureda (Registry of Birth, Death and Marriages), medjutim na njemu je pored mog imena navedena moja adresa u Hrvatskoj, koja vise nije bila moja adresa u trenutku vjencanja - tu adresu sam, naime, navela svojoj maticarki u trenutku dok sam jos bila zarucena i prije odlaska u AUS. Moje je pitanje: je li netko imao slican slucaj i hoce li mi ovaj podatak zadavati probleme ukoliko ne zatrazim ispravak adrese u certifikatu? Naime, na prvoj strani certifikata u zaglavlju je navedena moja ispravna sadasnja adresa u AUS pa mozda to nece predstavljati problem... :confused:
Nije problem, opusti se.

Nije problem, opusti se.

Hvala, NAATI! Ujedno, svima koji prate ovaj forum, koji sudjeluju u diskusijama svojim zapazanjima i dragocjenim savjetima zelim sretnu i uspjesnu Novu Godinu! Nek vam se ostvare zelje :) Ukoliko ste tek na pocetku ovog puta dobivanja vize, nista ne brinite. I mi smo jednom bili na pocetku i cinilo nam se da duuugo cekamo da nam se ostvari zacrtano, pa ipak se ostvarilo. Zahvaljujuci odgovorima i iskustvima koje sam ovdje procitala, sve je ipak bilo puno lakse :)

Hvala Nati,Hvala Angie na cestitkama.Rekoh,meni je sve jasno ne trebaju mi strucnjaci😂😂Ionako visim po zapadu vec 10 godina,ovde se pravila znaju,za hedonistu poput mene ovaj način života nije impresivan,a to mišljenje dele i mnogi Australci koji su obišli sveta..Sa druge strane,slažem se,osećam se ovde po prvi put apsolutno stabilno finansijski bez ikakvih trzavica,bili smo za NG u Cairns,QLD,6dana spucali 5000$,nisam ni bacao pogled na acc dok se nismo vratili,tog pak tamo nema,i tu nema priče..Svako mesto na planeti ima dobru i lošu stranu,tako i ovde.BTW,Sydneyski srpski community je užas,tako da su mi na Božiću gosti bili aussie born ljudi,koji su me prihvatili takvog kakav sam,pila se rakija,mastili se prstici sa pecenjem,uzivali su bez lazne skromnosti i glume.Tako da sve dolazi na svoje mesto,ali vec pikiram kartu za oktobar,Slave i druzenja su mi još uvek gušt,tako dok se može ovde živeti ovako stabilno i posecivati rodna gruda,mislim porodica najpre,ne bi ja tu nista menjao..Veliki pozdrav za WA.

Hvala Nati,Hvala Angie na cestitkama.Rekoh,meni je sve jasno ne trebaju mi strucnjaci😂😂Ionako visim po zapadu vec 10 godina,ovde se pravila znaju,za hedonistu poput mene ovaj način života nije impresivan,a to mišljenje dele i mnogi Australci koji su obišli sveta..Sa druge strane,slažem se,osećam se ovde po prvi put apsolutno stabilno finansijski bez ikakvih trzavica,bili smo za NG u Cairns,QLD,6dana spucali 5000$,nisam ni bacao pogled na acc dok se nismo vratili,tog pak tamo nema,i tu nema priče..Svako mesto na planeti ima dobru i lošu stranu,tako i ovde.BTW,Sydneyski srpski community je užas,tako da su mi na Božiću gosti bili aussie born ljudi,koji su me prihvatili takvog kakav sam,pila se rakija,mastili se prstici sa pecenjem,uzivali su bez lazne skromnosti i glume.Tako da sve dolazi na svoje mesto,ali vec pikiram kartu za oktobar,Slave i druzenja su mi još uvek gušt,tako dok se može ovde živeti ovako stabilno i posecivati rodna gruda,mislim porodica najpre,ne bi ja tu nista menjao..Veliki pozdrav za WA.
Što reče jedna moja prijateljica...ljudi iz Evrope ne znaju koliko je u Australiji dobro, i neka ostane tako :D Ovaj kvalitet života, odnos rada i zarade, ne bih menjala ni za jednu drugu zemlju. Ja verujem da je sada lošije nego što je bilo, i da su kuće mnogo skuplje i sve to stoji, ali kada uporedim Nemačku, a kamoli Srbiju, shvatim da je ovde dobro.

Cestitke

Što reče jedna moja prijateljica...ljudi iz Evrope ne znaju koliko je u Australiji dobro, i neka ostane tako :D Ovaj kvalitet života, odnos rada i zarade, ne bih menjala ni za jednu drugu zemlju. Ja verujem da je sada lošije nego što je bilo, i da su kuće mnogo skuplje i sve to stoji, ali kada uporedim Nemačku, a kamoli Srbiju, shvatim da je ovde dobro.
Sto se tice Nemacke i Australije razlika je u tome sto su ljudi profesionalniji u Nemackoj.Ovde im posaljes za posao nesto iskuliraju te ako nemaju koristi znaci procitaju i ne jave se.U Njemackoj ce ti se zahvaliti bilo to da ili ne.Ovde ljudi bez skole mogu da budu na visokim pozicijama dok u Nemackoj skola je vise cenjena.....i tako.Samo moje licno zapazanje.

Zdravo,potrebna mi je pomoc u vezi partner vize. Moj suprug je rodjen u Australiji i ima njihovo drzavljanstvo,ali kao beba se vratio za Srbiju i od tada se vise nije vracao,sada kada je diplomirao zelimo zajedno da se preselimo u Australiju ali ne znamo da li mora prvo on da ode da bi meni pruzio finansijsku podrsku ili moze njegov ujak koji zivi u Australiji nekih 20god i ima svoju kucu i posao da se obaveze da ce nam pruziti finansijsku podrsku za pocetak ili mora moj suprug da prvo obezbedi sebi stan i posao da bi mogli da pokrenemo proceduru? Hvala unapred☺️☺️

Zdravo,potrebna mi je pomoc u vezi partner vize. Moj suprug je rodjen u Australiji i ima njihovo drzavljanstvo,ali kao beba se vratio za Srbiju i od tada se vise nije vracao,sada kada je diplomirao zelimo zajedno da se preselimo u Australiju ali ne znamo da li mora prvo on da ode da bi meni pruzio finansijsku podrsku ili moze njegov ujak koji zivi u Australiji nekih 20god i ima svoju kucu i posao da se obaveze da ce nam pruziti finansijsku podrsku za pocetak ili mora moj suprug da prvo obezbedi sebi stan i posao da bi mogli da pokrenemo proceduru? Hvala unapred☺☺

Mislim da ne mora prvo on da ode da biste aplicirali za tvoju vizu.
MM je ziveo 6 god u Beogradu kad smo aplicirali za moju vizu.
Znaci,nije imao posao u Au,nije imao stan/kucu niti smo imali ikoga da nam garantuje finansijsku podrsku.
On ce biti tvoj garant naravno ali mislim da to ne znaci da treba da dodje pre tebe.
Vi svakako treba da skupite pare za vizu ,to je prva stvar. Znaci,prvo platis a onda dokazujes vezu /brak.
Sto ste duze u braku to ce vam biti lakse (i brže).
Naravno,bilo bi dobro da mozete da dokažete da ste finansijski stabilni,u smislu da cete imati od cega da živite kad dodjete ovde (dok ne nadjete poslove itd)

Mozda ce NAATI imati nesto da doda :)

Zdravo,potrebna mi je pomoc u vezi partner vize. Moj suprug je rodjen u Australiji i ima njihovo drzavljanstvo,ali kao beba se vratio za Srbiju i od tada se vise nije vracao,sada kada je diplomirao zelimo zajedno da se preselimo u Australiju ali ne znamo da li mora prvo on da ode da bi meni pruzio finansijsku podrsku ili moze njegov ujak koji zivi u Australiji nekih 20god i ima svoju kucu i posao da se obaveze da ce nam pruziti finansijsku podrsku za pocetak ili mora moj suprug da prvo obezbedi sebi stan i posao da bi mogli da pokrenemo proceduru? Hvala unapred☺☺
Možete da pokrenete proceduru.

Pozdrav svima. Prvi put se obracam jer bih zelela da pokrenem aplikaciju za verenicku vizu za Australiju. Ako neko moze da napise iskustva, unapred zahvaljujem. U vezi sam sa deckom skoro 2 godine, pa bismo zeleli da nacinimo sledeci korak. On je trenutno tamo, veza je na daljinu. Koje je ocekivano vreme cekanja, je li komplikovano sam aplicirati ili je bolje pozvati se na usluge agencija? I koliko je otezavajuca okolnost cinjenica da on trenutno nema posao, ali zivi sa svojom porodicom tamo-roditeljima? Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav svima. Prvi put se obracam jer bih zelela da pokrenem aplikaciju za verenicku vizu za Australiju. Ako neko moze da napise iskustva, unapred zahvaljujem. U vezi sam sa deckom skoro 2 godine, pa bismo zeleli da nacinimo sledeci korak. On je trenutno tamo, veza je na daljinu. Koje je ocekivano vreme cekanja, je li komplikovano sam aplicirati ili je bolje pozvati se na usluge agencija? I koliko je otezavajuca okolnost cinjenica da on trenutno nema posao, ali zivi sa svojom porodicom tamo-roditeljima? Hvala unapred na odgovorima.
Evo ja da kazem o vremenu cekanja jer sam cini se najsveziji primer 😀 Mi smo cekali 10 meseci. Vizu sam dobila 20.januara a 21.og bi bilo 10 meseci. Isli smo preko agenta jer oboje puno radimo i nismo hteli da propustimo neki vazan podatak, datum.... Mislim da to sto ne radi vise nije nesto sto je presudno. Ovde je akcenat na ljubavi :) Znam da je nekada bilo potrebno da sponzor ima odredjena sredstva na racunu da bi mogao da vas izdrzava, odnosno da se prilagao izvestaj o godisnjih zaradi ( pre 7 godina kada je moja drugarica pravila vizu bio je potreban taj podatak). Suprugu niko nije trazio podatke o imovini , novcu ili bilo sta slicno.

Evo ja da kazem o vremenu cekanja jer sam cini se najsveziji primer 😀 Mi smo cekali 10 meseci. Vizu sam dobila 20.januara a 21.og bi bilo 10 meseci. Isli smo preko agenta jer oboje puno radimo i nismo hteli da propustimo neki vazan podatak, datum.... Mislim da to sto ne radi vise nije nesto sto je presudno. Ovde je akcenat na ljubavi :) Znam da je nekada bilo potrebno da sponzor ima odredjena sredstva na racunu da bi mogao da vas izdrzava, odnosno da se prilagao izvestaj o godisnjih zaradi ( pre 7 godina kada je moja drugarica pravila vizu bio je potreban taj podatak). Suprugu niko nije trazio podatke o imovini , novcu ili bilo sta slicno.
Hvala najlepše na podeljenom iskustvu.

Back