U pravu si....zivim duze ovdeI Angie,lepa moja,posle 8-9 godina kupili kucu?Hah,dobar vic,ili je to par iz Pepeljevca kod Kruševca pa im i Sunshine Coast gde su kuce (kupljene na kredit) vredne oko 550-600k $. A šta ce tamo i kakav oportunity imaju?!Bolje da su ostali u Pepeljevcu.Ja zivim u kuci koja je procenjena na 1.4 miliona $ i placam je 550$/weekly,kupice je mozda naši praunuci iako garant više zaradjujemo od gore navedenih prijatelja.No,dobro,slažem se u jednom sa tobom,zavisi na šta je ko navikao,i šta ga i kakva muka tera na ovo putešestvije ovamo.Ekonomski i sistemski ovu zemlju nikada ne mogu porediti sa zemljama Balakana,ali nikada sve ostalo smrdljivo i ovaj usrani australski narod i njihove navike sa mojim predobrim narodom i mojom prelepom Srbijom.
Totalno si u pravu za ostalo a i za prevarante. Pa drzava je osnovana sa kriminalcima sta bi drugo ocekivali ali ok.Nisam ja jedan od tih kome smeta to što je supruga sa vecom platom,daj Boze da ima i 10 puta vecu nego ja,ne ljutim se(lol),skolovala se ovde,i sistemu je od 90ih glupo je porediti.To pak sto kazes "najgluplji poslovi" za 600-700$ weekly posle poreza,pomislim da su u Pertu plate odlicne,zato sto ovde casual 4 days/weekly tesko da ces dobiti vise za tih 28-32h,recimo dental assistant ima 650$ posle poreza,dakle ne radi sa smecem po parku.I ono što me užasava u Sydneyu je stopa prevaranata u svim sferama društva,kojih je zasigurno 700% više nego na Balakanu.Nebitna je boja kože,ovo je grad manipulacije i prevara,lažnih obećanja i još lažnijeg nadanja )))Znači budite spremni na najprefiganije i najprljavije prevare.
To samo moze videti neko ko je tek dosao i sagleda drzavu ukupno i ko pametno zna da proceni. Zaradice se dobro ali ce se sve i potrositi. Retko ko ce se izdignuti a ostali ce biti robovi sistemu kad izadjemo na ulicu ili se vozimo Melburnom tokom radnog dana kao da sam u Indiji koji rade i za $5 na sat posto oni kad u bednu Indiju posalju $50 to je vrh.