Verenička i Partner viza - Australija

Tratincice da li si ti ponovo predavala form 80? Inace, ja sam predala za permanent tacno 31 decembra 2017 skoro pa na ponoco hehee. uglavnom od tada nemam nikakvog odgovora. - sve sam predala osim eto sto nisam form 80 nisam sigurna je li treba ili ne...sta si ti uradila s tim?

Nisam predala ponovo,al imam onaj stari ako bude trebalo u elektronskoj formi ,pa ako bude trebalo samo promjenim par podataka,gledala sam bas.Jesu ti napisali u onoj listi da trebas.Ne traze svima .A sam formular za pernanent i prostor za dodavanje dokumenata su usti kaso i za partner ,pa mi glupo dodavati neke stvari opet.

Nisam predala ponovo,al imam onaj stari ako bude trebalo u elektronskoj formi ,pa ako bude trebalo samo promjenim par podataka,gledala sam bas.Jesu ti napisali u onoj listi da trebas.Ne traze svima .A sam formular za pernanent i prostor za dodavanje dokumenata su usti kaso i za partner ,pa mi glupo dodavati neke stvari opet.

Hvala ti puno na odgovoru.! Ok ,necu ni ja jos, imam i ja stari ako zatreba mogu promijeniti dodatne stvari, ali me zanimalo jesam li trebala odmah predati ponovo...a nisam dobila nikakvu listu od njih, nego sam pratila samo uputstva na immi...

Pozdrav svima.
Ni ja dugo nisam bila aktivna. Povremeno sam pogledala desavanja na forumu. Od septembra 2017.g. sam u Australiji. Krajem jula mi istice 2 godine od apliciranja za partner vizu. Mnogo bi mi znacilo ako neko od vas zna tacnu proceduru oko permanent vize. Bukvalno svaki korak koji treba da uradim, koja dokumenta su mi potrebna itd.

Unapred sam vam zahvalna.

A jel ti stigao email da mozes da predajes papire za permament? ja sam pre tebe predao papire,2meseca,i jos mi nije stigao email nikakav da predajem,a proslo je 2godine od aplikacije pre neki dan,sad ne znam dal je pametno sam predavati,ili cekati da jave,posto mislim da mozes sam da skines sa sajta sta treba i da dostavis..sta ostali misle sta je najbolje ??

nikad mi nije stigao mail da predajem papire za permanent, a bilo je proslo 2 godine i 2 mjeseca od dana aplikacije ja cekala i cekala da dodje papir i kako nije, tako sam predala poslije tog perioda....sad mi samo stoji status future assessment i to je sve.....e ne znam :-) na site fino pise da kad prodje 2 godine posaljemo papire, tako sam uradila....

Zdravo svima,

Moj verenik (Aussie) i ja smo u Februaru aplicirali za Prospective Marriage vizu i tek sam juce shvatila da su novije poruke zapravo na poslednjim stranicama teme. Jos ja razmisljam "Kako niko nije u skorije vreme aplicirao?" :hahaha:
Inace, zaista se radujem kad god procitam da je nekome odobrena viza, s obzirom da znam koliki se trud ulozi u sve to:) Mi smo aplicirali polovinom Februara (online forma) i upload-ovali smo sva neophodna dokumenta, a ja sam u Aprilu uradila i zdravstveni pregled (iako jos uvek nije bio trazen) u nadi da cemo tako manje cekati. Pre par dana su nam poslali email i trazili Marriage Celebrant letter sa tacnim datumom planiranog vencanja u Australiji, kao i moje uverenje o slobodnom bracnom stanju. Da li su vama mozda trazili ovo uverenje, s ozbirom da nije pisalo na checklist na njihovom website-u? Mislim da sada imamo bas bas sva dokumenta. Ne znam sta bi jos mogli da nam traze :think:
Zanima me koliko se od prilike obicno ceka za ovaj tip vize? Da li svi koji apliciraju budu pozvani na intervju ili odobre i bez toga? Vidim da su clanovi foruma dobijali vize i u nekom vrlo kratkom periodu, sto mi je bilo pomalo cudno s obzirom da smo high risk zemlja.

Zelim svima puno puno puno srece! :) :) :)

Prije nekog vremena postavila sam pitanje, i hvala NAATI T&I i Angie 16 na odgovorima... Planiram aplicirati za turističku vizu, 3 mjeseca nakon predane molbe za vjereničku. :) Liječnički sam obavila. Zanima me, za one koji su išli na ovu opciju, na koji mail su obavještavali svog CO-a o tome. Naime, CO mi je poslao u poruci zahtjev za dodatnom dokumentacijom (Police Clearance od mog zaručnika), evo dijela iz tog maila: You can email us on immigration.vienna@dfat.gov.au

Drugo pitanje je, nakon što se tražena dokumentacija pošalje kao attachment u okviru svog immi accounta, mislite li da ima smisla još dodatno slati mail u kojem ih obavještavam da je to i to poslano? Konkretno, zaručnik nije odmah dobio uvjerenje o nekažnjavanju, ali je na mail dobio račun o uplati za uvjerenje, pa smo to poslali kao dokaz da namjerava nabaviti uvjerenje. Uh, nadam se da nisam previše iskomplicirala... :D

Terra Australis,mislim da nema potrebe da pisete dodatni mail ako sve posaljete zadatom roku.
Mi smo bas za police clearance kasnili (posto je trajalo dok je stigao iz Au u Srb) pa je suprug poslao pismo u kome je objasnio zasto kasnimo I tada su nam produzili rok za slanje tog dokumenta.
To svakako nije(bar u mon slucaju) uticalo na brzinu dobijanja vize.

Terra, ja sam slala i e-mail Co, jer se nekad dešavalo da ne vide ono što je na imi. Tražili prevod izvoda iz MKV, a bilo već stavljeno na imi. Samo pošalji poseban mejl sa tim, sigurno je sigurno. Ako budeš išla za Aus, pored Update us na imi, pošalji i mejl CO. Mi smo podneli obrazac 1022, ali CO to nije video, pa su bili jako iznenađeni kada su saznali da je aplikant već u Aus.

NAATI T&I, tako sam i napravila, tj. poslala sam e-mailom objašnjenje zbog čega će im tražena potvrda biti poslala vjerojatno s malim zakašnjenjem. Račun AFP-a (Payment Receipt) nisam doduše poslala u mailu, nego sam ga samo uploadala putem mog accounta. Valjda će vidjeti... Hvala sam savjetima.
Riccio, ja sam im negdje ubrzo poslije apliciranja poslala Marriage Celebrant Letter. Zasad me nisu tražili potvrdu o slobodnom bračnom statusu, a žena koja će nam biti Marriage Celebrant mi je objasnila da njoj mogu tu potvrdu dostaviti i kasnije.

Pozdrav drustvo, dali ima nekih novosti kod vas koji ste aplicirali 2017? Ja i supruga smo aplicirali 18.05.2017 i jos uvek cekamo. Lekarski obavljen samoinicijativno u junu 2017. nista dodatno nisu trazili osim potvrde o nekaznjavanju u vise navrata pa svaki put vadi novu cekaj da stigne prevodi....konacno su nas nazvali pre mesec dana kad smo imali i intervju koji je trajao 45min i mene i suprugu. Nakon toga posle par dana su opet trazili novu potvrdu o nekaznjavanju koju smo im poslali posle par dana i od tada nista se ne desava. Na immi od pocetka apliciranja do sad su menjali vreme cekanja nekoliko puta da bi ga nakraju i ukinuli , sad vise nepise to vreme koje je ocekivano za odobrenje vize.

pozdrav naati, procitali smo vec negde da lekarski vazi godinu dana al kad zovemo informacije i kad pitamo oni kazu sve je uredu ako nesto bude trebalo oni ce nas obavestiti , i kad odem u aplikaciji immi na Health assessmen pise da je sve ok. sad neznamo ni sami dali da zovemo ponovo da zakazemo lekarski ili sta. hvala za pomoc

Capture.jpg
Cestitke :vatromet:

Dobar dan..Evo da se javi jos jedan koji ceka hhehe...aplicirano za partner vizu 18.10.2017...zavrsen medicinski pregled oko 20.aprila 2018..supruga drzavljanin Australije je kod mene od februara i obavestili smo ih o tome..predali smo pre 25 dana za turisticku vizu ali nemamo jos odgovor,tamo pise da se 90 procenata obradi do 27 dana..ona mora da se vrati pa smo pokusali da odemo zajedno ja turisticki kako bi bili zajedno tokom cekanja..inace je i zatrudnela i ulazi u 4.mesec o cemu su takodje obavesteni pre mesec i po otprilike,ali ih jos uvek nema sa bilo kakvim odgovorom...pozdrav svima na forumu posebno onima koji cekaju i prolaze isto ovo sto i mi

Back