Verenička i Partner viza - Australija

Bobinho,sve izjave koje sam ja predao bile su bez Apostile pecata jer nije bilo potrebno,cak ni prevod nisu trazili.Ja sam kontaktirao svog CO koji mi je to rekao.pozz

Imao si srece sa CO, to da ti je rekao da ne treba da prevodis izjave je zaista neuobicajeno :D

Zvanican podatak je na zalost taj da sve sto nije na engleskom, osim medjunarodnih izvoda, mora biti prevedeno od strane sudskog tumaca.
E sad sto se tice overe, tu postoji odredjena fleksibilnost, ja sam recimo kod izjava svojih svedoka koje su bile napisane na engleskom samo dole stavila witnessed by: taj i taj i njegovi podaci i skeniran pasos od strane osobe koja daje izjavu zajedno sa istom. A zvanican form 888 su oni morali overiti u Australiji.

Sto se tice licinih izjava koje smo davali ja i suprug, nismo nista overavali vec smo samo stavili podatke i svoj potpis. Tako je vecina nas radila i niko nije imao problema.

Veliki pozdrav čekaonici :)
Pratim vas evo već sedam mjeseci, ali tek sada se pridružujem sa profilom. Čekam PMV, online je aplikacija, jedini traženi dokument od strane CO je Form 80. Naravno, u roku od 24 sata je ispunjen i uploadovan na IMMI. Malo sam istraživala zašto traže Form 80 iako nije na spisku obaveznih dokumenata (navodi se da je moguće da CO zatraži). Da li je od vas traženo i imate li ideju zašto bi im to bilo potrebno, iako je očito aplikacija potpuna a slučaj jednostavan?

Veliki pozdrav čekaonici :)
Pratim vas evo već sedam mjeseci, ali tek sada se pridružujem sa profilom. Čekam PMV, online je aplikacija, jedini traženi dokument od strane CO je Form 80. Naravno, u roku od 24 sata je ispunjen i uploadovan na IMMI. Malo sam istraživala zašto traže Form 80 iako nije na spisku obaveznih dokumenata (navodi se da je moguće da CO zatraži). Da li je od vas traženo i imate li ideju zašto bi im to bilo potrebno, iako je očito aplikacija potpuna a slučaj jednostavan?

Da nemas dvojno drzavljanstvo,tipa Bosansko,Srpsko?

Dok čekam odgovor i vijesti šta se dešava sa vašim aplikacijama, moram reći da su mi mnogo pomogli svi članovi sa optimističnim pogledom na situacije ostalih članova foruma, i želim da vam se svima zahvalim, posebno vama koji ste nesebično prenosili ono što ste saznali od agenata i drugih koji su već prošli kroz proces. Pročešljala sam veći dio poruka na ovoj temi, i zaista je svaki slučaj poseban i jedinstven - rijetko se jedno iskustvo može potpuno iskoristiti na drugom slučaju. Ali jedan savjet svima je koristan, a to je da je dobro spremljena aplikacija sa potpunom dokumentacijom ključ za rješenje agonije odvojenosti od partnera :)
Ranije je dobri samarićanin bio Vlado, sada je to uglavnom ramonaAstone, hvala puno! :)

Ovo je moje dosadašnje iskustvo:
PMV zahtjev online početkom decembra 2015., ambasada u Beču
Državljanka BiH
Ljekarski krajem decembra 2015.
Prvi kontakt od CO u martu 2016.
Traženi dokumenti: Form 80

(so far so good, što se mene tiče prezadovoljna sam brzinom kojom sam dobila CO i kojom mi je javljeno šta im još treba, sad ostaje čekanje i strpljenje)

Ne, samo bosansko

Da, obicno za bosansko traze form 80. Iako je bilo izuzetaka da traze i za srpsko, dosta redje ali desavalo se. Mislim da su nam razlozi za trazenje form-a 80 svima i dalje misterija :D
Svakako, u praksi se pokazalo da to nema nikakve veze i da ako traze taj form slucaj nije nista "tezi". Mnogo ljudi ovde je popunjavalo to i dobijali su vize bez problema :)

Btw, od veeelike pomoći si bila, ramonaAstone, a u ranijoj ekipi Vlado, hvala lijepo. U ovom periodu razdvojenosti od partnera tako dobro dođu optimistični stavovi i iskreni savjeti :)

Svi smo mi tu da pomognemo koliko mozemo jedni drugima i razmenimo iskustva/nadjemo odgovore na pitanja i olaksamo ovo sto je vec samo po sebi dovoljno tesko. Ja evo cekam vec 7-8 meseci i mantram mantru da ostanem smirena :D
Srecno i javljaj novosti ili ako zatreba neka pomoc.

Cao drustvo
Ja sam iz Makedonije.Aplicirao za partner vizu u septembru 2015.Uradio sam medicinskog pregleda u januaru i takodje posaljio sam formu 80.Od tada nemam novosti.
Interesuju me pitanja od intervju.Ko ima novosti neka pise da budemo u toku.
Pozdrav svima.Lepa i korisna tema

Pozdrav!
Ja nisam imala jos intervju, cula sam da se nekad ni ne desi, a od ovih sto su vec imali intervju koliko sam cula to su uglavnom pitanja uopsteno o vasoj vezi, pitaju sve ono sto ste i pisali u svojim izjavama.
Evo neko ko je vec imao intervju moze da podeli svoja iskustva...

Dobrodosao na forum i pozdrav!

Samo da podelim novosti koje imam. Zvala me je danas CO (prvi put), Olja Redzic, divna jedna zena, mnogo ljubazna.
Zvala je da proveri samo kakvi su nam planovi dalje u buducnosti vezano za putovanja, da li cemo putovati negde na leto, ja joj rekoh da ce suprug doci u oktobru pa smo se nadali da ce do tad viza biti odobrena da se vratimo zajedno za Australiju.
Rekla je da viza jos nije usla u finalnu fazu i da budemo strpljivi, ispunili su kvotu za ovu financijsku godinu pa sledeceg meseca nastavljaju dalje sa vizama.
Kaze da nista dalje od dokumenata nije potrebno, samo da cekam, ona se nada da ce to biti zavrseno do septembra, oktobra, novembra :D
Ocigledno je jako puno ljudi apliciralo a oni imaju odredjen broj viza koje mogu odobriti svake godine.

Evo dela razgovora:
-A hocete li negde putovati na leto?
-Pa ici cemo na kratke puteve/izlete kad on bude dosao u oktobru....mozda rodbinu u Hrvatskoj da posetimo za vikend...ili...
-Ne, ne gospodjo, hocete li negde na letovanje ici sad?
-Pa sto, bice i tad lepo vreme?

I tako..... :D

Evo i nama su se javili juce.Zvali su Mene,Ali Ja nisam bila tu u tom momentu i javio se moj soprug. Pitali su koe to i on je rekao da je moj soprug pa on je imao razgovor. Pitali su kako smo se upoznali, kada nam je bila veridbu i svadbu. Na kraju mene su trazili. Pitali su me samo sta imamo u plan za ovo leto. Razgovor je trajao nepunih 10 minuta. Evo vec 10 meseca Cekamo.

Super znaci nema razlog za brigu.Viza cebiti kad tad☺.A kad si ti aplicirala Ramona.Pozdrav

Aplicirala 13. oktobra 2015

- - - - - - - - - -

Evo i nama su se javili juce.Zvali su Mene,Ali Ja nisam bila tu u tom momentu i javio se moj soprug. Pitali su koe to i on je rekao da je moj soprug pa on je imao razgovor. Pitali su kako smo se upoznali, kada nam je bila veridbu i svadbu. Na kraju mene su trazili. Pitali su me samo sta imamo u plan za ovo leto. Razgovor je trajao nepunih 10 minuta. Evo vec 10 meseca Cekamo.

Pa da, izgleda da su im planovi za leto najvazniji trenutno :D
Mozda nas iznenade i odobre nam vize ranije :)

Pozdrav svima odavno pratim ovu temu ali sad sam se uclanio.upoznao sam se sa jednom devojkom iz aus ona je mene jednom videla u zivo prosle godine kad je bila tu ali ja je nisam video.Posle 6 meseca dodala me na fb njena snaja od brata I pricali smo na msn I pitala me jel hocu da nas upozna.i eto vec 6 meseca pricamo I gledamo se na msn svaki dan po 2-3 sata ona sad u avgustu dolazi ovde nasi planovi su da se malo druzimo I da se vjencamo ali samo sa maticarom a u crkvu I svadba kad odem tamo.radicemo I tu nesto kao svadbu posto svi moji zive u mk a i ona ima tu familiju i ona je makedonka a posle toga da apliciram za vizu.recite za koju vizu da apliciram koje dokumente traze .pisite mi bilo sta sto mislite da mi bude od pomoci

Pozdrav svima odavno pratim ovu temu ali sad sam se uclanio.upoznao sam se sa jednom devojkom iz aus ona je mene jednom videla u zivo prosle godine kad je bila tu ali ja je nisam video.Posle 6 meseca dodala me na fb njena snaja od brata I pricali smo na msn I pitala me jel hocu da nas upozna.i eto vec 6 meseca pricamo I gledamo se na msn svaki dan po 2-3 sata ona sad u avgustu dolazi ovde nasi planovi su da se malo druzimo I da se vjencamo ali samo sa maticarom a u crkvu I svadba kad odem tamo.radicemo I tu nesto kao svadbu posto svi moji zive u mk a i ona ima tu familiju i ona je makedonka a posle toga da apliciram za vizu.recite za koju vizu da apliciram koje dokumente traze .pisite mi bilo sta sto mislite da mi bude od pomoci

Kako mislis ona je tebe videla a ti nju nisi :D ,Pa treba da imas neki redosled svega toga,sto se tice vaseg glavnog upoznavanja,dalje vasa prepiska,vas chat za svo vreme ovo dok ona ne dodje,valjalo bi da imas i neke razmene poklona,pisama,i isto tako ako imate novcate transakcije,sve to imas na site da vratis unazad i citas kolko hoces,ali eto da ti urkatko kazem sta je dosta bitno...isto tako i drugi da priznaju vasu vezu,kad dodje slikaj te se sto vise sa familijom vasom,i vase slike,napravite veridbu neki redosled da ima,pa posle toga vencanje..neki uzi rucak za uzu porodicu..a sto se tice vize ja mislim 309 da vama ide..al opet malo proguglaj ima dosta toga da naucis ovde na sajtu ,srecno

Ilce, dobrodosao na forum!

Ja kada sam tek razmisljala o tome kako da pocnem da se pripremam za apliciranje za partner vizu sam prvo detaljno proucila sajt https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/309- a potom i https://www.border.gov.au/FormsAndDocuments/Documents/1127.pdf

Nakon toga kad sam se prilicno upoznala sa "materijom" za sve sto mi je pravilo nedoumice ili bilo sta slicno mi je pomogao ovaj forum.

Prouci ove sajtove prvo (zaista topla preporuka jer tamo ima dosta korisnih informacija sto ne znaci da su sve tu) pa onda za sve sto mozemo pomoci, olaksati, pojasniti, konkretno o necemu, tu smo da pomognemo.

Srecno!

Back