Verenička i Partner viza - Australija

Nema pravo na socijalnu pomoc dok ne dobije permanent vizu (zbog toga i postoji sponsorship form), ima pravo da studira ali nema pravo na skolarinu. Naravno, uvek ima pravo da radi.

" The Partner (Provisional) visa (subclass 309) lets you:

-enter Australia and stay here until a decision is made about your permanent Partner visa

-work in Australia

-study in Australia, but with no access to government funding

-enrol in Medicare, Australia's scheme for health-related care and expenses."

Ramona.... na ovom forumu neko je spomnao da ja dobio direktno permanent vizu,neznam koji je tocno bio ali znam da je bio dugo vreme vo brak i sa decu...moje prasanje je,kad viza dodje i ako je permanent dal tada meni sledi socijalna pomos??

Pozdrav svima. Odavno nisam posjetio ovaj forum pa moram prvo cestitati svima koji su dobili vizu a onima koji jos cekaju samo vam reci da isplati se vrijeme provedeno na cekanju jer samo tako cete saznati koliko je stvarno ljubav jaka. Ja sam u Melbourne vec ^ mjeseci i moram reci da je prelepo zivjeti ovdije. Nije sve idealno moram reci, narocito oko potrzi za poslom, al vazno da ste sa osobom koju volite i da imate njenu podrshku za sve. Sad imam jedno pitanje do onih koji su prosli proces. Podnijeli smo zahtijev za visa 820. Interesuje me dali sponzor mora da potpuni online "Sponsorship for a Partner to Migrate to Australia". Prikacili smo SP40 na glavnu aplikaciju.I naravno nase izjave,form 888, vjencani list, ambulance cover, insurance policy, zajednicke racune, troskove od svadbe, slika sa svadbe, odmora i putovanja sto smo bili do sada, medeni mjesec, bukvalno sve sto smo imali na zajednickim imenima. Nadam se da cu dobiti dobre odgovore kao sto sam ih dobijao i do sad sa ovog foruma. Jos jednom cestitam svima koi su dobili vizu, onima koi su vec ovdije down under dobar provod, onima koji cekaju molim boga da im vrijeme prodze brzo i dodzu nam ovdije. Pozdrav svima

Joj volela bih da mogu pomoci ali ja jos dotle nisam dosla :/ Evo mozda neko ko je vec zavrsio to moze odgovoriti. U krajnjem slucaju kontaktiranje CO i tu moze pomoci ili direktno pozvati ambasadu, oni bi takodje trebalo da imaju odgovore oko tih nekih tehnikalija. Srecno i uzivajte! :)

Da li znate sta znaci ako pored imena mog supruga sponzora pise Withdrawn?

Brisi, gde pise Withdrawn? Obicno ako u aplikaciji to stoji pored imana znaci da je aplikacija/sponsorship "povucena/povuceno" sto nije u vasem slucaju. Obavezno sto pre kontaktiraj svog CO da proveris sta se desava da ne bi doslo do neke greske/zabune. Mislim ne verujem da ste nesto greskom pritisnuli. Za svaki slucaj kontaktiraj CO i vidi sta se desava i javi nam.

- - - - - - - - - -

Cestitam svima na odobrenim vizama, nije me bilo dugo, obilazimo suprug i ja qld uzduz i popreko. :D
Poslala sam email svom CO gde da posaljem nove dokaze i slike, ali mi je odgovorila da vise nista nije potrebno. Da li mislite da ipak posaljem emailom kao PDF file sve sto imamo novo?

Ja nisam ni pitala vec sam samo dodala na immi nove dokaze/slike i posle poslala CO mail da sam stavila nove dokaze :D Mislim ne moze da skodi....

- - - - - - - - - -

Koliko se ceka na dobijanje partner (309)vize,zavrsio sam sa papirologijom i ljekarskim pregledom,evo cekam vec 9 mjeseci,supruga mi je drzavljanin Australije.Nikakvih odgovora nemam od strane ambasade,pa molim ako neko zna koliko inace traje ta procedura

U proseku oko 12 meseci. Da li znas da li imate dodeljenog Case Officer-a? Da li vas je iko kontaktirao za bilo sta od kada ste aplicirali? Ukoliko su vas kontaktirali za taj lekarski koji ste zavrsili i/ili dodatne neke dokaze onda vam nista sad ne ostaje nego da cekate.

- - - - - - - - - -

Ramona.... na ovom forumu neko je spomnao da ja dobio direktno permanent vizu,neznam koji je tocno bio ali znam da je bio dugo vreme vo brak i sa decu...moje prasanje je,kad viza dodje i ako je permanent dal tada meni sledi socijalna pomos??

Ako dobijes Permanent onda da- imas pravo i na socijalnu pomoc. Obicno ljudi koji su dugo u braku i sa decom dobiju permanent odmah.

Hvqla na odgovoru RamonaAstone.
Kontaktirala sam ali mi je samo receno da se Sponsorship event changes during the processing of the application i da za takva pitanja kontaktiram Europe Service Center sto je nemoguce jer sam u australiji a nemamo fiksni telefon. Sigurno je neka greska jer nismo nista povukli.

Jel moze neko da mi napise, za online predaju partner vize,odradio sam prvi step ovaj 26 strana sto ima,i na kraju sam isao sumbit,ocekiivajuci da mi posle toga ponudi dalji korak ubacivanja dokaza,medjutim izbacilo mi je samo ''confirm'' i da se odma plati 6865$ pa da se nastavi sredjivanje dokumenata,znaci prvo da se plati pa onda sledeci koraci????

Jel moze neko da mi napise, za online predaju partner vize,odradio sam prvi step ovaj 26 strana sto ima,i na kraju sam isao sumbit,ocekiivajuci da mi posle toga ponudi dalji korak ubacivanja dokaza,medjutim izbacilo mi je samo ''confirm'' i da se odma plati 6865$ pa da se nastavi sredjivanje dokumenata,znaci prvo da se plati pa onda sledeci koraci????

Evo i ovde kao i u privatnoj poruci: Tek nakon sto se popuni,submitira i plati aplikacija/viza se otvara opcija dodavanja dokaza.

- - - - - - - - - -

Hvqla na odgovoru RamonaAstone.
Kontaktirala sam ali mi je samo receno da se Sponsorship event changes during the processing of the application i da za takva pitanja kontaktiram Europe Service Center sto je nemoguce jer sam u australiji a nemamo fiksni telefon. Sigurno je neka greska jer nismo nista povukli.

Evo linka za Europe Service Center https://www.border.gov.au/about/cor...ustralian-immigration-enquiry-form-for-europe

Pozdrav svima. Odavno nisam posjetio ovaj forum pa moram prvo cestitati svima koji su dobili vizu a onima koji jos cekaju samo vam reci da isplati se vrijeme provedeno na cekanju jer samo tako cete saznati koliko je stvarno ljubav jaka. Ja sam u Melbourne vec ^ mjeseci i moram reci da je prelepo zivjeti ovdije. Nije sve idealno moram reci, narocito oko potrzi za poslom, al vazno da ste sa osobom koju volite i da imate njenu podrshku za sve. Sad imam jedno pitanje do onih koji su prosli proces. Podnijeli smo zahtijev za visa 820. Interesuje me dali sponzor mora da potpuni online "Sponsorship for a Partner to Migrate to Australia". Prikacili smo SP40 na glavnu aplikaciju.I naravno nase izjave,form 888, vjencani list, ambulance cover, insurance policy, zajednicke racune, troskove od svadbe, slika sa svadbe, odmora i putovanja sto smo bili do sada, medeni mjesec, bukvalno sve sto smo imali na zajednickim imenima. Nadam se da cu dobiti dobre odgovore kao sto sam ih dobijao i do sad sa ovog foruma. Jos jednom cestitam svima koi su dobili vizu, onima koi su vec ovdije down under dobar provod, onima koji cekaju molim boga da im vrijeme prodze brzo i dodzu nam ovdije. Pozdrav svima

Kas & Sal ja sam predala malo manje dokaza od tebe , nisam ni 888 posebno ubacivala , samo sam na onom glavnom obrascu ubacila podatke od osoba koje su mi i prije potpisale 888 . Uglavnom , aplikaciju uradila 24.02, poslije par dana dodala jos po neki dokument , kako sam sta imala . Potvrdan odgovor stigao 04.05.

Joj volela bih da mogu pomoci ali ja jos dotle nisam dosla :/ Evo mozda neko ko je vec zavrsio to moze odgovoriti. U krajnjem slucaju kontaktiranje CO i tu moze pomoci ili direktno pozvati ambasadu, oni bi takodje trebalo da imaju odgovore oko tih nekih tehnikalija. Srecno i uzivajte! :)

Hvala ti za odgovor. Pitali smo na onom drugom forumu jer ima tamo imigracioni agent koji se zove Mark, odgovara na pitanja i pomaze puno. Odgovorio nam je da podnesemo tu aplikaciju i da online aplikacije dobivaju odgovor brze nego regularne. sretno i vami

Hvala ti za odgovor. Pitali smo na onom drugom forumu jer ima tamo imigracioni agent koji se zove Mark, odgovara na pitanja i pomaze puno. Odgovorio nam je da podnesemo tu aplikaciju i da online aplikacije dobivaju odgovor brze nego regularne. sretno i vami

Da, Mark je divan, nikad ga ne mrzi da odgovori. I meni je pomogao puno kad sam imala nekih nedoumica. Kako vam je rekao, tako i uradite :) I naravno javi kad stignu pozitivne vesti :)

Back