Verenička i Partner viza - Australija

Evo konacno lijepe vijesti i od nas :) viza je konacno odobrena danas!!!! :D

SUPERRR :heart::heart::heart::heart:!!!! Mnogo mi je drago Seko1988!!! Ja sam se vec pitala sto se ne javljas sa lijepim vijestima :-)....Mnogo srece i da ti se ovako i javno zahvalim za svu pomoc oko moje vize, mnogo puta si mi razjasnila sve i ne zaboravlja se! Sto prije da poletis i sve bude kako ste planirali...ps nemoj nam pobjeci sa foruma sada :-)

Hvala puno Ivana <3 ako Bog da letim jako brzo :D
Hehhe necu pobjeci sa foruma tu sam da pomognem ako kome mogu :)
Evo ovako:
Predali smo 14.6.2015. Online sa Hrvatskim papirima u Becu se obradjivala aplikacija. Police check sam predala u septembru a ljekarski u oktobru.... nakon toga mi nisu vise nista trazili od dokumenata... nismo imali intervju ni ja ni muz. Nisu mi nista dodatno trazili osim dokaza koje sam sama dostavila. Ako nekog jos nesto zanima neka pita :)

Cestitam svima kojima su odobrene vize!!! :D

Jedno pitanjce drugari, da li moj muz moze da napusta zemlju na par meseci dok je na partner vizi i dok ceka permanent?

Evo citala sam na forumima da zakonski moze ali sve to ulazi u procenu za Permanent kasnije (mora da menja residential address, da objasni razloge zbog kojih niste zajedno par meseci nakon dobijanja Temporary Partner vize itd) pa sad procenite sami, Svakako uvek imate pravo da kontaktirate svog CO za savet. Jako je bitno da mu nijedna druga viza ne bude odobrena dok ne dobije Permanent jer ce mu ta druga viza automatski ukinuti ovu sad Temporary Partner.
Ukoliko je period od par meseci (pogotovo ako ti neces biti sa njim), moj savet je da kontaktirate svog CO.

Moze li mi neko reci da li sa vizom klasa 309 moj partner ima pravo na skolovanje i socijalnu pomoc? Veoma mi je bitno to, jer ce biti veoma tesko ako samo ja budem ta koja ce je primati pogotovo ako nema pravo na studentski kredit. Nd znam kako onda da priustimo skolovanje koje ce oboma biti potrebno.

Nema pravo na socijalnu pomoc dok ne dobije permanent vizu (zbog toga i postoji sponsorship form), ima pravo da studira ali nema pravo na skolarinu. Naravno, uvek ima pravo da radi.

" The Partner (Provisional) visa (subclass 309) lets you:

-enter Australia and stay here until a decision is made about your permanent Partner visa

-work in Australia

-study in Australia, but with no access to government funding

-enrol in Medicare, Australia's scheme for health-related care and expenses."

Razumem, a jel mozete malo vise da mi kazete o tom sponsorship formu? Sta znaci to tacno? I koliko se onda ceka na klasu 100 odnosno permanent?

Milice Stambolic proces za permanent vizu traje od 6-8 meseci i apliciracete za tu vizu kada navrsite dve godine od momenta apliciranja za partner.Mene u oktobru 2016. to ocekuje.Koliko ja znam onaj ko je sponsor on mora da brine finansijski o svom partneru s tim da partner moze da radi .Ukoliko partner izgubi posao u tom periodu drzava nece finansijski pomagati .Kada prodju dve godine sponsor je osolbodjen toga i ako se desi da partner izgubi posao u tom slucaju drzava pomaze .Verovatno ima nekog kriterijuma kako, kome i koliko se pomaze.Veliki pozdrav:)

Jedno pitanje za Partner vizu,za aplikaciju glasi pitanje,Da li sam proveo manje vremena od 12meseci u drugim zemljama u zadnjih 10godina?da li treba da navodim svaki put kad sam isao na more ,ili Crnu goru ili Bosnu, isao sam u Francusku ali nista nije bilo duze vec turisticki? da li sve te datume treba da navedem? ili se misli samo na neke te bitnije zemlje sta znam evropske unije,tipa Francuska,Holandija,ili bukvalno svaki ulaz-izlaz?

Jedno pitanje za Partner vizu,za aplikaciju glasi pitanje,Da li sam proveo manje vremena od 12meseci u drugim zemljama u zadnjih 10godina?da li treba da navodim svaki put kad sam isao na more ,ili Crnu goru ili Bosnu, isao sam u Francusku ali nista nije bilo duze vec turisticki? da li sve te datume treba da navedem? ili se misli samo na neke te bitnije zemlje sta znam evropske unije,tipa Francuska,Holandija,ili bukvalno svaki ulaz-izlaz?

Ne postoje bitnije zemlje.
Pitanje na koje mislis je "Have any of the applicants visited any countries for less than 12 months in the past 10 years?" i kao sto vidis "any countries" tako da- jbg, trebalo bi navesti sve zemlje u kojima si bio zadnjih 10 godina manje od 12 meseci (po pecatima iz pasosa sam navela tacne ili priblizne datume ulaska i izlaska iz tih zemalja).
Po tome oni vide da li si i koliko bio u zemljama visokog rizika, bla bla bla.

Suma sumarum: svaki ulaz-izlaz.

Ne postoje bitnije zemlje.
Pitanje na koje mislis je "Have any of the applicants visited any countries for less than 12 months in the past 10 years?" i kao sto vidis "any countries" tako da- jbg, trebalo bi navesti sve zemlje u kojima si bio zadnjih 10 godina manje od 12 meseci (po pecatima iz pasosa sam navela tacne ili priblizne datume ulaska i izlaska iz tih zemalja).
Po tome oni vide da li si i koliko bio u zemljama visokog rizika, bla bla bla.

Suma sumarum: svaki ulaz-izlaz.

Ok ok,nego Desavalo se da pri izlasku ne udare pecat nego samo puste da prodjes pregledaju papire,pa tako da moram da nagadjam priblizno kad sam ulazio izlazio iz zemalja,Hvala ramonice..

Pozdrav svima. Odavno nisam posjetio ovaj forum pa moram prvo cestitati svima koji su dobili vizu a onima koji jos cekaju samo vam reci da isplati se vrijeme provedeno na cekanju jer samo tako cete saznati koliko je stvarno ljubav jaka. Ja sam u Melbourne vec ^ mjeseci i moram reci da je prelepo zivjeti ovdije. Nije sve idealno moram reci, narocito oko potrzi za poslom, al vazno da ste sa osobom koju volite i da imate njenu podrshku za sve. Sad imam jedno pitanje do onih koji su prosli proces. Podnijeli smo zahtijev za visa 820. Interesuje me dali sponzor mora da potpuni online "Sponsorship for a Partner to Migrate to Australia". Prikacili smo SP40 na glavnu aplikaciju.I naravno nase izjave,form 888, vjencani list, ambulance cover, insurance policy, zajednicke racune, troskove od svadbe, slika sa svadbe, odmora i putovanja sto smo bili do sada, medeni mjesec, bukvalno sve sto smo imali na zajednickim imenima. Nadam se da cu dobiti dobre odgovore kao sto sam ih dobijao i do sad sa ovog foruma. Jos jednom cestitam svima koi su dobili vizu, onima koi su vec ovdije down under dobar provod, onima koji cekaju molim boga da im vrijeme prodze brzo i dodzu nam ovdije. Pozdrav svima

Back