Postovani i dragi forumasi..
Pratim vas vec neko vrijeme jer sam i sama pred velikim izazovom, a to je pokretanje Vjerenicke vize za Australiju i ovom prilikom zelim svima da se zahvalim jer se bavite ovom situacijom i pisete svoja iskustva
Citam kako se beskrajno veselite odobrenim vizama, oci mi zasuze, od dragosti, ali i od nostalgije za nasim Balkanom, koji vec unaprijed osjecam

...
Citajuci forum, uvidjeh da je " malena1988" iz Banjaluke, te da je zavrsila fakultet tu, i vidim da su nam koraci slicni u buducnosti, samo sto ja imam tek zadatak da pocnem prikupljati dokumenta i sve dokaze i sve sto je potrebno za slanje konacno. E sad, ono sto bih molila je, da li iko moze da mi priblizi te prve korake, teze neke sta da prikupim , prije nego startam sa aplikacijom on line, i da li moram prevoditi dokumenta na engleski jezik, a saljem aplikaciju u Bec, naravno.
Za turisticku, kada sam slala u Bec, sve je bilo na srpskom jeziku , i vec 2 puta mi je bila odobrena viza i to u rekordnom roku, nepunih 24 sata.
Eto, nadam se da cete mi pomoci u uputstvu, kako zapoceti prikupljanje, kojih dokumenata i sto je najkonfuznije, ovih dokaza o o ljubavnoj vezi? Hvala vam unaprijed...svi ste divni...