Verenička i Partner viza - Australija

Da mi smo predali u aprilu 2015 ali smo imali dosta problema sa nekim papirima koje smo morali da skupimo i da saljem za australiju i nazad. Marija nas je zvala jos u februaru kad mislimo da zavvrsimo da se resi nas slucaj. Ali evo u ponedeljak poslednji papir poslat a u utorak viza. Dobili bi je i ranije da nismo jurili sa jednog kraja sveta na drugi. Malena kojim avionom letis i kako si za prtljag imas jedan ili dva kofera.
Cestitam svima od srca ako neko bude u Melburnu nek se javi mi planiramo u maju da putujemo!!!!

Upravo nam je divna Marija iz ambasade u Beogradu javila da smo dobile verenicku vizu!!!!✈✈✈✈✈✈

Cestitam , neka je sa srecom i sve najbolje

- - - - - - - - - -

:vatromet::vatromet:

Odobrena nam je viza :zurka::slika::ortaci3:

Predali za bracnu u junu 2015.

Drugari, jedno veeeliko HVALA od nas svima i na pojasnjenjima i na podrsci.

Zelimo vam da se i vi uskoro radujete kao mi :heart:

Cestitam PinkCupcake , sve najbolje i da sto prije stignes ovamo

Hvala tratincice i Hvala vam od nas oboje svima od srca :heart::heart: U Au stizem u maju :klap::worth::zag:

Seko, mail nam je stigao od imigracionog iz Au.

- - - - - - - - - -

Cestitam , neka je sa srecom i sve najbolje

- - - - - - - - - -

Cestitam PinkCupcake , sve najbolje i da sto prije stignes ovamo

Tratincice, sta treba sve da se uradi nakon dolaska ( otvaranje racuna, medicare....?)

Hvala tratincice i Hvala vam od nas oboje svima od srca :heart::heart: U Au stizem u maju :klap::worth::zag:

Seko, mail nam je stigao od imigracionog iz Au.

- - - - - - - - - -

Tratincice, sta treba sve da se uradi nakon dolaska ( otvaranje racuna, medicare....?)

Prvo medicare( odmah to daju papir s brojem medicare a kartica ti dodje postom za par dana) i casovi engleskog ako ti trebaju( to ce da ti zakazu testiranje da vide od kojeg nivoa kreces), to sve s obzirom da si na bracnoj vizi zavrsavas za 1 dan .Otvaranje racuna isto , za 10 minuta u banci , samo poneses pasos i kopiju vize , cisto da se oni nebi mucili da traze . Sve ostalo kako ti bude trebalo. Ja sam na vjerenicku dosla , pa sam morala postepeno da zavrsavam jedno po jedno . Bitno je da sacuvas sve sto ti bude dolazilo od papira na adresu gdje ti je prijavljen i muz (bar tako meni savjetuju ) kako bi za permanent vizu skupila dovoljno dokaza da zivite zajedno.

Izvini Seko sto malo sporije kontam, dodje to sa godinama, ha ha ha! Nas CO je zvao mog verenika oko 3 popodne, i postavila par pitanja, i pola sata kasnije stigla je i viza. Ja sam primjetila u zadnje dve godine na forumu su ljudi javljali da im je viza odobrena po evropskom vremenu, u rasponu od 10 ujutro pa sve do kasno popodne... Nadam se da sam napokon odgovorila na tvoje pitanje!

Izvini Seko sto malo sporije kontam, dodje to sa godinama, ha ha ha! Nas CO je zvao mog verenika oko 3 popodne, i postavila par pitanja, i pola sata kasnije stigla je i viza. Ja sam primjetila u zadnje dve godine na forumu su ljudi javljali da im je viza odobrena po evropskom vremenu, u rasponu od 10 ujutro pa sve do kasno popodne... Nadam se da sam napokon odgovorila na tvoje pitanje!

Hvala ma opsirnom odgovoru :) znaci ipak je u toku dana po evropskom vremenu.

Prvo medicare( odmah to daju papir s brojem medicare a kartica ti dodje postom za par dana) i casovi engleskog ako ti trebaju( to ce da ti zakazu testiranje da vide od kojeg nivoa kreces), to sve s obzirom da si na bracnoj vizi zavrsavas za 1 dan .Otvaranje racuna isto , za 10 minuta u banci , samo poneses pasos i kopiju vize , cisto da se oni nebi mucili da traze . Sve ostalo kako ti bude trebalo. Ja sam na vjerenicku dosla , pa sam morala postepeno da zavrsavam jedno po jedno . Bitno je da sacuvas sve sto ti bude dolazilo od papira na adresu gdje ti je prijavljen i muz (bar tako meni savjetuju ) kako bi za permanent vizu skupila dovoljno dokaza da zivite zajedno.

Moram da pitam posto i ja idem na verenicku citala sam da nemamo prava na casove engleskog i medicare. Kome se obracamo i kada povodom toga?

Moram da pitam posto i ja idem na verenicku citala sam da nemamo prava na casove engleskog i medicare. Kome se obracamo i kada povodom toga?

Prvo se vjencate, zatim uzmes izvod iz knjige vjencanih ( u Melb. su mi rekli da se ceka zakosnki do 28 dana ali kad sam otisla u bdm ispalo je da cu cekati 2 do 3 mjeseca , onda sam platila taksu 110 usd i dobila izvod za 3 dana ) zatim apliciras za partner vizu ( sve to moras jer vjerenicka traje kratko) i cim apliciras dobijes prvo bridging vizu s kojom ides u medicare i odmah ti daju broj na papiru karticu dobijes postom za par dana.Casovi engleskog u nasem slucaju tek kad dobijemo partner ( 309 ) ,kao to vlada placa pa mogu ici oni koji nemaju ogranicenje u trajanju vize .

Pozdrav, ja sam Milica i drzavljanin sam Australije. Rodjena sam tamo i zivela do svoje 4 godine(2003), vec 13 godina sam u Srbiji i sledece godine nameravam da se vratim da zavrsim skolovanje i ostalo. Naravno imam svog partnera kog zelim da vodim sa sobom i on je drzavljanin Srbije. Ja sam u aprilu sledece godine punoletna i nameravamo da se uzmemo, da bi on mogao da ide sa mnom. Iz ljubavi je sve i oko godinu dana se znamo i bice duze jos sledece godine. Jer ne zelimo da zivimo jedno bez drugogo, a opet zelimo da stvorimo sebi nove mogucnosti u Australiji dok smo jos mladi zato idemo sledece godine. Zanima me ako moze neko da mi pomogne kada bi se krajem aprila uzeli koliko bismo cekali da on dobije partner vizu? I ako moze neko da me upozori sta me sve ceka tokom tog procesa. Hvala puno unapred. :)

Pozdrav, ja sam Milica i drzavljanin sam Australije. Rodjena sam tamo i zivela do svoje 4 godine(2003), vec 13 godina sam u Srbiji i sledece godine nameravam da se vratim da zavrsim skolovanje i ostalo. Naravno imam svog partnera kog zelim da vodim sa sobom i on je drzavljanin Srbije. Ja sam u aprilu sledece godine punoletna i nameravamo da se uzmemo, da bi on mogao da ide sa mnom. Iz ljubavi je sve i oko godinu dana se znamo i bice duze jos sledece godine. Jer ne zelimo da zivimo jedno bez drugogo, a opet zelimo da stvorimo sebi nove mogucnosti u Australiji dok smo jos mladi zato idemo sledece godine. Zanima me ako moze neko da mi pomogne kada bi se krajem aprila uzeli koliko bismo cekali da on dobije partner vizu? I ako moze neko da me upozori sta me sve ceka tokom tog procesa. Hvala puno unapred. :)

Zdravo Milice, treba da se raspitate da li vi mozete uopste da se prijavite dok ne budes punoljetna... od prijave za partner ili vjerenicku vizu treba otprilike 9-12 mjeseci da se odobri.... Tokom ovog procesa vas ceka DOSTA strpljenja i zivaca :D ali mladi ste tako da trebalo bi da toga dosta imate :)

Pozdrav! U pravu je Seka, raspitaj se prvo da li mozete da aplicirate pre punoletstva. Pozoves fino ambasadu 0114112800 i pitas kakve su vam mogucnosti. U najgorem slucaju sacekas dok se ne vencate i onda odmah krenete na partner vizu. U medjuvremenu iskoristi vreme za prikupljanje dokaza, zajednicke fotografije, putovanja, pokloni, zajednicki prijatelji, koncerti, rodjendani, kako zajedno financijski funkcionisete itd.
Srecno!

And now something completely different... :D Jel zna neko, nakod dobijene partner vize, da li se ukoliko studiram vodim kao internacionalni student? SA je u pitanju. Znam da u NSW postoji opcija da sa temporary resident statusom samo nesto malo dodatno placate ali kad sam pogledala za SA ne postoji nista slicno vec samo Australian resident i International students sto je uzas jer su cifre za internacionalne studente abnormalno visoke. Da bih radila bar deo svog posla, nazalost, tamo moram da imam ili zavrsen Tafe certificate III-IV ili fakultet :D Da mi je neko pricao da cu da se vracam u klupu.... hahahah
Elem- jel ima neko iskustva od onih koji su otisli? Hvala :)

Drage moje dame, koliko ja znam fakultet u Australiji nije besplatan, nema drzavnog fakulteta pa da udjes u budzet kao u Srbiji. Svaki fakultet se placa i cijena je upola manja za predmet ako imas PR, u odnosu na stranog studenta. A kada dobijete drzavljanstvo, onda imate pravo da koristite HECS opciju odlozenog placanja putem poreza na prihod, ali ako nikad ne zaradite vise od 40 000 dolara na godinu ili tako nesto, nemorate nikad to ni da vratite...ne znam koji je trenutni iznos ali mogu da provjerim, posto se svake godine dug indeksira prema troskovima zivota, i ta se granica pomjera... Na TAFE ili drugim rijecima koledz, mozete imati popust na skolarinu, jedino ako imate Centrelink health care card, a na nju imate pravo samo ako vi i vas partner zaradjujete puno. Ovo sa temporary resident uz malu doplatu mi lici samo na casove engleskog, a iimate partner vizu 820 ili 309. Nadam se da sam odgovorila na pitanje. Ako neko zna vise i bolje, neka se pridruzi doskusiji. Pozdrav!

- - - - - - - - - -

Ispravka mala, imate pravo na HCC ako vi i vas partner ne zaradjujete puno...

Back