Verenička i Partner viza - Australija

Jel zna neko kad se salje svom CO ono sto traze, i ja sad to poslao preko maila jel oni odgovore da su to primili,videli?tj jel uzvrate ikakvu poruku?

Korisnik75 ja sam od nekoga sa foruma dobila savet da svaki put kada nesto predam ambasadi napisem jedan mejl sta sam poslala i to se pokazalo kao korisno .Svaki put su mi odmah odgovorili.Bilo bih dobro da to uradis a i za one koji nisu do sada to praktikovali:)

Hvala Korisnik75 :)
Kad sam slala papire za turisticku, nisam stavila ime CO, pa reko mozda sad treba.
Ako si slao preporuceno, mozes da pratis posiljku i vidis kad je isporuceno, a oni u svakom slucaju moraju da potpisu da su primili, i taj papir dobijas.
Mada moze i sms da ti stigne da je isporuceno.

Pozdrav.Namjeravam ici na turisticku vizu kod vjerenice.U procesu smo 8 mjeseci.E sad me zanima ako neko ima iskustva da mi odgovori,ako bi se vjencali kada odem na turisticku dali bi to produzilo proces?Namjeravamo se vjencat da bi izbjegli naknadno placanje od 3000 po dobijanju vjerenicke i prelaskom na partner.

Korisnik75, dobit ces autoreply da su primili e-mail. Budi oprezan da dokumenti ili slike ne predju 5MB, jer ne mogu da prime veliki fajl. Nama su trazili police clearance, pa nakon sto smo to poslali u e-mail-u, zvali su nas da nam kazu da treba preko poste. Pa su nas opet zvali nakon 3 sedmice da pitaju da li smo to poslali postom. Znaci, fer su, zovu samo kad je neophodno da razjasne nesto. Puno srece u daljnjem procesu!

Radbje,dobar ti taj CO.Ja skoro uvijek moram da pitam dva puta da bi mi odgovorili ,isto tako ako im posaljem nesto moram da pitam dali su primili

Drugari ja sam sve zavrsio sto se tice papira i lekarskog , eto u petak putujem na turisticku , bicemo u kontaktu , sve vas puno pozdravljam ,,,,

Super ,srecno!!! :DPravi potez sto si odlucio da odes na turisticku ranije i mnogo pre mene, koja sada nisam sigurna da li da idem ili ne, posto za koji dan ulazimo u 10 mes.Izgeda mi da cim si oko 8-9-10 i zelis da ides na turisticku CO se oglasava.Dobro zvuci kao provera u kojoj smo fazi;)

- - - - - - - - - -

@zahee Razlika izmedju tebe i JASMIN11 je 11 dana, prati forum pa kada on objavi da je dobio vizu broji jos 10ak dana :)

@Korisnik75 Sretan put :)

Vlado80 ja ne mogu da aktiviram tvoj link..zasto?

Zato sto forum ne dozvoljava linkove u potpisu, al mozes da iskopiras onaj deo od "http..." i zalepis u novoj stranici

ili ovako: :)

lis.png

Zdravo svima ! Dobila sam verenicku vizu posle 13 meseci i 16 dana.
Moj vam je savet da se ne vencavate dok ne dobijete verenicku vizu, jer samo produzavate proces.
Mozete doci turisticki u Aus i tu da cekate finalizaciju vize, kao sto sam ja uradila.
U tom slucaju morate napustiti Aus kada treba da dobijete verenicku vizu , odete na Fiji ili neko dr messto u blizini :)
Jedino za Fiji ne treba viza.
Poslali su mi email da mi je blizu finalizacija vize , cim sam napustila Aus prvi radni dan
Poslali su mi email da sam dobila vizu.
Samo opusteno, nemojte da ih zovete nepotrebno , kad im nesto zatreba oni ce vas kontaktirati.
Tako je barem bilo u mom slucaju.
Nadam se da sam bila od pomoci.
Puno srece :)

Zdravo svima ! Dobila sam verenicku vizu posle 13 meseci i 16 dana.
Moj vam je savet da se ne vencavate dok ne dobijete verenicku vizu, jer samo produzavate proces.
Mozete doci turisticki u Aus i tu da cekate finalizaciju vize, kao sto sam ja uradila.
U tom slucaju morate napustiti Aus kada treba da dobijete verenicku vizu , odete na Fiji ili neko dr messto u blizini :)
Jedino za Fiji ne treba viza.
Poslali su mi email da mi je blizu finalizacija vize , cim sam napustila Aus prvi radni dan
Poslali su mi email da sam dobila vizu.
Samo opusteno, nemojte da ih zovete nepotrebno , kad im nesto zatreba oni ce vas kontaktirati.
Tako je barem bilo u mom slucaju.
Nadam se da sam bila od pomoci.
Puno srece :)

Cestitam na dobijenoj vizi Gongolica:D.,.ali mislim da niste u pravu zato sto, ako se aplicira sa Verenickom Prospective Marriage 40sp i 47sp i kasnije venca i predje na Partner ,sve se racuna od momenta kada ste aplicirali sa verenickom.Detaljnije o ovom tipu vize i nasem iskustvu ,pisala sam u jednoj od proslih poruka.Moj muz i ja smo prosle godine zvali ambasadu, i oni su nam potvrdili da se zapoceti proces sa Verenickom nastavlja ulaskom u Partner, bez ikakvog prekida i samo jednom placa.Sam naziv vize govori o tome sta ona znaci . Kada se dobije Verenicka ( a ne ceka se malo) morate po vencanju da aplicirate za Partner vizu koja se isto ceka i kosta dodatnih 3000AUD$ .Skoro je o tom dodatnom placanju, u jednoj od predhodnih poruka, formuras zahee pisao.Koliko, ne znam i ne smem da tvrdim. Po meni je najidealnije da se odmah ide na Partner, ako su dvoje spremni na to i u mogucnosti da to izvedu.Za mog muza i mene i nasu situaciju Verenicka Prospective Marriage viza je bila idealna i ustedeli smo 3 meseca cekanja☺ Pozdrav:)

- - - - - - - - - -

cao svima ja sam partner vizu zapoceo u novembru 2014.

Dobro nam dosao rabbit84:)

Poslednja izmena:
Da li su jos nekom trazili 2 puta dokaz o kontaktu sa partnerom? Kada sam aplicirao za partner vizu prilozio sam dokaze, facebook, skype, email itd konverzacije... e sad posle 5 i po meseci su ,i javili za lekarski pregled i da dostavim dokaz da sam i dalje u kontaktu sa suprugom u periodu od novembra do dana kada su uputili zahtev za istim ( sto sam naravno i dostavio, vise od 20.000 poruka na facebook-u, emai konverzacija, skype, telefonski razgovori itd) lekarski sam odradio 27.04.2015.. Da li je to znak da sam pri kraju procesa ili ne?

Back