Verenička i Partner viza - Australija

@Veccika Navodno moze preko poste, al kosta oko 300e za 20kg, vala bolje sacuvati te pare pa tamo pokupovati stvari. Al dobro, znamo kakve su zene sto se tice stvari ...:D

Stigao mi je poziv za lekarski, imam 70 dana da ga obavim, ako sam ih dobro razumela.
Sad bi trebalo da je vlado80 na redu :D
Ja tek negde oko 21og aprila na red za poziv za lekarski dolazim, al brzo ce i to. Racuna se samo onaj datum kad odobre vizu :)

Zahee, radbje, usli ste na listu. Mada, pocecu naplacivati preskakanje preko moje pozicije, taman pomislim da sam 5,6 na listi kad ono... ;)

@Veccika Navodno moze preko poste, al kosta oko 300e za 20kg, vala bolje sacuvati te pare pa tamo pokupovati stvari. Al dobro, znamo kakve su zene sto se tice stvari ...:D

Ja tek negde oko 21og aprila na red za poziv za lekarski dolazim, al brzo ce i to. Racuna se samo onaj datum kad odobre vizu :)

Zahee, radbje, usli ste na listu. Mada, pocecu naplacivati preskakanje preko moje pozicije, taman pomislim da sam 5,6 na listi kad ono... ;)

E to je KAO malo jeftinije:)..slazem se Vlado80...tako ce i biti .kupovavacemo tamo nove a ove odavde pokloniti nekim dragim nam osobama:).

Drugari ,koliko vremena treba da prodje da bih se ponovo vadila potvrda o nekaznjavanju za potrebe ambasade ..kakva su Vasa iskustva .? Ne znam da li treba da idem da to ponovo vadim ..citala sam ovde na forumu da se izgleda vadi ponovo posle godinu dana od predaje za vizu ili se misli na godinu dana od vadjenja potvrde..

Drugari ,koliko vremena treba da prodje da bih se ponovo vadila potvrda o nekaznjavanju za potrebe ambasade ..kakva su Vasa iskustva .? Ne znam da li treba da idem da to ponovo vadim ..citala sam ovde na forumu da se izgleda vadi ponovo posle godinu dana od predaje za vizu ili se misli na godinu dana od vadjenja potvrde..

Veccika, meni je istekla potvrda 11 marta a dobila vizu 24. Inace, oni te pozovu da vadis novu ako je potrebno. :)

- - - - - - - - - -

Veccika, meni je istekla potvrda 11 marta a dobila vizu 24. Inace, oni te pozovu da vadis novu ako je potrebno. :)

Rok vazenja potvrde je 6 meseci ali nista ne brini na vreme te oni obaveste ako budes morala da vadis novo. Pozzz :)

Ovo prvo ti je onaj 'beli karton' ako si prijavljivala supruga u policiji da je na tvojoj adresi(kada je dolazio u srb),
Ovo drugo ako imas finansijske transakcije izmedju njega i tebe, sa njegovog racuna na tvoj.
I trece je original uverenje iz policije o nekaznjavanju.

Hvala vlado80.
Problem je sto je on taj beli karton uvek ostavljao na carini kada odlazi iz Srbije i nemam nista drugo.
A nikad mi nije ostavljao novac, cak ni nemam racun, nit mi trebaju pare :D
Imamo sada otvoren joint account, ne znam da li to moze.
I trece, saljem im original, a da li treba i prevod potvrde o nekaznjavanju?

Onda im pojasnis tako, 'on je ostavljao beli karton kada je izlazio iz zemlje, iz tog razloga ga nemam, ali mogu da vam posaljem izjave te i te osobe koja ce potvrditi da je bio prijavljen kod mene', Ili neke slike iz tog perioda za koje kazes da je to tvoj stan i na kome se vidi on. Ili neke prijatelje koji su bili na zajednickom rucku kod vas, pa ih spomenes kao osobe koje mogu da potvrde da je on ziveo kod tebe.

'Nemam dokaze o transferu novca jer nisam imala bankovni racun, ali imam recimo garanciju tog i tog uredjaja koji je on kupio sa svojim novcem, a koji je sada kod mene, ili racun za avionsku kartu koju je on platio; Ili bilo koji racun koji je on platio u srb za zajednicke potrebe, on iskopira iz banke, a ti napises za sta je placeno (zajednicki trosak)'. Poenta je da ih zatrpas dokazima sta god ti traze, a ako nemas dokaza onda detaljno pojasnis zbog cega ih nemas.

Ako si, a pretpostavljam da jesi, vec predala overen prevod, onda samo posaljes original. Ako nisi onda posaljes i original i overen prevod.
E sad ne znam jel ti ovo poslao neko iz ambasade ili agent, al ja bih recimo sve ovo poslao i na kraju mejla pitao da mi jave ako im trebaju originali tih racuna, prevodi il bilo sta drugo, i da mi potvrde da su primili moj mejl.

Treba mi iskustvo nekoga ko je vec leteo u AU, nosio neku rakiju i te fore...Koliko je nosio i u kakvoj flasi? Ne bih naravno mnogo, mozda 1l ili 0,750l i pretpostavljam da ne bi smelo u staklenoj flashi, naravno stavio bih to u kofer koji ide u kargo, ne sa sobom.

Moze Laki do 2l da poneses,najbolje u plasticnoj flasi I ne punu. Malo neka izadje vazduh iz flase,da bude malo spljostena i to je to :)

Veccika, predala sam online za partner, skeniranu potvrdu i overen prevod na engleski. Sada mi traže original. Znači taj isti, samo da im pošaljem poštom. Ja sam mislila da treba nov da vadim, ali mi je agent rekla da nema veze što to u Srbiji važi 6 meseci, u Australiji važi 12.

Ok Scatten ,znaci to je zbog toga...ja znam da sam predala original jos dok smo sve zapoceli sa verenickom (nismo predavali online) i bas sam se ovih dana pitala da li da ponovo vadim novu, ali Bibi28 je resila moju dilemu:)..poslacu ako budu trazili.

Zdravo svima, molim vas prvi put sam na forumu moze li odgovor na dva pitanja:
1. istorija skype, e-mailova kod predaje za partner vizu kako ste dokazali tehnicki - print screen ekrana, copy teksta sa skype-a ili maila ili kako??
2. gradjani BIH kako apliciraju - da li Bg ili Bec?

Hvala puno svima ako nadjete vremena makar na ova dva da odgovorite, poceli smo pripremati partner vizu (bila sam turisticki u decembru 2014, tamo smo se vjencali i sad bi preseljenje ...)
POzdrav

1 Ja bih iskombinovao sve, printscrinove citavog ekrana, skajpa, vibera, mejla,ali sve sa razlicitim datumima. Slobodno sto vise, ali ih nekako hronoloski rasporedi.

Sto vise to bolje, ova aplikacija je odobrena za 7 meseci, doduse iz UK:
401d1405585325_820_partner_visa_granted_our_comp.jpg

Nemoj zanemariti ni ostale dokaze koji se traze.

2. Slobodan izbor, mozes i na jednu i drugu adresu. A mozes i online. Po statistici aplikanti iz BIH kasne 4,5 meseci za SRB, al npr clanu sa foruma (JASMIN) koje je aplicirao preko Beca se skoro javio CO i rekao da ce do 10og meseca od predaje papira da dobije vizu.

PS Presao i ja iz narandzastih u svetlo zelene, lekarski nakon 4.5 meseci.
lista.png

Zdravo svima, molim vas prvi put sam na forumu moze li odgovor na dva pitanja:
1. istorija skype, e-mailova kod predaje za partner vizu kako ste dokazali tehnicki - print screen ekrana, copy teksta sa skype-a ili maila ili kako??
2. gradjani BIH kako apliciraju - da li Bg ili Bec?

Hvala puno svima ako nadjete vremena makar na ova dva da odgovorite, poceli smo pripremati partner vizu (bila sam turisticki u decembru 2014, tamo smo se vjencali i sad bi preseljenje ...)
POzdrav

Mi iz Bosne mozemo samo u Bec,ranije je bilo da iz Republike Srpske moze i u Bg,ali skoro sam zvala i kazu da mora u Bec. Ukoliko neko posalje u Bg,proslede dokumentaciju za Bec. E

Back