Verenička i Partner viza - Australija

Nebih rekla da se razlikuje koliko sam citala ovde vidim da uglavnom kontaktiraju nakon 3meseca :-) u BG. Verenicka viza!a ti?:-)

Isto u Beogradu, samo za partner vizu. A aplicirala sam online pre mesec dana, tako da sam ja još uvek gušter :-) Planiram da tražim turističku vizu krajem oktobra, a išla bih u decembru tamo. Plašim se da me neće zvati za intervju i lekarski ako mi budu dali turističku. Baš sam u dilemi.

Elena, pozovi ambasadu i pitaj zašto na sajtu piše 5 do 12meseci, a oni govore između 10 i 14, pa mi javi šta su ti rekli ;-) Niko ne kuka bez razloga. :-)

Na sajtu pise da zemlje sa malim rizikom 5 meseci a mi spada o u grupu sa visokim rizikom 12 meseci tako da to nam je :-)
Zato i pricaju od 8 do 12 meseci
Jednostavno to je tako regulisano i mi ne mozemo apsolutno nista osim da se naoruzamo strpljenjem koje nemamo :-)))

Poslednja izmena:
Pre nekoliko dana sam se vencala i sada ulazim u proces Partner vize..a aplcirali smo za Verenicku prospective marriage vizu 8.07 2014. i u procesu smo od tada...sta sada sledi

1-predaja prevoda vencanog lista na engleski
2.-fotokopija novog pasosa

imali sta jos osim ovoga?...da li treba apostili za vencani list lil ne?

Pozdrav , interesuje me kakav je bio intervju, sta su te sve pitali.
Ja sam tek predala za partner i cekam,

Ne znam da li si meni postavila pitanje ali cu ti reci da ja nisam imala jos intervju a nisam jos ni predala za Partner vizu..sada se raspitujem za nju ..predali smo za Verenicku prospective marriage pre 3 meeseca..vencali smo se pre par dana

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru Scatten:)..ali maticarka mi kaze da to treba da uradi moj muz
Nema na cemu :)
Ali, ja kad sam se udala, nas maticar je to poslao za Australiju.
To se sluzbeno salje ministarstvu kom podleze maticna sluzba, pa ministarstvo spoljnih poslova salje u zemlju gde treba.
Ne mogu tacno da se setim kako ide, ali pitala sam tada maticara licno sta i kako.
Ali, ako ti je maticarka tako rekla, onda izvadi vencani list, posalji muzu, pa nek on to tamo nosi. :)

Elena, pozovi ambasadu i pitaj zašto na sajtu piše 5 do 12meseci, a oni govore između 10 i 14, pa mi javi šta su ti rekli ;-) Niko ne kuka bez razloga. :-)

Ambasada uvek se ogradjuje pa da sebi malo vise prostora :) Mislim da ne bi trebalo da bude duze od 10 do 12 meseca. Ja poznajem osobu koja je dobila partner vizu za samo mesec dana, ne znam kako joj je to uspelo ali eto desava se i to samo izgleda ne tako cesto :)

Pre nekoliko dana sam se vencala i sada ulazim u proces Partner vize..a aplcirali smo za Verenicku prospective marriage vizu 8.07 2014. i u procesu smo od tada...sta sada sledi

1-predaja prevoda vencanog lista na engleski
2.-fotokopija novog pasosa

imali sta jos osim ovoga?...da li treba apostili za vencani list lil ne?

Vjencani list treba sudski tumac da prevede i svoj pecat da stavi, kopija pasosa ovjerena, meni su uz to trazili slike s vjencanja i da napisem molbu za prelaz na partner vizu,jer mi je isto vjerenicka bila u procesu. Za sve informaije najbolje da ih kontaktirate mailom i pitate sta trebate dostaviti sve. Srecno.

Nema na cemu :)
Ali, ja kad sam se udala, nas maticar je to poslao za Australiju.
To se sluzbeno salje ministarstvu kom podleze maticna sluzba, pa ministarstvo spoljnih poslova salje u zemlju gde treba.
Ne mogu tacno da se setim kako ide, ali pitala sam tada maticara licno sta i kako.
Ali, ako ti je maticarka tako rekla, onda izvadi vencani list, posalji muzu, pa nek on to tamo nosi. :)

Hvala jos jednom na iscrpnom odgovoru:)..posle ovoga sto si mi rekla prenecu to mojoj maticarki pa ako oni to ne odrade uradice moj muz..mada bih trebalo to da oni urade i proslede sluzbi u AU..al kod nas ti je ovde zasto da bude jednostavno kada moze komplikovano:dash:

Reci mi molim te jesi li dobila neki papir-dokument -dokaz da vam je brak u AU zaveden?

Poslednja izmena:
Vjencani list treba sudski tumac da prevede i svoj pecat da stavi, kopija pasosa ovjerena, meni su uz to trazili slike s vjencanja i da napisem molbu za prelaz na partner vizu,jer mi je isto vjerenicka bila u procesu. Za sve informaije najbolje da ih kontaktirate mailom i pitate sta trebate dostaviti sve. Srecno.

Hvala BT69:) predpostavila sam da to treba da se uradi..ja kao glavni aplikant moram da ponistim verenicku i napisem molbu za prelaz u partner..itd...u pravu si najbolje je i najsigurnije sa njima pricati

Hvala jos jednom na iscrpnom odgovoru:)..posle ovoga sto si mi rekla prenecu to mojoj maticarki pa ako oni to ne odrade uradice moj muz..mada bih trebalo to da oni urade i proslede sluzbi u AU..al kod nas ti je ovde zasto da bude jednostavno kada moze komplikovano:dash:

Reci mi molim te jesi li dobila neki papir-dokument -dokaz da vam je brak u AU zaveden?
Ma da, sve u vezi ovoga je "zasto jednostavno, kad moze komplikovano" :p
Nisam nista dobila, nit je on nesto dobio...mislim da ni ne treba.
Ma nemoj da te to muci, ima sijaset drugih stvari koje su tu da nas muce :p

Ma nemoj da te to muci, ima sijaset drugih stvari koje su tu da nas muce :p[/QUOTE

Jeste nije to najvaznija stvar u zivotu ali mi je potrebno da znam da je sve po zakonu u AU kada budem otisla i da sam zasticena po njihovim zakonima i ako brak nije upisan tamo onda je ne vazeci ..vazi samo u Srbiji .ne bih da me nesto iznenadi....mi smo malo ovde u Srbiji navikli da budemo opusteni gledamo po malo olako na stvari....ja tamo nemam nikoga osim moga muza i njegove familije

Ne znam da li si meni postavila pitanje ali cu ti reci da ja nisam imala jos intervju a nisam jos ni predala za Partner vizu..sada se raspitujem za nju ..predali smo za Verenicku prospective marriage pre 3 meeseca..vencali smo se pre par dana

Hvala na odgovoru, pitala sam Milenaju, znam da je pominjala da su je zvali telefonski i obavili intervju.
Vecika, kad si ti dobila poziv za ljekarski, nakon koliko vremena od predaje aplikacije.

kakav je intervju bio, sta su te pitali. podijeli sa nama iskustvo.
ne mogu da upratim, cekas vec 6mjeseci, da li si predala u Bec ili Bgd? nakon koliko od predaje si bila na ljekarskom, i kad je intervju bio..
drzim palceve za neki vatromet uskoro ;-)
Blago vama sto su vam tako rekli. Mene su zvali posle lekarskog na tel intervju i nista mi nisu ponudili :-) vec me ispitivali do iznemoglosti :-) i sada cekam i dalje ...
Ja sam pitala da li je sve u redu medjutim odgovor je bio da oni ne odlucuju vec njihov sef Australijanac :-(

Ma nemoj da te to muci, ima sijaset drugih stvari koje su tu da nas muce :p[/QUOTE

Jeste nije to najvaznija stvar u zivotu ali mi je potrebno da znam da je sve po zakonu u AU kada budem otisla i da sam zasticena po njihovim zakonima i ako brak nije upisan tamo onda je ne vazeci ..vazi samo u Srbiji .ne bih da me nesto iznenadi....mi smo malo ovde u Srbiji navikli da budemo opusteni gledamo po malo olako na stvari....ja tamo nemam nikoga osim moga muza i njegove familije

Evo ovde pise, da ako je brak sa australijskim drzavljaninom zakljucen van Australije, brak ne mora biti registrovan u Australiji...dokaz o braku je vencani list. To ces morati da predas za partner vizu i to ti je dokaz, bez brige.

http://www.ag.gov.au/FamiliesAndMarriage/Marriage/Pages/Gettingmarriedoverseas.aspx

Back