Verenička i Partner viza - Australija

Bok, veliki pozdrav svima!
Vidim da ovdje ima dosta ljudi s iskustvima za dobivanje Australske vize, pa sam došla zamoliti za pomoć oko informacija.
Priča je sljedeća:
Moj budući suprug ima dvojno državljanstvo - HR i AUS. U Australiji mu već 20tak godina živi i radi otac. Planiramo aplicirati za Partner vizu kao bračni partneri.
Oboje živimo u HR i od tuda bismo aplicirali. On već 15-tak godina živi i radi u HR, trenutno je nezaposlen i planiramo početi novi život u Australiji.
Zvali smo ambasadu i rekli su nam da sponzor za moju vizu može biti samo on.
Da li netko zna koje kriterije on mora zadovoljavati da bi nam viza bila odobrena? Posao u HR, novac na računu određeni...?
Koju adresu navoditi u aplikaciji kada on ima stalno boravište u HR trenutno, iako je australian citizen?
Pomoć, iskustva? Bila bih jako zahvalna :)

Pozdrav.Dali neko od vas zna,koliko je vazno da partner koji je uAustraliji radi?Moja vjerenica trenutno nije u radnom odnosu,na socijali je.Predali smo za vjerenicku vizu 29-og avgusta

Meni su trazili od muza 3 poslednje platne liste, dokaz da je zaposled poslednje 2 godine i stanje na stednom racunu kao,koliko ima para. Jer ti kad dodjes nemas pravo na socijalu odmah,dok ne dobijes permanent,ona mora da te izdrzava onda,a njima nije u cilju da se u Aus dolazi i da se zivi na racun drzave. Srecno.

Meni su trazili od muza 3 poslednje platne liste, dokaz da je zaposled poslednje 2 godine i stanje na stednom racunu kao,koliko ima para. Jer ti kad dodjes nemas pravo na socijalu odmah,dok ne dobijes permanent,ona mora da te izdrzava onda,a njima nije u cilju da se u Aus dolazi i da se zivi na racun drzave. Srecno.

Hvala BT69.Culi smo d au tom slucaju traze asurence of suport a ja imam i djete sa sobom.Jos me zanima ako neko moze d aodgovori,kada odredjuju case oficer?.Aplikaciju su primili 29-og Avgusta i poslali na mail file number i aplication ID ali nigdje nema ime ko vodi case ili mail adresa

Pozdrav svima :)
Ja predajem krajem meseca za Prospective marige vizu,icicu licno da odnesem svo dokumentaciju. Zanima me, ako ima nekog ko je u skorije vreme aplicirao, da li ste predavali odmah sve dokaze o vezi,slike,listinge i sl. ?

Ja sam odmah sa ostalim papirima predao dokaze o vezi, tipa zajedničke slike, odštampane delove skajp komunikacije, a isto sam aplicirao za PM vizu u aprilu ove godine.

Bec ne mozes dobiti.Mislim mozes ali ti nece dati nikakve odgovore.Tako sam i ja zvala Bec da muzu sredim datum da preda dokumentaciju i rekli su mi da zovem London.Nazvala sam London i zakazali su mu datum kad u Bec da ide.Znaci ako zoves Bec samo ces lutati.Odmah zovi London i sve se sredi lako.Nikakve oni informacije u Becu ne daju jer ne smiju.London je glavni za sve :)

Samo da vas obavestim, ukoliko neko ne zna, broj ambasade za informacije je sada 0114112800 javila se jako ljubazna devojka i dobila sam sve informacije koje sam trazila. Rekla mi je da je viza u obradi i da sacekam dok ne istekne 12 meseci od predaje i da mi ne savetuje da idem na turisticku sada.
Eto samo da podelim svoje iskustvo jer znam da je svaka informacija ovde dragocena

Samo da vas obavestim, ukoliko neko ne zna, broj ambasade za informacije je sada 0114112800 javila se jako ljubazna devojka i dobila sam sve informacije koje sam trazila. Rekla mi je da je viza u obradi i da sacekam dok ne istekne 12 meseci od predaje i da mi ne savetuje da idem na turisticku sada.
Eto samo da podelim svoje iskustvo jer znam da je svaka informacija ovde dragocena
Da li si sigurna da je to pravi broj za informacije,posto ga zovem i nepostojeci je?

Zašto ne savetuje turističku? U dva navrata sam zvala ambasadu i oba puta su mi rekli da ne utiče na proces ako idem u Aussie na turističku vizu..

Nije mi u tom kontekstu rekla, zbog produzavanja i sl vec zato sto imam jos malo do dobijanja vize. U januaru je 12 meseci pa je posto savetovala da bi bilo bolje da sacekam jos malo pa da odem

Blago tebi, ja još ni mesec dana ne čekam. Moraću da tražim turističku, jer moj muž ne može da dođe na duže od 3 nedelje.. a to mi je premalo do sledećeg leta. Želim ti da dobiješ vizu pre isteka tih 12meseci. :-)

Back