Verenička i Partner viza - Australija

Ni meni nije jasno zasto se sada tako dugo ceka na vizu.Prosle godine oni koji su aplicirali u Bg, bracne i vjerenicke vize su dobijali za 6,5-7 mjeseci ( to sam cula od onih sto su vizu dobili prosle godine), a sada je to godinu dana ako ne i duze od toga.

Da i ja znam dva slucaja gde su dobijene vize za 6 meseci ali nisu popunjavali form 80 tako da mozda zbog toga :( Ne znam zasto im toliko treba jer ipak biti odvojen godinu dana nije malo.

Izgleda da dobijanje vize ocito zavisi od slucaja do slucaja.
Jeste da se pre viza dobijala mnogo ranije nego sad, ali shvatio sam da svaka nasa dobijena viza kosta drzavu Australiju.
I koliko sam razumeo da postoji godisnji budzet za vize, prosle godine u Junu ili Julu je on bio smanjen i zato se ovoliko ceka (cak preko 9 meseci), ali ako ove godine taj budzet bude povecan, eto svima nama brzi odlazak nasim voljenima.
Kao sto je vec receno, samo strpljenja !!!

Pa ne znam, ne mogu da provalim... Mozda svi na kraju dobijemo zajedno u nekom malom razmaku :dash:
Cakcemo da vidimo kako ce Bubamara proci, njoj istice godina kako ceka za koji dan.

Da, ne znam samo da li je Bubamara popunjavala form 80 i da li je aplicirala za bracnu ili verenicku... Ja cekam za bracnu i ne znam sa kim jos da se uporedim, jer je svakom po nesto razlicito... pih... Cekamo, pa sta nam Bog da...

Da, ne znam samo da li je Bubamara popunjavala form 80 i da li je aplicirala za bracnu ili verenicku... Ja cekam za bracnu i ne znam sa kim jos da se uporedim, jer je svakom po nesto razlicito... pih... Cekamo, pa sta nam Bog da...

Predala sam za verenicku.Nisam popunjavala form 80

Hvala Bubamaro, srecno i bez brige, bice to uskoro gotovo, krajnje je vreme, ako cekas godinu dana... Javi kad bude bilo lepih vesti :klap:

Hvala Bubamaro, srecno i bez brige, bice to uskoro gotovo, krajnje je vreme, ako cekas godinu dana... Javi kad bude bilo lepih vesti :klap:

Hvala,takodje :) i jojjjjj meni tako sve svejedno,dragi mi dolazi u 6mj pa sam sad preokupirana oko tog.Vise i ne gledam koji je datum jer se samo iznerviram i rasplacem jer sto nije uredu brate nije! Beč kaze jedno,ona sto mi vodi papire drugo,službenik na prvoj liniji u Beču treće,zarucnik nazove kod njega ambasadu dobije četvrto iii tako ...
Ne znam mozda to ima i svojih prednosti jer iz svakog novog zvanja saznajem po nešto novo o svojoj vizi! :D

Izgleda da dobijanje vize ocito zavisi od slucaja do slucaja.
Jeste da se pre viza dobijala mnogo ranije nego sad, ali shvatio sam da svaka nasa dobijena viza kosta drzavu Australiju.
I koliko sam razumeo da postoji godisnji budzet za vize, prosle godine u Junu ili Julu je on bio smanjen i zato se ovoliko ceka (cak preko 9 meseci), ali ako ove godine taj budzet bude povecan, eto svima nama brzi odlazak nasim voljenima.
Kao sto je vec receno, samo strpljenja !!!
Ahmmm,jeste da uvijek nešto novo.Ne znam prije koliko si ti predao ali vidjeces svaki put kada ih budes nazvao saznaces nešto novo.

Bubamaro to si u pravu, svaki put novo i drugacije ala ajd sta cemo, sta je tu je.
Ma sta te briga tebi dolazi dragi pa uzivaj u tome a ovo kad bude, mozda ste se trebali vencati.

Bebo i Saint vi putujete do kraja leta sigurno ;)

BT69 Taj avion bi bio prava ludnica od zabave ali svaka cast na forumu, svaka podrska ponekad dobro dodje :zcepanje:

Bubamaro to si u pravu, svaki put novo i drugacije ala ajd sta cemo, sta je tu je.
Ma sta te briga tebi dolazi dragi pa uzivaj u tome a ovo kad bude, mozda ste se trebali vencati.

BT69 Taj avion bi bio prava ludnica od zabave ali svaka cast na forumu, svaka podrska ponekad dobro dodje :zcepanje:

Da znaš da bi to bila prava ludnica...:hahaha::hahaha: Nadam se da ćemo svi mi do kraja leta otići... Bilo bi dobro,zar ne!? :)

Mozes,ja sam je dobila.. Trenutno sam u Australiji, do augusta mi viza vazi. Samo sto ti ne mogu izdati novu vizu dok si na prostoru Australije,ali rade na slucaju. Tek kada izadjes mogu ti promijeniti... Srecno ;)

Da li si uz onaj zahtjev za turisticku morala priloziti i sve dokumente koji se inace salju kad se aplicira za turisticku vizu ( ono sto je na check list) ili oni u ambasadi to ne traze posto su vec sve to dobili uz zahtjev za vjerenicku vizu

Da li si uz onaj zahtjev za turisticku morala priloziti i sve dokumente koji se inace salju kad se aplicira za turisticku vizu ( ono sto je na check list) ili oni u ambasadi to ne traze posto su vec sve to dobili uz zahtjev za vjerenicku vizu
Doslo je do nekih izmena sto se tice turisticke.
Treba sve sa checkliste, bez obzira sto dosta toga vec imaju. Sve dokumente koje predajes moraju biti overene kopije (ne originali) i sve prevedeno na engleski. Ja sam vadila internacionalne dokumente jer mi je tako bilo jeftinije nego da mi sudski tumac prevodi i overava.
Ispunjavas formular 1419, uplatnicu od 95e, overena kopija pasosa, jednu fotografiju (45mmx35mm), ako si promenila ime dokaz o tome, overena kopija rodnog lista, uverenje o drzavljanstvu, garantno pismo osobe kod koje ides i izvode njegovih plata i ostale stvari koje dokazuju da ces biti "zbrinuta"... Najbolje da nadjes na netu, u slucaju da sam nesto propustila napisati.
Naravno, za turisticku mozes predati samo ako je partner viza u procesu obrade, ako si predala sve sto su trazili i obavila intervju.
Pozdrav i srecno!

Kad u avonu bude: "Ja sam Bubamara86,ja sam Beba80, ja sam Coka32" hihi.. I onda se raspjevamo svi zajedno...dajte pozitive malo,bice lakse cekati... ;)
Hahahah hahahah :zcepanje: pa kakve smo mislim i da se sretnemo da bi i dalje komentarisale proces vize hahahah

- - - - - - - - - -

Tako smo i planirali ako ne jave nista do 6.6 sta bih :(

Back