Pozdrav svima...
Evo ja sam nova ovde,sjedim vec 2h i citam sve sto ste pisali i nekako mi drago sto nisam sama u svim ovim mukama
Svima naravno zelim srecu, bez odbijenica!!
Evo da i ja ukratko napisem svoje iskustvo do sada...
Bila sam u Australiji 2011. godine na turisticku vizu, kod momka... Pocetkom oktobra 2012. godine sam aplicirala za vjerenicku vizu. Medju svim papirima trazili su i papir o zakazanom vjencanju iz Australije. Zakazali smo za 19.4.2013. Rekli su da nemam bas nikakve sanse da dobijem vjerenicku vizu do tog datuma. Dali su mi mogucnost da dodjem u Australiju na 6 mjeseci-na turisticku vizu i da im javim da li cu se vjencati tog datuma ili cemo pomjeriti za kraj godine. Aplicirala sam za turisticku vizu na 6 mjeseci,dobila je za 14 dana i dosla u Australiju. Vjencala se 19.04. kako je i bilo zakazano. Sada mi traze vjencani list,par fotografija s vjencanja i izjavu da povlacimo molbu za vizu 300 i da kao trazimo promjenu u sublcass 309. To sve mogu da saljem elektronskim putem.
Nakon isteka ove turisticke vize moram da se vratim u svoju zemlju,jer promjena vize nije moguca dok sam na prostoru Australije,ali rade na slucaju svakako. I rekli su mi,iako me prate gdje se nalazim da se javim ambasadi kada izadjem iz AUS i mozda vizu dobijem odmah isti dan,mozda za 2 sedmice,a mozda za 2 mjeseca,ne zna se. Samo moram da ih ispostujem i izadjem na vrijeme. Prilozila sam im dokaza i previse, pa su mi vracali,uzeli samo nesto,ako nije potrebno toliko
Sto se tice njih u ambasadi,jako su ljubazni,i na svaki mail mi odgovore u roku 24h-kada su radni dani u pitanju....
Ako koga interesuje sta vezano oko prikupljanja papira i moje situacije neka slobodno pita,da ja ne tusim o svemu
Pozdrav iz Australije i zelim svima da sto prije dodju ovamo....