Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav svima...
Evo ja sam nova ovde,sjedim vec 2h i citam sve sto ste pisali i nekako mi drago sto nisam sama u svim ovim mukama
Svima naravno zelim srecu, bez odbijenica!!
Evo da i ja ukratko napisem svoje iskustvo do sada...
Bila sam u Australiji 2011. godine na turisticku vizu, kod momka... Pocetkom oktobra 2012. godine sam aplicirala za vjerenicku vizu. Medju svim papirima trazili su i papir o zakazanom vjencanju iz Australije. Zakazali smo za 19.4.2013. Rekli su da nemam bas nikakve sanse da dobijem vjerenicku vizu do tog datuma. Dali su mi mogucnost da dodjem u Australiju na 6 mjeseci-na turisticku vizu i da im javim da li cu se vjencati tog datuma ili cemo pomjeriti za kraj godine. Aplicirala sam za turisticku vizu na 6 mjeseci,dobila je za 14 dana i dosla u Australiju. Vjencala se 19.04. kako je i bilo zakazano. Sada mi traze vjencani list,par fotografija s vjencanja i izjavu da povlacimo molbu za vizu 300 i da kao trazimo promjenu u sublcass 309. To sve mogu da saljem elektronskim putem.
Nakon isteka ove turisticke vize moram da se vratim u svoju zemlju,jer promjena vize nije moguca dok sam na prostoru Australije,ali rade na slucaju svakako. I rekli su mi,iako me prate gdje se nalazim da se javim ambasadi kada izadjem iz AUS i mozda vizu dobijem odmah isti dan,mozda za 2 sedmice,a mozda za 2 mjeseca,ne zna se. Samo moram da ih ispostujem i izadjem na vrijeme. Prilozila sam im dokaza i previse, pa su mi vracali,uzeli samo nesto,ako nije potrebno toliko
Sto se tice njih u ambasadi,jako su ljubazni,i na svaki mail mi odgovore u roku 24h-kada su radni dani u pitanju....
Ako koga interesuje sta vezano oko prikupljanja papira i moje situacije neka slobodno pita,da ja ne tusim o svemu
Pozdrav iz Australije i zelim svima da sto prije dodju ovamo....

Pozdrav svima...
Evo ja sam nova ovde,sjedim vec 2h i citam sve sto ste pisali i nekako mi drago sto nisam sama u svim ovim mukama
Svima naravno zelim srecu, bez odbijenica!!
Evo da i ja ukratko napisem svoje iskustvo do sada...
Bila sam u Australiji 2011. godine na turisticku vizu, kod momka... Pocetkom oktobra 2012. godine sam aplicirala za vjerenicku vizu. Medju svim papirima trazili su i papir o zakazanom vjencanju iz Australije. Zakazali smo za 19.4.2013. Rekli su da nemam bas nikakve sanse da dobijem vjerenicku vizu do tog datuma. Dali su mi mogucnost da dodjem u Australiju na 6 mjeseci-na turisticku vizu i da im javim da li cu se vjencati tog datuma ili cemo pomjeriti za kraj godine. Aplicirala sam za turisticku vizu na 6 mjeseci,dobila je za 14 dana i dosla u Australiju. Vjencala se 19.04. kako je i bilo zakazano. Sada mi traze vjencani list,par fotografija s vjencanja i izjavu da povlacimo molbu za vizu 300 i da kao trazimo promjenu u sublcass 309. To sve mogu da saljem elektronskim putem.
Nakon isteka ove turisticke vize moram da se vratim u svoju zemlju,jer promjena vize nije moguca dok sam na prostoru Australije,ali rade na slucaju svakako. I rekli su mi,iako me prate gdje se nalazim da se javim ambasadi kada izadjem iz AUS i mozda vizu dobijem odmah isti dan,mozda za 2 sedmice,a mozda za 2 mjeseca,ne zna se. Samo moram da ih ispostujem i izadjem na vrijeme. Prilozila sam im dokaza i previse, pa su mi vracali,uzeli samo nesto,ako nije potrebno toliko
Sto se tice njih u ambasadi,jako su ljubazni,i na svaki mail mi odgovore u roku 24h-kada su radni dani u pitanju....
Ako koga interesuje sta vezano oko prikupljanja papira i moje situacije neka slobodno pita,da ja ne tusim o svemu
Pozdrav iz Australije i zelim svima da sto prije dodju ovamo....

Pametno ste to uradili. I ja cu uskoro aplicirati za turisticku vizu jer partner necu dobiti sigurno do kraja godine.. Nadam se da imaju srca i da ce je odobriti.
Uzivaj i za nas ;) Pozdrav

Pametno ste to uradili. I ja cu uskoro aplicirati za turisticku vizu jer partner necu dobiti sigurno do kraja godine.. Nadam se da imaju srca i da ce je odobriti.

Time out znam slucaj gde su zeni od druga kad je predala papire u BG za turisticku taj dan odmah odobrili da ide, a isto je bracna bila u toku pa eto ako ti nesto znaci :)
Pozzz za sve

Oni su meni rekli kao da je to posjeta vjereniku i daju je na povjerenje,da ne trazis produzenje i da izadjes na vrijeme,u medjuvremenu te prate gdje se nalazis-preko pasosa i naravno nema raditi :) ja sam je dobila za neke 2 nedelje.. Srecno ;)

Za lekarski pregled premestili su se u Skender Begovu 3,telefon 011-3282-072 .. Kontaktirala sam ambasadu i stvarno su ljubazni i u najkracem roku odgovaraju na mail..

Ne znam zasto ne mogu da ti odgovorim na poruku sto si mi poslala, nova sam ovde ili ne znam ili mi nisu jos odobrili tu opciju,jer stalno cekam neko odobrenje za nesto... :/ ako imas kakvu ideju,pomozi mi :)

cao meni ce sad 21.05 biti puna godina kako cekam na vizu neki dan sam im slala mail da pitam koli cu jos cekati i dobila sam odgovor da su mi dokumenti jos na razmatranju i da budem strpljiva ako ima neko da ceka vise od govinu dana nek se javi jer nerazumijem zasto se toliko ceka ako je receno da se najduze ceka 12 mjeseci

Travnicanko nadam se da ces ubrzo dobiti vizu :)

Bubamaro sta se desava kod tebe? Niko da javi dobre vesti :sad2:

Nista,ali bas nista... Ja sam zvala kada sam faksirala od zarucnika kartu da dolazi,pitala sam ju od prilike kad bi trebalo sve biti gotovo on kaze čekamo potvrdu odgovora iz Australije strpite se.Onda je zarucnik nazvao ambasadu u aus. Oni kažu da da to uopste ne dolazi kod njih već da Beč sve odlučuje,jedino da smo se vjenčali u aus. Onda oni odlučuju direktno i tako... J... Lud zbunjenog sve mi se čini da je tako!
I sad tako čekam 6.6 je godina dana da smo predali i tako....
Mislim sta bi sad,sjedim i čekam ali iskreno ne nadam se ničemu vise:(

Nista,ali bas nista... Ja sam zvala kada sam faksirala od zarucnika kartu da dolazi,pitala sam ju od prilike kad bi trebalo sve biti gotovo on kaze čekamo potvrdu odgovora iz Australije strpite se.Onda je zarucnik nazvao ambasadu u aus. Oni kažu da da to uopste ne dolazi kod njih već da Beč sve odlučuje,jedino da smo se vjenčali u aus. Onda oni odlučuju direktno i tako... J... Lud zbunjenog sve mi se čini da je tako!
I sad tako čekam 6.6 je godina dana da smo predali i tako....
Mislim sta bi sad,sjedim i čekam ali iskreno ne nadam se ničemu vise:(

:(:(:( A jbg, tesko jeste ali sta cemo... Moramo cekati, jednom nam moraju odobriti. Ni ja jos nisamo dobila poziv na razgovor, a ni ostali forumasi
se ne javljaju pa verovatno imamo svi istu sudbinu a to je cekanje u nedogled. Samo hrabro i pozitivno, nema druge :manikir::zper:

Back