Verenička i Partner viza - Australija

To za tri meseca nije tacno, jer mi je sluzbenica objasnila o cemu se radi kada je u pitanju rok za ulazak u Aus, Rok za ulazak diktira vaznost dva dokumenta, a to su lekarski i potvrda o mekaznjavanju. Ja sam recimo potvrdu izvadila u avgustu, a predala zahtev za vizu u novembru, posto ce u avgustu isteci, sluzbanica mi je rekla da izvadim ponovo istu i posaljem, i dokle mi ta druga vazi do tada mi je rok za useljenje. Naravno i datum lekarskog treba da se podudara, ako i on istice, pa budem morala da radim pregled ponovo, dok ne dobijem vizu, onda mi se racuna prema tom dugom lekarskom.

Beba80,hvala ti puno na informacijama. Da li onda to znači da je i važnost lekarskog 1 godina?

Evo recimo...
ja sam potvrdu o nekažnjavanju izvadio u septembru,a prvi deo papira predao 15.10.2012. Razgovor i lekarski sam obavio 22.1.2013. Tako da kontam da će mi se možda lepo poklopiti...da recimo partner vizu dobijem negde u junu...:D ... i onda ću imati vremena do septembra da uđem u Aus.

Evo recimo...
ja sam potvrdu o nekažnjavanju izvadio u septembru,a prvi deo papira predao 15.10.2012. Razgovor i lekarski sam obavio 22.1.2013. Tako da kontam da će mi se možda lepo poklopiti...da recimo partner vizu dobijem negde u junu...:D ... i onda ću imati vremena do septembra da uđem u Aus.

Ako se uklopis, onda odlicno, a ako ne vadis ponovo iste dokumente. Jeste, vaznost je godinu dana. Poz

Zdravo
evo da se ija prikljucim ovom razgovoru ja sam predala dokumente za vizu 21.05.2012 razgovor sam ima u 6-tom mjesecu u Zagrebu a ljekarski u 8-cu,tako da sam sve to obavila u roku 3 mjeseca i ja sam trebala naknadno poslati formu 80.Meni su svaki put odgovorili na moj mail koji sam im poslala.Javili su mi da se najduze ceka 12 mjeseci na ulaznu vizu ali eto jos uvijek nemam odgovor kad cu dobti,kontaktirala sam i neki dan i samo su mu napisali da su dokumenti jos uvijek na razmatranju i da budemo strpljivi ja se iskreno nadam da cu u sto kracem roku dobiti neki pozitivan odgovor i da necu cekati jos dugo.Svima vama zelim puno srece i dacemo mi koji jos nismo dobili vizu dobiti uskoro.

cao ja sam predala dokumente 21.05.2012 razgovor sam imala 04.06 a ljekarski sam imala 10.08 2012 znaci sve sam obavila u roku od 3 mjeseca i jos uvijek cekam vizu svaki put kad i kontaktiram putem maila dobijem odgovor da su dokumenti jos na razmatranju mozeli mi neko reci sta se toliko ceka jer ce mi sad 21.05 biti puna godina od kad cekam.

cao meni ce sad 21.05 biti puna godina kako cekam na vizu neki dan sam im slala mail da pitam koli cu jos cekati i dobila sam odgovor da su mi dokumenti jos na razmatranju i da budem strpljiva ako ima neko da ceka vise od govinu dana nek se javi jer nerazumijem zasto se toliko ceka ako je receno da se najduze ceka 12 mjeseci

E ovako, poslusah te i suprug ih je kontaktirao i rekli su mu da im i dokaze dostavim postom jer postoji mogucnost da necu ici na razgovor.
Eto to je sve, hvala na savetu ;)

Heyyyyy :D a,a kakve dokaze da im posaljes postom?
Leleeee a sta znaci ako ne ideš na razgovor? Ijojjj i meni su rekli da ne idem u Beč na razgovor,mozda me pozovu u Zagreb u konzulat i kažu donesite pasos :D lol moj zarucnik dolazi u 6mj sutra ih zove jer su mu rekli da se javi i da im pošalje kopiju karte.... Iiii iii uf,bas me zanima sta ce mu reci :confused:

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima
Najzad aplicirao juce. U ambasadi su rekli da ce me obavestiti za 1 do 1,5 mesec preko maila u vezi razgovora i lekarskog pregleda,pa videcemo kad ce poslati

Pozz
Srecnoooo :D

E ovako, poslusah te i suprug ih je kontaktirao i rekli su mu da im i dokaze dostavim postom jer postoji mogucnost da necu ici na razgovor.
Eto to je sve, hvala na savetu ;)

Heyyyyy :D a,a kakve dokaze da im posaljes postom?
Leleeee a sta znaci ako ne ideš na razgovor? Ijojjj i meni su rekli da ne idem u Beč na razgovor,mozda me pozovu u Zagreb u konzulat i kažu donesite pasos :D lol moj zarucnik dolazi u 6mj sutra ih zove jer su mu rekli da se javi i da im pošalje kopiju karte.... Iiii iii uf,bas me zanima sta ce mu reci :confused:

- - - - - - - - - -

Srecnoooo :D
Dokaze o vezi.Tipa istorija skypa,slike zajednicke,racuni ako imate i slicno.Super je kad te ne zovu na razgovor:) i ja se tom nadam.

Dokaze o vezi.Tipa istorija skypa,slike zajednicke,racuni ako imate i slicno.Super je kad te ne zovu na razgovor:) i ja se tom nadam.
Super,nadam se da ce sve biti super :D
Danas ih je zvao moj zarucnik i reko im da dolazi i pitao ih dokle je sve stiglo,rekli su mu da je sa europske strane sve ok i da sad treba dvije nedelje da provjere njega sa Australiske strane i pitao ih je treba li jos sta od dokaza rekli su da ne,jer je bio prije 4mj i sad dolazi opet i pitao je kakav je rezultat ona je rekla pozitivan on joj rekao da li je dobila sa vaše strane rekli su DA :hahaha: tako da jos da se strpim dvije sedmice i onda cu biti 100% sigurna :)))))))))))))))))))

Super,nadam se da ce sve biti super :D
Danas ih je zvao moj zarucnik i reko im da dolazi i pitao ih dokle je sve stiglo,rekli su mu da je sa europske strane sve ok i da sad treba dvije nedelje da provjere njega sa Australiske strane i pitao ih je treba li jos sta od dokaza rekli su da ne,jer je bio prije 4mj i sad dolazi opet i pitao je kakav je rezultat ona je rekla pozitivan on joj rekao da li je dobila sa vaše strane rekli su DA :hahaha: tako da jos da se strpim dvije sedmice i onda cu biti 100% sigurna :)))))))))))))))))))

superiska! i vreme je da vec neko od nas pacenika ode! :D SRECNOOO!

superiska! i vreme je da vec neko od nas pacenika ode! :D SRECNOOO!

Daaaaaaaaaaaaaaaaa... Svaka dobijena viza daje nadu i nama ostalima. Bubamaro neka ti bude sa srecom da dobijes vizu i odes sa svojim dragim :heart:
Zendeli i ja bih volela da ne idem na razgovor, mada videcemo. Saljem dokaze sto pre pa javljam ishod.
Veliki pozdrav za SVEE:zper:

SRECNO SVIMA! Evo, pocele su da se desavaju lepe stvari! :D :worth: :klap:

Malo svjetlosti i na ovo stranicu :hahaha: :D :D :D :D :D :D :D :D
Docekacemo svi da budemo sretni :D :D :D :D :D :D i da se ne mučimo vise oko papirica :D :D :D :D :D

- - - - - - - - - -

Daaaaaaaaaaaaaaaaa... Svaka dobijena viza daje nadu i nama ostalima. Bubamaro neka ti bude sa srecom da dobijes vizu i odes sa svojim dragim :heart:
Zendeli i ja bih volela da ne idem na razgovor, mada videcemo. Saljem dokaze sto pre pa javljam ishod.
Veliki pozdrav za SVEE:zper:
Hvalaaaaaa,hvalaaaaaa,hvalaaaaaaa od :heart: vam zelim da se ovako radujete :D :D :D :D :D

cao meni ce sad 21.05 biti puna godina kako cekam na vizu neki dan sam im slala mail da pitam koli cu jos cekati i dobila sam odgovor da su mi dokumenti jos na razmatranju i da budem strpljiva ako ima neko da ceka vise od govinu dana nek se javi jer nerazumijem zasto se toliko ceka ako je receno da se najduze ceka 12 mjeseci

Travnicanka, meni je receno da 70% slucajeva bude reseno u godini dana. Po ljudima sa ovog foruma bilo je neko nepisano pravilo 8 meseci, koji dan manje.. Ali njima nisu trazili formular80 :/ na ciju proveru se ceka od 6-9 meseci (mada sam citala na raznim forumima da su i dosta duze znali cekati).
Trebas im se cesto javljati, krajnje je vreme da dobijes vizu.
Pozdrav i SRECNO!

:(:(:( Jaooooj pa to je bas strasno :( Koja viza je u pitanju i da li si ti popunjavala obrazac 80?
Sretno i istraj jos malo kad si toliko vec izdrzala :):):)

Da li je neko skoro zvao da zakaze lekarski pregled u Drzicevoj? Zovem ih ceo dan i javio mi se na kraju ranik koji renovira prostorije,inace na dati mobilni mi se takodje niko ne javlja.Da li je neko mozda jos zvao ili ima neku informaciju o tome?

Ja mislim da sam zvao da zakazem na ovaj br. > 011 382 17 03. To je broj u Drzicevoj. Nije mi poznat ni jedan mob.broj! Pokusaj,pa javi sta si uradila.. ;)
Pozz

Pozdrav svima...
Evo ja sam nova ovde,sjedim vec 2h i citam sve sto ste pisali i nekako mi drago sto nisam sama u svim ovim mukama :)
Svima naravno zelim srecu, bez odbijenica!!
Evo da i ja ukratko napisem svoje iskustvo do sada...
Bila sam u Australiji 2011. godine na turisticku vizu, kod momka... Pocetkom oktobra 2012. godine sam aplicirala za vjerenicku vizu. Medju svim papirima trazili su i papir o zakazanom vjencanju iz Australije. Zakazali smo za 19.4.2013. Rekli su da nemam bas nikakve sanse da dobijem vjerenicku vizu do tog datuma. Dali su mi mogucnost da dodjem u Australiju na 6 mjeseci-na turisticku vizu i da im javim da li cu se vjencati tog datuma ili cemo pomjeriti za kraj godine. Aplicirala sam za turisticku vizu na 6 mjeseci,dobila je za 14 dana i dosla u Australiju. Vjencala se 19.04. kako je i bilo zakazano. Sada mi traze vjencani list,par fotografija s vjencanja i izjavu da povlacimo molbu za vizu 300 i da kao trazimo promjenu u sublcass 309. To sve mogu da saljem elektronskim putem.
Nakon isteka ove turisticke vize moram da se vratim u svoju zemlju,jer promjena vize nije moguca dok sam na prostoru Australije,ali rade na slucaju svakako. I rekli su mi,iako me prate gdje se nalazim da se javim ambasadi kada izadjem iz AUS i mozda vizu dobijem odmah isti dan,mozda za 2 sedmice,a mozda za 2 mjeseca,ne zna se. Samo moram da ih ispostujem i izadjem na vrijeme. Prilozila sam im dokaza i previse, pa su mi vracali,uzeli samo nesto,ako nije potrebno toliko :D
Sto se tice njih u ambasadi,jako su ljubazni,i na svaki mail mi odgovore u roku 24h-kada su radni dani u pitanju....
Ako koga interesuje sta vezano oko prikupljanja papira i moje situacije neka slobodno pita,da ja ne tusim o svemu :)
Pozdrav iz Australije i zelim svima da sto prije dodju ovamo....

Back