Verenička i Partner viza - Australija

Sto se mene tice kad sam dobio e-mail od ambasade, poslali su mi dva dokumenta, prvi je bio uput za lekarski a drugi zakazan razgovor. Nisam siguran da moze da se prodje bez razgovora, mozda su ga odlozili dok su ti trazili dopunu tih formulara.
Srecno i samo prati svoj mail adresu.
hvala!
tako sam i ja dobila email, samo sto je kod mene u tom drugom pisalo da u roku od 49 dana obavim lekarski pregled, dostavim dokaze o vezi i kompletan formular 80.
pozdrav

Da li neko zna, posotji li mogucnost za cekanje na vizu vise od godinu dana, jer kako je krenulo tj oduzeno zakazivanje razgovora, ko zna kako ce biti. Prvobitno je receno da papiri koji su predati vaze godinu dana, tj.trebalo bi da je viza odobrena do 9, a rok za useljenje 3 meseca, sto se uklapa u predhodnu tvrdnju. Srecno svima!

Cekala tri meseca, ali danas konacno obavila intervju :).Trajao je 45 minuta, Kratka, jasna i jednostavna konverzacija. Nista strasno, sluzbenica po imenu Olja saslusala sta imam da kazem, postavila mi nekoliko razumnih pitanja i preuzela ostatak dokumenata koju sam donela i to je to :) Srecno svima i samo hrabro!

U pitanju je partner 309. Receno mi je da verovatno nece biti pre oktobra,a mozda mesec krace ili mesec duze :( jer je velika guzva, a mali broj dozvoljenih ulazaka koje im odobrava vlada Australije. Broj ulazaka za supruznike i partnere se raspisuje na odredjeni period, a nas je mnogo, Inace sto se administracije tice bilo bi sve gotovo za 3 meseca, ali se ceka na red za obradu dokumenata jer tek sad obradjuju one koji su davno pre mene predali zahtev. :(

Cekala tri meseca, ali danas konacno obavila intervju :).Trajao je 45 minuta, Kratka, jasna i jednostavna konverzacija. Nista strasno, sluzbenica po imenu Olja saslusala sta imam da kazem, postavila mi nekoliko razumnih pitanja i preuzela ostatak dokumenata koju sam donela i to je to :) Srecno svima i samo hrabro!

bebo80, mozes li mi reci koji su to dokumenti koje si predala kada si isla na intervju? Iskreno se nadam da ces je dobiti pre oktobra!

bebo80, mozes li mi reci koji su to dokumenti koje si predala kada si isla na intervju? i jesi li intervju imala na engleskom ili na srpskom? Iskreno se nadam da ces je dobiti pre oktobra!

Intervju je bio na srpskom, sluzbenica po imenu Olja, izuzeto ljubazna zena, izasla je u susret za sva moja eventualna pitanja i nejasnoce. a dokumentaciju koju sam predala je prvenstveno dokaz o komunikaciji, izvod iz mat.knjige rodjenih, mora da se preda i original i prevedena kopija, takodje od originala treba da bude i potvrda o nekaznjavanju i izvod iz knjige vencanih, Fotografije sa vencanja i ostale, treba da budu iskljucivo u papiru, ne na flesu ili cd-u. Dokaze o stalnoj komunikaciji, listing od operatera, skype i fb prepiske, Dokaz iz banke da li mi salje pare... I sve druge dokaze koje smatras relevantnim, Obrati paznju na datume, kad ste se upoznali, verili, vencali... Srecno! :)

Intervju je bio na srpskom, sluzbenica po imenu Olja, izuzeto ljubazna zena, izasla je u susret za sva moja eventualna pitanja i nejasnoce. a dokumentaciju koju sam predala je prvenstveno dokaz o komunikaciji, izvod iz mat.knjige rodjenih, mora da se preda i original i prevedena kopija, takodje od originala treba da bude i potvrda o nekaznjavanju i izvod iz knjige vencanih, Fotografije sa vencanja i ostale, treba da budu iskljucivo u papiru, ne na flesu ili cd-u. Dokaze o stalnoj komunikaciji, listing od operatera, skype i fb prepiske, Dokaz iz banke da li mi salje pare... I sve druge dokaze koje smatras relevantnim, Obrati paznju na datume, kad ste se upoznali, verili, vencali... Srecno! :)

hvala na odgovoru!
ja sam te dokumente trebala predati odma, kada sam aplicirala za vizu. a posle lekarskog sam im morala poslati te dokaze o vezi i form80 a intervju nisu ni pomenuli.. izgleda da uvek moram biti drugacija od drugih :D
p.s. sto se tice rodnog i vencanog lista, ja sam vadila internacionalna tako da nije bilo potrebe za prevodom. delovalo mi je jeftinije i jednostavnije

Nema na cemu, obavestavacu o daljim eventualnim desavanjima. A da li imamo prednost- verovatno, ali je svakako guzva, pa svi cekamo... Receno mi je da ce poslati mail ukoliko bude jos nesto trebalo. Predala sam i ja neke dokumente jos po predaji zahteva, a neke sada, na razgovoru. Jedva cekam da vidim koliko ce cekati na vizu oni koji su vec tri meseca cekali na intervju.

Nema na cemu, obavestavacu o daljim eventualnim desavanjima. A da li imamo prednost- verovatno, ali je svakako guzva, pa svi cekamo... Receno mi je da ce poslati mail ukoliko bude jos nesto trebalo. Predala sam i ja neke dokumente jos po predaji zahteva, a neke sada, na razgovoru. Jedva cekam da vidim koliko ce cekati na vizu oni koji su vec tri meseca cekali na intervju.

I ja sam cekala tri meseca na intervju, papire sam predala 31.10.2012., a intervju sam imala 04.02.2013. Nadam se da cemo vizu dobiti pre oktombra...

Pozdrav svima :) upravo sam pročitala sve vaše objave i iskustva i želim vam svu sreću jer se i ja nalazim u istoj situaciji.
Aplikaciju za zarucnicku vizu sam predala u sedmom mesecu 2012,nazvala sam ambasadu i pitala ih mogu li obaviti ljekarski pregled sve kopletirati i dostaviti im,rekli su da mogu.Tako sam i uradila,prilozila sam sve slike,dokaze ... Nakon 1mj poslali su mi mail da im dostavim potvrdu iz USA od strane Fbi da nisam bila kažnjavana jer sam tamo živjela 3godine.Medjutim taj papir mi se iskomplikovao jer mi nisu tri puta mogli ocitati otiske i tako da mi je tabpotvrda oduzela 6mj :( napokon dobila sam ju poslala sam u Beč,rekli su me obavijestiti sta dalje i sada čekam.... Ni na kakvom razgovoru nisam bila,niti su me jos obavjestili...kada sam bila na ljekarskom upoznala sam jednu djevojku sa kojom su obavili razgovor preko telefona to mi je malo čudno....na forumu nisam nigdje pročitala da je neko telefonski imao razgovor i dobio vizu!
Zanima me zna li iko od vas,da li daju mogo odbijenica za verenicku vizu?

Back