Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav svima!
Htela sam da podelim utiske o bracnoj vizi (prospective marriage visa subclass 309). Meni je puno pomogao ovaj forum, pa sam iz tog razloga htela da Vam ispricam nasa iskustva, u nadi da ce isto tako nekom od Vas pomoci.
Naime, moj suprug i ja smo predali za bracnu vizu sredinom oktobra. Tada smo samo predali prvi deo papira(bez dokaza o vezi, to se nosi na intervju). Onda su nam rekli da ce nas pismenim putem obavestiti sta i kako dalje. Dakle, to je bilo u oktobru 2012. Pismo je stiglo nekih dve nedelje posle i razgovor nam je bio zakazan za 22. januar 2013. Dakle, razgovor je bio zakazan 3 meseca posle predaje prvog dela papira). U medjuvremenu je suprug obavio zdravstveni pregled u Drzicevoj u Beogradu. To sve traje oko 2 sata, nista strasno. Sve Vam oni tamo objasne i krajnje su ljubazni. Onda je sledio razgovor, gde smo mi mislili da ce i mene ispitivati o nasoj vezi. Na nase veliko iznenadjenje, mene nisu nista pitali. Intervju je trajao nekih pola sata, ne vise od toga. Pitala ga je o nasoj vezi, planovima za buducnost, kakve su nam navike, zasto sam se ja vratila iz australije, koji nam je hobi. Dakle, nista strasno. Pretpostavljam da ga nisu nesto previse smarali posto smo nas dvoje zajedno 3 godine sve ukupno i nikada se nismo razdvajali. Kod verenickih viza malo vise ispituju i vise detalja traze (pogotovo ako neko od verenika zivi u australiji). Receno nam je da je velika guzva i da, moze da se ceka i do godinu dana. U sustini, kada su papiri svi cisti i imate vise nego dovoljno dokaza o zajednickom zivotu, ne verujem da ce se cekati bas toliko.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Ako neko ima nekih pitanja slobodno neka pita, kad budem imala vremena odgovoricu.

Je l' to moja drugarica ili se meni cini? :) Mnogo mi se nesto poklapaju datumi? :)

Pismo u kome mi je zakazan razgovor za 21. januar sam dobila i 'uput' za medical examination. Ali ja sam pregled uradila tek 8.januara. Da li je to problem, s obzirom na onih 49 dana? Da li neko to mozda zna? Kada sam bila na razgovoru nisu mi nista rekli po tom pitanju. Samo da je sve u redu i da sad treba samo da cekam odgovor.

Pismo u kome mi je zakazan razgovor za 21. januar sam dobila i 'uput' za medical examination. Ali ja sam pregled uradila tek 8.januara. Da li je to problem, s obzirom na onih 49 dana? Da li neko to mozda zna? Kada sam bila na razgovoru nisu mi nista rekli po tom pitanju. Samo da je sve u redu i da sad treba samo da cekam odgovor.

Nema nikakvih problema povodom tih 49 dana. Ja sam zvala da pitam jer su mi rekli da donesem ostale papire na razgovor, ali je to onda znacilo da to prekoracuje taj rok za dostavu od 49 dana. Nije bilo nikakavih problema, i odnela sam sve tek na razgovor, a od pisma tj. poziva na razgovor pa do razgovora, proslo je tacno tri meseca. Bez brige, uostalom za svaku nedoumicu mozete pozvati ambasadu i pitati! Srecno svima! :bye:

Jel isao neko skorije na pregled u IOM ili da je bar zakazivao,koliko li se ceka od kad zovnes pa do zakazivanja i da li treba i deca od 2 i 5 godina da se pregledaju?

Za decu ne znam. Na pregled se ceka nekih 7 dana. Iz ambasade vam posalju e-mailom uputnicu za pregled i sa tom uputnicom i putnom ispravom (ili licnom kartom) odete u IOM gde ce vam pregledati vid, pitati za visinu, tezinu, uzeti uzorak krvi i urina, fotografisati, doktorica vas malo prepipati... Iz IOM-a vas salju na institut za reumatologiju gde cete snimiti pluca i to je to. Sve so to obavi u roku od 3h

Jel zna mozda netko moze li se prijaviti za partner vizu u Martu, a vencanje je u Junu s tim da ne zivimo zajendo do vencanja, a u vezi smo 4 godine? Pliz help? Oboje ziviom ovde.

www.immi.gov.au/ Sve informacije mozes naci na toj adresi. Mislim da bez vencanog lista ne ispunjavas uslove za tu vizu ali svakako da mozes aplicirati za verenicku. Najpametnije ti je nazvati ambasadu ili poslati im e-mail, sigurno ce te oni najbolje znati uputiti..

Jel zna mozda netko moze li se prijaviti za partner vizu u Martu, a vencanje je u Junu s tim da ne zivimo zajendo do vencanja, a u vezi smo 4 godine? Pliz help? Oboje ziviom ovde.

Ja mislim da ne mozete. Posto ne zivite zajedno. Najbolje je da sacekate posle vencanja pa da predate za partner. Nemojte samo dugo cekati, posto ce viza poskupeti u julu opet. Sve najbolje:-)

Za 'partner' vizu ne mozete sigurno pre vencanja. Zato sto za tu vizu morate biti ili vencani ili u de facto relationship (sto podrazumeva da zivite zajedno duze od godinu dana), bez obzira koliko dugo ste u vezi.

Ovo sto ste napisali duze od godinu dana, odnosi li se to da smo na de facto. ili moramo biti i vencani godinu dana kako bi se prijavili. Nama je vencanje tek u junu, pa valjda ne mora proci godinu dana kako bi se prijavil?. Hvala.

Mozes biti vencana dan, samo je bitno da imas vencani list. I mozes se vencati gde god hoces, bila to Srbija ili Australia ili pak neka treca zemlja, bitno je da je legalan brak..

Pozdrav svima,
Ja sam novi clan i procitala sam dosta dobrih informacija na ovom forumu.
Zanima me da li ima neko ko je radio lekarski pregled u Sarajevu u martu?
Mi smo predali papire u januaru i dobili poziv za lekarski dve nedelje kasnije ali
jos nisu nista javili za intervju.
Inace, svima zelim srecu i da sto pre dobijete vizu :heart:

Pozdrav svima,
Ja sam novi clan i procitala sam dosta dobrih informacija na ovom forumu.
Zanima me da li ima neko ko je radio lekarski pregled u Sarajevu u martu?
Mi smo predali papire u januaru i dobili poziv za lekarski dve nedelje kasnije ali
jos nisu nista javili za intervju.
Inace, svima zelim srecu i da sto pre dobijete vizu :heart:
Ja sam radila 07.03 i meni nista nisu javili poslije toga.

I ja sam 7og marta odradila :D Sigurno smo bili zajedno.
Znaci nista nisu slali, ja sam se vec pocela brinuti jer sam u prethodnim postovima
procitala da su nekima u vrlo kratkom roku zakazali intervju...
Kada ste predali papire ambasadi?
Pozdrav

Ne znam gde ste aplicirale za vizu..
Meni su iz ambasade u BG-u zaboravili napisati kada mi je intervju, sto sam igrom slucaja saznala. Tako da je mozda najbolje da ih pitate za intervju

I ja sam 7og marta odradila :D Sigurno smo bili zajedno.
Znaci nista nisu slali, ja sam se vec pocela brinuti jer sam u prethodnim postovima
procitala da su nekima u vrlo kratkom roku zakazali intervju...
Kada ste predali papire ambasadi?
Pozdrav
Papire sam predala jos u decembru,mislim da sam sad sve zavrsila,samo cekam taj razgovor i dostavljam im stalno neke nove papire za sina.

p.s. ja sam bila sa dvoje odrasle djece na pregledu,lako me prepoznati.Koja si ti ?:)

Poslednja izmena:
Papire sam predala jos u decembru,mislim da sam sad sve zavrsila,samo cekam taj razgovor i dostavljam im stalno neke nove papire za sina.

p.s. ja sam bila sa dvoje odrasle djece na pregledu,lako me prepoznati.Koja si ti ?:)

Ja im nisam dostavila dokaze jer su mi rekli da to moze na intervjuu, ali eto nikako da nam zakazu termin.
Sigurno je velika guzva pa nismo jos na redu. Jesi li ih kontaktirala povodom intervjua? Ako nije problem obavjesti nas
kad stignu novosti ;)
Ja mislim da vas se secam, bila je jedna devojcica sa dugom kosom kad smo tek dosli i puno muskaraca a ja sam bila sa muzem ali nismo bili dugo u cekaoni..

Ja im nisam dostavila dokaze jer su mi rekli da to moze na intervjuu, ali eto nikako da nam zakazu termin.
Sigurno je velika guzva pa nismo jos na redu. Jesi li ih kontaktirala povodom intervjua? Ako nije problem obavjesti nas
kad stignu novosti ;)
Ja mislim da vas se secam, bila je jedna devojcica sa dugom kosom kad smo tek dosli i puno muskaraca a ja sam bila sa muzem ali nismo bili dugo u cekaoni..
To je moja djevojcica.Nisam ih kontaktirala posto su mi trazili za sina dodatne neke papire,pa sam to ovih dana poslala i sad cu sacekati da to obrade..Za njega su mi trazili puno dodatnih dokumenata.Valjda ce mi javiti kad bude sta,ne vidim potrebu da ih zovem,ne mogu nista ubrzati,samo se nerviram.Ja sam te dokaze poslala sa papirima,valjda svako od nas radi na drugaciji nacin,

Back