Verenička i Partner viza - Australija

Zdravo svima,moze li mi neko odgovoriti vezano za prospective marriage vizu..Da li ste uzimali potvrdu od suda da niste osudjivani,ili ste taj dokument vadili u policiji?
Kao svedoke veze koga ste navodili,i da li ste to overavali u sudu ili samo prevodili na engleski jezik?
Kakvi su na razgovoru,u smislu koliko traje u proseku,da li ste pricali na engleskom ili srpskom?Posto je u pitanju je prospective marriage visa da li treba kao da se vec odredi neki datum vencanja ili to niste stavljali,i koliko i kakve dokaze ste davali o vezi..Iz Ambasade u Australiji su rekli da ne dajem mnogo slika,ne zelim da ih zatrpam sa slikama a opet karte sa nekih zajednickih koncerata i te pozivnice koje sam imala davno sam pobacala
Onda ako uzmem prepisku sa interneta ,to mi je previse papira isto..tako da mali savet oko toga pls
P.S Cestitam Majo malo me plasi to cekanje,ipak je predugo i 9 a procitala sam negde da u ambasadi kazu 12 meseci
P.P.S SRECNO SVIMA

Coka32- uzimala Sam potvrdu iz suda I prevela na engleski
- kao svedoci veze su mi bili: moje dve sestre,njegova sestra I nas zajednicki prijatelj. sve na engleskom je pisano I svi su iz au. Jer tamo smo se I upoznali.
- na razgovoru Sam bila sat ipo vremena I pricali smo pola na srpskom pola na engleskom. Posto je on australac I nezna srpski. Sve me je ispitivala,I ja Sam se trudila da joj dam sto vise informacija....
- odredili smo vec datum I to smo predali sa svim papirima,kao dokaze smo davali slike,emails,Skype calls,avionske karte sa zajednickog putovanja,rezervacije iz hotela.....

Moje iskustvo sa ambasadom I mojom cases officer je savrseno. Uvek su mi izlazili u susret,uvek spremni da mi odgovore na pitanja I davali mi savete.
Moras dobro da se pripremis,da dobro saznas sta sve traze,nemoj da ih prenatrpavas dokazima. Ja Sam poslala oko pedesetak slika- samo tamo gde smo mi I ja sa njegovima I on sa mojima,isto Toliko emails....
-

Ja jos nisam predao,ali imam par informacija. Prvo smo mislili da idemo na varijantu verenicke vize,medjutim devojka dolazi krajem sledeceg meseca pa cemo se vencati i idemo na parter vizu.
Uverenje o neosudjivanosti se vadi u policiji,za svedoke mozes koga hoces tvoji roditelji,njegovi roditelji,prijatelji,.... E sad,ja sam par puta pricao sa jednom zenom u ambasadi,ali joj ne znam ime,ona je rekla da,ako se pise na srpskom onda mora sudski tumac da prevodi. Poslednji put sam pricao sa Brankom (spominjao je neko tu na forumu) ona je rekla da nema potrebe nositi kod tumaca jer to nije zvanican dokument i ne treba ga overavati nego samo treba da se potpise i napise broj telefona,samo maticni,vencani list,...to treba tumac da prevodi. Posto smo planirali prvo verenicku vizu devojka je zakazala u Aus vencanje i dobila je dokument sa njenim i mojim imenom i datumom vencanja koji se predaje za verenicku vizu. Dokaze koje mi imamo,racuni od nekih poklona kad je bila tu,slike sa izlazaka,proveden vikend u drugom gradu sa slikama i racunima na nasa imena,pa kad se vratila onda telefonski listing,skype,svaki dan se dopisujemo preko google talk,slala je ona meni neke pakete i ja njoj,pa kad opet bude dosla dokument da je prijavljena na moju adresu,pa slike vencanja,planiramo da odemo negde na par dana pa racune odatle,slike......

Hvala vam puno na odgovorima.. Jos jedno sam zaboravila.. Sta si radila od pregleda na lekarskom? Sve mi to deluje tako strasno.. Moram da ubedjujem nekog da je to stvarno veza,i plasim se da se ne zbunim.. Zvuci kao U policijji informativni razgovor..

Pregled nije strasan, traje kratko. Vade krv da bi uradili test na HIV, merenje pritiska, visine, tezine, snimanje pluca, pregled vida, rutisnki pregled kod doktorke i to je to..., bas jednostavno i ekspresno, veoma su ljubazni na klinici. Pregled kosta 135 evra, bar je tako bilo pre mesec dana. Rezultate oni sami salju ambasadi. Srecno i bez brige :)

Moj muz i ja smo predali za partnersku vizu 31.10.2012., lekarski pregled sam obavila 10.12.2012., razgovor sam imala tek 04.02.2013. Neki su imali razgovor odmah posle mesec dana, nije mi jasno zasto sam toliko dugo cekala na razgovor, predpostavljam zbog velike guzve... Pa se plasim da necu zbog guzve dugo morati cekati na odobrenje vize, volela bi da sto pre idem jel mi se muz 14.01.2013. vratio u Australiju... Nadam se da bi od 6-7 meseci cekanja trebala dobiti vizu... Jel ima jos neko da je cekao dugo na razgovor? Srecno svima...

Moj muz i ja smo se vencali 20.10.2012., a predali za partnersku vizu 31.10.2012., lekarski pregled sam obavila 10.12.2012., razgovor sam imala tek 04.02.2013. Neki su imali razgovor odmah posle mesec dana, nije mi jasno zasto sam toliko dugo cekala na razgovor, predpostavljam zbog velike guzve... Pa se plasim da necu zbog guzve dugo morati cekati na odobrenje vize, volela bi da sto pre idem jel mi se muz 14.01.2013. vratio u Australiju... Nadam se da bi od 6-7 meseci cekanja trebala dobiti vizu... Jel ima jos neko da je cekao dugo na razgovor? Srecno svima!

Ja sam sama zvala da zakazem lekarski za 10.12., tada su imali slobodan termin za pregled... A oni su mi u mail poslali datum za razgovor, koji sam imala 04.02., posle 96 dana od predaje molbe... Na razgovoru sam bila manje od pola sata stvarno su bili korektni prema meni... Kada si ti predala molbu?

Posto sam u fazi prikupljanja papira za verenicku vizu zelim da napisem sta je mene zbunilo..
Saznala sam da ne treba potvrda od suda nego iskljucivo iz polocije..Jer policija pokazuje podatke na celoj teritoriji da li se protiv vas vodi ili ne vodi postupak..Onda dokument od drugih ljudi da ste u vezi moze ali i ne mora da se prevodi na engleski(ne treba overavanje u sudu ili prevod sudskog tumaca)
Sto se tice dokaza da ste u vezi u smislu slike i mailovi rekla je da nema pravila koliko slika zelite da dostavite..Samo da ne bude 100 slika npr iz Dubaija i 100 iz Grcke nego otprilike 1 ili 2 slike u razlicitim intervalima kao i mailove i druge dokaze o vezi.. Ne stavljajte slike na cd nego je najbolje da uradite slike,otstampate mailove..
Jos sam zaboravila da ih pitam o dokumentu gde pisem gde je ko putovao od mojih bliznjih i u kom intervalu stvarno nemam pojma da pohvatam moju porodicu za zadnjih 10 godina gde smo isli svi..I ne znam kako ste pisali ovaj sastav o vezi..Sa svim detaljima ili samo potvrdjuju da smo mi zajedno bla bla..

Moj muz i ja smo se vencali 20.10.2012., a predali za partnersku vizu 31.10.2012., lekarski pregled sam obavila 10.12.2012., razgovor sam imala tek 04.02.2013. Neki su imali razgovor odmah posle mesec dana, nije mi jasno zasto sam toliko dugo cekala na razgovor, predpostavljam zbog velike guzve... Pa se plasim da necu zbog guzve dugo morati cekati na odobrenje vize, volela bi da sto pre idem jel mi se muz 14.01.2013. vratio u Australiju... Nadam se da bi od 6-7 meseci cekanja trebala dobiti vizu... Jel ima jos neko da je cekao dugo na razgovor? Srecno svima!

Hej pozdrav! i ja sam cekala na razgovor 3 meseca, tj imam ga ove nedelje, pa cu javiti kakvi su utisci. Predala sam papire 7.novembra, a razgovor tek sada. Videcemo koliko cemo cekati.. bitno je strpljenje, kad nista ne moze da se promeni.Kazu da je guzva, pa se zato ceka. Kako je tebi bilo na razgovoru?

Hej pozdrav! i ja sam cekala na razgovor 3 meseca, tj imam ga ove nedelje, pa cu javiti kakvi su utisci. Predala sam papire 7.novembra, a razgovor tek sada. Videcemo koliko cemo cekati.. bitno je strpljenje, kad nista ne moze da se promeni.Kazu da je guzva, pa se zato ceka. Kako je tebi bilo na razgovoru?

Beba80, bili su jako korektni prema meni na razgovoru, manje od pola sata mi je trajao razgovor, pitali su me sta planiramo u buducnosti, da opisem karakter muza, sta mi radi muz, pa o njegovoj porodici... Sto ti kazes bitno je strpljenje... Veliki pzdrav!

nisu mi zakazali intervju. zato me i interesovalo da li ima neko ko nije isao na intervju :)
uglavnom, u tom emailu koji su mi poslali, negde pred kraj pise da na osnovu tih informacija (koje su trazili da im dostavim) mogu doneti odluku o vizi.
lekarski obavila, dostavila im formular koji su trazili, dokaze o vezi...
tako da sam bas zbunjena sto se tice tog intervjua

nisu mi zakazali intervju. zato me i interesovalo da li ima neko ko nije isao na intervju :)
uglavnom, u tom emailu koji su mi poslali, negde pred kraj pise da na osnovu tih informacija (koje su trazili da im dostavim) mogu doneti odluku o vizi.

Mozda ni neces morati na intervju... Meni su odmah sutra dan posle predaje dokumenata poslali mail sa datumom intervjua...

Sto se mene tice kad sam dobio e-mail od ambasade, poslali su mi dva dokumenta, prvi je bio uput za lekarski a drugi zakazan razgovor. Nisam siguran da moze da se prodje bez razgovora, mozda su ga odlozili dok su ti trazili dopunu tih formulara.
Srecno i samo prati svoj mail adresu.

Poslednja izmena:

Back