Verenička i Partner viza - Australija

I ja mislim da ima neki sablon po kome ustaljeno rade A i neka caka na koju mozda moze da se ubrza proces..sta se desava ako navedes tj ako navede muz /zena koji zivi u Au(pogotovo ako zivi sam i nema nikoga u blizini svog od familije) da mu je potrebna nega iz nekog razloga ili sl...

meni su cak predlagali neki da navedemo kao da svekrvi treba tudja njega...al mi nismo pristali jer smo htjeli da sve bude 100% posteno...al evo kako nam se vraca....:)))))

e,da, cula sam da je jedan momak iz Bilece (RS) nekad u julu dobio vizu nakon 10 mjeseci i 7 dana...eto pozitivan primjer..:)

Ma ima pozitivnih primera koliko hoces ja ih znam bar 5oro koji su dobili u rasponu od 5 meseci do 10
Tako da definitivno moramo da mislimo pozitivno. Protiv njih da se borimo nema sanse, kako je tako je. Na njima je apsolutno sve. Odlucuju na osnovu samo njima poznatih kriterijuma tako da sta god se desi jednom od nas ne mora da znaci da ce i drugom...
Rezime: predali smo sve sto treba, odradili sve sto su trazili i sada nam ostaje da cekamo. Koliko cemo cekati to samo i iskljucivo oni u ambasadi tj. u imigracionom znaju

meni su cak predlagali neki da navedemo kao da svekrvi treba tudja njega...al mi nismo pristali jer smo htjeli da sve bude 100% posteno...al evo kako nam se vraca....:)))))

I ja tako posmatram stvari os89.:).a i radim tako...nego nesto sve mislim da ipak oni koji angazuju agente bolje prolaze..da onaj ko angazuje agenta nema sanse da ceka 12-15 mes.cak i koji mesec ranije..mozda je bas to toliko cekanje da bih se neko od njih angazovao.:think:

aj mi molim te reci imam 4 neprocitane privatne poruke kliknem tu i izadje mi ko mi je sve pisao i kliknem na tu osobu ali ne mogu da nadjem te poruke mozes mi kako da nadjem te poruke skoro sam se uclanila pa neznam kako

Klikni na "Vasa obavestenja", gore, levo, ispod naslova Krstarica Forum.
Onda klikni na "Sanduce".
I onda ne na ime osobe, vec na naslov iznad imena, tipa Re: ili :) ili stagod je naslov.

ja ipak mislim da tu ima neka caka...mozda neki ljudi navedu neke razloge da ih ranije puste (npr lose zdravlje nekog u porodici...i sl) onda, znam da zene koje su trudne bas brzo dobiju vizu...a moyda su odredjena zanimanja pozeljnija tamo...ko ce im znati...:besna:

Caka ima-skupiti sve sto traze sa sto vise argumenata i dokaza... Beograd obradjuje vize celog regiona i poprilicno je opterecen...
Zanimanja koja su pozeljna idu na skilled vizu a ne partnersku i tu vizu je poprilicno komlikovano dobiti...
Trudnoca nije razlog za ubrzavanje vize i ne spada u "compassionate" razloge za ubrzavanje iste.... To pise i na sajtu izmedju ostalog... Ima i ljudi koji vec imaju decu pa isto cekaju...

:super:: lepo zvuci..a mozda je imao agenta koji mu je ubrzao

Agent-imigraioni advokat pomaze oko popunjavanja formulara i saveta oko papira koji su potrebni... Oni nikako ne mogu da uticu na vreme koje je potrebno za odobrenje... Oni eventualno mogu da smanje sansu da viza bude odbijena jer su savetovali lako da se sve pravilno popuni... Ja imam advokata i cekam vec 10 meseci... I svaki put kada kontaktiraju ambasadu dobiju isti odgovor kao i svi ostali, viza je u procesu cekanje do 12 meseci...

Agent-imigraioni advokat pomaze oko popunjavanja formulara i saveta oko papira koji su potrebni... Oni nikako ne mogu da uticu na vreme koje je potrebno za odobrenje... Oni eventualno mogu da smanje sansu da viza bude odbijena jer su savetovali lako da se sve pravilno popuni... Ja imam advokata i cekam vec 10 meseci... I svaki put kada kontaktiraju ambasadu dobiju isti odgovor kao i svi ostali, viza je u procesu cekanje do 12 meseci...
Tacno tako Sunday morning,prosto takve stvari se moraju sacekati i to je to. :)

U prethodnim postovima pise da su dobijali ljudi do 12 meseci koji su predali u Beogradu. Neko za 8 neko za 9....
Od januara meseca ko je predao jos uvek niko nije dobio. Naravno pisem samo za ljude koji su na forumu. Oni koji su u procesu a nisu na forumu za njih ne znamo

Ali ja zaista ne razumem cemu toliko cekanje? Razumem da su potrebne provere za slozenije slucajeve ali za ljude mlade vencane, da ne dodajem slucajeve koji imaju zajednicko dete i da budu dugo odvojeni, to nije nikako dobro. Kazu da je to prioritet a ja to nisam primetila, barem ne na ovom forumu. Ljudi se bas nacekase po skoro godinu dana i vise. Ja relativno kratko cekam a vec gubim zivce. :) Iscekujem svakog dana poziv iako je situacija skroz drugacija. :D Svi se u sustini nadamo da sto pre odemo i nadam se da ce do Nove godine nekoga pustiti. :)

Caka ima-skupiti sve sto traze sa sto vise argumenata i dokaza... Beograd obradjuje vize celog regiona i poprilicno je opterecen...
Zanimanja koja su pozeljna idu na skilled vizu a ne partnersku i tu vizu je poprilicno komlikovano dobiti...
Trudnoca nije razlog za ubrzavanje vize i ne spada u "compassionate" razloge za ubrzavanje iste.... To pise i na sajtu izmedju ostalog... Ima i ljudi koji vec imaju decu pa isto cekaju...[/QU

za djecu stvarno ne znam al poznajem dvije zene koje su otisle jedna 2012 a jedna 2013, obje su bile trudne i cekale malo manje od 5 mjeseci...mozda je to ipak samo slucajnost al je tako...:) a za zanimanje sam pomislila da je bitno jer su me na razgovoru dosta pitali o tome cime planiram tamo da se bavim...cime se sad bavim...gdje sam studirala itd itd..:)

Trudnoca nije razlog za ubrzavanje vize i ne spada u "compassionate" razloge za ubrzavanje iste.... To pise i na sajtu izmedju ostalog... Ima i ljudi koji vec imaju decu pa isto cekaju...[/QU

za djecu stvarno ne znam al poznajem dvije zene koje su otisle jedna 2012 a jedna 2013, obje su bile trudne i cekale malo manje od 5 mjeseci...mozda je to ipak samo slucajnost al je tako...:) a za zanimanje sam pomislila da je bitno jer su me na razgovoru dosta pitali o tome cime planiram tamo da se bavim...cime se sad bavim...gdje sam studirala itd itd..:)

Tada je bilo malo drugacije. Ako pogledas ranije postove, pogotovo iz 2012 godine vreme za odobravanje je bilo 5 do 9 meseci... Poenta je da im trudnoca nije sigurno bila razlog za ubrzavanje procesa. Tada su svi dobijali brze.. Koliko vidim do jula 2013 te..

Pitali su te cime se bavis i cime zelis da se bavis tamo da bi procenili kakav ti je status ovde i da li imas razloga da zbrises iz svoje zemlje radi posla pre nego zbog ljubavi koja je razlog da je dobijes...
Moju poznanici au cak ispitivali i u kakvim uslovima zivi, koliki joj je stan i sa koliko ukucana... Prosto sto ljudi- sto cudi. Mogu da zamislim na kakve su sve cake pokusavali da ih zeznu i zato sada procenjuju sve i vezu a i licnost...

Dap! :) tesko je ali sto bi rekao moj dragi vredi, kada znas sta te ceka kada se sve zavrsi, muka se isplati ;)
Prosto mora da se svhati da je migracija vrloooo ozbiljna stvar i divno je to sto toliko stite svoju zemlju i ne pustaju kojekoga...

sve je to super, al kad cekas 15 mjeseci, dao si otkaz na poslu jer su ti rekli da ces cekati od 9 do 12...svakodnevno dozivljavas stresove jer se svaki put kada zazvoni telefon ponadas da su to oni...javljaju da je viza odobrena...:) a pri tom si bukvalno bez i jedne "mrlje"...dosije cist ko suza...prvi brak...sve u redu...zabavljanje 2 godine...vjeridba...svadba...za sve su dobili dokaze...al i dalje cekas...super je to sve, savrsena zemlja...itd itd...da nije savrsena vracali bi se oni ovamo a ne bi mi isli tamo...:) ali kako ta drzava moze toliko da nas muci...kazu nam od 9 do 12...mi se (bar ja) psihicki spremimo za to....i na kraju cekamo i cekamo, mnogo mnogo duze..:)

Tada je bilo malo drugacije. Ako pogledas ranije postove, pogotovo iz 2012 godine vreme za odobravanje je bilo 5 do 9 meseci... Poenta je da im trudnoca nije sigurno bila razlog za ubrzavanje procesa. Tada su svi dobijali brze.. Koliko vidim do jula 2013 te..

Pitali su te cime se bavis i cime zelis da se bavis tamo da bi procenili kakav ti je status ovde i da li imas razloga da zbrises iz svoje zemlje radi posla pre nego zbog ljubavi koja je razlog da je dobijes...
Moju poznanici au cak ispitivali i u kakvim uslovima zivi, koliki joj je stan i sa koliko ukucana... Prosto sto ljudi- sto cudi. Mogu da zamislim na kakve su sve cake pokusavali da ih zeznu i zato sada procenjuju sve i vezu a i licnost...

da, u pravu si...i mene su pitali , koliko kuca u kojoj zivim ima kvadrata, imam li svoju sobu, ko je platio svadbu, mada nisam bas o tome razmisljala...hvala..:)

sve je to super, al kad cekas 15 mjeseci, dao si otkaz na poslu jer su ti rekli da ces cekati od 9 do 12...svakodnevno dozivljavas stresove jer se svaki put kada zazvoni telefon ponadas da su to oni...javljaju da je viza odobrena...:) a pri tom si bukvalno bez i jedne "mrlje"...dosije cist ko suza...prvi brak...sve u redu...zabavljanje 2 godine...vjeridba...svadba...za sve su dobili dokaze...al i dalje cekas...super je to sve, savrsena zemlja...itd itd...da nije savrsena vracali bi se oni ovamo a ne bi mi isli tamo...:) ali kako ta drzava moze toliko da nas muci...kazu nam od 9 do 12...mi se (bar ja) psihicki spremimo za to....i na kraju cekamo i cekamo, mnogo mnogo duze..:)

Oni su napisali na samom pocetku kada se predaje za vizu, negde u poslednjem redu da ne savetuju da se daje otkaz, prodaju nekretnine i sl dok se ne saceka odgovor od njih.
Svima nam je isto njesra. I ja samo cekam odgovor pa da zavrsim sa poslom. Do tada mi je lakse da ubijam 8 sati na poslu i ne mislim o tome kada cu otici.
Da je ranije bilo brze, jeste. To se moze videti i ovde na forumu a i po iskustvima ljudi koje poznajem.

Zato sam ja iskljucio fiksni telefon I nema cimanja.Saamo na mobilni a to sam im I javio.Jos malo pa cu napuniti 9 meseci.Imam 5 banki lajfa a zena I ja zivimo 8 godina.

Oni su napisali na samom pocetku kada se predaje za vizu, negde u poslednjem redu da ne savetuju da se daje otkaz, prodaju nekretnine i sl dok se ne saceka odgovor od njih.
Svima nam je isto njesra. I ja samo cekam odgovor pa da zavrsim sa poslom. Do tada mi je lakse da ubijam 8 sati na poslu i ne mislim o tome kada cu otici.
Da je ranije bilo brze, jeste. To se moze videti i ovde na forumu a i po iskustvima ljudi koje poznajem.

Da i ja izdrzavam na poslu do odobrenja, cela firma ceka samnom :)))
A i proklinjem se sto nismo malo brze skupili papire :) ... Sve u svemu opsesija! :)

Back