Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav svima, stari sam clan foruma , imam jedno pitanje za sve koji su u australiji,,,, aplicirao sam za permament vizu u januaru ove godine i cekam jos odobrenje, pa me zanima ako iko zna koliko se ceka odobrenje i da li traze ista posto je vec proslo skoro dva meseca od aplikacije i nema odgovora ( da samo kazem da sam dosao ovde na bracnu vizu )

Ja jos nisam u toj fazi ali citala sam na raznim forumima da su neki ljudi dobijali jako brzo a opet dosta njih je reklo da se ceka oko 6 meseci.

Hvala na informaciji,znam i ja za slucajeve do 15-ak dana,eventualno 20. Ali ovo je vec puno,bar za mene koja cekam odgovor.

Ja bih na tvom mestu pozvala ambasadu da vidim da li mogu nesto vise da mi kazu. http://uk.embassy.gov.au/lhlh/IMMI_contact.html
Ili bar posalji mail https://www.border.gov.au/about/cor...n-immigration-enquiry-form-for-europe-english

Meni je ovaj enquiry form puno puta dao odlicne informacije (odgovore nazad obicno za par dana) a opet nekad su mi poslali samo genericki odgovor. Svakako pokusaj da ih kontaktiras ili telefonom ili mailom. Srecno!

3 poruka :) i ne mogu poslati nadam se da ova prolazi, nema potrebe da zoves, ja sam na partner vizi i predao za permanent u augustu 2016 i jos nista, trenutno obradjuju mart/april 2016 a kolega koji radi samnom je na bracnoj vizi dosao iz Cikaga i ceka vec 18 mjeseci a drugi je dobio nakon 24 mjeseca tako da to je trenutna provjerena procedura, ali ovaj proces je laski provodis vrijeme sa partnerom ;)

Ja bih na tvom mestu pozvala ambasadu da vidim da li mogu nesto vise da mi kazu. http://uk.embassy.gov.au/lhlh/IMMI_contact.html
Ili bar posalji mail https://www.border.gov.au/about/cor...n-immigration-enquiry-form-for-europe-english

Meni je ovaj enquiry form puno puta dao odlicne informacije (odgovore nazad obicno za par dana) a opet nekad su mi poslali samo genericki odgovor. Svakako pokusaj da ih kontaktiras ili telefonom ili mailom. Srecno!

Hvala puno,zvali smo juce ambasadu u Londonu i konacno dobili osobu voljnu za razgovor! Stavio je neki dodatak pored mog zahteva,da se proces ubrza,tako da se nadam odgovoru pocetkom sedmice!

Jeste bili smo na Vladinoj listi, ja sam usao 24.10.2015-te..... pa trebaju isto dokazi, da zivimo zajedno, racuni, treba se opet ispisati veza, kako nam je , dal se sta promenilo, planovi buduci, dva svedoka, izvestaj iz policije odavde,,,, i tako, skoro pa sve isto al je lakse nego prvi put cini mi se ????!

Jeste bili smo na Vladinoj listi, ja sam usao 24.10.2015-te..... pa trebaju isto dokazi, da zivimo zajedno, racuni, treba se opet ispisati veza, kako nam je , dal se sta promenilo, planovi buduci, dva svedoka, izvestaj iz policije odavde,,,, i tako, skoro pa sve isto al je lakse nego prvi put cini mi se ????!
A jesu ti oni poslali obavestenje da mozes da predas dokumente za permanent

Pitanje za sve koji su aplicirali za turisticku vizu. Je li dovojlno da osoba koja ce mi poslati garantno pismo, u mom slucaju supruga, bude zaposlena, da ima dovoljno novca na racunu ili i ja kao aplikant moram imati neku svotu novca? Negdje sam citao da ako apliciram za 6 mjeseci moram imati 6000 dolara na racunu.

Pitanje za sve koji su aplicirali za turisticku vizu. Je li dovojlno da osoba koja ce mi poslati garantno pismo, u mom slucaju supruga, bude zaposlena, da ima dovoljno novca na racunu ili i ja kao aplikant moram imati neku svotu novca? Negdje sam citao da ako apliciram za 6 mjeseci moram imati 6000 dolara na racunu.

Bitno da u pismu napise da ce pokrivati sve tvoje troskove i prilozi njen izvod iz banke, ti ako imas novca na racunu mozes da im das to na uvid al' nema potrebe.
Moj suprug je dobio vizu na 6 mjeseci bez problema.

Pozdrav svima. Samo da vam javim da mi je prije 2 sata stigao mail da mi je odobrena partner viza :) :) Aplicirao sam 24.11.2016. Prosli cetvrtak, tj. 06.04. mi se prvi put javio CO Srecko. Napisao mi da ponovo skeniram formu 80 jer se ova koju sam poslao slabo vidi, i da skeniram suprugin pasos. To sam juce uradio a danas mi je stigao mail da mi je odobrena viza. Nakon 4.5 mjeseci. Jos uvijek ne mogu da vjerujem. I supruga i ja smo ujedno u soku i presretni.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Samo da vam javim da mi je prije 2 sata stigao mail da mi je odobrena partner viza :) :) Aplicirao sam 24.11.2016. Prosli cetvrtak, tj. 06.04. mi se prvi put javio CO Srecko. Napisao mi da ponovo skeniram formu 80 jer se ova koju sam poslao slabo vidi, i da skeniram suprugin pasos. To sam juce uradio a danas mi je stigao mail da mi je odobrena viza. Nakon 4.5 mjeseci. Jos uvijek ne mogu da vjerujem. I supruga i ja smo ujedno u soku i presretni.

Evo ga i vatromet !!! :vatromet::vatromet::vatromet:

Cestitam, stvarno u rekordnom vremenu :)
Mene interesuje je l' daju neki rok do kad mozes da udjes u Aus?

Capture.JPG

:vatromet: obradovase i nas :D
Doduse viza nije zvanicno odobrena jer je muz u Australiji trenutno ali cim izadje iz zemlje bice odobrena , tacno nakon 8 mjeseci.
Kad sam vidjela da se odobravaju ovako brzo posaljem e-mail agentici cisto da se javi nasem CO i da vidi sta je s nasom vizom, kad on nama javi dobre vijesti. :D
Eto sad samo treba da izadje iz Aus. Heh a bas sam brinula da cemo se nacekati. Jos ne mogu da vjerujem :D

Back