Verenička i Partner viza - Australija

Ceeestitam Kaona! :klap: Da li je taj datum odnosno rok za useljenje dan do kada ti vazi potvrda o nekaznjavanju ili lekarski? Meni su rekli da prema tome gledaju do kada ce da daju rok za ulazak! Ugodan let i svako dobro! :bye:[/QUO

Lekarski sam obavila 10.12.2012., a potvrdu o nekaznjavanju sam im dostavila posle lekarskog, tako da to nije taj datum, al mi nije ni bitno posto 16.11.2013. mi je zadnji rok, a u julu idem... :)

Znam samo da necu ici na razgovor,I rekli si mi ako mi fiancé dolazi u 6mj da se vjencamo I da cemo mozda zajedno kuci I takooooo blaaaa,blaaaa ne nadam se ja nicemu :( ja samo mogu da placem I placem eto to mi je ostalo :( kad mi kazu strpljenje pocupala bi se :rotf: zovem ih stalnoooo,stalnoooo I uvjek isto vise I ne brojim koliko sam puta zvala....etooo

Znam samo da necu ici na razgovor,I rekli si mi ako mi fiancé dolazi u 6mj da se vjencamo I da cemo mozda zajedno kuci I takooooo blaaaa,blaaaa ne nadam se ja nicemu :( ja samo mogu da placem I placem eto to mi je ostalo :( kad mi kazu strpljenje pocupala bi se :rotf: zovem ih stalnoooo,stalnoooo I uvjek isto vise I ne brojim koliko sam puta zvala....etooo

Svakako je strpljenje najbitnije svima nama. Mislim da bolje da ne zoves mnogo da mozda to nestrpljenje ne uspori proces... bice uskoro, videces:)

Partner visa odobrena! :D :D :D Predala sam papire 31.10.2012., a vizu sam dobila danas (05.06.2013.)... HAPPY :D

Sve cestitke.. Srecan put.. :)))

- - - - - - - - - -

ČESTITAM! :D SREĆAN PUT! :)
Nadam se da ćemo sada mi doći na red... Ja predao 15.10.2012.:think:

I ja sam predala 5.10.2012. :/
Ali ja sam trenutno u Aus,tako da ne mogu ni ocekivati odgovor dok ne izadjem :)

Vjencate se kad dodje,posaljete sto trazi,i kad im to stigne nakon 2 dana te zovu da si dobila,tj poslace ti mail..moje prorocanstvo tako kaze hehe, vidjeces :)

Partner visa odobrena! :D :D :D Predala sam papire 31.10.2012., a vizu sam dobila danas (05.06.2013.)... HAPPY :D

CESTITAM KAONA I SRECAN PUT!!!! devojka o kojoj sam vam pisala jeste trudna ali navodno su joj rekli da trudnoca ne ubrzava proces ali ipak su joj odobrili za 5 meseci.
moje misljenje je da ce sad do kraja juna da odobre jos viza jer im je kraj financijske godine .od 1 jula pocinje nova f.godina i onda opet uspore . 45000 partner viza je bilo za ovu godinu koje treba da puste ,a pustaju po svom misljenju ne po redu ...zavisi od jacine sponzorstva tj. koliko je financijski stabilan i naravno iz koje zemlje trazis useljenje . po svim dosadasnjim vidim da bosni prave veliki problem tj da se vize najvise cekaju a sve je to naravno uz taj form 80. pozdrav svima. imam razgovor za 12 dana pa vam se javljam.

CESTITAM KAONA I SRECAN PUT!!!! devojka o kojoj sam vam pisala jeste trudna ali navodno su joj rekli da trudnoca ne ubrzava proces ali ipak su joj odobrili za 5 meseci.
moje misljenje je da ce sad do kraja juna da odobre jos viza jer im je kraj financijske godine .od 1 jula pocinje nova f.godina i onda opet uspore . 45000 partner viza je bilo za ovu godinu koje treba da puste ,a pustaju po svom misljenju ne po redu ...zavisi od jacine sponzorstva tj. koliko je financijski stabilan i naravno iz koje zemlje trazis useljenje . po svim dosadasnjim vidim da bosni prave veliki problem tj da se vize najvise cekaju a sve je to naravno uz taj form 80. pozdrav svima. imam razgovor za 12 dana pa vam se javljam.
To je istina za Bosnu uvjek zadnji I donji! I pored svih ured ih papira I kada Im se dostavi sve sto traze onda je opet u necem problem I samo cekajjjj I cekajjjj ne bitno gdje ides,radis ili slicno....

Upravo mi je gospođa Branka odgovorila na mail. Kraj je finansijske godine koji ističe 30.6. i ispunili su broj bračnih viza za taj period. Nova finansijska godina počinje 1.7. i tada dobijaju određeni broj mesta za partner vizu. Tako da će odobrenje biti najverovatnije u 7.mesecu. :confused:

Stalno druga priča kakvo sad finansisko stanje,od moje drugarice tetka je u konzulatu za izbjeglice u Aus. I ja kada sam krenula sa aplikacijama isto sam čula da je upitno od partnera finansiska situacija,da li ispunjavas form 80,koliko poznajes engleski itd...Ja sam predala aplikacije 6.6 i mjesec dana nakon tog sam predala potvrdu od Fbi da nisam bila kažnjavana u NYC pa sam mislila da zbog tog papira sto sam ga naknadno predala mislila sam da zbog tog mi odugovlace sa zavrsetkom procesa.Ali mi je ona rekla da to nema nikakve veze već da oni odobravaju vize po statusu na kon nam je mjestu zemlja u europskoj uniji.A posto smo mi svugdje ispod crte tako da nas samo filiju sa strpljenjem.Citala sam druge forume za Croatiu maksimalno 6mj. Isto sam bila na ljekarskom sa djevojkom iz Srbije koja ima hrvatsko državljanstvo dobila ju je nakon 7mj i 3 dana...

Stalno druga priča kakvo sad finansisko stanje,od moje drugarice tetka je u konzulatu za izbjeglice u Aus. I ja kada sam krenula sa aplikacijama isto sam čula da je upitno od partnera finansiska situacija,da li ispunjavas form 80,koliko poznajes engleski itd...Ja sam predala aplikacije 6.6 i mjesec dana nakon tog sam predala potvrdu od Fbi da nisam bila kažnjavana u NYC pa sam mislila da zbog tog papira sto sam ga naknadno predala mislila sam da zbog tog mi odugovlace sa zavrsetkom procesa.Ali mi je ona rekla da to nema nikakve veze već da oni odobravaju vize po statusu na kon nam je mjestu zemlja u europskoj uniji.A posto smo mi svugdje ispod crte tako da nas samo filiju sa strpljenjem.Citala sam druge forume za Croatiu maksimalno 6mj. Isto sam bila na ljekarskom sa djevojkom iz Srbije koja ima hrvatsko državljanstvo dobila ju je nakon 7mj i 3 dana...

Nije u pitanju finansijska situacija,već takozvana "finansijska godina" koja traje 6 meseci....Za svaki taj period oni dobiju određeni broj mesta za partner vizu. Tako da je to značilo da su oni ispunili kvotu za prvih 6 meseci i da čekaju sledeći mesec da počne drugi deo godine odnosno "druga finansijska godina". Ako je to zasita tako...onda mi nije jasno kako onda može neko dobiti vizu a predao je posle tebe... Zbunjujuće..

zdravo svima, vizni sabornici. ja sam u proceduri prikupljanja paripa za partner vizu. danima sam prelistavala razne sajtove, narocito strane forume i slicne teme, da bih bila dobro upoznata sa cime cu morati da se borim narednih meseci.
morala sam da se uclanim i da ostavim svoj komentar jer mi nije jasno otkud tolika neinformisanost po pitanju tako bitne zivotne stvari, kad je potrebno samo par dana detaljnog upoznavanja sa tematikom, narocito sada, kada svega ima na netu. SAINT, razumljivo je da si nestrpljiv, ali valjda bi trebao da znas da "finansijska godina" ne traje 6 meseci, vec kako rec kaze, godina. traje od 01.07. do 30.06. sledece godine. za ovu je odobren broj partner viza na svetskom nivou od 60000 viza, za godinu 2013-14. takodje na sajtu astraliskog imigracionog sve to lepo pise, da svako po brzini provere dokumentacije, medicinskog pregleda, evaluacije intervjua, statementa, finansijskog stanja, karaktera i broja ljudi koji migrira pod jednom aplikacijom staje u red za vizu, ali ne hronoloski, vec koliko je potrebno da se necija dokumenta provere i obrade. tako da nije cudno da neko dobije pre tebe vizu iako je predao par dana posle tebe, a moze cak biti i vise. po ostalim forumima cini mi se da je nasa ambasada jako efektna, dok bec i berlin su zakrcene i afrikom i evropom, pa cak i eu gradjani cekaju po vise od 6 meseci a kamoli zemlje van eu.a taj form 80 je "caracter assesment" i amerikanci i englezi ga popunjavaju pa mnogi dobiju vize kroz mesec dana, dok neki cekaju mesecima. jedno je sigurno, stalno zivkanje i nerviranje svakako nece ubrzati stvar, zamislite da svi iz 7 republika (srbija, bosna, makedonija, rumunija, bugarska, crna gora, albanija) koje apliciraju u bg svaki drugi dan zivka da pita "sta ima?", pa i ako je u pitanju australijska drzava, ne verujem da bas imaju toliko zaposlenih. saint, ako ti je sve cisto, ti ces svakako dobiti jako skoro vizu, tako nema potrebe za brigom, ti si svoje sacekao, mi sto je tek pred nama treba da smo zabrinuti, s obzirom na sve veci broj viza i vremenski period cekanja. srecno svima, i da nam lepo prodje ovo leto, pa svi tamo opet na leto :)

Poslednja izmena:
A sto ne bih moglo :D
Kada moze da neko čeka vizu 12mj a neko je preda poslje i dobije za 7-8mj zašto ti ne bih pokušala :D
P.s. Nemam pojma raspitaj se,ja samo bubam od ljuutine koliko ju već dugo čekam :(

Bubamara to si upravu neki cekaju po godinu a neku u kratkom roku potpuno te razumijem iaj sam cekala vise od donine i konacno sam dobila ali evo vidim da ima oni koji su dobili za 8 mjeseci

Bubamara to si upravu neki cekaju po godinu a neku u kratkom roku potpuno te razumijem iaj sam cekala vise od donine i konacno sam dobila ali evo vidim da ima oni koji su dobili za 8 mjeseci

Sutra je i meni godina dana,on uskoro dolazi i zakazali smo vjenčanje.Ostace samo tri nedelje i stvarno bih voljela da se to riješe prije nego sto on podje kuci...
Meni je stvarno drago i za one sto čekaju kao ja ili ti i za one sto čekaju 7-8mj
Krivo mi je sto je predugo,stalno neke nove informacije.Nazoves ih sve isto,pa nismo vanzemaljci i mi smo ljudi imamo osjećaje.Moj zarucnik je bio kod mene prije 5mj kada ih je nazvao i pitao da se vjenčamo bilo je ne,jer vam proces ide iz početka i popunjavate nove aplikacije.Sad se vjencajte i samo to pošaljite mislim čisto vožanje naroda! I bas sam ljuta

Zna li neko moze li se za turisticku aplicirati prije onavljenog razgovora za partner vizu?
Zendeli, meni je receno da posle intervjua mogu predati i tako sam i uradila, ali posto ti vec dugo cekas na poziv za intervju, najbolje bi bilo da ih pitas. Vizu su mi za dan odobrili. Ne bi ni predavala zahtev za turisticku da mi nije receno da u najboljem slucaju partner vizu mogu dobiti sredinom oktobra, sto mi je stvarno daleko a i upitno da li bi to bio oktobar iili mozda decembar.. Sve zbog glupog formulara 80!!! :evil:

Back