Verenička i Partner viza - Australija

ne osporavam ja to, ja samo pricam svoje iskustvo...prosle godine u avgustu sam ih zvala da se informisem o potrebnim dokumentima...al se sjecam da je bilo "mi ne dajemo te informacij, prijatan dan" kada sam ih pitala o nekom pitanju iz aplikacije, ne sjecam se sad vise koje je bilo, ali kad god sam ih pitala o dokumentima, uvijek su mi ljubazno odgovorili..:)

Pa da, bas to, nekako sam se plasila da stavim nesto tako bitno na raspolozenje osobe koja se javlja na telefon... Da ja razmisljam koliko je ta osoba odgovorna i da li je mislila na sve ili samo odradila poziv, nekako ne znam... Nikom nije ovo toliko bitno koliko nama koji cekamo i nerviramo se...

Pa da, ili to ili doooobro prouciti sve sto je imigraciono objavilo na sajtu... Ja mislim da kad se to sve dobro prouci advokat je bacanje para, na zalost dragi se nije slagao samnom :)
Takodje ko je predao onlajn moze uvek da doda jos dokaza ili dokumenata, sve do trenutka odluke, tako da nikad nije kasno...
Samo nisam sigurna da li isto vazi i za ljude koji su predali u papiru...

Ne znam ali nije fer da se izdvajaju te dve kategorije..mada je razumljivo da je online apliciranje brze,lakse..

Ne znam ali nije fer da se izdvajaju te dve kategorije..mada je razumljivo da je online apliciranje brze,lakse..

Pa mislim da to nije do izdvajanja vec do prakticnosti... Jednostavno onlajn se sve automatski uploaduje na profil slucaja... A u papiru je to malo komplikovanije verovatno.. Ne kazem da nije moguce jer ne znam, nemam iskustva sa tim...

Pa da, bas to, nekako sam se plasila da stavim nesto tako bitno na raspolozenje osobe koja se javlja na telefon... Da ja razmisljam koliko je ta osoba odgovorna i da li je mislila na sve ili samo odradila poziv, nekako ne znam... Nikom nije ovo toliko bitno koliko nama koji cekamo i nerviramo se...

znas kako, na razgovoru ti svakako kazu sta ti nedostaje i ti to prikupis...budimo realni, ovdje je strasno samo cekanje...sto se tice papira, lako se to prikupi...al cekanje stvarno ubija..:(

znas kako, na razgovoru ti svakako kazu sta ti nedostaje i ti to prikupis...budimo realni, ovdje je strasno samo cekanje...sto se tice papira, lako se to prikupi...al cekanje stvarno ubija..:(

Neki ni nemaju razgovor...
Cekanje je uzas pogotovo sto se to stalno povecava... Mo vec planiramo sta da radimo ako budu prekoracili tih 12 meseci koje nam stalno pominju...

Cula sam da sa americkom verenickom je mnogo jednostavnije...ne trebaju svedoci,puno papira i kada ti je daju imas 3 meseca ili da se udas ako je sve ok i ostajes tamo ne moras da se vracas udas se ,zatim zelena karta i to je sve ..ili se obavezno vracas ako ne ide sve ok..

Moja drugarica je za verenicku za ameriku skupljala papire mesecima i cekala skoro dve godine...

Bilo bi super da mozemo da odemo tamo i tamo cekamo..pa sta se desi desi..samo izgleda kada se zatrudni tamo ,tamo mozes da ostaness sve vreme

Trudnoca nije olaksavajuca okolnost a ni razlog da se ostane u zemlji... Postoji i onshore aplikacija koja kosta duplo vise i za koju moraju da se skupljaju dodatni papiri da ih ubedis u razlog zasto moras u njihovoj zemlji da cekas partner vizu...

Moja drugarica je za verenicku za ameriku skupljala papire mesecima i cekala skoro dve godine...

Ne znam osoba koju isto ja znam cekala je 5 meseci za verenicku..iz njene price sve je lakse nego ova nasa

- - - - - - - - - -

ma brzo ce to, vjerovatno posle praznika svima vama iz januara stize viza..:)

Svaka ti cast na strpljenju..ja ne mogu da zamislim da traje toliko..jos ako ne odem na turisticku....eto za tu turisticku ne znamo jos da li se zbog nje stopira malo partner..to bi bas volela daznam 100%

- - - - - - - - - -

Trudnoca nije olaksavajuca okolnost a ni razlog da se ostane u zemlji... Postoji i onshore aplikacija koja kosta duplo vise i za koju moraju da se skupljaju dodatni papiri da ih ubedis u razlog zasto moras u njihovoj zemlji da cekas partner vizu...

Jedna zena sa foruma da su joj to rekli kada je dobila turisticku..da samo ako zatrudni ne mora da se vraca..e ako ona laze onda stvarno ne znam sta vise da mislim..

Ne znam osoba koju isto ja znam cekala je 5 meseci za verenicku..iz njene price sve je lakse nego ova nasa

- - - - - - - - - -

Svaka ti cast na strpljenju..ja ne mogu da zamislim da traje toliko..jos ako ne odem na turisticku....eto za tu turisticku ne znamo jos da li se zbog nje stopira malo partner..to bi bas volela daznam 100%

- - - - - - - - - -

Jedna zena sa foruma da su joj to rekli kada je dobila turisticku..da samo ako zatrudni ne mora da se vraca..e ako ona laze onda stvarno ne znam sta vise da mislim..

Pa necu da kazem da ona laze jer ne znam njenu pricu, samo kazem da na sajtu imigracionog pise ono sto sam malo pre rekla oko trudnoce... negde sam prethodno cak stavila i link... pritom jedini nacin da neko ko ode na turisticku ili bili koju drugu privremenu vizu i da se ne vrati je da dobije neku drugu vizu.. uglavnom "bridge in" u bukvalnom prevodu premostiti dok ne dobijes sledecu vizu, ali ni bridge in vize ne traju doveka... opet moras da se vratis ako ta istekne pre nego sto dobijes tu koju cekas... bez obzira na trudnocu ili bilo koje drugo stanje...

Postoji formular 888 koji popunjavaju prijatelji Australijski drzavljani skida se sa sajta a izjave prijatelja, rodjaka odavde na A4 formatu otkucati, potpisu oni koji su napisali i overiti

Ukratko opisu o vama, da vas poznaju, da se vidi da se dobro slazete...

Moji "svjedoci", da ih tako nazovem, su otisli u Opstinu, i na opstinskom obrascu tzv. Izjava, istu popunili i ovjerili u Opstini. Meni su to priznali, u stvari mislim da jesu, nisu trazili nista naknadno. A izjave od australskih državljana nisam imala jer me tamo niko nije ni poznavao (osim sa slika), dok nisam otisla na turisticku, a vec smo bili u procesu

Moji "svjedoci", da ih tako nazovem, su otisli u Opstinu, i na opstinskom obrascu tzv. Izjava, istu popunili i ovjerili u Opstini. Meni su to priznali, u stvari mislim da jesu, nisu trazili nista naknadno. A izjave od australskih državljana nisam imala jer me tamo niko nije ni poznavao (osim sa slika), dok nisam otisla na turisticku, a vec smo bili u procesu

A meni su trazili samo moju i suprugovu izjavu i one se ne overavaju. Samo su mi rekli da potpisemo te izjave, svako svoju i to je sve.

A meni su trazili samo moju i suprugovu izjavu i one se ne overavaju. Samo su mi rekli da potpisemo te izjave, svako svoju i to je sve.

Ja sam dokumentaciju pripremala prema uputama sa imigracijskog, medjutim kako mi nije bilo logicno da dostavim Form 888, jer kako rekoh u Australiji nikada prije nisam bila i logicno mi je da niko ne moze tvrditi da me poznaje i da je upucen u nasu vezu, nazvala sam i upitala sta da radim, i rekli su mi da mogu izjave naših drzavljana ovjerene od strane nadleznog organa, jer nas ovdje znaju, ovdje smo zivjeli zajedno prije vjencanja

A naravno da smo oboje napisali pisma o nasoj vezi, samo potpisali, bez ovjera

Back