Verenička i Partner viza - Australija

Nisam Medo bila tamo ..njegovi roditelji su dosli na nasu svadbu i njih sam upoznala..da li su oni mozda trebali da to popune ili?..pojasni mi malo

Pa to je to, nema sta vise da se pojasni. To popunjavaju njihovi drzavljani (prijatelji ili/i porodica) koja vas je upoznala kao par. Oni daju izjavu da ste vi u pravoj i kontinuiranoj vezi... Isto kao sto je potrebno da daju izjave i svedoci sa tvoje strane. Samo sto za nase drzavljane nema formular vec se standardno overava izjava u sudu... Nama je advokat savetovao najmanje dva svedoka sa svake strane...

Pa mogli su oni popuniti to,ali ako ste posali izjave drugih ljudi nema problema.
Jesi li ti poslala sliku od supruga,kao za pasos?

Jesmo poslali smo on sa njegove strane 2 izjave AU osoba i ja dve sa moje strane..ovo je bilo dok smo bili na verenickoj prospective marriage ..sada smo vec dva meseca u partner vizi i ja cu uskoro da im predam jos neke papire..jesam Medo4

ja msm da oni traze osnovno i ako nisu ubijedjeni da je rijec o ozbiljnoj ljubavnoj vezi tada malo vise traze i komplikuju...nzm koji je drugi razlog da nekog provjeravaju a nekog ne...mada, ko im zna, mozda zavisi i od osobe koja je zaduzena za odredjeni slucaj..:)

Pa sto se izjava tice po njihovom sajtu to je obavezna stavka... Izjave nisu po potrebi samo...

Pa to je to, nema sta vise da se pojasni. To popunjavaju njihovi drzavljani (prijatelji ili/i porodica) koja vas je upoznala kao par. Oni daju izjavu da ste vi u pravoj i kontinuiranoj vezi... Isto kao sto je potrebno da daju izjave i svedoci sa tvoje strane. Samo sto za nase drzavljane nema formular vec se standardno overava izjava u sudu... Nama je advokat savetovao najmanje dva svedoka sa svake strane...

Mislila sam da li je pod obavezno,a jasno mi je da to popunjavaju njihovi drazavljani

Ko to oni ti nisu sve rekli? Advokati?

Ne nemamo advokate ..nego osoba iz ambasade ..ja sam tu osobu kontaktirala cim sam se udala i ona mi je rekla sta mi treba da bih usla u Partner .ali kada sam dostavila izjavu da smo se vencali,zahtev za ponistenje verenicke i prelaz na partner i kopiju vencanog lista ja sam mislila da je to sve ..medjutim ta osoba mi je posle trazila izvod i maticne knjige vencanih,da uradim lekarski.da obradimo 4 kategorije iz Partner vize .aspekt domacinstva,.socijalni aspekt,aspekt privrzenosti,i finansijski aspekt...u to vreme ja sam vec imala nov pasos..poslal kopiju i 28 slika sa vencanja...

Ne nemamo advokate ..nego osoba iz ambasade ..ja sam tu osobu kontaktirala cim sam se udala i ona mi je rekla sta mi treba da bih usla u Partner .ali kada sam dostavila izjavu da smo se vencali,zahtev za ponistenje verenicke i prelaz na partner i kopiju vencanog lista ja sam mislila da je to sve ..medjutim ta osoba mi je posle trazila izvod i maticne knjige vencanih,da uradim lekarski.da obradimo 4 kategorije iz Partner vize ..socijalni aspekt,aspekt privrzenosti,i finansijski aspekt...u to vreme ja sam vec imala nov pasos..poslal kopiju i 28 slika sa vencanja...

Pretjerali su svakako. Mrzim papirologiju :(

moguce je, al ja kad sam predavala, iskreno da vam kazem nisam ni pogledala njihov sajt, zvala sam ambasadu i prikupila sve sta su mi rekli...:)

Ali nasa ambasada ne pruza usluge savetovanja oko pripreme aplikacija za vizu... Upravo zato i daju tako sture informacije jer to nije njihovo zaduzenje... Ne postavlja pravila ambasada u Srbiji vec imigraciono odeljenje zemlje za koju se aplicira.. Svi uslovi i detalji i objasnjenja su na sajtu imigracionog, cak mislim da ima i na srpskom... Postoji i partner visa booklet gde je sve objasnjeno i tu su najvalidnije informacije... U formularima cak postoji i pitanje da li vas je neko savetovao oko aplikacije i ako da to mora da bude registrovani imigracioni advokat. Strucan samo za to... Recimo kada sam na pocetku naseg procesa zvala ambasadu da pitam na koji nacin da overim izjave, rekli su mi mi ne pruzamo usluge saveta, dovidjenja, Prijatno... Zato se vise nikada nisam oslanjala na njih vec proucila sve sta pise na sajtu...

Znam, isto, ali jbg... Kapiram da ne mogu da sanjaju sta se u nasem zivotu desava, a toliko ima prevaranata! Pogotovo iz zemalja sa liste visokog rizika, a to je i ova nasa na zalost...

Mislim nemam pojma pricam vam sve iz mog licnog iskustva, onoga sta sam procitala i sta su nas advokati savetovali... Sve cu moci da vam potvrdim ako i kad mi odobre vizu :)

Ali nasa ambasada ne pruza usluge savetovanja oko pripreme aplikacija za vizu... Upravo zato i daju tako sture informacije jer to nije njihovo zaduzenje... Ne postavlja pravila ambasada u Srbiji vec imigraciono odeljenje zemlje za koju se aplicira.. Svi uslovi i detalji i objasnjenja su na sajtu imigracionog, cak mislim da ima i na srpskom... Postoji i partner visa booklet gde je sve objasnjeno i tu su najvalidnije informacije... U formularima cak postoji i pitanje da li vas je neko savetovao oko aplikacije i ako da to mora da bude registrovani imigracioni advokat. Strucan samo za to... Recimo kada sam na pocetku naseg procesa zvala ambasadu da pitam na koji nacin da overim izjave, rekli su mi mi ne pruzamo usluge saveta, dovidjenja, Prijatno... Zato se vise nikada nisam oslanjala na njih vec proucila sve sta pise na sajtu...

ne osporavam ja to, ja samo pricam svoje iskustvo...prosle godine u avgustu sam ih zvala da se informisem o potrebnim dokumentima...al se sjecam da je bilo "mi ne dajemo te informacij, prijatan dan" kada sam ih pitala o nekom pitanju iz aplikacije, ne sjecam se sad vise koje je bilo, ali kad god sam ih pitala o dokumentima, uvijek su mi ljubazno odgovorili..:)

Mislim nemam pojma pricam vam sve iz mog licnog iskustva, onoga sta sam procitala i sta su nas advokati savetovali... Sve cu moci da vam potvrdim ako i kad mi odobre vizu :)

Slazem se ..kada sam ovde u Bgd-u izradjivala slike u jednoj foto radnji ,radnica te radnje mi je rekla da joj je pre par godina jedan decko bio sa zeljom da mu odradi fotomontazu sa nekom devojkom za Americku vizu..ja sam se sablaznila na to..ona mu je rekla ..jel ti znas da cu ja odgovarati za to a i ti tek..tako da je razumljivo sto idu u detalje i traze mnogo toga

Mislim da nisu ..nego ja volim da znam unapred sta mi sve TACNO treba..i onda krenes jedno po jedno..kada ih prvi put pozoves oni ti ne kazu(barem meni nisu) oslonite se samo na sajt i bilo bih mi lakse..ovako jedan kaze jedno ,drugi drugo i nekopletno ..mislim da je angazovanje advokata prava stvar

Pa da, ili to ili doooobro prouciti sve sto je imigraciono objavilo na sajtu... Ja mislim da kad se to sve dobro prouci advokat je bacanje para, na zalost dragi se nije slagao samnom :)
Takodje ko je predao onlajn moze uvek da doda jos dokaza ili dokumenata, sve do trenutka odluke, tako da nikad nije kasno...
Samo nisam sigurna da li isto vazi i za ljude koji su predali u papiru...

Back