jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
A šta bi sa onim čudom u vezi sa 5 hlebova i 2 ribe od kojih je jelo do sitosti 5000 ljudi pa je i preteklo još mnogo više.O kakvim se tu metaforama radi...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A šta bi sa onim čudom u vezi sa 5 hlebova i 2 ribe od kojih je jelo do sitosti 5000 ljudi pa je i preteklo još mnogo više.O kakvim se tu metaforama radi...
![]()
Шта је ту чудно? Јели људи и наситили се.
Знаш пословицу: не би доста док не оста.
![]()

шумахер
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Pa kada bolje razmislim...možda nije ni bilo nikakvog čuda te da sam pogrešno shvatio da se priča u vezi sa tim u bibliji predočava kao...''čudo božije''.
![]()
Коначно си схватио.
То је била ситница за Сина Божијег.

Treba iskoristiti Jovanov "izveštaj". Na onom mestu beše baš mnogo trave...![]()

Meni je ostalo da li je neko bio na mestu božije leve strane.A nejasno mije i kako kako je moguće da je Isus mogao biti bogu sa desne strane kada ima ono učenje o trojstvu gde se kaže da je I bog i Isus i sveti duh ustvari jedno te isto u toj trojici.Pa ako je tako nije li malo nelogično da bog sam sebi bude sa svoje desne strane.O čemu se tu radi...
![]()

Ovo nisam napisao ja nego Miloš na Haotika.com ali tako dobro ilustruje moje ideje da nemam šta da dodam.
Evo šta još Biblija kaže o levoj i desnoj strani
(Mt 25,32)
"Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva."
Боље да га прими папа.Ја мислим, Јерохинац, да ти сва своја питања, недоумице, размишљања и наводне нелогичности и у Старом и у Новом завету - треба лепо са ове две твоје теме да сакупиш, одштампаш и упутиш као питања, рецимо Порфирију, или Иринеју, они ми делују онако најстрпљивији и најобразованији... и на тај начин би могли да те разуевере и растерете разних замршених мисли...
I šta bi...Kada Isus sedne sa desne strane svom ocu Bogu kao Bog koliko to bogova u tom trenutku sedi jedan pored drugog...Pa ovo je valjda jednostavno.
Medjutim,ima tu i nešto što meni nije jednostavno i što me malo zbunjuje.Kada Isus sedi sa desne strane svom ocu bogu gde se tada nalazi duh božiji. ..
I šta je to duh božiji...isto neki bog,neka sila,neka božija snaga,neka božija duša,neko stvorenje,neko biće...
![]()
Ја мислим, Јерохинац, да ти сва своја питања, недоумице, размишљања и наводне нелогичности и у Старом и у Новом завету - треба лепо са ове две твоје теме да сакупиш, одштампаш и упутиш као питања, рецимо Порфирију, или Иринеју, они ми делују онако најстрпљивији и најобразованији... и на тај начин би могли да те разуевере и растерете разних замршених мисли...
Боље да га прими папа.
Погледај икону Свете Тројице па ћеш видети где ко седи.
шумахер
Ako poživim još neko vreme pa ako bude što je veoma izvesnim...nije nemoguće.
Pogledao sam...i sada mi dodatno nije jasno da i Bog i Sveti duh izgledaju kao ...LJUDI.
![]()
A zanimljivo je da i Sveti duh ima krilca kao i Isus i sam Bog.Meni sva trojica izgledaju kao tri andjela koji malo časkaju sedeći za stolom očekujući neko ...posluženje.
Može li neko da mi objasni o čemu se radi...kada se lepo vide njih trojica onako svaki za sebe a da to treba da bude samo privid ili iluzija jer njih troje treba videti kao jednog.
![]()
Ја ћу да ти објасним: ти си прика отишао у стари завет који је писан Јеврејима а ми живимо 2000г у новом завету.Значи погледај икону Новозаветне Тројице.
шумахер
Da li si čuo za Andreja Rubljova...Po dogadjajima iz starog zaveta ova ikona autentično prikazuje prvo pojavljivanje svete trojice starozavetnom pravedniku.Evo da vidimo svetu trojicu iz Hilendarske ikone...
![]()
Možda ja malo tripujem ali mi se čini da ovde vidim neka 4 lika.
A u veti one ikone koju ti osporavaš pogledaj malo ovde...
http://pravoslavlje.spc.rs/broj/997/tekst/simvol-saglasja-svete-trojice/print/lat
Рекао сам да не петљаш Исуса у стари завет пошто није био рођен.
A evo pogledaj još jednu ikonu svete trojice...
![]()
Na njoj je još nejasnije ko je ko i sa koje je strane ali je zato krst u gro planu.
Исус је са десне стране Оца, држи велики крст а изнад њихових глава Свети Дух у виду белог голуба.
A ovo su ''novozavetna trojica'' ...
![]()
I mogu konstatovati da mi tek sada ništa nije jasno.Na ovoj ikoni su njih dvoje i nemam pojma ko je otac a ko je sin.Nema onog trećeg kao duha božijeg ali zato ima nekih 5 glava izmedju njih dvoje.A moram da te pitam ...čemu li su im te glave služile...
![]()

Исус са десне стране а изнад њихових глава бели голуб у великој светлости а лица око њих анђели који им служе.
Pa samo potvrdjuju dva boga u ljudskom obliku i jednog u obliku zivotinje