VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislila da je citat onako uopsten pa sam shodno tome odgovorila. :D

Elem, ja pravim razliku izmedju strasne ljubavi i strastvenog seksa. Zato sto strastvena ljubav ako je samo strastvena i nema druge temelje sigurno vodi do izgaranja, ali onog loseg. A strastven seks...tu izgaranje nikako ne moze biti lose. Tu se potpuno slazem i nemam sta da dodam. :D

Ja onako lično i iskustveno znam šta je strasni seks a nisam siguran kako bih mogao definisati ...strasnu ljubav...

Možda je strasna ljubav samo strasnoi vodjenje ljubavi ili ti seksa...:think:

Znas kako, ja ne mogu nikako da stavim zasicenje i kolotecinu u isti kos. Kolotecina uvek ima neki prizvuk dosade i losega, a ja mislim da moze da bude i osecaj udobnosti i poznatoga, nekako kao da si kod kuce, napisah gore vec tako. E, vidis, kad ljudima nastupi kolotecina, sto ne mora da je nuzno lose, oni mozda mislima iskoracuju iz te kolotecine. Kao kad imas svoju kucu u kojoj ti je sve poznato i prijatno, a onda vidis prelep stan. Mastas kako bi bilo da zivis u tom stanu, ali znas da bi ti npr.lokacija bila problem, ili zato sto je 5 sprat u zgradi bez lifta. Znaci svesan si da taj stan nije za tebe i neces da njime zamenis svoj dom, ali mozes eto malo da mastas :D E, ako to ode predaleko, ako dodje do toga da pozelis da svoj dom zamenis tim stanom i od njega napravis svoj dom, da ucinis konkretne korake, e onda je ljubav otisla u pepeo. :D Ih, ala sam metaforicna :D

A jesi ga ometaforila samo tako...:hahaha1:

E ima u nekom časopisu..mislim da sam i spominjao to već ovde.."Hedonistička adaptacija" su ja mislim nazvali tu pojavu.
Opisivali kako je čovek živeo i uživao na Havajima, dobro zarađivao, lepa klima...i kako je sve napustio - jer mu dosadilo.

Veoma je zanimljiv psihološki fenomen hedonističke adaptacije. To se u suštini svodi na čovekovu potrebu i u tom smilu mogunost da se veoma brzo adapatira u osnovno stanje ravnodušnosti nakon bilo čega što mu vremenom dosadi.

Uz stih o kojem smo diskutovali...

''Čovek se brzo zasiti i dobrog i najboljeg ako ono postane svakodnevno.''
Lesing

može da se doda i ovaj...

''Navika pretvara zadovoljstvo u dosadu i dnevnu rutinu''​
A Haksli​

Veoma je zanimljiv psihološki fenomen hedonističke adaptacije. To se u suštini svodi na čovekovu potrebu i u tom smilu mogunost da se veoma brzo adapatira u osnovno stanje ravnodušnosti nakon bilo čega što mu vremenom dosadi.

Uz stih o kojem smo diskutovali...

''Čovek se brzo zasiti i dobrog i najboljeg ako ono postane svakodnevno.''
Lesing

može da se doda i ovaj...

''Navika pretvara zadovoljstvo u dosadu i dnevnu rutinu''​
A Haksli​

Dok god postoji čežnja, dobro je....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back