VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dovoljno je svaki dan i već je prečesto, ne mora da bude pasulj, može da bude bilo šta što voliš. nadam se da se kontamo sada.

voliš čoveka, recimo i konzumiraš ga svaki dan... neće ti konzumacija dosaditi, već čovek. a ja se nijednog trenutka nisam ogradila na objekat, već na radnju.
osećaj, osećaj... katkad manje, katkad više prija, ponekad poželiš ovako, ponekad onako, ponekad sa publikom, ponekad bez publike, ponekad na brzaka, ponekad lagano... ali to nije tema. već sama radnja.

ja ovo izgleda nisam bukvalno shvatila... mada nije ni precizirano, tako da niko ne može da tvrdi kako nisam razumela, ili nisam u pravu.
to što ste vas dvoje većina ne znači apsolutno ništa.

Ja nekako verujem da ako je pravi covek, onda ce konzumacije biti toliko prijatne da ti nikako ne moze ni covek dosaditi :D

Jerohinac, ja npr. volim testeninu i zaista sam u stanju da je jedem svaki dan. Razliciti sos, ali je to ipak testenina. I verovatno bih je i jela svaki dan da ne utice toliko na liniju :D

ne može ni tako, zima ne prija kostima. :)
ajmo ovako: lep sunčan dan, sa prijatnih 27, 8 stepeni, bez vetra, vazdušni pritisak u granicama normale?

ne bi mi dosadilo, jer se ne bih smejala 24h dnevno. možda bi samo 2min 35sec minuta dnevno?

Doboro. Sada ovako. Zar tokom recimo cele godine sa takvim danom, ne bi poželela da osetiš vetar, da osetiš letnju kišicu, zar ne bi poželela malo leprašvog snega u kosi u nekoj šetnji...

A ako bi sve to poželela onda to znači da bi ti ponavljanje takvog dana 27,8 ...dosadilo.

A što se tiče smejanja mogla si da kažeš da bi se smejala i 3 min i 20 sekundi svakog prvog u mesecu...Zašto to kažem...zato što je ono 2 min 35 sek. dnevno potpuno izvan konteksta u kojem si pomneula smeh u ranijem postu.

Po takvoj analogiji čovek bi mogao ladno da jede pasulj svakog trećeg dana, zar ne...i da mu ne dosadi. A pričali smo o jedenju pasulja svakog dana i smejanju cele godine.

Doboro. Sada ovako. Zar tokom recimo cele godine sa takvim danom, ne bi poželela da osetiš vetar, da osetiš letnju kišicu, zar ne bi poželela malo leprašvog snega u kosi u nekoj šetnji...

A ako bi sve to poželela onda to znači da bi ti ponavljanje takvog dana 27,8 ...dosadilo.

A što se tiče smejanja mogla si da kažeš da bi se smejala i 3 min i 20 sekundi svakog prvog u mesecu...Zašto to kažem...zato što je ono 2 min 35 sek. dnevno potpuno izvan konteksta u kojem si pomneula smeh u ranijem postu.

Po takvoj analogiji čovek bi mogao ladno da jede pasulj svakog trećeg dana, zar ne...i da mu ne dosadi. A pričali smo o jedenju pasulja svakog dana i smejanju cele godine.

nisam rekla da ne bih poželela, ali mi ne bi dosadio lep dan. dve različite stvari.
kao ljudi koje vole jednu osobu, a požele drugu, razumeš? to ne znači da im je prva dosadila, možda im samo treba malo dinamike u životu.
mada ovo nikad nisam kapirala, zašto to mora da bude neko treći, al' ajde... kontaš šta hoću da kažem.

pasulj kao pasulj bi mi dosadio i jednom nedeljno... ali neke stvari ni svakodnevno... eeeeeeeej... čujemo li se? :lol:

ne vredi, odoh da spavam, sa objektivnim osećajem pobede na ovu temu. :lol:

Dobro vece :d

Slazem se sa nevestom... Mogu da konzumiram svaki dan ali na razlicite nacine i ne bi mi dosadilo. Narocito mi ne bi dosadilo da trosim mnogo novca svaki dan, kad bih ga imala :D

Veče Dju...

Nije valjda da bi mniogla da jedeš pasulj svaki dan ...I ti kao i Sale kaza ...Mogu...a nikada nisi probala da jedeš pasulj recimo samo mesec dana bilo kako da je spremljen.

Mislim da se u ovo...

''Čovek se brzo zasiti i dobrog i najboljeg ako ono postane svakodnevno.''
Lesing

nikako ne uklapa novac sam po sebi jer isti u smislu citata biva samo u funkciji omogućivanja da čovek može konzumirati nešta dobro i najbolje.

dovoljno je svaki dan i već je prečesto, ne mora da bude pasulj, može da bude bilo šta što voliš. nadam se da se kontamo sada.

Jeco opet ode od poente priče i onog citata. Ako se radi o konzumiranju bilo čega što voliš onda to nema veze sa onim ...što najviše voliš.

voliš čoveka, recimo i konzumiraš ga svaki dan... neće ti konzumacija dosaditi, već čovek. a ja se nijednog trenutka nisam ogradila na objekat, već na radnju.

Ovo je zanimljivo. Da uprostim. Voliš da uprpažnjavaš seks svakog dana. I šta onda biva. U nekom trenutku ti dosadi partner kako kaza a ne seks...Ali, zar ti samim tim nije dosadio i seks kao radnja sa tim partnerom...Čak što više biva veoma mogućim da ti dosadi sama radnja seksa sa tim partnerom...:think:

ja ovo izgleda nisam bukvalno shvatila... mada nije ni precizirano, tako da niko ne može da tvrdi kako nisam razumela, ili nisam u pravu.
to što ste vas dvoje većina ne znači apsolutno ništa.

Niko i ne tvrdi da nisi u pravu. Ovo je samo zanimljiva razmena mišljenja.

Pa osecaj koji bi stvorio kod tebe, a koji neko drugi ne budi, je ono sto ga i izdvaja od drugih i cini ga posebnim, zar ne? Ako takav osecaj imas samo s njim, onda ti ne bi ni on dosadio. Jer ne stvara osecaj coveka, vec covek stvara osecaj. :D

Ovo sad prevazilazi citat i razgovor o citatu. Ali ako hoces da filozofiramo o tome, ok.
Svaki pojedinacni pogled, dodir, nacin reagiranja itd. bi kod mene stvorio odredjen osjecaj, lako vjerovatno istovjetan, ako ga gledamo zasebno i ne bi razliku pravilo ko je taj koji mi je taj pogled uputio.... Znaci nije to ono sto tog nekog izdvaja. Ono sto ga izdvaja je skup tih "segmenata" i nacin na koji su upakovani i na koji ih on prenosi ka meni. Kad bi taj moj dragi svaki dan radio iste stvari, dosadio bi mi. Ali ako te sve segmente svoje licnosti i svog "bivanja" ispoljava u toku odredjenog vremenskog perioda, i to u razlicitim varijantama, ne bi mi dosadio.

Ovo sad prevazilazi citat i razgovor o citatu. Ali ako hoces da filozofiramo o tome, ok.
Svaki pojedinacni pogled, dodir, nacin reagiranja itd. bi kod mene stvorio odredjen osjecaj, lako vjerovatno istovjetan, ako ga gledamo zasebno i ne bi razliku pravilo ko je taj koji mi je taj pogled uputio.... Znaci nije to ono sto tog nekog izdvaja. Ono sto ga izdvaja je skup tih "segmenata" i nacin na koji su upakovani i na koji ih on prenosi ka meni. Kad bi taj moj dragi svaki dan radio iste stvari, dosadio bi mi. Ali ako te sve segmente svoje licnosti i svog "bivanja" ispoljava u toku odredjenog vremenskog perioda, i to u razlicitim varijantama, ne bi mi dosadio.

Kapiram sta hoces da kazes :D Ne znam bas da li neko moze apsolutno svaki dan da ti radi nesto isto, to je nekako suvise robotizovano i mislim da nije realno to staviti u kontekst odnosa izmedju ljudi. Ja licno mislim da nije lose biti i u kolotecini, da tko to nazovem. To je onaj osecaj koji imas kao da si kod kuce, ne znam kako drugacije da objasnim, ne znam da li me razumes sta hocu da kazem??? :D

Kapiram sta hoces da kazes :D Ne znam bas da li neko moze apsolutno svaki dan da ti radi nesto isto, to je nekako suvise robotizovano i mislim da nije realno to staviti u kontekst odnosa izmedju ljudi. Ja licno mislim da nije lose biti i u kolotecini, da tko to nazovem. To je onaj osecaj koji imas kao da si kod kuce, ne znam kako drugacije da objasnim, ne znam da li me razumes sta hocu da kazem??? :D

Ma svi ustvari mislimo isto, samo sto svak mudruje na svoj nacin.
Razumijem sta hoces reci, i ja bih mogla uzivati u tom miru koji mam uz nekog koga volim, do kraja zivota. U tu pricu ne mozemo ukalupiti "isti covjek na isti nacin svaki dan" jer to u realnosti ne postoji, ali kada se poveze sa citatom, mozemo mudrovati o tome unedogled.

;)

a kome ne bi?
isti na različite načine ne bi.

Au u šta se nočas uvalih...:hahaha:

Po logici stvari biva da ...ne bi...

Ali....ima i ono...medjutim...

Šta ako je taj čovek neko prema kome si prestala da osečaš ono nešta ...znaš ono...

Onda teško da bezbroj različitih načina mogu imati nekog značaja...

Au kako je ovo diskutabilno na mnogo načina...ali na mnogo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back