VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
čovek se lako navikne na dobro... i u suštini se sve svodi na naviku.

Konzumiranje recimo jedne te iste hrane svaki dan ma kako bila dobra nema nikakve veze sa svodjenjem na naviku. Čovek može da formira naviku da recimo ruča u odredjeno vreme ali ručati danima i mesecima samo recimo pasulj, nije stvar navike.

isto tako možeš jednu stvar da upražnjavaš, poseduješ, konzumiraš na više različitih načina...

Opet ja na Saletov pasulj. Može čovek da konzumira pasulj sprmljen ovako ili onako ali u suštini je to uvek pasulj.

Konzumiranje recimo jedne te iste hrane svaki dan ma kako bila dobra nema nikakve veze sa svodjenjem na naviku. Čovek može da formira naviku da recimo ruča u odredjeno vreme ali ručati danima i mesecima samo recimo pasulj, nije stvar navike.

Opet ja na Saletov pasulj. Može čovek da konzumira pasulj sprmljen ovako ili onako ali u suštini je to uvek pasulj.

ja pričam o hrani, ne o istoj hrani, tačnije o jelu... :lol:

ne može lepo vreme da ti dosadi, sreća, smeh, ljudi koje voliš, novac... za nekim stvarima imaš svakodnevnu potrebu.
dok postoje stvari za koje gubiš osećaj vremenom...

A priča je krenula o onom konzumiranju jednog te istog u smislu da će jedno te isto jelo ma kako dobro bilo svakodnevnim konzumiranjem da dosadi.

ne može lepo vreme da ti dosadi, sreća, smeh, ljudi koje voliš, novac... za nekim stvarima imaš svakodnevnu potrebu.

Ovo je sada neka druga priča. Pa redom ovako. Da li bi ti dosadilo lepo vreme u vidu redovnih 40 i sparnih stepeni tokom cele godine...Teško da ne bi...

Kada bi tokom cele godine bila srećna neprekidno, dosadilo bi ti jer ne bi imalo onih trenutaka kada to nisi a na osnovu kojih bi osetila da si srećna.

Zar bi mogla da se smeješ neprekidno godinu dana...

Osjecaj. Koji imas kad je lijepo vrijeme, kad se smijes, kad si sretan, kad si s ljudima koje volis, kad nemas egzistencijalnih problema...

A priča je krenula o onom konzumiranju jednog te istog u smislu da će jedno te isto jelo ma kako dobro bilo svakodnevnim konzumiranjem da dosadi.

Ovo je sada neka druga priča. Pa redom ovako. Da li bi ti dosadilo lepo vreme u vidu redovnih 40 i sparnih stepeni tokom cele godine...Teško da ne bi...

Kada bi tokom cele godine bila srećna neprekidno, dosadilo bi ti jer ne bi imalo onih trenutaka kada to nisi a na osnovu kojih bi osetila da si srećna.

Tako je.

ovo o čemu sada pričamo je banalizovanje, ili ja nisam razumela da se radi o krajnostima?
niti jedan sparan dan mi ne bi prijao, i to nije jedna od onih 'lepih stvari'... niti sam mislila da se smejem neprekidno. :)

Nisam htjela napisati da svakodnevno mozemo uzivati u osjecaju imanja ili nemanja novca.

Jerohinac i ja pricamo o istom, ali na razlicite nacine iskazujemo isti stav.

a ja pričam i o fizičkom i o emotivnom i ne bih kasapila shvatanje na ovo ili ono... osim toga, nigde se u citatu ne navodi kako bi ga trebalo tumačiti. pa shodno tome... svako prema svojim potrebama, jel tako?

on priča o pasulju... i ti pričaš o pasulju, ali si se fokusirala na osećaj, jesam dobro razumela?

a ja pričam i o fizičkom i o emotivnom i ne bih kasapila shvatanje na ovo ili ono... osim toga, nigde se u citatu ne navodi kako bi ga trebalo tumačiti. pa shodno tome... svako prema svojim potrebama, jel tako?

on priča o pasulju... i ti pričaš o pasulju, ali si se fokusirala na osećaj, jesam dobro razumela?

Aha. Osjecaj zadovoljstva sto jedem nesto sto volim i sto mi je ukusno mi ne bi dosadio. Pasulj bi mi dosadio.

ovo o čemu sada pričamo je banalizovanje, ili ja nisam razumela da se radi o krajnostima?
niti jedan sparan dan mi ne bi prijao, i to nije jedna od onih 'lepih stvari'... niti sam mislila da se smejem neprekidno. :)

Hajdemo sada ovako. Umesto onog sparnog dana uzmimio zimskli dan kao lepo vreme...Koliko bi dugo mogla da uživaš u lepim zimskim danima...Celu godinu...teško...

Ne znam šta si mislila u vezi sa onim ...niti sam mislila da se smejem neprekidno...ali ako je tako onda je to ono o čemu sam ti pričao. Ne bi ni mogla da se smeješ godinu dana jer bi ti dosadilo.

Hajdemo sada ovako. Umesto onog sparnog dana uzmimio zimskli dan kao lepo vreme...Koliko bi dugo mogla da uživaš u lepim zimskim danima...Celu godinu...teško...

Ne znam šta si mislila u vezi sa onim ...niti sam mislila da se smejem neprekidno...ali ako je tako onda je to ono o čemu sam ti pričao. Ne bi ni mogla da se smeješ godinu dana jer bi ti dosadilo.

ne može ni tako, zima ne prija kostima. :)
ajmo ovako: lep sunčan dan, sa prijatnih 27, 8 stepeni, bez vetra, vazdušni pritisak u granicama normale?

ne bi mi dosadilo, jer se ne bih smejala 24h dnevno. možda bi samo 2min 35sec minuta dnevno?

Pasulj je pomneuo Sale u smislu da bi mogao da ga jede svaki dan a da mu ne dosadi.
Mislim da je skapairao da je on samo imao osećaj da bi to mogao ali da nekoliko meseci jede samo pasulj koji veoma voli to bi bilo malo teže...jer bi mu dosadilo.

Citat je glasio ovako...

''Čovek se brzo zasiti i dobrog i najboljeg ako ono postane svakodnevno. ''
Lesing

i pričali smo o tome da li je to tako ili...nije...

Uzivam u osjecaju "voljenja" onog sto jedem. A to ne mora nuzno biti pasulj jer kad bih ga jela svaki dan, to svakodnevno bi bilo precesto i ubilo bi zelju za uzivanjem u jedenju pasulja......

dovoljno je svaki dan i već je prečesto, ne mora da bude pasulj, može da bude bilo šta što voliš. nadam se da se kontamo sada.

voliš čoveka, recimo i konzumiraš ga svaki dan... neće ti konzumacija dosaditi, već čovek. a ja se nijednog trenutka nisam ogradila na objekat, već na radnju.
osećaj, osećaj... katkad manje, katkad više prija, ponekad poželiš ovako, ponekad onako, ponekad sa publikom, ponekad bez publike, ponekad na brzaka, ponekad lagano... ali to nije tema. već sama radnja.

Citat je glasio ovako...

''Čovek se brzo zasiti i dobrog i najboljeg ako ono postane svakodnevno. ''
Lesing

i pričali smo o tome da li je to tako ili...nije...

ja ovo izgleda nisam bukvalno shvatila... mada nije ni precizirano, tako da niko ne može da tvrdi kako nisam razumela, ili nisam u pravu.
to što ste vas dvoje većina ne znači apsolutno ništa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back