VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto bi djavo hteo sebe da unisti? Po tvome COVEK DJAVOLU TREBA. SVESTAN.

Đavolu treba ono, što čoveka čini svesnim, a to je čovečija duša.
Kada se kaže prodao dušu đavolu, po meni, misli se na stanje u čoveka, kada čovek prelazi preko zla koje čini, i preko zla koje drugi ljudi čine, ne osvrćući se, ili praveći se da ne vidi, a kao nagradu za to, dobije da ne oseća bol u duši, kada čini zlo, jer je "prodao dušu" đavolu, prodao je ono čime oseća.

Poslednja izmena:
Đavolu treba ono, što čoveka čini svesnim, a to je čovečija duša.
Kada se kaže prodao dušu đavolu, po meni, misli se na stanje u čoveka, kada čovek prelazi preko zla koje čini, i preko zla koje drugi ljudi čine, ne osvrćući se, ili praveći se da ne vidi, a kao nagradu za to, dobije da ne oseća bol u duši, kada čini zlo, jer je "prodao dušu" đavolu, prodao je ono čime oseća.

Zvuci logicno, ali kakve veze ima sa ovim

Original postavio CrniĐavo
Onda postoji i đavo.
Kada đavo ne bude postojao, to će značiti da je ispunio svoj cilj, tj. da je uništio čoveka koji ima svest.

Kada džeki laje na nekoga i hoće da ga ujede, da li misliš da Džeki oseća strah, koji je opravdan, ili misliš da je Džeki skrenuo sa pameću?
Ili misliš da Džeki ujeda jer hoće da pojede čoveka?

мислим да је Tension у праву по питању вашег расправљања, делим његово мишљење.
осим што верујем да шејтан постоји

мислим да је Tension у праву по питању вашег расправљања, делим његово мишљење.
осим што верујем да шејтан постоји

Ako i postoji, postoji samo u ljudskoj svesti, jer van ljudske svesti zlo ne moze postojati, pa ni djavo. Ili je djavo, cak, proizvod, materijalizacija od strane iste. Znaci STVORIO GA JE COVEK! :eek:

(da, svestan sam kako ovo zvuci ;) )

Poslednja izmena:
Pa uništavajući ono što ga oseća da postoji, dušu čovečiju, đavo uništava svest o postojanju đavola. Pa tako, za onoga, koji je prodao svoju dušu, đavo ne postoji i onda đavo može da radi šta hoće, jer ne možeš se boriti protiv nečega što veruješ da ne postoji.

Ne mislis li da ga upravo dusa covecija drzi u zivotu? On ne postoji bez ciste duse covecije.

I, ako postoji, on mora znati da u tome nece uspeti. Ne mislis li da je to malo naivno za nekoga tako mocnog?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back