VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i ne ide. Sad cemo da bacamo jedni na druge stihove i asure ili sta god, da cepidlacimo, da dokazujemo, da pokazujemo sve dok se ne izgubimo u dubiozi ili ne isperemo sebi mozgove, a, kao sto rekoh, sustina promice.

Ama, čija suština? Suština ti stoji u bibliji, crno na belo... nedvosmisleno.
Ako ti nije do rasprave, nemaš argumente, ili bi se radije povukao, iz dosade, ili nebitno čega, reci tako... ali nemoj dvostruke standarde primenjivati, tek to ne ide.
Priznati da nisi u pravu, bar ponekad, ne znači poraz.

Ako sam ne znaš, niko ti ne može reći.
Ako misliš da opšteprihvaćene norme određuju i individalne, imaš još jedan problem.
Ako misliš da je religija ta koja određuje smer, imaš problem sa navigacijom.
I još jedan, najveći problem koji imaš je što brkaš pojam vernika i pravednika, biti moralan je stvar savesti i karaktera, religija je zatupljivanje, teorija bez praxe ništa ne znači. Niti da budeš ispravan zato što tako treba i što se od tebe očekuje... Aman, imaš li razum, imaš li savest, imaš li svoj stav?
Misli šta hoće, vera nema veze sa tvojiom dilemom, niti može da ti reši probleme koje imaš.
Pođi od sebe, pa upoređuj da li si loš ako nešto što ne želiš sebi, poželiš, ili uradiš drugome.
Po toj nekoj okvirnoj definiciji, ja jesam loša, što se znači da nisam dobra. Nađi, bre neku sredinu... i drž je se, kad već ne umeš da razmišljaš na manual.

Mislim da si ti Djavolce ispreskakala neke stvari i donela zakljucak o meni na osnovu mojih pitanja . Ja dilema bar sto se tice ove teme uopste nemam . Ne shvatam da ako sam nekom korisniku postavio nekoliko pitanja i insistirao na njima da mi odgovori , odakle tebi zakljucak koji te navodi da se pitas da li ja imam razum , savest ili cak svoj stav ? Postaviti pitanja nekome da bih uvidel sta je pravac razmisljanja i uverenje te osobe nikako ne znaci da da imam dilema i problema. Ali i pored svega draga Djavolice drago mi je da po okovirnoj definiciji nisi dobra jer to znaci bar meni da razmisljas svojom glavom. I , o da , uveravam te da itekako razmisljam na, kako ti rece , manual .
U svakom slucaju svidja mi se tvoj stav!

Ama, čija suština? Suština ti stoji u bibliji, crno na belo... nedvosmisleno.
Ako ti nije do rasprave, nemaš argumente, ili bi se radije povukao, iz dosade, ili nebitno čega, reci tako... ali nemoj dvostruke standarde primenjivati, tek to ne ide.
Priznati da nisi u pravu, bar ponekad, ne znači poraz.

Zašto nisam iznenadjen činjenicom da je tako brzo...posustao..

Znaš Jeco u čemu je fazon. Jedna je stvar verovati a sasvim je nešta drugo nekim argumentima pričati o tome u šta se veruje.

Zašto nisam iznenadjen činjenicom da je tako brzo...posustao..

U cemu sam posustao?

Znaš Jeco u čemu je fazon. Jedna je stvar verovati a sasvim je nešta drugo nekim argumentima pričati o tome u šta se veruje.

Ja verujem. Znaci VEC verujem u sustinu onoga sto moja vera propoveda. Ne znam sta ce tebi moji argumenti. Mislim, nemam nameru u bilo sta da te ubedjujem.

U cemu sam posustao?

U predočavanju Jeci čija i koja suština i kome promiče.

Ja verujem. Znaci VEC verujem u sustinu onoga sto moja vera propoveda. Ne znam sta ce tebi moji argumenti. Mislim, nemam nameru u bilo sta da te ubedjujem.

Tvoje je pravo da veruješ ali nemoj spočitavati promicanje neke suštine a izbegavati da tu suštinu biblijski argumentuješ. Korektnije je da kažeš da nemaš pojma šta u bibliji sve piše ali da ti neovisno od toga u sve to veruješ onako apriori.
z:poz:

U predočavanju Jeci čija i koja suština i kome promiče

E, aj me pusti s Jecom, leba ti...

Tvoje je pravo da veruješ ali nemoj spočitavati promicanje neke suštine a izbegavati da tu suštinu biblijski argumentuješ. Korektnije je da kažeš da nemaš pojma šta u bibliji sve piše ali da ti neovisno od toga u sve to veruješ onako apriori.

Nisam ni rekao da verujem svemu u bibliji, niti mi biblija treba da bih video da se vecina ovde zamlacuje glupostima.

E, aj me pusti s Jecom, leba ti...

Nisam ni rekao da verujem svemu u bibliji, niti mi biblija treba da bih video da se vecina ovde zamlacuje glupostima.
Decko, ne dolazi se na temu bez bar osnovnog znanja, nije ovo kafansko brbljanje vec susret poznavalaca "materije" u koju neki veruju a neki ne. Ako nisi procitao literaturu, filozofska i verska tumacenja vere, sami inat ne vodi do konstruktivne diskusije. Naravno, novom i neiskusnom ucesniku se sve to tolerise i prasta ali ces kasnije uvideti zasto ti ovo sada pisem. Nadam se da mi ne zameras na citiranju;) :bye:

Ali nisam ja izmislio razliku izmedju dobra i zla. Bog mi je podario razum da je vidim.

Ovde se razilazimo. Ti kreces putem "ja sam znam sve sto mi je potrebno", a ja smatram da je to od Boga meni dato, na cemu mu zahvaljujem.

Ne znam da li sam dobro objasnio...
To sto ti mislis da ti je od Boga dato je samo tvoje misljenje . A to sta ti mozda smatras dobrim za nekog drugog moze biti zlo.

Decko, ne dolazi se na temu bez bar osnovnog znanja, nije ovo kafansko brbljanje vec susret poznavalaca "materije" u koju neki veruju a neki ne. Ako nisi procitao literaturu, filozofska i verska tumacenja vere, sami inat ne vodi do konstruktivne diskusije. Naravno, novom i neiskusnom ucesniku se sve to tolerise i prasta ali ces kasnije uvideti zasto ti ovo sada pisem. Nadam se da mi ne zameras na citiranju;) :bye:

Sta da kazem, drago mi je da je moje "kafansko brbljanje" istolerisano. :)

z:poz:

Atheism.png

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back