VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina je samo jedna ( i sveprožimajuća istovremeno)
Polako izlazi na videlo da je zemlja bila samo ekperiment, urađen od strane određenih vanzemaljskih entiteta
Nije više nikakva sumnja da je i u njihovim redovima došlo do nesuglasica, to jest došlo je do podele na one koji žele da nas drže zarobljenima i dalje i na one koji žele da nas oslobode i priznaju za autohtonu vrstu..

U zadnje vreme nam povećan broj produhovljenih (onih koji su spoznali ovu istinu) o tome govori

Sada je vreme odluke, upravo sada nam je prolaz otvoren
pitanje je samo da li ćemo pobeći iz kaveza pred nosom našeg gospodara ili ćemo dočekati da se prolaz zatvori i da se nesuglasnice među njima reše

Ako ne uradimo to sad (do 2012) nećemo nikada !
Dešava se prelaz u višu dimenziju, otljučavaju nam se stvari koje dosad nismo mogli ni videti ni zamisliti
mi postajemo oni !
prelazimo na višu duhovnu dimenziju z:)

Opet Ti Tvoj Bog, njegov Bog.
Čoveče, imaš li Ti svoje mišljenje, ili ćeš se uvek pozivati na mog Boga, njegovog Boga i koga već ne?
Dakle, imaš li Ti svoje mišljenje, da kažeš zašto misliš da je onanisanje blud?

Ako nemaš svoje mišljenje, nemoj smarati ovde šta o tome misli onaj ili ovaj, kada budem želeo da saznam šta oseća ovaj ili onaj, pitaću ovog ili onog, a ne Tebe da govoriš umesto njih.

Jedno vreme sam bio u zabludi da si ti istinski hriščanski pravoslavni vernik pa sam uvažavajući svoju zabludu prema tebi bio tolerantan više nego što ću od sada biti.

U pravu si kada kažeš ono ...Opet Ti Tvoj Bog, njegov Bog... Zašto ? Zato što sam shvatio da tebi kao verniku nije sveta niti tvoja krsna niti bilo koja druga slava. Zato što je tebi crkva bludna i razvratna. Zato što ne veruješ u večni život na nebu...naglašavam na nebu ne slučajno. I kada sve to sklopim u mozaik postane jasno da ti kao sledbenik neke sekte ne smeš da se izjasniš o tome ko je to tvoj bog.

A što se tiče toga da li je onanisanje blud mogu da ti kažem ovako. Za mene to nije niti greh niti blud. Ali po bibliji jeste. Kapiraš.

A da li je onanisanje blud u tvojoj sekti...:think:

Istina je samo jedna ( i sveprožimajuća istovremeno)
Polako izlazi na videlo da je zemlja bila samo ekperiment, urađen od strane određenih vanzemaljskih entiteta
Nije više nikakva sumnja da je i u njihovim redovima došlo do nesuglasica, to jest došlo je do podele na one koji žele da nas drže zarobljenima i dalje i na one koji žele da nas oslobode i priznaju za autohtonu vrstu..

U zadnje vreme nam povećan broj produhovljenih (onih koji su spoznali ovu istinu) o tome govori

Sada je vreme odluke, upravo sada nam je prolaz otvoren
pitanje je samo da li ćemo pobeći iz kaveza pred nosom našeg gospodara ili ćemo dočekati da se prolaz zatvori i da se nesuglasnice među njima reše

Ako ne uradimo to sad (do 2012) nećemo nikada !
Dešava se prelaz u višu dimenziju, otljučavaju nam se stvari koje dosad nismo mogli ni videti ni zamisliti
mi postajemo oni !
prelazimo na višu duhovnu dimenziju z:)

Još jedan sledbenik majanskog proročanstva...:think:

Jedno vreme sam bio u zabludi da si ti istinski hriščanski pravoslavni vernik pa sam uvažavajući svoju zabludu prema tebi bio tolerantan više nego što ću od sada biti.

Šta znači, kada kažeš da nećeš više biti toliko tolerantan prema meni?

U pravu si kada kažeš ono ...Opet Ti Tvoj Bog, njegov Bog... Zašto ? Zato što sam shvatio da tebi kao verniku nije sveta niti tvoja krsna niti bilo koja druga slava. Zato što je tebi crkva bludna i razvratna. Zato što ne veruješ u večni život na nebu...naglašavam na nebu ne slučajno. I kada sve to sklopim u mozaik postane jasno da ti kao sledbenik neke sekte ne smeš da se izjasniš o tome ko je to tvoj bog.

Rekoh da verujem da Bog je Ljubav i da Ljubav je Bog. Ako to do sada nisi primetio i razumeo, nećeš ikada.
Otkud Tebi pravo da Ti vodiš brigu o mojoj krsnoj slavi, je li?

A što se tiče toga da li je onanisanje blud mogu da ti kažem ovako. Za mene to nije niti greh niti blud. Ali po bibliji jeste. Kapiraš.

Hvala na odgovoru.

A da li je onanisanje blud u tvojoj sekti...:think:

Nisam član ikakve sekte, jer ne pripadam ikakvoj organizaciji, niti sam ikako deklarisan.
I nemam ikakve idole, i ikoga ne poštujem više nego što poštujem samoga sebe.
I klanjam se jedino Ljubavi i zdravom razumu, i svemu dobrom što iz Ljubavi i zdravog razuma proizilazi.
Pa kakva je to onda sekta?

Da, verujem da onanisanje jeste blud, i verujem da taj blud proizilazi od suviška strasnih misli, koje nisu kanalisane na dobar i ispravan način, već su pretočene u blud, kao što je onanisanje.

Šta to lupetaš svega ti. Ne hraniš se ti od ljubavi koja postoji u tvojoj mami već od onoga što mama spremi za doručak, ručak večeru...

Pa da nema Ljubavi u mojoj majci, ona niti bi mi spremila išta za doručak.
Dakle, bez Ljubavi, ne bi bilo ni doručka, pa tako doručak izvire iz Ljubavi.
A radi se o Ljubavi, jer moja majka išta ne traži za uzvrat.

A Ti, da li bi Ti ikome dao doručak, a da ne očekuješ ama baš išta za uzvrat?

Ono što vi zovete zagrobni život to ja zovem stapanje sa svešću(jedinstvom,Bogom)
a ono što zovete ovozemaljski život ja zovem samo još jednom od reinkarnacija
ono što vi vidite kao vreme i prostor, ja vidim samo kao nerazumevanje Tvorca
ono što vidite kao mrak ja to zovem nedostatkom svetlosti, ili loše kao nedostatak dobra
ono što vidite kao raj ja to zovem konačnom spoznajom Tvorca i stapanje sa njim (što vi zovete vaskrs)
Ono što mislite da je vera ja to zovem traganje za istinom..
Ovo se može nastaviti u nedogled, ja vam neću reći da sam u pravu, niti da ste vi u pravu, jer i jedno i drugo je ispravno, ali ljudima zameram što gledaju na samo jedan način..

meni dokazi nisu potrebni, niti tražim da ljudi veruju nekim vanzemaljskim civilizacijama (Maje,Egipat,Mo,Lemurija,Atlantida..)
mi smo dokazali koliko bolje znamo od njih, ne može ni osnovne egzistencijalne probleme da rešimo z:poz:

Rekoh da verujem da Bog je Ljubav i da Ljubav je Bog. Ako to do sada nisi primetio i razumeo, nećeš ikada.
Otkud Tebi pravo da Ti vodiš brigu o mojoj krsnoj slavi, je li?

A da mi kažeš koji bog je tvoj bog. I ako može konkretan odgovor na pitanje...veruješ li u sveto trojstvo ili ne...
O tvojoj krsnoj slavi ne vodim brigu a sve i da hoću to ne bih mogao jer je ti nemaš veliki verniče.

Nisam član ikakve sekte, jer ne pripadam ikakvoj organizaciji, niti sam ikako deklarisan.

Ova konstatacija nikako ne ide sa ovim...

I nemam ikakve idole, i ikoga ne poštujem više nego što poštujem samoga sebe.

A ovo...
I klanjam se jedino Ljubavi i zdravom razumu, i svemu dobrom što iz Ljubavi i zdravog razuma proizilazi. Pa kakva je to onda sekta?

je nebuloza. Zdravom razumu se ne klanja. Ljubavi se ne klanja.

Inače sam blizu da ''provalim'' čije sektaško učenje ovde propagiraš.

Da, verujem da onanisanje jeste blud, i verujem da taj blud proizilazi od suviška strasnih misli, koje nisu kanalisane na dobar i ispravan način, već su pretočene u blud, kao što je onanisanje.

Zanimljivo. Poznata su neka učenja da kažem nekih po kojima je to takodje greh.
:bye:

Pa da nema Ljubavi u mojoj majci, ona niti bi mi spremila išta za doručak.
Dakle, bez Ljubavi, ne bi bilo ni doručka, pa tako doručak izvire iz Ljubavi.
A radi se o Ljubavi, jer moja majka išta ne traži za uzvrat.

NIje fazon u tome zašto tvoja majka tebe hrani i zdržava. Fazon je u tome što si ti ranije rekao da bi se radije odrekao hrane...ne tvoje...već mamine. Ali to sada nije bitno. Tebe mama izdržava a uopšte me ne interesuje da li je tvoja mama licemer pa to radi zbog okolnog sveta da joj ne bi prigovorili ...eno ...dovela čoveka u kuću a sina isterala napolje.

A ti nikada nisi pomislio da si smetnja tvojoj mami i njenom životu i njenom pravu naneku kokretnu ljubav. Osladio ti se parazitski način života. I uveravaš sebe da nisi parazit jer te mama voli i izdrava. Može te mama voleti a da ti odeš da se snalaziš u životu a ostaviš mamu i njen život.

I nemoj dalje da me vučeš za jezik.

A da mi kažeš koji bog je tvoj bog. I ako može konkretan odgovor na pitanje...veruješ li u sveto trojstvo ili ne...

Da ne veruje čovek da neko može biti toliko slep.
Rekoh verujem da Bog je Ljubav.
Naravno da verujem u Svetu trojicu, tj, verujem u Gospoda Boga, tj. Ljubav, i Isusa sina Božijeg, sina Ljubavi, i Svetog Duha, večni plamen. I to sam Ti ponovio milion puta, ali izgleda da Tebi slabo ulazi u glavu.

O tvojoj krsnoj slavi ne vodim brigu a sve i da hoću to ne bih mogao jer je ti nemaš veliki verniče.

Da li Ti misliš da onaj, koji nema krsnu slavu, Taj ne može biti vernik?

Ova konstatacija nikako ne ide sa ovim...

je nebuloza. Zdravom razumu se ne klanja. Ljubavi se ne klanja.

Čemu se klanja?

Inače sam blizu da ''provalim'' čije sektaško učenje ovde propagiraš.

Hajde, provali, deklariši, kada osećaš potrebu, Ti i nisi za drugo osim da prvaljuješ i da lepiš deklaracije.

Zanimljivo. Poznata su neka učenja da kažem nekih po kojima je to takodje greh.

Ako kažeš da onanisanje nije blud, onda reci zbog čega čovek onaniše?

KOliko da znaš davao sam i ništa nisam očekivao. Koliko da znaš sim mi je odrastao pa i on ima siona i čerku ali nije u fazonu da živi parazitski kao ti. Sin i njegova porodica imaju svoj život ja pak svoj ali to ne umanjuje obostranu ljubav . Kapiraš. Ne svodi se ljubav samo na to da se ...neko izdržava. Kapiraš.

Ono što vi zovete zagrobni život to ja zovem stapanje sa svešću(jedinstvom,Bogom)
a ono što zovete ovozemaljski život ja zovem samo još jednom od reinkarnacija
ono što vi vidite kao vreme i prostor, ja vidim samo kao nerazumevanje Tvorca
ono što vidite kao mrak ja to zovem nedostatkom svetlosti, ili loše kao nedostatak dobra
ono što vidite kao raj ja to zovem konačnom spoznajom Tvorca i stapanje sa njim (što vi zovete vaskrs)
Ono što mislite da je vera ja to zovem traganje za istinom..
Ovo se može nastaviti u nedogled, ja vam neću reći da sam u pravu, niti da ste vi u pravu, jer i jedno i drugo je ispravno, ali ljudima zameram što gledaju na samo jedan način..

meni dokazi nisu potrebni, niti tražim da ljudi veruju nekim vanzemaljskim civilizacijama (Maje,Egipat,Mo,Lemurija,Atlantida..)
mi smo dokazali koliko bolje znamo od njih, ne može ni osnovne egzistencijalne probleme da rešimo z:poz:

A što mi ovo nekako ....zvuči poznato... A ovo mi je zanimljivo samo tako....Maje,Egipat,Mo,Lemurija,Atlantida...

Da ne veruje čovek da neko može biti toliko slep.
Rekoh verujem da Bog je Ljubav.
Naravno da verujem u Svetu trojicu, tj, verujem u Gospoda Boga, tj. Ljubav, i Isusa sina Božijeg, sina Ljubavi, i Svetog Duha, večni plamen. I to sam Ti ponovio milion puta, ali izgleda da Tebi slabo ulazi u glavu.

Veruješ u trojstvo i...Isusa sina božijeg...malo čudno...zar ne...

Da li Ti misliš da onaj, koji nema krsnu slavu, Taj ne može biti vernik?

Ne može biti hriščanski vernik pravoslavac.

Ako kažeš da onanisanje nije blud, onda reci zbog čega čovek onaniše?

Različiti su razlozi zbog kojih različiti ljudi ponekad to čine. Ako to ne možeš da skapiraš onda si nepotrebno na ovom svetu.
z:poz:

NIje fazon u tome zašto tvoja majka tebe hrani i zdržava. Fazon je u tome što si ti ranije rekao da bi se radije odrekao hrane...ne tvoje...već mamine. Ali to sada nije bitno.

Ko Tebi obezbeđuje hranu, dok Ti ovde pišeš po ceo dan?
Ti reče da si prodavac kokica, a nešto mi nije jasno, kako Ti to prodaješ kokice, kada po ceo dan i noć provodiš ovde na forumu?

Tebe mama izdržava a uopšte me ne interesuje da li je tvoja mama licemer pa to radi zbog okolnog sveta da joj ne bi prigovorili ...eno ...dovela čoveka u kuću a sina isterala napolje.

Zašto bi majka isterala svog sina iz kuće, da li si Ti svestan šta govoriš?

A ti nikada nisi pomislio da si smetnja tvojoj mami i njenom životu i njenom pravu naneku kokretnu ljubav.

Zašto bi majci smetao njen sin?
Pa ja i jesam njena konkretna Ljubav, i zbog Ljubavi me je i rodila, ne znam na kakvu drugu Ljubav Ti misliš?

Osladio ti se parazitski način života. I uveravaš sebe da nisi parazit jer te mama voli i izdrava. Može te mama voleti a da ti odeš da se snalaziš u životu a ostaviš mamu i njen život.

To, dakle, misliš da je parazit, onaj koji živi sa svojom majkom, i koji jede isto što i njegova majka?
A šta je po Tebi normalnije, da napustim svoju majku? A kako znaš da moja majka nije bolesna i da treba neko da bude pored nje, ko će da brine o njoj? Pa da li je po Tebi normalnije da komšija brine o majci ili da o majci brine njen sin?

A po čemu sam parazit, po tome što ne želim da se nadamnom iživljava neko poput Tebe, da mi soli pamet kako treba da radim da budem produktivniji, da bi Ti mogao veći auto da kupiš i na dalje egzotično ostrvo da otputuješ, a da bi ja imao za skupu hranu i skupu odeću? Ili misliš da treba da napravim i svoju repliku, koja će da nastavi da robuje za mamona poput Tebe, koji će posle i njemu da soli pamet kako da bude produktivniji, dok se ne razboli, da bi i Tvoj potomak mogao da nastavi da živi u razvratu i rasipništvu?

I nemoj dalje da me vučeš za jezik.

Ma slobodno reci sve što Te boli, ne trebaju zdravi lekara, već bolesni. :lol:

Šta to znači?
Kakav si Ti čovek, kada ljude procenjuješ na osnovu toga da li imaju ili nemaju krsnu slavu.
Da li Ti misliš da ubica može da ima krsnu slavu, je li?

Ne lupetaj gluposti. Prikoči malo. Nisam procenjivao tebe kao čoveka već tebe u kontekstu sa zaključkom da nisi pravoslavni vernik.

A ovo je drugo nebuloza. Može da se dogodi da pravoslavni vernik koji ima krsnu slavu ubije čoveka u saobraćajnoj nesreći recimo...

I nemoj mi te nebulozne primere više, razuma ti u koji se klanjaš...

KOliko da znaš davao sam i ništa nisam očekivao. Koliko da znaš sim mi je odrastao pa i on ima siona i čerku ali nije u fazonu da živi parazitski kao ti. Sin i njegova porodica imaju svoj život ja pak svoj ali to ne umanjuje obostranu ljubav . Kapiraš. Ne svodi se ljubav samo na to da se ...neko izdržava. Kapiraš.

To što majka daje svom sinu da jede, Ti u tome vidiš neko zlo?
A ne vidiš zlo u tome, kada čovek ide sa puškom da ubija druge ljude, to nazivaš kako?

Ono su originalni moji stavovi !
a civilizacije su konstante, jer ili jesu ili nisu, one nisu moj stav..

Nisu. Nemoj meni tu priču. Recimo ovo...

Ovo je toliko opšte poznato u onoj priči o studentu Anštajnu i profesoru.

Nemam sada vremena da ti svaku tvoju postavku veoma precizno naznačim odakle je.
Mani se priče o tvojim orginalnim stavovima.

To što majka daje svom sinu da jede, Ti u tome vidiš neko zlo?
A ne vidiš zlo u tome, kada čovek ide sa puškom da ubija druge ljude, to nazivaš kako?

Nisam rekao da je zlo što tvoja mama tebe hrani i izdržava. Rekao sam da si ti parazit koji parazitski zloupotrebljava njenu ljubav umesto da joj omogući da ima žena i neki svoj život. Ili možda misliš da njen život treba da se svede samo na utoljavanje tvog parazitizma.

A čovek sa puškom nema nikakve veze sa tvojim parazitizmom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back