VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne lupetaj gluposti. Prikoči malo. Nisam procenjivao tebe kao čoveka već tebe u kontekstu sa zaključkom da nisi pravoslavni vernik.

Da li je Tebi važnije ko je kakav čovek, ili je Tebi važnije ko je Pravoslavac ili nije Pravoslavac?

A ovo je drugo nebuloza. Može da se dogodi da pravoslavni vernik koji ima krsnu slavu ubije čoveka u saobraćajnoj nesreći recimo...

I nemoj mi te nebulozne primere više, razuma ti u koji se klanjaš...

Da li se može dogoditi da onaj, koji ima krsnu slavu, ubije čoveka zbog novca?

Da li si Ti Hrišćanski vernik Pravoslavac?

Imaš problem sa pamćenjem...Ja nisam vernik uopšte...Upamti, nije teško ili...za tebe možda jeste.

Ko je Tebi dao pravo da sudiš ko je na ovom svetu nepotreban?

Ranije smo utvrdili da do sada nisi imao seksualni odnos sa ženom a uz činjenicu da ti je onanisanje blud pa aga ne činiš, onda je stvarno jadna i žalosna tvoja uloga u tvom životu.
z:poz:

Nisam rekao da je zlo što tvoja mama tebe hrani i izdržava. Rekao sam da si ti parazit koji parazitski zloupotrebljava njenu ljubav umesto da joj omogući da ima žena i neki svoj život. Ili možda misliš da njen život treba da se svede samo na utoljavanje tvog parazitizma.

Zašto misliš da time što jedem ono što jede i moja majka, svojoj majci onemogućavam da ima svoj život?
Da li Ti misliš da svi, koji jedu ono što jedu i njohovi roditelji, Ti su paraziti?

A čovek sa puškom nema nikakve veze sa tvojim parazitizmom.

Naravno da nema, daleko bilo da ima.
A opet nisi odgovorio na pitanje, već samo zaobilaziš, i praviš se blesav.
Kako se zove onaj, koji ubije drugog čoveka?

Imaš problem sa pamćenjem...Ja nisam vernik uopšte...Upamti, nije teško ili...za tebe možda jeste.

Pa zašto Tebe onda opseda da li neko ima ili nema krsnu slavu, u čemu je Tvoj problem vezano za imanje ili nemanje krsne slave?

Ranije smo utvrdili da do sada nisi imao seksualni odnos sa ženom a uz činjenicu da ti je onanisanje blud pa aga ne činiš, onda je stvarno jadna i žalosna tvoja uloga u tvom životu.

Ko ste to Vi, u čije ime sve govoriš?
Onako Ti je kako veruješ?

Ko Tebi obezbeđuje hranu, dok Ti ovde pišeš po ceo dan?
Ti reče da si prodavac kokica, a nešto mi nije jasno, kako Ti to prodaješ kokice, kada po ceo dan i noć provodiš ovde na forumu?

Od prošlog petka je ovde u Užicu bilo izuzetno hladno. I u takvim danima ne radim. A ovog narednog dana kada temperatura bude u plusu verovatno ću raditi. Možda si primetio da kada nije mnogo hladno da me ovde ima mnogo manje. Ja nemam mamu ni tatu jer su pokojni, i izdržavam sam sebe. Zadovoljan...

Zašto bi majci smetao njen sin?
Pa ja i jesam njena konkretna Ljubav, i zbog Ljubavi me je i rodila, ne znam na kakvu drugu Ljubav Ti misliš?

A da...izvini...tvoja mama je časna sestra...

To, dakle, misliš da je parazit, onaj koji živi sa svojom majkom, i koji jede isto što i njegova majka?

Da tako mislim. Jer uskraćuje svojoj majci da živi kao...žena...

A šta je po Tebi normalnije, da napustim svoju majku? A kako znaš da moja majka nije bolesna i da treba neko da bude pored nje, ko će da brine o njoj?

Ranije si rekao da tvoja majka radi i zaradjuje i da može da te izdržava.

Ma slobodno reci sve što Te boli, ne trebaju zdravi lekara, već bolesni.

Ne boli mene dečko ništa ali tebe će duboko u tvojoj podsvesti boleti mnogo toga ako me i dalje budeš vukao za jezik.

Zašto misliš da time što jedem ono što jede i moja majka, svojoj majci onemogućavam da ima svoj život?
Da li Ti misliš da svi, koji jedu ono što jedu i njohovi roditelji, Ti su paraziti?

Ako roditelj izdržava odraslo dete u zrelim i sposobno radnim godinama onda je to dete parazit.

A opet nisi odgovorio na pitanje, već samo zaobilaziš, i praviš se blesav.
Kako se zove onaj, koji ubije drugog čoveka?

Nemam pojma odakle ti ovo pitanje i kakve ono ima veze sa tvojim parazitizmom. Sada pričamo o tvom parazitskom životu, zar ne.

A ako neko ubije čoveka zove se ubica. To je opšte poznato. Ali kada neko parazitski živi na račun svoje majke, onda je i on ''ubica'' majčinog prava da bude i oseti se ženom. A ti si samo jedan parazitski egosita koji maminu ljubav zloupotrebljava i ovde spočitava kunjenje u ljubav.

Nisu. Nemoj meni tu priču. Recimo ovo...
Ovo je toliko opšte poznato u onoj priči o studentu Anštajnu i profesoru.
Nemam sada vremena da ti svaku tvoju postavku veoma precizno naznačim odakle je.
Mani se priče o tvojim orginalnim stavovima.

Ako sam ja nadošao na isti zaključak sa nekim ljudima (a ne znam da je Ajnštajn to rekao..)
šta ti to govori ?
ko je pravu ?

Oni koji neznajući jedno za drugo nadođu na iste zaključke, ili oni koji se dogovore šta je ispravno ili samo prekopiraju stavove neke crkve..?
Ja sam iskreno to čuo u filmu "Zeitgeist" ako si ga gledao znaćeš o čemu pričam
možeš a i ne moraš da mi veruješ..

Od prošlog petka je ovde u Užicu bilo izuzetno hladno. I u takvim danima ne radim. A ovog narednog dana kada temperatura bude u plusu verovatno ću raditi. Možda si primetio da kada nije mnogo hladno da me ovde ima mnogo manje. Ja nemam mamu ni tatu jer su pokojni, i izdržavam sam sebe. Zadovoljan...

Pa dobro, izdržavaš samoga sebe, jer Ti zato smeta što mene izdržava moja majka?

A da...izvini...tvoja mama je časna sestra...

Ne razumem, šta ovo znači?

Da tako mislim. Jer uskraćuje svojoj majci da živi kao...žena...

Šta, po Tebi, uskraćujem svojoj majci, pa ona ne može da živi kao žena?

Ranije si rekao da tvoja majka radi i zaradjuje i da može da te izdržava.

Zašto si toliko opsednut sa time da li neko zarađuje novac ili ne zarađuje.
Meni se čini da bi Ti svakog jednog čoveka silom primorao da radi za novac i da zarađuje novac, jesam u pravu?
A šta bi mi rekao, ako Ti kažem da se bavim pisanjem pesama, i da ne zarađujem za život radeći u nekoj kompaniji, da li sam, po Tebi, manje čovek, od onoga, koji radi u nekoj kompaniji, i radi za novac?

Ne boli mene dečko ništa ali tebe će duboko u tvojoj podsvesti boleti mnogo toga ako me i dalje budeš vukao za jezik.

Pa rekoh Ti, slobodno reci sve što Te muči, nemoj potiskivati to što osećaš u sebe, to ne valja. ;)

Pa zašto Tebe onda opseda da li neko ima ili nema krsnu slavu, u čemu je Tvoj problem vezano za imanje ili nemanje krsne slave?

Nema nikakvog mog problema u tom smislu. Samo sam konstatovao da nisi pravoslavni vernik. I koliko vidim ti imaš neki problem u vezi sa tim. Malo si se ovde po forumu folirao pa su mnogi mislili da jesi ono što nisi.

Ko ste to Vi, u čije ime sve govoriš?
Onako Ti je kako veruješ?

Jasno i veoma jasno se je odnosilo na tebe i mene, na našu razmenu postova. I zar nije logično da se ...ono utvrdili smo.....odnosi na tebe i mene...

Ako sam ja nadošao na isti zaključak sa nekim ljudima (a ne znam da je Ajnštajn to rekao..)
šta ti to govori ?
ko je pravu ?

Oni koji neznajući jedno za drugo nadođu na iste zaključke, ili oni koji se dogovore šta je ispravno ili samo prekopiraju stavove neke crkve..?
Ja sam iskreno to čuo u filmu "Zeitgeist" ako si ga gledao znaćeš o čemu pričam
možeš a i ne moraš da mi veruješ..

Sada ne moram da ti ''postavljam'' Zeitgeist....uštedeo si mi trud. Nisi prvi koji je tako oduševljen zeitgeist vidjenjem stvari ali ako budemo pričali malo detaljnije o tome skapiračeš da ni to nije onako kakvim ti veruješ da jeste.

Inače o tome smo prošle godine debatovali malo detaljnije. z:poz:

Ako roditelj izdržava odraslo dete u zrelim i sposobno radnim godinama onda je to dete parazit.

Znači, po Tebi, svi oni, radno sposobni, koji jedu ono što jedu i njihovi roditelji, Ti su paraziti.
A to što mnogi od njih nemaju šansu da rade ikakav posao, to Tebe ne zanima.
Pa šta, po Tebi, treba da radi čovek za ništa, da radi dok se ne razboli?
Takvu logiku su propagirali fašisti u logorima.

A mislim da znam šta Tebe boli, Tebe boli što sam zadovoljan time što imam hranu, i što osim hrane, ne želim da imam više materijalnog bogatstva, pa zato niti imam potrebu da radim za novac. Tebe boli što nisam čovek poput Tebe.

A ako neko ubije čoveka zove se ubica. To je opšte poznato. Ali kada neko parazitski živi na račun svoje majke, onda je i on ''ubica'' majčinog prava da bude i oseti se ženom. A ti si samo jedan parazitski egosita koji maminu ljubav zloupotrebljava i ovde spočitava kunjenje u ljubav.

Zaista ne razumem, šta znači, kada kažeš da ubijam pravo svoje majke da se oseti ženom?

Time što jedem hranu, koju jede i moja majka, Ti si doneo zaključak da zloupotrebljavam majčinsku Ljubav?
I još si doneo zaključak da time, što jedem hranu, koju jede i moja majka, ja sam parazitski egoista?

Nema nikakvog mog problema u tom smislu. Samo sam konstatovao da nisi pravoslavni vernik. I koliko vidim ti imaš neki problem u vezi sa tim. Malo si se ovde po forumu folirao pa su mnogi mislili da jesi ono što nisi.

To šta si Ti mislio, i šta je ko mislio, to je Tvoja stvar i stvar onoga, koji je mislio ono što je mislio.
Rekoh milion puta da se ne deklarišem po pitanju vere. Ali, Tebi izgleda to nije dovoljno, pa po svaku cenu pokušavaš da mi nametneš neku deklaraciju.

Jasno i veoma jasno se je odnosilo na tebe i mene, na našu razmenu postova. I zar nije logično da se ...ono utvrdili smo.....odnosi na tebe i mene...

Pa zašto onda govoriš u moje ime. kada kažeš da smo utvrdili?
Govori u svoje ime, tj, reci da si Ti utvrdio, jer ono što si Ti utvrdio, to si Ti utvrdio, a nemoj reći da sam i ja utvrdio ono što si i Ti utvrdio. ;)

Sada ne moram da ti ''postavljam'' Zeitgeist....uštedeo si mi trud. Nisi prvi koji je tako oduševljen zeitgeist vidjenjem stvari ali ako budemo pričali malo detaljnije o tome skapiračeš da ni to nije onako kakvim ti veruješ da jeste.

Inače o tome smo prošle godine debatovali malo detaljnije. z:poz:

Ako znaš šta je solarna joga (sungazing) kada je završim do kraja imaću jasne uvide
do tada ću vođen duhom znati da li je zeitgeist istinit..

Znači, po Tebi, svi oni, radno sposobni, koji jedu ono što jedu i njihovi roditelji, Ti su paraziti.

Nemoj sada ono roditelji u množini. U tvom slučaju nema tate. Parazitiraš samo na račun mame.

A to što mnogi od njih nemaju šansu da rade ikakav posao, to Tebe ne zanima.

I onda u parazitiranje kod mame...

A mislim da znam šta Tebe boli, Tebe boli što sam zadovoljan time što imam hranu, i što osim hrane, ne želim da imam više materijalnog bogatstva, pa zato niti imam potrebu da radim za novac. Tebe boli što nisam čovek poput Tebe.

Ne smeta meni to što paraziriaš kod tvoje mame već ti ukazujem da je realan život jedna stvar a da je parazitiranje kod mame nešta drugo. Inače i ja nemam ništa više od tebe. Čisto prežiuvljavam ali ne kao parazit. Onako iskreno sin bi mi omogućio da imam nešta jesti ali ja to ne mogu da dopustim iako sam zašao preko 60 te.

Zaista ne razumem, šta znači, kada kažeš da ubijam pravo svoje majke da se oseti ženom?

Onda ti o životu pojma nemaš.

Time što jedem hranu, koju jede i moja majka, Ti si doneo zaključak da zloupotrebljavam majčinsku Ljubav?
I još si doneo zaključak da time, što jedem hranu, koju jede i moja majka, ja sam parazitski egoista?

Tačno tako. Jer je tebi važno samo da imaš na gotovo a na račun nekog drugog uokvirujući tvoj egoizam u priču o ljubavi tvoje majke.

Rekoh milion puta da se ne deklarišem po pitanju vere. Ali, Tebi izgleda to nije dovoljno, pa po svaku cenu pokušavaš da mi nametneš neku deklaraciju.

Pa logično je da se ne deklarišeš po pitanju vere jer veoma dobro znaš da nije baš uputno da se deklarišeš kao sledbenik neke sekte.

Pa zašto onda govoriš u moje ime. kada kažeš da smo utvrdili?
Govori u svoje ime, tj, reci da si Ti utvrdio, jer ono što si Ti utvrdio, to si Ti utvrdio, a nemoj reći da sam i ja utvrdio ono što si i Ti utvrdio. ;)

Zato što smo pre desetak dana ti i ja to utvrdili. Naravno ti imaš problem da se toga setiš. A moj problem je što pamtim svaku sitnicu šta napiše neko ko me zaintrigira.
Da li je jasno....trebalo da bude ali ....možda teško za tebe...

Ako znaš šta je solarna joga (sungazing) kada je završim do kraja imaću jasne uvide
do tada ću vođen duhom znati da li je zeitgeist istinit..

Mislim da ako dodješ do savršenog okončanja solarne joge da nečeš shvatiti da li je zeitgeist istiniti ili nije, već češ dospeti u ono stanje da nečeš morati da jedeš...jer češ se hraniti svetlošču. Imaju i neke knjige ''Živeti od svetlosti''

Mani se te solarne joge, ostani normalan.z:poz:

Nemoj sada ono roditelji u množini. U tvom slučaju nema tate. Parazitiraš samo na račun mame.

Kakve veze ima Tvoj odgovor sa mojim pitanjem.
Dakle, po Tebi, svi oni ljudi, radno sposobni, koji jedu ono što jedu i njihovi roditelji, Ti su paraziti.

I onda u parazitiranje kod mame...

Zašto Tebe boli, kada dete jede ono što jede i njegov roditelj?
Koliko često Tebe posećuju Tvoja deca?

Ne smeta meni to što paraziriaš kod tvoje mame već ti ukazujem da je realan život jedna stvar a da je parazitiranje kod mame nešta drugo.

Ne brate, Ti ne možeš da prihvatiš da svako ima slobodu da živi onako kako želi, pa onda osuđuješ sve one, koji ne žive poput Tebe, i lepiš im deklaracije ovakve i onakve. A gle, onomad si rekao da veruješ u slobodu. Pa u kakvu slobodu Ti veruješ, kada ne možeš da prihvatiš slobodu kod drugih ljudi, da žive onako, kako oni žele, pritom ikome ne čineći ikakvo zlo?

Inače i ja nemam ništa više od tebe. Čisto prežiuvljavam ali ne kao parazit. Onako iskreno sin bi mi omogućio da imam nešta jesti ali ja to ne mogu da dopustim iako sam zašao preko 60 te.

Vidim jasno da Ti pod imanjem podrazumevaš samo ono što je materijalno.
Napunio si 60 godina, i još uvek nisi spoznao da je to materijalno, o kome pričaš, propadljivo, a nisi radio na tome da stekneš ono što je duhovno i nepropadljivo, pa sada u samome sebi osećaš mržnju prema svemu onome, što sam nemaš, jer si celoga života jurio i robovao materijalnom, a sada se i pored svega toga osećaš prazan, pa zato pogrdnim nazivima nazivaš one, koji jedu ono što jedu i njihovi roditelji, samo zbog toga što ne žele da robuju materijalnom, kao što si Ti robovao materijalnom.
U suštini, Ti želiš da se i drugi muče, kao što si se i Ti mučio.

Onda ti o životu pojma nemaš.

Pa nauči me, šta znači, kada kažeš da ubijam pravo svoje majke da se oseti ženom?

Tačno tako. Jer je tebi važno samo da imaš na gotovo a na račun nekog drugog uokvirujući tvoj egoizam u priču o ljubavi tvoje majke.

Da li bi Ti, da si mi roditelj, uskratio hranu?

Pa logično je da se ne deklarišeš po pitanju vere jer veoma dobro znaš da nije baš uputno da se deklarišeš kao sledbenik neke sekte.

Opet Ti. Ti baš po svaku cenu želiš da mi zalepiš neku deklaraciju, i to pokušavaš iz petinih žila da učiniš. Da li Ti vidiš samoga sebe, koliko udaraš glavom u zid, u pokušaju da mi zalepiš neku deklaraciju?
Ti brate jednostavno ne možeš da shvatiš da može čovek da bude živ, a da ne bude deklarisan ovako ili onako. Toliko si opsednut time da sve mora da ima deklaraciju, da ćeš još malo i vazduh poželeti da deklarišeš.

Zato što smo pre desetak dana ti i ja to utvrdili. Naravno ti imaš problem da se toga setiš. A moj problem je što pamtim svaku sitnicu šta napiše neko ko me zaintrigira.
Da li je jasno....trebalo da bude ali ....možda teško za tebe...

Rekoh Ti, ono što si Ti utvrdio, to si Ti utvrdio, a ono što sam ja utvrdio, to sam ja utvrdio. A Ti govori u svoje ime, nemoj govoriti u moje ime, jer Ti imaš svoje ime, a ja imam svoje ime.

Nem0 tako. ADSl je duhovna hrana djavolu....a deca ...ta priča može ali ako ne dotiče njegovu duhovnu hranu...z:poz:

Nisam ovde da bih sudio Tebi ili bilo kome, već sam ovde da bih razgovarao sa Tobom i sa bilo kim, u nadi da će nam se oči naše duševne više otvoriti, i da ćemo jasnije spoznati granicu između dobrog i lošeg, jer kada bolje spoznamo granicu između dobrog i lošeg, možemo se i pokajati za ono loše, što smo činili, i što činimo, a što nismo videli, jer smo bili u bezumlju. A kada krenemo putem pokajanja, možemo i pomoći onima, kojima je pomoć potrebna, a pored kojih smo prolazili, dok smo činili greh, a to nismo videli.

Zašto Tebe boli, kada dete jede ono što jede i njegov roditelj?
Koliko često Tebe posećuju Tvoja deca?

Misliš unuk i unuka...

Ne brate, Ti ne možeš da prihvatiš da svako ima slobodu da živi onako kako želi, pa onda osuđuješ sve one, koji ne žive poput Tebe, i lepiš im deklaracije ovakve i onakve. A gle, onomad si rekao da veruješ u slobodu. Pa u kakvu slobodu Ti veruješ, kada ne možeš da prihvatiš slobodu kod drugih ljudi, da žive onako, kako oni žele, pritom ikome ne čineći ikakvo zlo?

Čiast egoizam. Tvoj egoizam krooz privid slobode u tvom parazitiranju uskraćuje slobodu tvojoj mami da moiže da se oseti...ženom...

Vidim jasno da Ti pod imanjem podrazumevaš samo ono što je materijalno.
Napunio si 60 godina, i još uvek nisi spoznao da je to materijalno, o kome pričaš, propadljivo, a nisi radio na tome da stekneš ono što je duhovno i nepropadljivo, pa sada u samome sebi osećaš mržnju prema svemu onome, što sam nemaš, jer si celoga života jurio i robovao materijalnom, a sada se i pored svega toga osećaš prazan,

Nemaš ti pojma o meni. Ja sam celog života jurio po životu a od materilanog imam toliko mnogo da nemam recimo, nikakav nameštaj jer nemam šta da stavim u njega.
Kada bi mogao zamisliti koliko asketski živim žto se materijalnog tieče ne bi pričao gluposti. Ja nemam recimio cipele...nemam odelo, nemam nijednu košulju...možeš zamisliti....teško...Ne treba mi mnogo toga i zato jednostavno ...nemam...

U suštini, Ti želiš da se i drugi muče, kao što si se i Ti mučio.

Nisam se mučio u životu...živeo sam ga...A tebi želim da parazitiraš kod mame sve dok je živa.

Pa nauči me, šta znači, kada kažeš da ubijam pravo svoje majke da se oseti ženom?

A ne sada sam skapirao...Taman posla da tvoja mama ima pravo da oseti neko telesno zadovoljstvo kao žena....Ju ala sam grešan...

Da li bi Ti, da si mi roditelj, uskratio hranu?

Ne bih ali kada bih shvatio da si najobičniji parazit, garantovano bih ti našao neki posao a kada ga ti ne bi prihvatio rekao pbih ti...sine, srećno ti bilo...

Ja da sam ti roditelj zasigurno od tebe ne bi pravio parazita i gurnuo bih te u život da pronadješ sebe u stvarnosti a ne u bla...bla...praznoj demagogiji. A voleo bih te i dalje ali bi me mnogo više radovalo saznanje da možeš da se snalaziš u
životu a ne da držiš mamu za suknju celog života.

Šta šta ćemo. Pa za sebe i rekoh da sam bludnik i rasipnik i razvratnik, i rekoh da se kajem zbog toga.
Da li si Ti bludnik i rasipnik i razvratnik?

Pa što ne činiš ništa da nahraniš onu decu, a spočitavaš ostalima?
To što se kaješ njima neće staviti 'leba u stomak. Nego, tri puta 'odričem se', pa kradi komšiji wireless.
Pokaži svojim primerom kako treba.

Ti si me okarakterisao kao takvog. A to mora biti istina.

Nisam ovde da bih sudio Tebi ili bilo kome, već sam ovde da bih razgovarao sa Tobom i sa bilo kim, u nadi da će nam se oči naše duševne više otvoriti, i da ćemo jasnije spoznati granicu između dobrog i lošeg, jer kada bolje spoznamo granicu između dobrog i lošeg, možemo se i pokajati za ono loše, što smo činili, i što činimo, a što nismo videli, jer smo bili u bezumlju. A kada krenemo putem pokajanja, možemo i pomoći onima, kojima je pomoć potrebna, a pored kojih smo prolazili, dok smo činili greh, a to nismo videli.

Ja tebi ne sudim. Ja te samo suočavam sa samim tobom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back