VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi, jesi, još kako si vernik, Ti, u suštini, veruješ u ništa.
A pošto veruješ u ništa, Tvoja vera je isto ništa, i sve što radiš je ništa, samo vidljivo u jednom trenutku, kao fatamorgana, a kada prođe taj tren, nestaje, kao da ikada nije ni postojalo.

Ovo ti je nebuloza godine garantovano. Kaza ti da ja verujem u ništa i da je moja takva vera ništa. I kaza da sve što radim je ništa pa je i moj život jedno...ništa.:rotf:

Momak ti stvarno imaš problem sam sa sobom. A što se mene tiče koprcaj se ti u tom tvom fanatizmu koji ti nedopušta da osmisliš smislenu rečenicu.

Ovo ti je nebuloza godine garantovano. Kaza ti da ja verujem u ništa i da je moja takva vera ništa. I kaza da sve što radim je ništa pa je i moj život jedno...ništa.:rotf:

Momak ti stvarno imaš problem sam sa sobom. A što se mene tiče koprcaj se ti u tom tvom fanatizmu koji ti nedopušta da osmisliš smislenu rečenicu.

Pa hajde, ako nisam u pravu, reci, u šta Ti veruješ?

Ne rekoh li Ti da veruješ u ništa?
Jer da znaš u šta veruješ, Ti bi to lako rekao.
A sada spekuliši ako hoćeš, prošao voz.

Pa neka ti bude da verujem u ništa a što je bolje od verovati u bajku tvog verovanja.

P.S. Kažeš moje je pitanje arogantno, a Ti si onda, šta, fin i uglađen i nosiš kravatu?

Ma ne ...ovo nije arogantno...

Ma ko Te bre pita u šta ne veruješ, pitao sam Te u šta Ti veruješ?
nego je baš onako fino pitano...:dash:
:bye:

U boga ne verujem, jer sumnjam da postoji.

I zašto bih uopšte morao da u religioznom smislu verujem u bilo šta...

Da li bih bio srećniji i ispunjeniji ...:think:

...već sam ja to i naslutio,...ti si, izgleda prazna ,,duša,,,.....u stvari, materija u kojoj se dešavaju hemijski procesi,...kao da pričaš sa robotom,......koji ti smisao života imaš?kako sebi možeš objasniti svoj postanak, svoje bitisanje,....kako si ti omalovažio dah životni, koji te načini dušom živom,...takav ćeš i trag ostaviti za sobom,.....
Čime ti, u stvari sebe smatraš? Mislećom materijom?Kako objašnjavaš postojanje svesti o sebi, emocija, pamćenja, misaonog procesa? ......e moj dečko,....kako ćeš ti jednog dana objasniti sebi i drugima, zašto si živeo?
Ne želim da te povredim, jer ti si nepovrediv, ti si nadmoćan, tebe ni buldožer ne može pregaziti,....kao da si se odrekao sebe,.....pozdrav!

...već sam ja to i naslutio,...ti si, izgleda prazna ,,duša,,,.....u stvari, materija u kojoj se dešavaju hemijski procesi,...kao da pričaš sa robotom,......koji ti smisao života imaš?

Ma u pravu si. Kakav ja smisao života mogu imati kada nisam vernik...:rotf:

kako sebi možeš objasniti svoj postanak, svoje bitisanje,

Zamisli molim te, ja preko 60 godina ispunjavao sebi život neopterećujući se time zašto su me mama i tata rodili...:rotf:

Kako objašnjavaš postojanje svesti o sebi, emocija, pamćenja, misaonog procesa?

E ovo je zanimljivo. O tim stvariama sam pisao ranije na ovoj temi. A o tome možemo da pričamo veoma detaljno ali veoma...

......e moj dečko,....kako ćeš ti jednog dana objasniti sebi i drugima, zašto si živeo?

Zar je svrha života da se to objašnjava...
Ne želim da te povredim, jer ti si nepovrediv, ti si nadmoćan, tebe ni buldožer ne može pregaziti,....kao da si se odrekao sebe,.....pozdrav!

Daleko sam od nepovredivog, na ulici me može pregaziti i običan auto ali...sebe se odrekao nisam. I u tome je razlika izmedju tebe i mene. Ti si se odrekao sebe da bi se posvetio tvom bogu. Naravno, ja protiv toga nemam ništa ali ja ne mogu da budem jedna ovca u Isusovom stadu a da budem u uverenju da sam svoj i slobodan.

....i ti veruješ da si duhovit?.....čim stavljaš smajlija koji se valja od smeha,....
Pozdravljam te,....niko tebi na tvojoj temi nije potreban,....napravi sebi profil, jednog klona, pa se zabavljaj sam sa sobom,...koliko vidim takva si osoba,....žao mi je što sam se tu zaustavljao,....mislio sam da si sadržajnija osoba,....sve najbolje!:bye:

Daleko sam od nepovredivog, na ulici me može pregaziti i običan auto ali...sebe se odrekao nisam. I u tome je razlika izmedju tebe i mene. Ti si se odrekao sebe da bi se posvetio tvom bogu. Naravno, ja protiv toga nemam ništa ali ja ne mogu da budem jedna ovca u Isusovom stadu a da budem u uverenju da sam svoj i slobodan.

Pa onda brate lepo reci da veruješ u slobodu. ;)
Sad, ako veruješ u svoju slobodu, onda treba da veruješ i u tuđu slobodu, pa kako Ti imaš mogućnost da veruješ u šta želiš, tako i drugi treba da ima pravo da veruje u šta želi.
Najveće je zlo, kada čovek veruje u nešto, a ne zna u šta veruje. Znaš ono, tipa, verujem u to i to, a kada ga pitaš, šta je to i to, on pojma nema, već naklapa neke fraze tipa to je blać-truć, okreni-obrni, naklopi, umesi, promešaj, umuti, a kada ga pitaš šta si to napravio, Taj nema pojma da Ti kaže šta je to. Jer takav veruje u ništa.

Definicija je baš neophodna da bi znali šta? Na čemu smo, ko smo, gde smo... ne umem da definišem u šta verujem, ali umem zašto verujem. Vi ne umete ni jedno ni drugo, dok vam se ne plasira u nekoj formalnoj formi, koja će biti masovno prihvaćena. Kud svi turci, tu i mali Mujo?
Ako je to jedini razlog zašto verujete... meni je drago što ja verujem u Ništa. Bolje i ništa, nego bilo šta...

Pa onda brate lepo reci da veruješ u slobodu. ;)
Sad, ako veruješ u svoju slobodu, onda treba da veruješ i u tuđu slobodu, pa kako Ti imaš mogućnost da veruješ u šta želiš, tako i drugi treba da ima pravo da veruje u šta želi.
Najveće je zlo, kada čovek veruje u nešto, a ne zna u šta veruje. Znaš ono, tipa, verujem u to i to, a kada ga pitaš, šta je to i to, on pojma nema, već naklapa neke fraze tipa to je blać-truć, okreni-obrni, naklopi, umesi, promešaj, umuti, a kada ga pitaš šta si to napravio, Taj nema pojma da Ti kaže šta je to. Jer takav veruje u ništa.

U šta ti veruješ ?

Definicija je baš neophodna da bi znali šta? Na čemu smo, ko smo, gde smo... ne umem da definišem u šta verujem, ali umem zašto verujem. Vi ne umete ni jedno ni drugo, dok vam se ne plasira u nekoj formalnoj formi, koja će biti masovno prihvaćena. Kud svi turci, tu i mali Mujo?
Ako je to jedini razlog zašto verujete... meni je drago što ja verujem u Ništa. Bolje i ništa, nego bilo šta...

Milo moje, kud se Ti javljaš, samo ga...samo se čvrsto drži i nemoj da brineš, sve će doći u svoje mesto. :lol:

U šta ti veruješ ?

Verujem u pravdu, u milost, i verujem da pravda i milost mogu da budu samo od Ljubavi.
Verujem da se samo putem Ljubavi može doći do istine, ili drugim rečima, verujem da je istina sve ono kuda odvede put Ljubavi.
I verujem da nema Ljubavi bez vere u Ljubav i verujem da nema Ljubavi bez osećaja dobra i zla.
Verujem da sve osim Ljubavi je laž, i da je laž propadljiva i da je Ljubav večna.
Verujem da je Ljubav duhovno stanje čoveka, koje čoveku donosi mir i spokoj, oteruje svaki strah i čini čoveka besmrtnim, u duhovnom smislu.

U šta Ti veruješ?

Kada pitaš svakog jednog čoveka, šta je istina, reći će Ti da je istina ono u šta veruje.

Hajde reci, kako Ti dolaziš do istine?
Kada kažeš da veruješ u sebe, šta to konkretno znači, ko si Ti, osim Tvog imena i prezimena, dakle, ko si Ti, u suštini?

Ukratko istina je ono što uvek izdržava eksperimentalnu proveru.

Tako da je istina za sve ljude uvek ista.

Na boldovano neću odgovoriti, to ću zadržati za sebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back