VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet protivrečiš sam sebi. To je kod tebe obavezno. Kažeš da je čovek mrtav kada prestane da oseća glad ali da glad nije samo glad za hranom nego i glad za ljubavlju.
I šta se zaključuje iz napisanog ? Zaključuje se da je čovek mrtav kada prestane da oseća glad za ljubavlju i za nebom...
Naglašavam, nisi to doslovno rekao ali to je značenje napisanog. Pazi ovako. Ja recimo ne osećam glad za ljubavlju jer je redovno iz dana u dan imam na meniju i šta to po tebi znači...Piši malo konkretnije čoveče.

Pa jeste, baš tako.
Kada postaneš toliko bezosećajan, da Ti više Ljubav nije potrebna, Ti si, u suštini, mrtav čovek, bezumnik koji tumara u tami i udara glavom o zid, i samo je pitanje trena u večnosti, kada ćeš upasti u provaliju, i okončati i telesno preživljavanje.

Ranije si kategorično tvrdio da nisi.

Ne brate, rekoh da se trudim da ne zloupotrebljavam materijalno, jer je to besmisleno.
A za materijalno sam vezan jer sam telesan, i u toj meri služim materijalnom, u meri u kojoj je zaista neophodno. Sve preko toga je besmisleno.

Opet apsurdi. Ako si vezan za materijalno i od materijalnog zavisan a kako si gore rekao kako onda možeš da kažeš da nisi rob materijalnaog...Nemoj pričati besmislice da ako si zavisan od nečega, vezan za materijalne stvari i ne možeš bez tih stvari onda tim stvarima i robuješ. Nemoj lagati samog sebe.

Zna se vrlo dobro šta je neophodna mera, a zna se isto tako i šta je preko te mere.

Ako te životno osmišljava taj hebeni akvarujum, zašto ga nisi kupio...potrudivši se da zaradiš novac za to...Inače ne vidim te kao nesposobnog parazaita već kao maminog sina.

Pa naravno da sam mamin sin, nisam valjda babin. :lol:
Naravno da sam se potrudio da sebi stvorim akvarijum. A rekoh, nije velik kao krevet, jer krevet zauzima mesto. :lol:

Pa taj posao ne može svako da radi. Ja recimo prvi jer sam totalni duduk za po pitanju kompa i tih stvari. A zašto to ne radiš i dalje pa se malo osamostališ i odeš malo od mame. Možeš li da zamisliš sebe negde bez ...mame...

Tada bih samo promenio formu, ali ne bih promenio suštinu.
Živeo sam i sam, bez ikoga, i znam o čemu govorim.
Način života je forma, a pravi život, uština, odvija se u čoveku, u duši, a ne oko čoveka. Ovo je naravno u uslovima da čovek ima elementarnu slobodu, ne mislim na ekstremne slučajeve, kada je čoveku oduzeta elementarna sloboda kretanja.

Ala ti tešiš sebe. Oni koji recimo odu da dočekaju novu godinu negde na nekim egzotičnim ostrvima oni ne umeju da dožive suštinu boravka tamo. Nemoj pričati gluposti. A tešiti se možeš do besvesti.

Ja Ti rekoh, a Ti veruj kako želiš.
To o čmu Ti govoriš su nejelementarnija čulna zadovoljstva, uvijena u formu egzotičnih ostrva, a ja Ti kažem da se mogu provesti deset puta bolje, u suštini, i biti mnogo ispunjeniji duševno i srećniji, kada bih se uvio samo u formu jedne sobe dva sa dva. A Ti veruj kako Ti je vera, tj. volja. ;)

O čemu bre pričaš. Putovanja nemaju za cilj boravak u raskošnim hotelima već da se vidi nešta...Recimo Hram u Luksoru...

Zašto postoji toliko otmenih restorana?
Šta hram u Luksoru?
Ja ti kažem da je lepši izlazak Sunca iznad jedne bare, koja se nalazi u blizini grada u kome živim, a Ti veruj kako Ti je volja.

Pa jeste, baš tako.
Kada postaneš toliko bezosećajan, da Ti više Ljubav nije potrebna, Ti si, u suštini, mrtav čovek, bezumnik koji tumara u tami i udara glavom o zid, i samo je pitanje trena u večnosti, kada ćeš upasti u provaliju, i okončati i telesno preživljavanje.

A šta biva sa onima koji su nekoga voleli pa ga sticajem okolnosti izgubili...Da li oni postanu bezosećajni...Tvoja patetična retorika o ljubavi je smešna čoveče. Znaš li ti uopšte koliko ima samih i usamljneih ljudi ali nisu...bezosečajni...Znaš li ti koliko ljudi u svojim kućama kroz neku ljubav brine o nekim životinjama...

Ne brate, rekoh da se trudim da ne zloupotrebljavam materijalno, jer je to besmisleno.
A za materijalno sam vezan jer sam telesan, i u toj meri služim materijalnom, u meri u kojoj je zaista neophodno. Sve preko toga je besmisleno.

U tome i jeste fazon. Nije za svakog ista mera koliko mu je potrebno u smislu materijalnog. Nekom recimo auto nije potreban uopšte ali nekom je neophodan. Nekom zbog radnih obaveza, nekom da preveze decu u vrtić i tome slično. Ne možeš ti po tvojoj meri odredjivati šta je besmisleno u smislu materijalnog drugim ljudima.

Zna se vrlo dobro šta je neophodna mera, a zna se isto tako i šta je preko te mere.

Naravno po tvojoj meri, zar ne...Po tvojoj meri je auto recimo preko te mere. Ali nije svima. Po tvojoj meri je preko mere da živiš negde u nekom svom stanu bez mame sa nekim koga voliš naravno.

Pa naravno da sam mamin sin, nisam valjda babin. :lol:
Naravno da sam se potrudio da sebi stvorim akvarijum. A rekoh, nije velik kao krevet, jer krevet zauzima mesto. :lol:

Malo ranije si napisao da ti je želja da baciš mamin krevet ali ne možeš jer je mamin i da tu staviš akvarijum. Ako si juče kupio akvarijum...onda :super:

Znaš šta mi je posebno indikativno. Nikada niti jednom jedinom rečju nisi spomenuo...tatu. Uvek mama i samo mama. Tata mora da je bio bludnik i tako to a što jasno proizilazi iz činjenice da ga nijednom ni spomenuo nisi. Mislim da mi je u tom smislu sve jasno a ti nisi ni svestan da ogroman deo onoga šta i kako napišeš to učiniš iz u temi akumuliranog nezadovoljstva prema tvom ocu.

Način života je forma, a pravi život, uština, odvija se u čoveku, u duši, a ne oko čoveka. Ovo je naravno u uslovima da čovek ima elementarnu slobodu, ne mislim na ekstremne slučajeve, kada je čoveku oduzeta elementarna sloboda kretanja.

Apsurdi samo takvi. Pravi život se odvija u onom što čovek doživljava i osmišljava u svom životu. Čovek ne živi negde u sebi već u nekom okruženju sa nekim ljudima. Nije li čovek društveno biće... A kada je čoveku oduzeta elementarna sloboda kretanja on bi mogao kako ti kažeš da živi u sebi ali...šta bi to bilo. Pa nije li upravo to, ta oduzetost slobode kretanja dokaz da čovek ne može da živi u sebi ...

Ja Ti rekoh, a Ti veruj kako želiš.
To o čmu Ti govoriš su nejelementarnija čulna zadovoljstva, uvijena u formu egzotičnih ostrva, a ja Ti kažem da se mogu provesti deset puta bolje, u suštini, i biti mnogo ispunjeniji duševno i srećniji, kada bih se uvio samo u formu jedne sobe dva sa dva. A Ti veruj kako Ti je vera, tj. volja

A tebi bi zajedno sa nekim koga voliš ako uopšte voliš neko konkretno živo stvorenje, čulna zadovoljstva sa tom osobom tamao negde bila mrska...Pričaš gluposti...Nemoj mi samo reći da ti se sva lepota i smisao života svodi da sa nekim koga voliš uživaš u zalasku sunca iznad one tvoje bare...

Zašto postoji toliko otmenih restorana?
Šta hram u Luksoru?
Ja ti kažem da je lepši izlazak Sunca iznad jedne bare, koja se nalazi u blizini grada u kome živim, a Ti veruj kako Ti je volja.

Nisi čuo za hram posvećen Amonu i ženi mu Muti...Ili za onaj u Karnaku...Na takvim mestima dečko, nešta se vidi a i oseti...No to je tebi strano, očitim biva.
I opet patetika...Lepši zalazak sunca iznad te tvoje bare...Možeš se ti tešiti da će ti celog života biti lep taj zalazak sunca iznad te bare ali nemoj biti u zabludi da zalazak sunca tamo kod egipatskih piramida nije lep...

A zamisli koja bi lepota zalaska sunca iznad te bare bila, kada bi u njoj uživao da si gladan, da nemaš mogučnost da se vratiš u sigurnost mamine gajbe. Tvoju patetiku su u današnje vreme i deca prevazišla. Tvrdim ti dečko da ta lepota zalaska sunca za tebe iznad te bare nije niti može biti lepota za onog ko ne bi imao gde da ode iz te bare. Život je dečko neka realnost, malo surova mnogo puta a nikako nije patetika kojom si opsednut.

I da se razumemo. Neku deceniju unazad ja nemam mogučnosti da sebi priuštim takvo neko putovanje ali za razliku od tebe neću tvrditi da je to samo forma, a da je suština uživanje u nekom zalasku sunca nad nekom barom.
:bye:

A šta biva sa onima koji su nekoga voleli pa ga sticajem okolnosti izgubili...Da li oni postanu bezosećajni...Tvoja patetična retorika o ljubavi je smešna čoveče. Znaš li ti uopšte koliko ima samih i usamljneih ljudi ali nisu...bezosečajni...Znaš li ti koliko ljudi u svojim kućama kroz neku ljubav brine o nekim životinjama...

Ako su ga iskreno voleli, onda ga vole i dalje, i ne mogu ga ikada izgubiti, jer tu Ljubav, koju osećaju prema nekome, imaju u samima sebi, i jedino mogu izgubiti, ako izgube sami sebe. Govorim, pretpostavljaš, o suštini. ;)

U tome i jeste fazon. Nije za svakog ista mera koliko mu je potrebno u smislu materijalnog. Nekom recimo auto nije potreban uopšte ali nekom je neophodan. Nekom zbog radnih obaveza, nekom da preveze decu u vrtić i tome slično. Ne možeš ti po tvojoj meri odredjivati šta je besmisleno u smislu materijalnog drugim ljudima.

Ma hajde, da preveze decu u vrtić. ;)
A kako prevozi decu u vrtić onaj, koji nema auto?
Da li je taj, koji nema auto, lošiji roditelj od onoga, koji ima auto?
Rekoh, zna se šta je prava mera, a zna se šta je preko mere.
A reći ću Ti da je taj, koji svoje dete prevozi automobilom u vrtić, a pritom ima praznoga mesta u automobilu za još dece, bezumnik, koji ne koristi pravilno materijalno, jer da koristi pravilno materijalno, onda bi povezao još dece u vrtić, koliko ima mesta u tom automobilu, da tako olakša put detetu do vrtića, naravno, ako to dete želi, a verujem da bi želelo, jer koje dete bi odbilo vožnju automobilom. ;)

Naravno po tvojoj meri, zar ne...Po tvojoj meri je auto recimo preko te mere. Ali nije svima. Po tvojoj meri je preko mere da živiš negde u nekom svom stanu bez mame sa nekim koga voliš naravno.

Pa hajde, ako auto, kako Ti kažeš, nije preko mere, zamisli, zamisli svet pošten, da svako može da ispuni tu meru, za koju Ti kažeš da je razumna, a ja Ti kažem da je to bezumlje, zamisli i reci, šta vidiš?

Malo ranije si napisao da ti je želja da baciš mamin krevet ali ne možeš jer je mamin i da tu staviš akvarijum. Ako si juče kupio akvarijum...onda

Pa da, ne da brate, vezana je za materijalno, htedoh da izbacim deo regala, ali ni to ne da, vezana žena za materijalno i tačka. :lol:

Znaš šta mi je posebno indikativno. Nikada niti jednom jedinom rečju nisi spomenuo...tatu. Uvek mama i samo mama. Tata mora da je bio bludnik i tako to a što jasno proizilazi iz činjenice da ga nijednom ni spomenuo nisi. Mislim da mi je u tom smislu sve jasno a ti nisi ni svestan da ogroman deo onoga šta i kako napišeš to učiniš iz u temi akumuliranog nezadovoljstva prema tvom ocu.

A nisam pomenuo ni ujaka, ni strica, ni brata od tetke, pa da li to treba da znači da su i oni bludnici?

Pa moj otac i ako je bio bludnik, onda je bio primer kako ne treba živeti, a i ako je bio bludnik, bio je bludnik kao i većina drugih ljudi što su bili bludnici, jer niti je on prvi niti poslednji bludnik, i oni su isto tako bili za mene primer, kako ne treba živeti.
Sasvim je normalno da imam akumulirano nezadovoljstvo prema nečemu što smatram da je loše, rđavo, pa ne misliš valjda da treba da prihvatim to rđavo i da se sa time pomirim i da kažem samome sebi to tako treba i to tako mora? A to opet ne znači da sam i sam rđav, jer ono što drugi čini, to drugi čini, a ono što ja činim, to ja činim, svako čini u svoje ime, i svako govori u svoje ime, i iko ne govori niti čini u tuđe ime, jer svako je ono što jeste, i ne možeš biti ono što nisi.

Po Tvojoj logici ispada da svi oni, koji su u životu doživeli neku nepravdu, Ti moraju biti loši i poremećeni, jer kažeš našao si nešto indikativno, a meni to miriše, između redova, da si našao u meni nešto poremećeno, dakle, nešto sa indikacijom. Reći ću Ti samo još ovo, i mislim da će biti dovoljno, citiram: ne pogani čovečiju dušu ono što u nju ulazi, već pogani dušu ono što iz nje izlazi. Razmisli malo o ovome i mislim da će Ti mnoge stvari biti jasnije, od ovoga što sam gore napisao.

Apsurdi samo takvi. Pravi život se odvija u onom što čovek doživljava i osmišljava u svom životu. Čovek ne živi negde u sebi već u nekom okruženju sa nekim ljudima. Nije li čovek društveno biće... A kada je čoveku oduzeta elementarna sloboda kretanja on bi mogao kako ti kažeš da živi u sebi ali...šta bi to bilo. Pa nije li upravo to, ta oduzetost slobode kretanja dokaz da čovek ne može da živi u sebi ...

Čovek se od životinje, u suštini, razlikuje samo po jednoj stvari, čovek je duhovno biće, tj. zato što je čovek duhovno biće, čovek ima potencijal da bude svestan nečega na duhovnom nivou, a da ne bude svestan nečega samo na telesnom nivou, poput životinje, koja je svesna samo telesnim čulima.
Dakle, ovo o čemu sam govorio, odnosi se na to da ako je čovek svestan života u sebi, to je zato što živi duhom, a duh je u čoveku. A ako čovek nema duh, onda je svestan samo telesnim čulima(ukus, miris, dodir, vid, sluh) i tu je kraj. Bez duha, u čoveku, priča se završava na ovih pet telesnih čula, i sve što takav čovek radi, radi da bi zadovoljio glad ovih pet telesnih čula. Čim se glad zadovolji, ona kao da nije ni postojala, ne postoji svest o tome.
Sa druge strane pak, onaj duhovni čovek, taj živi unutar čoveka, i to je duhovni život čoveka, koji je nadgradnja na telesnog čoveka, po čemu se čovek i razlikuje od životinje.

Ne brate, nemoj pričati bezveze, kada čoveku oduzmeš elementarnu slobodu kretanja, time si oduzeo i deo njegovog duha, mada, naravno, ni tada ne možeš uništiti sav duh u čoveku i sav duhovni život u čoveku, što je istina, jer mnogi su duhovni ljudi svoja duhovna dela stvorili u zatvorima, dakle, bez elementarne slobode kretanja. Ali, duhovni život čoveka je najpotpuniji, kada je čovek slobodan i telesno, i kada je čovek zadovoljen telesno, što znači u smislenoj meri, u onoj meri u kojoj je telu to zaista neophodno, a sve preko toga je lažna potreba i blud.

A tebi bi zajedno sa nekim koga voliš ako uopšte voliš neko konkretno živo stvorenje, čulna zadovoljstva sa tom osobom tamao negde bila mrska...Pričaš gluposti...Nemoj mi samo reći da ti se sva lepota i smisao života svodi da sa nekim koga voliš uživaš u zalasku sunca iznad one tvoje bare...

Pa da, voleo bih kada bi neko, koga iskreno volim, zaista mogao da oseti, kao ja što osetim, lepotu i veličinu izlaska ili zalaska sunca iznad jedne bare. Ali, neko misli da je lepše gledati u enterijer otmenog restorana, neko misli da je lepše gledati u komad odeće, a neko, eto, misli da je lepše gledati u jednu baru.

Nisi čuo za hram posvećen Amonu i ženi mu Muti...Ili za onaj u Karnaku...Na takvim mestima dečko, nešta se vidi a i oseti...No to je tebi strano, očitim biva.
I opet patetika...Lepši zalazak sunca iznad te tvoje bare...Možeš se ti tešiti da će ti celog života biti lep taj zalazak sunca iznad te bare ali nemoj biti u zabludi da zalazak sunca tamo kod egipatskih piramida nije lep...

Brate moj, ja vidim da Ti mene pokušavaš da ubediš da bi mi bio lepši zalazak Sunca iznad Egipatskih piramida, i da se pomalo i bacaš u vode marketinga. Ne osećam potrebu da gledam zalazak Sunca iznad Egipatskih piramida, i zato niti želim to, pa tako niti mogu da se tešim što ne gledam zalazak iznad piramida. Ali sam zato ispunjen, kada mogu da posmatram Sunce iznad moje bare. A Ti opet veruj kako Ti je volja.

A zamisli koja bi lepota zalaska sunca iznad te bare bila, kada bi u njoj uživao da si gladan, da nemaš mogučnost da se vratiš u sigurnost mamine gajbe. Tvoju patetiku su u današnje vreme i deca prevazišla. Tvrdim ti dečko da ta lepota zalaska sunca za tebe iznad te bare nije niti može biti lepota za onog ko ne bi imao gde da ode iz te bare. Život je dečko neka realnost, malo surova mnogo puta a nikako nije patetika kojom si opsednut.

To što kažeš da je život surov, to je ono što osećaš u samome sebi. A naravno da za Tebe život mora biti surov, kada se Ti osećaš nezadovoljan, zato što ne možeš da gledaš zalazak Sunca iznad Egipatske piramide, a to želiš.

I da se razumemo. Neku deceniju unazad ja nemam mogučnosti da sebi priuštim takvo neko putovanje ali za razliku od tebe neću tvrditi da je to samo forma, a da je suština uživanje u nekom zalasku sunca nad nekom barom.

Onako Ti je kako veruješ, tj. onako Ti je kakva Ti je volja, a Ti veruj kakva Ti je volja. ;)

Poslednja izmena:
Ako su ga iskreno voleli, onda ga vole i dalje, i ne mogu ga ikada izgubiti, jer tu Ljubav, koju osećaju prema nekome, imaju u samima sebi, i jedino mogu izgubiti, ako izgube sami sebe. Govorim, pretpostavljaš, o suštini. ;)

Ti zaboravljaš šta si prethodno napisao.

Ma hajde, da preveze decu u vrtić. ;)
A kako prevozi decu u vrtić onaj, koji nema auto?

Opet onako nebulozno menjaš teze. Kada ljudi stanuju malo dalje od grada a decu treba da dovedu u vrtić, to jedino mogu učiniti autom. Ljudi koji imaju odgovoran odnos prema svom braku, prema deci unapred misle o tome šta će i kako kada dobiju decu.

Da li je taj, koji nema auto, lošiji roditelj od onoga, koji ima auto?

Ovo je već bolesna demagogija. Onaj ko nema auto, kuću neka primanja u smislu egzistencije ne može ni imati dete i biti roditelj.

A reći ću Ti da je taj, koji svoje dete prevozi automobilom u vrtić, a pritom ima praznoga mesta u automobilu za još dece, bezumnik, koji ne koristi pravilno materijalno, jer da koristi pravilno materijalno, onda bi povezao još dece u vrtić,

O čemu ti pričaš. Pa taj nije ...taksista. Treba da razveze decu u vrtić, ženu do njenog radnog mesta pa potom i samog sebe na radno mesto. I kako ti to zamišljaš...

koliko ima mesta u tom automobilu, da tako olakša put detetu do vrtića, naravno, ako to dete želi, a verujem da bi želelo, jer koje dete bi odbilo vožnju automobilom.

Znaš li uopšte sa koliko godina deca idu u vrtić...

Pa da, ne da brate, vezana je za materijalno, htedoh da izbacim deo regala, ali ni to ne da, vezana žena za materijalno i tačka. :lol:

Sveta mama, vernica, i sve to a ...vezuana za materijalno...:think:

Pa moj otac i ako je bio bludnik, onda je bio primer kako ne treba živeti, a i ako je bio bludnik, bio je bludnik kao i većina drugih ljudi što su bili bludnici, jer niti je on prvi niti poslednji bludnik, i oni su isto tako bili za mene primer, kako ne treba živeti.

Ti imaš ozbiljna problem zbog...autoriteta...No neću o tome.

Ne brate, nemoj pričati bezveze, kada čoveku oduzmeš elementarnu slobodu kretanja,

Opet si zaboravio šta si ti napisao a ja to prokomentarisao.

Brate moj, ja vidim da Ti mene pokušavaš da ubediš da bi mi bio lepši zalazak Sunca iznad Egipatskih piramida,

Problem je u tome što ti pričaš sada jedno pa onda drugo, pa treće. To oko zalazaka sunca sam napisao apropo onom tvom zalasku sunca. A suština je da smo pričali o tome da se ti tešiš zbog nemogučnosti da sebi priuštiš nešta u životu.

To što kažeš da je život surov, to je ono što osećaš u samome sebi. A naravno da za Tebe život mora biti surov, kada se Ti osećaš nezadovoljan, zato što ne možeš da gledaš zalazak Sunca iznad Egipatske piramide, a to želiš.

Opet nisi shvatio. U svoje vreme sam poprilično proputovao i video štošta. U zadnje vreme to malo nije moguće. I nisam zbog toga nezadovoljan. Ali se i ne tešim na način na koji to ti činiš.

Mislim da ova prepiska gubi svaku svrhu. Ako si u stanju da napišeš nešta konkretno i vezano za konkretnu stvar možemo da pričamo. Ovako postaje besmisleno.

Opet onako nebulozno menjaš teze. Kada ljudi stanuju malo dalje od grada a decu treba da dovedu u vrtić, to jedino mogu učiniti autom. Ljudi koji imaju odgovoran odnos prema svom braku, prema deci unapred misle o tome šta će i kako kada dobiju decu.

Pa jeste, zato odgovorno kradu, i odgovorno čine gladnima decu stotinu porodica, da bi oni, odgovorno, mogli svoju decu da prevezu u vrtić. Mani me te odgvornosti, tako Ti hleba nasušnog.

Ovo je već bolesna demagogija. Onaj ko nema auto, kuću neka primanja u smislu egzistencije ne može ni imati dete i biti roditelj.

To Ti tako misliš, a ja Ti kažem da su roditelji mnogi bez auta i nekih primanja i žive u smeću, a znam da su roditelji, jer se njihova deca u velikom broju igraju zajedno, često i u blatu, vesela su i nasmejana i njihova graj se čuje daleko.

O čemu ti pričaš. Pa taj nije ...taksista. Treba da razveze decu u vrtić, ženu do njenog radnog mesta pa potom i samog sebe na radno mesto. I kako ti to zamišljaš...

Pa nije taksista, a nije ni razuman čovek, koji razume da ako ima slobodnog mesta u automobilu, da može da poveze još dece u vrtić, inače rasipa materijalno, a to znači da ga ne koristi pravilno, tj. da je bezumnik.

Znaš li uopšte sa koliko godina deca idu u vrtić...

Kakve to veze ima, lakše je detetu da se preveze automobilom do vrtića, nego da bude prevezeno na biciklu ili da ide peške, naročito ako je hladno. A znaš li Ti kako u vrtić idu sva ona deca, čiji roditelji nemaju auto?

Sveta mama, vernica, i sve to a ...vezuana za materijalno...

E da, svako se drži za nešto.
Pa tako i Ti, samo ga...samo se čvrsto drži. :lol:

Ti imaš ozbiljna problem zbog...autoriteta...No neću o tome.

Ne razumem o kakvom autoritetu govoriš.
Imam samo jedan autoritet u životu: Ljubav. I u tom autoritetu sadržani su svi moji autoriteti: Istina, pravda, milost, vera.
A na kakve autoritete Ti misliš?

Problem je u tome što ti pričaš sada jedno pa onda drugo, pa treće. To oko zalazaka sunca sam napisao apropo onom tvom zalasku sunca. A suština je da smo pričali o tome da se ti tešiš zbog nemogučnosti da sebi priuštiš nešta u životu.

Ne brate, već TI ne razumeš kada Ti kažem da nemam volju da idem da gledam zalazak Sunca iznad Egipatskih piramida, a Ti meni onda govoriš da se tešim. Pa kako mogu da se tešim zbog nečega za čega nemam volju?
Ili Ti veruješ, samoga sebe ubeđuješ, da svako mora želeti da vidi zalazak Sunca iznad piramida? Pa dalje sebe obmanjuješ da onaj, koji to ne želi, taj to ne želi zbog svoje nemogućnosti?

Pa gle nešto, iskreno, nemam mogućnost da hodam po Mesecu, da li to onda, po Tebi, znači da se tešim kada kažem da ne želim da hodam po Mesecu, tj. da nemam volju da hodam po Mesecu?

A stvarno nemam volju da hodam po Mesecu, ne zato što sam u nemogućnosti da hodam po Mesecu, nego što mi je takva volja, tj. nemam volju da hodam po Mesecu, a Ti veruj kako Ti je volja, onako Ti je kako veruješ, tj. onako Ti je kakva Ti je volja.

Opet nisi shvatio. U svoje vreme sam poprilično proputovao i video štošta. U zadnje vreme to malo nije moguće. I nisam zbog toga nezadovoljan. Ali se i ne tešim na način na koji to ti činiš.

Video si, kažeš, štošta.
A da li si video izlazak Sunca iznad bare, koja se nalazi u blizini grada u kome živim?
Ne razumem, na koji način, po Tebi, se tešim zbog nečega za čega nemam volju?

@Jerohinac
Inače, Te piramide, o kojima govoriš, su mi gadne i bljutave, jer su zalivane mučeničkim znojem, a da bi se zadovoljio blud nekog čoveka, koji je sebe želeo da na taj način uzdugne pred drugima, da se pokaže veći nego što zaista jeste, a za mene je takav najmanji od svih, đubre od čoveka, koji je zloupotrebljavao druge ljude, mučio ih, da bi zadovoljio sopstveni blud i sopstveno bezumlje. Te piramide, o kojima Ti govoriš, za mene su spomenik bluda, i tome se ikada ne bih divio niti klanjao, već se toga gadim, a Ti i dalje vrti svoju priču kako se samo tešim što to ne mogu da vidim. Ja Ti kažem da je lepša bara pored moga grada od tih piamida, a Ti veruj kako Ti je volja.

Pa jeste, zato odgovorno kradu, i odgovorno čine gladnima decu stotinu porodica, da bi oni, odgovorno, mogli svoju decu da prevezu u vrtić. Mani me te odgvornosti, tako Ti hleba nasušnog.

Zaključak iz ove tvoje tvrdnje, svodi se na to da su svi koji odluče da postanu roditelji, počnu da kradu...Sa tobom nešta definitivno nije onakvim kakvim bi trebalo da bude. Razmisli malo o onom šta si napisao. Neko će da ukrade i ostavi gladnu decu stotine porodica da bi samo svoje dete prevezao u vrtić...:dash:

To Ti tako misliš, a ja Ti kažem da su roditelji mnogi bez auta i nekih primanja i žive u smeću, a znam da su roditelji, jer se njihova deca u velikom broju igraju zajedno, često i u blatu, vesela su i nasmejana i njihova graj se čuje daleko.

Prevazišao si samom sebe. Gladna i promrzla deca se igraju u blatu sva onako nasmejana i vesela. A njihovi roditelji ne moraju da im obezbede ni mesto gde će spavati, šta će jesti i tome slično. Sada sam siguran da ti nemaš pojma o čemu pišeš.

Pa nije taksista, a nije ni razuman čovek, koji razume da ako ima slobodnog mesta u automobilu, da može da poveze još dece u vrtić, inače rasipa materijalno, a to znači da ga ne koristi pravilno, tj. da je bezumnik.

Aha, sada sam shvatio. Onaj ko krene recimo iz Ripnja treba da svrati do Novog beograda da pokupi još neko dete da bi ga odvezao u vrtić...A i nakon vrtića kada se vraća kući mora malo da ide naokolo da pokupi i drugu decu da bi ih vratio njihovim kućama i njihovim roditeljima.:dash: Neka ti je tvoj bog u pomoći.

Ne razumem o kakvom autoritetu govoriš.
Imam samo jedan autoritet u životu: Ljubav. I u tom autoritetu sadržani su svi moji autoriteti: Istina, pravda, milost, vera.
A na kakve autoritete Ti misliš?

Apsurdno i nebulozno do bola. Ljubav ti autoritet...Ne znači li to da ti radiš samo ono što ti je naloženo od bilo kojeg autoriteta...A ja bejah u zabludi da je sve ono što nije strah ustvari ljubav i da ona kao takva nema veze sa autoritetom. Meni ljubav nije autoritet jer sama ljubav dolazi spontano a isto tako ume i da ode. Tebi tvoj bog zapoveda ljubav, pa ne razumem ni tvog boga a ni tebe u tom smislu. Jadna je ljubav u čoveku ako mu neko naredjuje da je ima.

Ne brate, već TI ne razumeš kada Ti kažem da nemam volju da idem da gledam zalazak Sunca iznad Egipatskih piramida, a Ti meni onda govoriš da se tešim. Pa kako mogu da se tešim zbog nečega za čega nemam volju?

Ma samo ti uživaj u zalasku sunca nad onom tvojom barom. I pokušaj da shvatiš da ranije nisi rekao da nemaš volju gledati zalazak sunca iznad Egipatskih piramida već da oni koji tamo odu idu zbog forme i bludničenja sve onako prljavi iznutra u duši.

Video si, kažeš, štošta.
A da li si video izlazak Sunca iznad bare, koja se nalazi u blizini grada u kome živim?
Ne razumem, na koji način, po Tebi, se tešim zbog nečega za čega nemam volju?

Ako je ta tvoja bara ona ''Marinkova bara''video sam. A da se tešiš...tešiš se. I to ne zbog toga što si sada dodao da za nečim nemaš volju već u smislu onog što si zaboravio a napisao ranije. Kapiraš. Ranije si napisao da svi oni koji sebi priušte, neko putovanje na neka mesta to čine radi forme, da oni tamo samo bludniče, da su prljavi iznutra i tako te nebuloze. A to je bilo tvoje tešenje. Ne ovo što si sada napisao.

I zato je potpuno jasno zašto me smaraš ovako dugačkim i apsurdnim postovima u kojima samo protivrečiš sam sebi a onda to objašnjavaš novim protivrečnostima a da svega toga nisi ni svestan. A to je zbog toga jer pisanjem kratkog, jasnog i konkretnog posta, ne bi mogao da pričaš jedno pa onda drugo, pa onda treće.

@Jerohinac
Inače, Te piramide, o kojima govoriš, su mi gadne i bljutave, jer su zalivane mučeničkim znojem, a da bi se zadovoljio blud nekog čoveka, koji je sebe želeo da na taj način uzdugne pred drugima, da se pokaže veći nego što zaista jeste, a za mene je takav najmanji od svih, đubre od čoveka, koji je zloupotrebljavao druge ljude, mučio ih, da bi zadovoljio sopstveni blud i sopstveno bezumlje. Te piramide, o kojima Ti govoriš, za mene su spomenik bluda, i tome se ikada ne bih divio niti klanjao, već se toga gadim, a Ti i dalje vrti svoju priču kako se samo tešim što to ne mogu da vidim. Ja Ti kažem da je lepša bara pored moga grada od tih piamida, a Ti veruj kako Ti je volja.

A da te pitam...Šta je to blud...

Ako može kratko i jasno...:think:

Znamo da je bog mnoge saveze zapečatio krvlju, onako simbolično. E sada je ovo zanimljivo. Može li se sklapanje braka smatrati savezom koji se zapečačuje krvlju. Mislim ono u skladu sa biblijom i obavezom ulaska u brak od strane neveste kao nevine.

Šta mislite, da li biblijski bog mrzi na razvod braka ili pak ne...
:think:

A šta je u vezi sa ''puštajem'' ili ti razvodom braka, bog saopštio Malahiji da bi on to zapisao da se zna...

Malahija 2:16...

''Jer Gospod Bog Izrailjev veli da mrzi na puštanje, jer takav pokriva nasilje plaštem svojim, govori Gospod nad vojskama; zato čuvajte duh svoj da ne činite neveru.''

E sada jedno lagano pitanje. Da li su grešni oni koji se zbog bilo kojeg razloga razvedu...
:think:

Zaključak iz ove tvoje tvrdnje, svodi se na to da su svi koji odluče da postanu roditelji, počnu da kradu...Sa tobom nešta definitivno nije onakvim kakvim bi trebalo da bude. Razmisli malo o onom šta si napisao. Neko će da ukrade i ostavi gladnu decu stotine porodica da bi samo svoje dete prevezao u vrtić...

To je Tvoj zaključak.
A ovo drugo si u pravu, neko zaista hoće da ostavi decu stotina porodica gladnim, da bi svoju decu vozio u vrtić i na neko egzotično mesto, da bi se tako pokazao kao dobar roditelj, da bi tako sebe uzdigao pred drugima, pred onima, koji su isti kao taj. A takođe verujem da taj, koji tako čini, ne oseća šta čini, već je u pitanju slepi bezumnik, koji samo misli da čini nešto ispravno i dobro, a ne čini dobro, nego čini laž, laž koja je uvijena u neku formu, koja se onima, koji gledaju samo formu, čini lepa i prijatna i dobra, dok je ispod te forme laž, ništa, prazno, zlo, a to ne vide, jer ih suština ne zanima, jer gledaju samo forme, spoljašnjost.

Prevazišao si samom sebe. Gladna i promrzla deca se igraju u blatu sva onako nasmejana i vesela. A njihovi roditelji ne moraju da im obezbede ni mesto gde će spavati, šta će jesti i tome slično. Sada sam siguran da ti nemaš pojma o čemu pišeš.

Pa ima tu i gladne dece, naravno, ali su njihove dečije radosti jače i vrednije od gladi, pa tako ta deca, igrajući se, i zaborave na telesnu glad. Njihovi roditelji im obezbede, koliko im Bog da, jer su u Božijim rukama. I dobro je dok su u Božijim rukama.

Aha, sada sam shvatio. Onaj ko krene recimo iz Ripnja treba da svrati do Novog beograda da pokupi još neko dete da bi ga odvezao u vrtić...A i nakon vrtića kada se vraća kući mora malo da ide naokolo da pokupi i drugu decu da bi ih vratio njihovim kućama i njihovim roditeljima. Neka ti je tvoj bog u pomoći.

Kada bi zaista bilo kako kažeš, bilo bi to Carstvo Božije, ovde, na Zemlji.

Apsurdno i nebulozno do bola. Ljubav ti autoritet...Ne znači li to da ti radiš samo ono što ti je naloženo od bilo kojeg autoriteta...A ja bejah u zabludi da je sve ono što nije strah ustvari ljubav i da ona kao takva nema veze sa autoritetom. Meni ljubav nije autoritet jer sama ljubav dolazi spontano a isto tako ume i da ode. Tebi tvoj bog zapoveda ljubav, pa ne razumem ni tvog boga a ni tebe u tom smislu. Jadna je ljubav u čoveku ako mu neko naredjuje da je ima.

Ljubav će da Te napusti, samo ako Ti napustiš Ljubav.
Jer Ljubav je uvek u čoveku, pa ako napustiš ono što iskreno osećaš u sebi, to znači da Ti napuštaš samoga sebe, tj. i Ljubav u Tebi napušta Tebe. Prosto k'o pasulj.

Ma samo ti uživaj u zalasku sunca nad onom tvojom barom. I pokušaj da shvatiš da ranije nisi rekao da nemaš volju gledati zalazak sunca iznad Egipatskih piramida već da oni koji tamo odu idu zbog forme i bludničenja sve onako prljavi iznutra u duši.

Istina, u pitanju su bezumni ljudi, koji nisu svesni suštine zbog koje idu da gledaju piramide, već ih ka tome vode samo telesna čula i laž, dakle, da ispune jednu formu, koju su videli od nekog drugog, koji im je to servirao u formi marketinga, i da ispunjenjem te forme, pomisle da su u životu nešto vredno stekli. A stekli su laž, i samo misle da su nešto stekli, a nisu stekli išta, već je ispod Te laži prazno, nema išta, tama. I da, jeste blud rasipati materijalno bogatstvo da bi se gledao blud, kao što je piramida, koja je bila nečija bludna potreba. I svaki kome se takvom bludu klanja, i koji u takvom bludu, kao što je piramida, vidi veličinu, taj je bezumnik, jer ne spoznaje, ne oseća u duši čemu se klanja.

Ako je ta tvoja bara ona ''Marinkova bara''video sam. A da se tešiš...tešiš se. I to ne zbog toga što si sada dodao da za nečim nemaš volju već u smislu onog što si zaboravio a napisao ranije. Kapiraš. Ranije si napisao da svi oni koji sebi priušte, neko putovanje na neka mesta to čine radi forme, da oni tamo samo bludniče, da su prljavi iznutra i tako te nebuloze. A to je bilo tvoje tešenje. Ne ovo što si sada napisao.

Ne znam za Marinkovi baru, ikada je nisam video, ali ako je to prava bara, onda je i ta bara lepša od Egipatskih piramida.
Da, uglavnom se bludniči, rasipa, ali nije to toliko strašno, ako čovek je toga svestan, ako to oseća u duši, jer onda može i da se pokaje zbog toga, strašno je što mnogi to čine, a toga imalo nisu svesni, ne osećaju da je u pitanju blud i rasipništvo, već osećaju samo telesna zadovoljstva u tome, dakle, telesna zadovoljstva uvijena u formu luksuznih odmarališta, čije su fasade, spoljašnjost savršeno čiste i blistave, a podignuta su na temeljima bluda i rasipništva.

I zato je potpuno jasno zašto me smaraš ovako dugačkim i apsurdnim postovima u kojima samo protivrečiš sam sebi a onda to objašnjavaš novim protivrečnostima a da svega toga nisi ni svestan. A to je zbog toga jer pisanjem kratkog, jasnog i konkretnog posta, ne bi mogao da pričaš jedno pa onda drugo, pa onda treće.

Pa zašto kukaš, Tebi kao da đavo ne da mira, pa moraš na sve da daš repliku. :lol:

Blud je sve što čovek čini preko mere, koja prelazi normalne potrebe telesnog i duševnog zadovoljstva.
A blud je i kada se čovek pravi blesav da ne zna, a bezumlje i kada ne zna šta je normalna mera telesnog i duševnog zadovoljstva.

A koja je jedinica za tu meru o kojoj pričaš?
Koji su parametri za duševno i fizičko zadovoljstvo?
Definicija "normalnog", ako ti nije teško?
U čemu se pravi blesav i šta ne zna? Evo, ja te pitam, ako može konkretno odgovori, da bih znala za ubuduće. z:)

U čemu se pravi blesav i šta ne zna? Evo, ja te pitam, ako može konkretno odgovori, da bih znala za ubuduće. z:)

Jedinica i parametri za meru telesnog i duševnog zadovoljstva je, npr. nešto poput ovoga:
volja x (istina + milost - zlo) ... ili npr.
volja x (dobro - zlo) ...
A Ti je nazovi kako hoćeš, a ja bih je nazvao Ljubav :)

Normalno je sve ono što nije nenormalno, tj. normalno je sve ono što nije rđavo i zlo. A zlo su: laž, ubistva, krađa, preljuba, blud, hula na Ljubav. Dakle, sve što nije rđavo i zlo, to je normalno. A Ti pusti maštu u beskonačnost, pa vidi šta sve nije rđavo i zlo, tj. šta sve može biti normalno i dobro.

Eto, sada znaš i za ubuduće...

Blud je sve što čovek čini preko mere, koja prelazi normalne potrebe telesnog i duševnog zadovoljstva.
A blud je i kada se čovek pravi blesav da ne zna, a bezumlje i kada ne zna šta je normalna mera telesnog i duševnog zadovoljstva.

Koje ti nebuloze formulišeš to je zastrašujuće. Pazi ovako. Ja nemam pojma gde mi je ta neka mera neka granica kada vodim ljubav sa nekom dotičnom. Ali stvarno nemam pojma.

A što je najgore ne pada mi ni na kraj pameti ta tada razmišljam o tim tvojim merama i granicama. A što je još gore je to što se uvek trudim da one prethodne mere i granice u tom čulnom uživanju prevazidjem na obostano zadovoljstvo kako partnerke tako i svoje. I kao kruna svega pri svemu tome sebe nikako ne smatram bezumnikom a kakvim bih se po tvojoj tvrdnji morao smatrati.:dash:

Ako si ikada vodio neku fizičku ljubav i ako ti je osnovno bilo da meriš neke granice do kojih smeš uživati, onda ti ljubav niti si vodio niti imaš pojma o tome.

Ljubav nije samo puko verbalno mantranje u smislu...ljubav, ljubav... Ljubav se po mom bludnom i bezumničkom mišljenju doživljava, oživotvoruje uživajući u onom čulnom što ona može priuštiti kada se ...vodi...i to bez ikakvih mera i granica. Ako u vodjenju ljubavi, ljubav ograničiš onda to nije ljubav.

Kako bre pitaš čoveka tako nešta...Nem0 da ti se slučajno dogodi da doživiš recimo dva ona vrhunska trenutka....jer je onaj drugi već preko mere i biva blud...:rotf:

A ako u vodjenju ljubavi bivaš malo radoznala pa malo eksperimetišeš, pa se malo da kažem ''igraš'' i tako to onda da znaš to nije...normalno...:dash:

A čim nije normalno onda je to blud...:rotf:

Kako bre pitaš čoveka tako nešta...Nem0 da ti se slučajno dogodi da doživiš recimo dva ona vrhunska trenutka....jer je onaj drugi već preko mere i biva blud...:rotf:

A ako u vodjenju ljubavi bivaš malo radoznala pa malo eksperimetišeš, pa se malo da kažem ''igraš'' i tako to onda da znaš to nije...normalno...:dash:

A čim nije normalno onda je to blud...:rotf:

Hajde, reci na kakvu normalnu igru u toku seksa misliš, pa ćemo da diskutujemo konkretno o tome. Dakle, budi konkretan.
I nemoj samo da kažeš da se sablažnjavaš nečega što je normalno, pa nećeš o tome da govoriš. ;)

Jedinica i parametri za meru telesnog i duševnog zadovoljstva je, npr. nešto poput ovoga:
volja x (istina + milost - zlo) ... ili npr.
volja x (dobro - zlo) ...
A Ti je nazovi kako hoćeš, a ja bih je nazvao Ljubav :)

Ajojjjjjjjj...brate kako bi ti rekao šta ovo napisa. Kakve veze ima ova tvoja matematička kombinacija sa vodjenjem ljubavi i čulnim zadovoljstvom u njoj...:rotf:

Nije valjda da se ti držiš onog šta je rekao boža Adamu i Evi u smislu...množite se...ali nemoj slučajno da uživate u vodjenju ljubavi...:rotf:

Normalno je sve ono što nije nenormalno, tj. normalno je sve ono što nije rđavo i zlo. A zlo su: laž, ubistva, krađa, preljuba, blud, hula na Ljubav. Dakle, sve što nije rđavo i zlo, to je normalno. A Ti pusti maštu u beskonačnost, pa vidi šta sve nije rđavo i zlo, tj. šta sve može biti normalno i dobro.

Iz ovog što si napisao sledi zaključak da nije normalno ako se u vodjenju ljubavi čulno uživa preko mere koju ti odrediš ali ne znaš gde je granica te mere a to stoga jer je onda to samo blud. Neka ti je tvoj bog u pomoći :worth:

Hajde, reci na kakvu normalnu igru u toku seksa misliš, pa ćemo da diskutujemo konkretno o tome. Dakle, budi konkretan.
I nemoj samo da kažeš da se sablažnjavaš nečega što je normalno, pa nećeš o tome da govoriš. ;)

Ako iz onih nekoliko malo na neki način specifičnih rečenica u mom postu nisi shvatio i ako ne postoji mogučnost da shvatiš o čemu se konkretno radi, plašim se da o tome ne možemo diskutovati. O takvim stvarima se u principu ne diskutije već se iste realizuju, igrom, eksperimenisanjem, laganom, beskrajno usporenom, kroz bezbroj dodira i tako dalje...da ne pišem o tom ... ''bezumničkom bludu''...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back