VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zazijavalo
Re: VERA...ŠTA JE TO...

Ovo bi moglo biti malo rizično.
Ja sam čuo o nekakvom pijanici koji je doživeo prosvetljenje za barskim pultom. I tako je video jednog snuždenog prijašina sa krilima.
- Ko si ti?
- Ja sam tvoj anđeo zaštitnik.
- Zašto te do sada nisam video?
- Štitio sam nekog drugog.
- I zašto ga više ne štitiš?
- Nisam se baš najbolje snašao..

Pod hitno ću morati poslati faks mom andjelu čuvaru da mi objasni da li se snalazi kako treba jer je valjda davno završio ''pripravnički staž''.I moram mu skrenuti pažnju da se ne druži mnogo sa onim djavolčičem jer može da ga prevari a i to bi moglo da bude ...
rizično.
:bye:
felix.gif

Priroda nastanka svake rukotvorine može se ustanoviti pažljivim istraživanjem dobijene površine.
Na primer, rezbarenje alatom može se dokazati tragovima koje alat ostavlja.
Obrada šmirglom može se dokazati pomoću mikročestica brusnog sredstva i veziva koje je zaostalo u površinskim slojevima.
Termokompresija se može ustanoviti na osnovu karakterističnih promena površinskih slojeva.
Ovo su samo neke starinske metode. Savremene laboratorije imaju na raspolaganju svakako i modernije tehnike.

Činjenica da nema dalje halabuke jasno govori o prirodi "fenomena". :mrgreen:

А због чега сте ваз двојица покренули халабуку, ако је више није било?

vujadin

Zvaničnici crkve su izjavili da će CRKVA to da ispita a ispitivanje će da se svede na proučavanje svetih knjiga da bi se konstatovalo koji svetac ima najviše izgleda da mu je lik izrezbaren na onom drvetu.A u potpunosti se slažem sa tobom da je sistem ...čudo...koje deluje.To si veoma lepo rekao i to mi se veoma dopada.

Dragi vujadine,nemam nikakve potrebe da znam ...sve o tebi...jer me prvenstveno interesuje tvoje razmišljanje i ono što ga takvim determiniše.
felix.gif

Да би то што те интересује сазнао, не тражи помоћу гугла или орг-а јер тамо нисам, и ништа о мени тамо нема. А ако не сазнаш све о мени сигурно нећеш знати шта ме наводи на разна мишљења, и због тога ћеш се морати вртити у кругу док не погодиш. а како ћеш знати да ли си погодио?

Ja mislim da će svaka duša da dobije balonče. Neko plavo, a neko roza. I tako će se izdizati dok balonče ne pukne, a dalje... pešice.
I biće dobro da se potrči, jerbo se lako mogu poljubiti vrata sa natpisom "popunjeno do sledeće apokalipse".

Ja ću merdevinama. Pa kada dođem do vrha, ja ću ih preseći dole i nastaviti gore, i tako sve dok ne stignem.:D

Poslednja izmena:
vujadin

А због чега сте ваз двојица покренули халабуку, ако је више није било?

Niko dragi vujadine nije pokrenuo nikakvu halabuku.Ja sam samo postavio link ka onom mediju koji je objavio ono...o velikom božijem čudu u Šumadiji...i upitao šta posetioci ove teme misle o tome.Zazi je očigledno imao svoje mišljenje uvezi sa tim.Pri takvom stanju stvari je stvarno čudno i nebulozno tvoje pitanje.Konstatovali smo da je ta ''halabuka'' trajala par dana i to je bilo ...to.Razumljivo mi je da je tebi žao zbog činjenice da je sve to ostalo na nivou obične ''halabuke'' u onih nekoliko dana.

Да би то што те интересује сазнао, не тражи помоћу гугла или орг-а јер тамо нисам, и ништа о мени тамо нема. А ако не сазнаш све о мени сигурно нећеш знати шта ме наводи на разна мишљења, и због тога ћеш се морати вртити у кругу док не погодиш. а како ћеш знати да ли си погодио?

Mislim da sam ti lepo napisao da nemam nikakvu potrebu da znam bilo šta o tebi izuzev onog što si mi rekao.Dovoljno mi je da o tebi znam da si sa 6 godina znao šta je slika I Aleksandra i njegovih atentarora,te da si sa 6 godina znao i za boga i za božiju kaznu kada si prokleo Aleksaandrove atentarore.A možeš mi verovati da nisam opterećen ni tvojim razmišljanjem ni onim šta te na ista ...primorava.
felix.gif

stnco

Ja ću merdevinama. Pa kada dođem do vrha, ja ću ih preseći dole i nastaviti gore, i tako sve dok ne stignem

Kada sam nešto bio mladji, L.Cepelin-i su imalu neku pesmicu u smislu...Stepenice za nebo...pa ako se negde nisu zaturile ja ću probati ...preko njih.

@sale@

stnco, ovo ne liči na tebe.
Koliko se sećam bio si ok i nisi se rugao.

Ne razumem ni ... zašto je... a ni kakvo je ovo ruganje.Čovek tako vidi svoju mogučnost da stigne tamo gore.Čovek nije vernik i neće biti privilegovan da bude prevežen...vatrenim kočijama ili nečim sličnim.
felix.gif

Gotovo svakog dana neka ikona u brojnim monastirima i hramovima Ruske Pravoslavne Crkve 'proplače'. To 'plakanje' je takodje jasan pokazatelj očaja pred gubitkom i slabljenjem svetovne moći, očaja koji je zahvatio tamošnji kler i duše vezane za crkvenu instituciju.

Stručnjaci specijalne komisije formirane pri Moskovskoj patrijaršiji utvrdili su svojim analizama da je hemijski sastav mirisnih uljastih materija koje su se nalazile na 'uplakanim' ikonama sličan suncokretovom ili maslinovom ulju. Dalje, analize masenim spektografom pokazale su da svaka ikona proizvodi materiju drugačijeg hemijskog sastava. To dakako govori i o energiji različitih duša koje ulažu sebe u dati fenomen kojim hoće 'impresionirati' svet i zaslepljene crkvene vernike. Naravno, za crkvene i naučne nazovi stručnjake ikone (koje su proizvodile fenomen plakanja i kad bi se stavile u komore sa bezvazdušnim prostorom) proizvode uljane suze 'ni iz čega'. No mudrost kaže: iz ničega - ništa, i: sve živo od živog. Za svaki fenomen mora da postoji energija i ulaganje energije, a poogotovo za materijalizaciju.

Nedavno sam u jednoj knjizi izmedju ostalog pročitao i ovo...citirano:

''То Европа не зна, и у томе је сва очајна судба њена, сва мрачна трагедија њених народа. Она ништа не зна осим оног што јој Жидови пруже као знање. Она ништа не верује осим оног што јој Жидови заповеде да верује. Она не уме ништа да цени као вредност док јој Жидови не поставе свој кантар за меру вредности. Њени најученији синови су безбожници (атеисти), по рецепту Жидова. Њени највећи научници уче да је природа главни бог, и да другог Бога изван природе нема, и Европа то прима. Њени политичари као месечари у заносу говоре о једнакости свих веровања и неверовања. Сва модерна гесла европска саставили су Жиди, који су Христа распели: и демократију, и штрајкове, и социјализам, и атеизам, и толеранцију свих вера, и пацифизам, и свеопшту револуцију, и каптализам, и комунизам. Све су то изуми Жидова, односно оца њихова Ђавола. За чуђење је да су се Европејци, потпуно предали Жидовима, тако да жидовском главом мисле, жидовске програме примају, жидовско христоборство усвајају, жидовске лажи као истине примају, жидовска гесла као своја примају, по жидовском путу ходе и жидовским циљевима служе.''

I da postavim veoma jednostavno pitanje.Da li verujete ili ne verujete citiranom...
A dok diskusija ne počne,ja ću malo...prošetati...
felix.gif

Apostol Jakov ukazuje onima koji gube oslonac zvan mamon - zemaljsko bogastvo: "Hodite sad bogataši, plačite i ridajte zbog nevolja koje dolaze." ('Jakovljeva poslanica', 5:1, up.: 'Luka', 6:21b) Koliko se propinju, plaču i strepe moćni i ugledni, crkveni i državni dostojanstvenici, zbog gubitka pozicija moci, koliko više im stradaju 'sakralna' zdanja, toliko više se i umnožavaju čuda sa plakanjem ikona i kipova.

I da postavim veoma jednostavno pitanje.Da li verujete ili ne verujete citiranom...
A dok diskusija ne počne,ja ću malo...prošetati...
felix.gif

Verovao-ne verovao TO JE TAKO!:sad2:

Priča o eksploataciji istočne Evrope od strane Čivuta je fascinantna i užasavajuća. Od vremena Srednjeg veka pa do moderne ere oni su se usredsredili na profitiranje od slabosti i poroka Arijevske populacije Poljaka, Belorusa, Ukrajinaca, Rusa i ostalih među kojima su živeli kao jedva tolerisana manjina. Kao dodatak tome da su bili zelenaši i lihvari, Jevreji su kontrolisali prodaju alkohola i posedovali kafane, kockarnice i bordele. Mnogi ruski pisci iz 19. veka, među njima najpoznatiji Dostojevski i Gogolj, su opisivali destruktivne efekte na slovensko seljačko društvo i večite uslove uzajamnog neprijateljstva koje je postojalo između Jevreja i Arijevaca u slovenskim zemljama.
Tokom 19. veka i ranom 20. veku jevrejska trgovina belim robljem iz ovih zemalja se enormno proširila. Ovo je opisao i jevrejski istoričar Edward Bristow u svojoj knjizi iz 1982. godine PROSTITUTION AND PREJUDICE koju su objavili Oxford University Press i Schocken Books.:mafijas:

antoniusss

Verovao-ne verovao TO JE TAKO!

U vezi sa ovim....

''То Европа не зна, и у томе је сва очајна судба њена, сва мрачна трагедија њених народа. Она ништа не зна осим оног што јој Жидови пруже као знање. Она ништа не верује осим оног што јој Жидови заповеде да верује. Она не уме ништа да цени као вредност док јој Жидови не поставе свој кантар за меру вредности. Њени најученији синови су безбожници (атеисти), по рецепту Жидова. Њени највећи научници уче да је природа главни бог, и да другог Бога изван природе нема, и Европа то прима. Њени политичари као месечари у заносу говоре о једнакости свих веровања и неверовања. Сва модерна гесла европска саставили су Жиди, који су Христа распели: и демократију, и штрајкове, и социјализам, и атеизам, и толеранцију свих вера, и пацифизам, и свеопшту револуцију, и каптализам, и комунизам. Све су то изуми Жидова, односно оца њихова Ђавола. За чуђење је да су се Европејци, потпуно предали Жидовима, тако да жидовском главом мисле, жидовске програме примају, жидовско христоборство усвајају, жидовске лажи као истине примају, жидовска гесла као своја примају, по жидовском путу ходе и жидовским циљевима служе.''

veoma me interesuje mišljenje vernika a videčeš i ...zašto... :bye:
felix.gif

Gotovo svakog dana neka ikona u brojnim monastirima i hramovima Ruske Pravoslavne Crkve 'proplače'. To 'plakanje' je takodje jasan pokazatelj očaja pred gubitkom i slabljenjem svetovne moći, očaja koji je zahvatio tamošnji kler i duše vezane za crkvenu instituciju.

Stručnjaci specijalne komisije formirane pri Moskovskoj patrijaršiji utvrdili su svojim analizama da je hemijski sastav mirisnih uljastih materija koje su se nalazile na 'uplakanim' ikonama sličan suncokretovom ili maslinovom ulju. Dalje, analize masenim spektografom pokazale su da svaka ikona proizvodi materiju drugačijeg hemijskog sastava. To dakako govori i o energiji različitih duša koje ulažu sebe u dati fenomen kojim hoće 'impresionirati' svet i zaslepljene crkvene vernike. Naravno, za crkvene i naučne nazovi stručnjake ikone (koje su proizvodile fenomen plakanja i kad bi se stavile u komore sa bezvazdušnim prostorom) proizvode uljane suze 'ni iz čega'. No mudrost kaže: iz ničega - ništa, i: sve živo od živog. Za svaki fenomen mora da postoji energija i ulaganje energije, a poogotovo za materijalizaciju.

Kada se kaže da religija zatupljuje, onda se misli na to da će vernik jednu ovakvu nebulozu uzeti zdravo za gotovo.

Verovao-ne verovao TO JE TAKO!:sad2:

Priča o eksploataciji istočne Evrope od strane Čivuta je fascinantna i užasavajuća. Od vremena Srednjeg veka pa do moderne ere oni su se usredsredili na profitiranje od slabosti i poroka Arijevske populacije Poljaka, Belorusa, Ukrajinaca, Rusa i ostalih među kojima su živeli kao jedva tolerisana manjina. Kao dodatak tome da su bili zelenaši i lihvari, Jevreji su kontrolisali prodaju alkohola i posedovali kafane, kockarnice i bordele. Mnogi ruski pisci iz 19. veka, među njima najpoznatiji Dostojevski i Gogolj, su opisivali destruktivne efekte na slovensko seljačko društvo i večite uslove uzajamnog neprijateljstva koje je postojalo između Jevreja i Arijevaca u slovenskim zemljama.
Tokom 19. veka i ranom 20. veku jevrejska trgovina belim robljem iz ovih zemalja se enormno proširila. Ovo je opisao i jevrejski istoričar Edward Bristow u svojoj knjizi iz 1982. godine PROSTITUTION AND PREJUDICE koju su objavili Oxford University Press i Schocken Books.:mafijas:

Arijevci. Židovi. Mislio sam da smo ovo poglavlje apsolvirali pre šezdesetak godina. Hoćemo li sada iznova? :eek:

Zazijavalo

Arijevci. Židovi. Mislio sam da smo ovo poglavlje apsolvirali pre šezdesetak godina. Hoćemo li sada iznova?

Pitanje je samo po sebi apsolvirano.To je u redu.Medjutim,ovde je mnogo zanimljivo ...
ko je autor naznačenog citata.A autor je veoma,veoma poznat i smatra se...drugim odmah iza onog prvog... U tome je poenta.

felix.gif

@jerohinac
Trenutno čitam jednu knjigu od pisca koji tvrdi "Prvenstveno pišem kao zabavljač...". Knjiga kao dramski zaplet ima u osnovi neke religijske stvari. Radi se o nekim tajnim crkvenim dokumentima, bla, bla, bla, ali na jednom mestu razgovaraju dva lika romana, citiram:
"-Da li ste ikad čuli za Filioksku klauzulu?
-To je deo kreda iz Nikeje
-Tačnije, Nikejskog kreda iz 381 godine;sastajali su se mnogi crkveni sabori i pomalo menjali kredo. Filiok je bio poslednji dodatak koji je jednom za svagda poistovetio Hristovu figuru sa Bogom. Istočna crkva je to odbacila kao obmanjujuće. Za ranu istočnu crkvu, a naročito sekte koje su sledile naučnika-sveštenika Arijansa, Hrist kao Božiji sin je bio učitelj; njegovo božanstvo nije bilo kao Božije. Tada takva jednakost nije postojala. Kada je Filiok prvi put predstavljen, Patrijarh iz Konstantina ga je procenio: to je bila dokrinarska podela koja je favorizovala Rim. Teoločki simbol koji je bio izgovor da se podele i osvoje nove teritorije. I bili su u pravu. Sveto Rimsko carsvo je postalo svetska sila-za tada poznati svet. Negov ucicaj se širio po celom svetu na toj jednoj jedinoj premisi, tom posebnom božanstvu Hrista: osvjajte u ime Hrista.
-Znači dokumenti u tom trezoru opovrgavaju Filiok? Ako je tako, oni dovode u pitanje osnove rimske crkve i sve hrišćanske podele koje su sledile.
-Da tako je. Svi zajedno se nazivaju demanti...Filiokski dematni. Uključuju dogovore između kruna i cezara čak i iz Španije, u šestom veku, odakle potiče Filiok, zbog čisto politički raloga kako mnogi veruju. Drugi traže tragove onoga što nazivaju "teološkom izopačenošću"... Ali ako je to sve što su uradili, svet može da živi sa tim. Božiji sin, učitelj, jedan čovek. To su teološke razlike, teme za raspravu teoloških naučnika. Bojim se da oni rade i više. U želji Patrijarha da demantuje Filiok, poslati su sveštenici da pretraže svete zemlje, da se nađu sa aramejskim naučnicima, da otkriju sve što je ikada postojalo u vezi sa Isusom. Pronašli su više nego što su tražili. Kruže glasine da postoji nekoliko svitaka koji su napisani na prelasku u prvi vek. Tražili su ih, otkrili nekoliko i vratili ih u Konstantin. Govori se da jedan armejski svitak pokreće duboke i vrlo određene sumnje po pitanju čoveka poznatog kao Isus. On možda nikad nije ni postojao." Kraj citata
Moje pitanje je:
Da li je istina da postoji Filiokska klauzula, tj. dodatak koji je Hrista poistovetio sa božanstvom?
Da li si načuo ovo poslednje o armejskom svitku?
Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Stnco, sigurna sam da će Jerohinac znati odgovor na tvoje pitanje.

Jedan mali upliv s moje strane:

Godine 1947, pronađeni su u pećinama kod Mrtvog mora pasovi od ovčije kože, ispisani arhaičnim znacima. Sadržali su tekstove Starog zaveta iz III ili II v. pre n.e. Nakon tog otkrića, usledila su nova: na istoj lokakciji, u preko 20 pećina nađeno je na stotine svitaka na hebrejskom, aramejskom i grčkom.

Materijal se, koliko mi je poznato, još uvek sređuje i naučno obrađuje.

Stnco, sigurna sam da će Jerohinac znati odgovor na tvoje pitanje.

Jedan mali upliv s moje strane:

Godine 1947, pronađeni su u pećinama kod Mrtvog mora pasovi od ovčije kože, ispisani arhaičnim znacima. Sadržali su tekstove Starog zaveta iz III ili II v. pre n.e. Nakon tog otkrića, usledila su nova: na istoj lokakciji, u preko 20 pećina nađeno je na stotine svitaka na hebrejskom, aramejskom i grčkom.

Materijal se, koliko mi je poznato, još uvek sređuje i naučno obrađuje.

Malo objašnjenje. Crkvena dokumenta o kojima je reč u ovoj knjizi su otkrivena mnogo ranije jer se pominju na početku romana a roman počinje od 1939. god. Znači to što je pronađeno 1947. ne spada u dokumenta koja su u osnovi radnje ovog romana.

Pogrešno si protumačio. Nije ruganje nego podsećanje na jednu staru priču gde je sečeno gore a nastavljano dole. Cilj mi je bio da nastavim Zazijev humor, bez cilja da se rugam.
Ako si ubeđen u ovo što si napisao onda izvini, biću pažljiviji u buduće.

Vidi, pravila su vrlo jednostavna. Možeš da kačiš sve karikature koje ismevaju evoluciju, filmove pod nazivom "Strahote darvinizma" o II sv. ratu, možeš druge korisnike foruma da nazivaš majmunima, možeš da insinuiraš da su nemoralni. Možeš gotvo sve. Izuzev da pominješ lestvice. :neutral:

Vidi, pravila su vrlo jednostavna. Možeš da kačiš sve karikature koje ismevaju evoluciju, filmove pod nazivom "Strahote darvinizma" o II sv. ratu, možeš druge korisnike foruma da nazivaš majmunima, možeš da insinuiraš da su nemoralni. Možeš gotvo sve. Izuzev da pominješ lestvice. :neutral:

Ali ja sam, valjda, ozbiljan čovek i ne priliči mi se zaebavam oko ozbiljnih stvari.:think:

:hahaha: A ski liftovi, sidra, tanjirače, uspinjače, ej brajko sad je tehnološko doba.:D

Da veruješ u te tehnološke koještarije, ne bi planirao da se Gore uspentraš pomoću lestvica i testere izazivajući opravdani gnev vernika.

Ono što je zabavno, na tim vaseljenskim saborima donose se amandmani na bibliju koji nakon usvajanja imaju zakonsku snagu osnovnog teksta. Pitam se kako im je promaklo ovo praktično pitanje koje je u najužem smislu presudno za spasenje duše. :neutral:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back