VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bodyexumf
Re: VERA...ŠTA JE TO...

Nije dovoljno da se samo vratiš u realnost jer u toj realnosti treba i ostati.

Kada si napisao da...nisi vernik...napisano ti je ono... dobrodošao u realnost a kada si kasnije pisao o nekom verovanju,dodano je ono da u realnosti treba i ostati.A tvoj problem je što sebe nisi jasno definisao u verskom smislu.No to je ipak samo tvoj problem.

A da bi čovek nešta tripovao obično mu je potrebno NEŠTA da ga dovede u stanje tripovanja

Možda ti možeš tripovati i onako...na ''suvo''...Smatrao sam da neke stvari ne moram baš da ti ''crtam'' da bi ih shvatio.A sada se izvinjavam što to nisam učinio.

Drugo -
Da sam ja ''bio'' na mestu tog sredovečnog muškarca ne bih ženi rekao ono-Fuj gadosti...
već bih je pitao za ...njeno mišljenje...a nakon čega bi smo...mišljenja usaglasili...
Jednostavno sta reci - show

Ti si napisao ono što ti je otac davno ispričao da bi predočio šta ti na šta liči...Ja sam samo izneo svoje mišljenje u vezi te ''pričice''.

Trece -
Tačno...reagovao sam svojim mišljenjem jer mi za razliku od tebe ne smeta bilo čije prisustvo na ovom forumu.I ne pada mi na kraj pameti da ....''vičem'' ...da li je ovo američki forum i...gde su Srbi ovde...Pomesao si me sa nekim cale ..

Nemam sada vremena da ''kopam'' po onom...gde su Srbi ovde... kako bih se uverio pošto si me doveo u situaciju da ...posumnjam.Ako sam te pomešao sa nekim sinko ja se unapred izvinjavam.

Sada si malo ironičan a i vreme je da se poskidaju maske i upale svetla.
Odlično.Spala je još jedna maskica.

Nadam se da si shvatio u čemu je poenta.

Za kraj da ispadnem jos jedno Zemunac -
Pa nije ti ovo maskenbal,matori !!!

Sinko,ono u vezi sa ...maskama...nisam mislio bukvalno u smislu...maskenbala.Izvinjavam se što nisam dodatno objasnio.
:bye:
felix.gif

Sto se tice realnosti i ostanka u realnosti,ti si definitivno u realnosti i ostajes u realnosti,samo nastavi da ljudima dajes potvrde pa su se vratili u realnost i opominji ih kada napuste tu realnost ,na toj delatnosti ti skidam kapu

Takodje si i ziv dokaz da se covek moze tripovati na suvo ...a od sada sve crtaj da ne bi nabasao na ovakve bukvaliste kao sto sam ja koji su zbunjeni tvojim bukvalizmom....

Kako kapiras apologetiku zemunske skole,poradi malo na kapiranju zemunskog humora ...

Nemam vise ovde nista da dodam sem da si verovatno mislio na Bokystamija kada si govorio o urlikanju i amerima,verovatno te je zbunilo ono y,greota da zivis u bilo kakvj zabludi

Sve najbolje ...

Ivana Misic

Vera............je verovanje.Ne mora biti u boga.
A pokretac je i motivacija ljudskog roda

Meni ovo nije jasno.Neki će verovati u boga neki ne moraju kako ti napisa,pa će verovati u nekog drugog ili nešta drugo a pri tom će svaka vera biti pokretač i motivacija sveukupnog ljudskog roda.

Zazijavalo

Vera je verovanje... U boga ili bogove. Ili boginje. Ili vilu Ravijojlu.
A pokretač ljudskog roda je testosteron.

A ima li vere u onog zlog djavolčića...

felix.gif

@sale@

Štampane su knjige i Da Vinčijev kod i Sveta krv-Sveti gral, Zagor, Blek Stena, pa eto Jeroh vidiš koliko im se malo pridaje na značaju. Džabe tolike pare utrošiše na štampanju.

Ovde se slažem sa tobom.Veoma dobro sam upoznat u vezi sa tim knjigama i kako postoji nekoliko da kažem ''prevarantskih'' stvari u vezi sa njima,meni je dovoljno da ih ne uzimam za iole ozbiljno.A da su djabe uložili pare u štampmanje...nisu...biznis je to otplatilo se je to solidno ... uvećano.
felix.gif

@sale@

Ovde se slažem sa tobom.Veoma dobro sam upoznat u vezi sa tim knjigama i kako postoji nekoliko da kažem ''prevarantskih'' stvari u vezi sa njima,meni je dovoljno da ih ne uzimam za iole ozbiljno.A da su djabe uložili pare u štampmanje...nisu...biznis je to otplatilo se je to solidno ... uvećano.
felix.gif

Mislio sam džabe u smislu da nemaju nikakvu vrednost, nisu revolucionarne, a da se autorima isplatilo to da.

bodyexumf

Nemam vise ovde nista da dodam sem da si verovatno mislio na Bokystamija kada si govorio o urlikanju i amerima,verovatno te je zbunilo ono y,greota da zivis u bilo kakvj zabludi Sve najbolje ...

Shvatio sam to i evo ...službeno se izvinjavam što sam te u brzopletosti zbog onog ''Y''
malo permutovao sa Bokystamij-em.A u svemu ostalom ostajem iza napisanog.Ono preostalo u tvom zadnjem postiću neću komentarisati jer se pokazuje suvišnim.
I tebi...sve najbolje...:bye:
felix.gif

za starinu vujadina

Рекао сам ти, али ниси разумео. Ти си био на победничкој страни а ја сам син Америчког Солунског Добровољца и био сам у четницима

Da se razumemo.Ja nisam bio na pobedničkoj strani jer nisam bio ni u četnicima a ni u partizanima jer sam rodjen nakon okončanja rata.A da neke stvari u vezi sa tvojom životnom pričom nisam mogao da shvatim to je činjenica.I dalje mi je nejasno kako si sa 6 godina znao za sliku Aleksandra i njegovih atentatora i za božiju kaznu kada si u ime boga prokleo Aleksandrove atentatore.A sada ne razumem kako da shvatim ono...sin Američkog Solunskog dobrovoljca.Da li to mogu da shvatim da ti je otac bio amerikanac pa ako jeste onda ne bih mogao da razumem zašto je ON kao amerikanac uopšte bio na solunskom frontu.A ne razumem ni ono da ti je po ocu Amerikancu Aleksandar bio kralj.

Као избеглица из Војводине пребачени смо у НДХ и сигуран сам да разумеш зашто сам био у четницима.

Ovo apsolutno ne mogu da razumem.Kao izbeglice ste prebačeni iz Vojvodine u NDH i to kao biva razlog zbog čega si bio u četnicima.Ništa mi nije jasno vujadine.Srbe iz Vojvodine niko nije iseljavao u NDH sem ako nisu sami odlazili u svoju NDH kao njeni državljani.A u NDH nisu postojali četnici već ustaše.Stvarno ne mogu da razumem da si kao izbeglica iz Vojvodine prebačen u NDH i zbog toga bio u ...četnicima.A kako je rat počeo 1941 godine ti si mogao pristupiti četnicima sa tvojih 12 godina.Ja se divim tebi ako si sa 12 godina bio poznavalac četničke ideologije.

Ипак сам се, на Титину амнестију, вратио кући из Енглеске 1953 године, и упао у Титин рај, али сам са Божјом помоћи 1962 опет напустио своју земљу, јер ми није било перспективе у њој.

U prošlom postu si napisao da si više od pola svog života u Titinom raju bio u zatvoru a sada si napisao da si se 1953 vratio iz Engleske zbog Titine amnestije.A to znači da si se iz Engleske 1953 vratio kada si imao oko 25 godina.Tako mi nije jasno da li si pod vremenom provedenim u zatvoru podrazumevao vreme provedeno u Engleskoj.A onda si kako napisa uz božiju pomoć ponovo napustio zemlju 1962 ali mi nije jasno da li si napustio Srbiju ili NDH u koju si iseljen iz Vojvodine.

Кад сам мислио да је комунизму дошао крај, покушао сам се поново вратити, али ни до данас нисам успео створити папире.

Da li iz ovog mogu da zaključim da si ti počev od 1962 državljanin neke zemlje u koju si otišao uz pomoć božiju.Ne razumem ni ono...ali ni do danas nisam uspeo stvoriti papire...Pokušaj da shvatiš da je u tvojoj priči veoma teško sve detalje medjusobno ukloniti u jednu celinu.

Што значи само једно, све је исто само Њега нема. А и Он је, само у Кућици у Цвећу, највећој Богомољи у Европи.

Bilo bi mnogo dobro da je sve isto a da samo njega nema.Tačno je da njega nema ali više ništa nije isto jer je sve mnogo,drastično mnogo, gore, da skoro gore biti ne može.A umesto njega ima veći broj onih koji su do zastrašujučeg gori od njega.ON je bio ono što je bio pa su mu se nad gorobom poklonili svi iole vidjeniji državnici sveta u ono vreme.Skoro da nije bilo države koja nije imala svog predstavnika da mu oda poslednju počast.I da se razumemo.Ne branim ja Njega jer sam ja u Njegovo vreme i zbog njegove slike koju sam zapalio neko vreme bio u pravom zatvoru već stvari posmatram bez bilo kakve ogorčenosti.A možeš mi verovati da imam poprilično razloga zbog kojih bih mogao biti ogorčen kao i ti.

Ја сам седмо од петнаест деце и зато сам научио читати, писатин и рачунати пре него сам пошао у школу. Да ми рат није прекинуо школовање не знам како би се одвијао мој живот.

Po tvojim godinama rat nije mogao da ti prekine školovanje.Kada si imao 6 godina pocepao si onu sliku Aleksandrovih atentaora a sa sedam godina neke 1935 godine si mogao poći u neku ondašnju školu i do početka rata 1941 završiti školovanje.

Očito je vujadine da ti ne veruješ samo u boga već da veruješ i u neku idealizovanu projekciju tvoje prošlosti,onakvom kakvom si je ti zamislio.A pri tom biva sporednim činjenica da se mnogo toga ne uklapa jedno sa drugim.Nadam se da mi nečeš zameriti zbog toga što ja sve što pročitam logički analiziram, besprekorno uočavajući sve ono što nije u skladu jedno sa drugim.
Jedno vreme sam razmišljao da li da na tvoj poslednji post uopšte bilo šta odgovorim.I nekako je prevagnula potreba da to ipak učinim.Mislim da je prevagnulo ono...ti si bio na pobedničkoj strani...Razmisli malo o ovom što sam ti napisao i pokušaj da na sličan način ne pišeš kada budemo diskutovali o nekom pitanju sa aspekta vere i verovanja.Potrebno je da se malo potrudiš i da budeš što konkretniji kako te tvoje pisanje ne bi činilo konfuznim u smislu izažavanja.
felix.gif

Dogodilo se...veliko božije čudo u Šumadiji...Da li verujete u to...

Na stablu starog jasena,u radničkoj koloniji u Rudovcima kod Lazarevca pojavila se presveta Majka Bogorodica.To je prva primetila neka Mirjana Redjepović a mesni pop je konstatovao da se najverovatnije radi o Bogorodici.Ta slika najverovatnije Bogorodice
urezala se je posle velikog nevremena i velike grmljavine...naravno bez svedoka.
Thumb_rudovci%20ikona%201%20foto%20ivan%20medjedovic.jpg

To je objavljeno,ovde...http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/U-selu-kraj-Lazarevca-ukazala-se-Majka-Bogorodica.sr.html

Istini za volju zvanični predstavnici crkve nisu izneli tvrdnju da se baš radi o Bogorodici ali je saopšteno da se radi o nekom od svetaca.Malo je zanimljivo da se je to dogodilo u radničkoj koloniji ali... to je verovatno bog hteo da to bude tu a ne recimo u centru Lazarevca.

A mene posebno interesuje zašto se je taj lik Bogorodice ili nekog sveca a što će se naknadno utvrditi koji je,urezao baš na stablu DRVETA a ne recimo na nekom okolnom zidu neke gradjevine ili same crkve.

A zanimljivo je zašto je taj lik urezan u vreme grmljavine a u vezi sa Ilijom gromovnikom iOgnjenom Marijom...

Da malo pripomognem...drvo je imalo svoje izuzetno mesto u kultu drveta i obožavanju istog kod nekih naroda u nekoj mitologiji...trenutno sam zaboravio u kojoj i čijoj.
felix.gif

Zapravo, ko što reče onaj, verovanje u boga jednako je verovanju u veliki porculanski čajnik u orbiti. Ni jedno ni drugo ne mogu se dokazati i to je jedini dokaz njihovog postojanja.

volim i ja tu teoriju.
:D

mada sam je prvi put cula u the god delusion.

ja ne pricam o tome da su jednorozi, vile, leprikoni i ostala magicna stvorenja isto sto i bog, vec poistovecujem verovanja.
jednako je razumno verovati u boga koliko i u cudoviste iz loh nesa.
dajte , ljudi, ponestace mi metafora.

za starinu vujadina

Da se razumemo.Ja nisam bio na pobedničkoj strani jer nisam bio ni u četnicima a ni u partizanima jer sam rodjen nakon okončanja rata.A da neke stvari u vezi sa tvojom životnom pričom nisam mogao da shvatim to je činjenica.I dalje mi je nejasno kako si sa 6 godina znao za sliku Aleksandra i njegovih atentatora i za božiju kaznu kada si u ime boga prokleo Aleksandrove atentatore.A sada ne razumem kako da shvatim ono...sin Američkog Solunskog dobrovoljca.Da li to mogu da shvatim da ti je otac bio amerikanac pa ako jeste onda ne bih mogao da razumem zašto je ON kao amerikanac uopšte bio na solunskom frontu.A ne razumem ni ono da ti je po ocu Amerikancu Aleksandar bio kralj.

Ovo apsolutno ne mogu da razumem.Kao izbeglice ste prebačeni iz Vojvodine u NDH i to kao biva razlog zbog čega si bio u četnicima.Ništa mi nije jasno vujadine.Srbe iz Vojvodine niko nije iseljavao u NDH sem ako nisu sami odlazili u svoju NDH kao njeni državljani.A u NDH nisu postojali četnici već ustaše.Stvarno ne mogu da razumem da si kao izbeglica iz Vojvodine prebačen u NDH i zbog toga bio u ...četnicima.A kako je rat počeo 1941 godine ti si mogao pristupiti četnicima sa tvojih 12 godina.Ja se divim tebi ako si sa 12 godina bio poznavalac četničke ideologije.

U prošlom postu si napisao da si više od pola svog života u Titinom raju bio u zatvoru a sada si napisao da si se 1953 vratio iz Engleske zbog Titine amnestije.A to znači da si se iz Engleske 1953 vratio kada si imao oko 25 godina.Tako mi nije jasno da li si pod vremenom provedenim u zatvoru podrazumevao vreme provedeno u Engleskoj.A onda si kako napisa uz božiju pomoć ponovo napustio zemlju 1962 ali mi nije jasno da li si napustio Srbiju ili NDH u koju si iseljen iz Vojvodine.

Da li iz ovog mogu da zaključim da si ti počev od 1962 državljanin neke zemlje u koju si otišao uz pomoć božiju.Ne razumem ni ono...ali ni do danas nisam uspeo stvoriti papire...Pokušaj da shvatiš da je u tvojoj priči veoma teško sve detalje medjusobno ukloniti u jednu celinu.

Bilo bi mnogo dobro da je sve isto a da samo njega nema.Tačno je da njega nema ali više ništa nije isto jer je sve mnogo,drastično mnogo, gore, da skoro gore biti ne može.A umesto njega ima veći broj onih koji su do zastrašujučeg gori od njega.ON je bio ono što je bio pa su mu se nad gorobom poklonili svi iole vidjeniji državnici sveta u ono vreme.Skoro da nije bilo države koja nije imala svog predstavnika da mu oda poslednju počast.I da se razumemo.Ne branim ja Njega jer sam ja u Njegovo vreme i zbog njegove slike koju sam zapalio neko vreme bio u pravom zatvoru već stvari posmatram bez bilo kakve ogorčenosti.A možeš mi verovati da imam poprilično razloga zbog kojih bih mogao biti ogorčen kao i ti.

Po tvojim godinama rat nije mogao da ti prekine školovanje.Kada si imao 6 godina pocepao si onu sliku Aleksandrovih atentaora a sa sedam godina neke 1935 godine si mogao poći u neku ondašnju školu i do početka rata 1941 završiti školovanje.

Očito je vujadine da ti ne veruješ samo u boga već da veruješ i u neku idealizovanu projekciju tvoje prošlosti,onakvom kakvom si je ti zamislio.A pri tom biva sporednim činjenica da se mnogo toga ne uklapa jedno sa drugim.Nadam se da mi nečeš zameriti zbog toga što ja sve što pročitam logički analiziram, besprekorno uočavajući sve ono što nije u skladu jedno sa drugim.
Jedno vreme sam razmišljao da li da na tvoj poslednji post uopšte bilo šta odgovorim.I nekako je prevagnula potreba da to ipak učinim.Mislim da je prevagnulo ono...ti si bio na pobedničkoj strani...Razmisli malo o ovom što sam ti napisao i pokušaj da na sličan način ne pišeš kada budemo diskutovali o nekom pitanju sa aspekta vere i verovanja.Potrebno je da se malo potrudiš i da budeš što konkretniji kako te tvoje pisanje ne bi činilo konfuznim u smislu izažavanja.
felix.gif

Ти стварно не знаш ништа од пре комунизма па ни од Другог Светског Рата.

Почетак Америчких Добровољаца за Први Светски Рат је био овакав; Пошто Америка још није била у рату, она није дозвољавала Добровољцима да се окупљају на њезиној територији, због тога су добили од Канаде у Кубеку Цитаделу за сакупљање Добровољаца. Парола окупљања је била - Чика Пера јаше коња бела, за њим иде Америка цела - Ти Добровољци су пребацивани у Марсељ а из Марсеља за Бизерту и после у Солун. По завршетку рата Вилсон је одобрио бесплатан повратак тих Добровољаца у Америку. Међутим Александар је обећао онима који желе да остану да ће добити земљу и материјал за изградњу потребних објеката. Земља је била нуђена на Косову и у Војводини. Они који су се одлучили за Војводину били су од Мађара из Бачке протерани 1941 у своја родна места, или затворени у логоре.Тако сам се ја нашао у НДХ 1941. Пошто сам по пореклу из Лике. Надам се да ти је сада тај део јасан, Друго; завршио сам основну школу и пошао у Гимназију у Суботици, у којој ме рат затекао у другој години. То значи да сам у Априлу 1941 прекинуо школовање и напустио Војводину и стигао у Лику, као избеглица. 1944 у Децембру сам се придружио Јевђевићевим четницима и тако стигао до Енглеске. Да ли сада можеш повезати. Даље; пошто нисам био на попису 1948, или у то доба, нисам уведен у књиге о држављанима СФРЈ, и због тога не могу добити ни држављанство ни пасоша без држављанства. Да ли има још нешто што не можеш разумети? Ипак избаци све оно што си сам уметнуо и онда ћеш лакше схватити шта се радило у то доба а и после, па како чујем и сада. Било би лепо да и ти нешто о себи напишеш да имамо бар неки податак са којим би се могли користити ради бољег разумевања. Нисам ја огорчен на никога, него не могу разумети да се ти људи, од којих зависи национална будућност, оглушују о проблемима преко милион својих грађана, који сваки има своју причу, али су све везане за оно доба, и закон је изгласан и много пута обећавано али неда онај из Кућице, или ми ти нађи замену за њега. Мислим да је ово ипак доста повезано са Вером да би се могло поставити питање, да ли Вера игра још увек улогу кад је реч о подобним и не-подобним грађанима?

the-tree-hugger

Original postavio Zazijavalo Pogledaj poruku
Zapravo, ko što reče onaj, verovanje u boga jednako je verovanju u veliki porculanski čajnik u orbiti. Ni jedno ni drugo ne mogu se dokazati i to je jedini dokaz njihovog postojanja.

volim i ja tu teoriju.

Nadam se da mi nečeš zameriti na jednoj sitnoj ispravci.Ne radi se o ''teoriji'' već o mišljenju Bertranda Rasela a koji je citirano rekao...

''Nitko ne može dokazati da između Zemlje i Marsa ne kruži porculanski čajnik u eliptičnoj orbiti, ali nitko ne misli da bi to bilo dovoljno za računati s time u praksi. Mislim da je kršćanski bog isto tako nevjerojatan.''

ja ne pricam o tome da su jednorozi, vile, leprikoni i ostala magicna stvorenja isto sto i bog, vec poistovecujem verovanja.
jednako je razumno verovati u boga koliko i u cudoviste iz loh nesa.
dajte , ljudi, ponestace mi metafora.

Ako do sada nije,valjda će razlika sada biti...shvaćena.

pravi srbin zna da se "da li" pise odvojeno u upitnoj recenici.

Ne.Ne mogu da se složim sa ovim.Jedini uslov i jedini kriterijum za ono...biti pravi Srbin...jeste samo ono...biti pravi vernik.Sve drugo nije relevantno.
felix.gif

vujadin

U vezi sa onim što si mi dodatno objasnio u vezi sa detaljima tvoje biografije ne mogu ništa povezati jedno sa drugim.No kako smatram da to i nije od nekog značaja neću se više nepotrebno skoncentrisavati na to.Umesto toga hajde napiši šta misliš o ...velikom božijem čudu u Šumadiji...

Dogodilo se...veliko božije čudo u Šumadiji...Da li verujete u to...

Na stablu starog jasena,u radničkoj koloniji u Rudovcima kod Lazarevca pojavila se presveta Majka Bogorodica.To je prva primetila neka Mirjana Redjepović a mesni pop je konstatovao da se najverovatnije radi o Bogorodici.Ta slika najverovatnije Bogorodice
urezala se je posle velikog nevremena i velike grmljavine...naravno bez svedoka.

Thumb_rudovci%20ikona%201%20foto%20ivan%20medjedovic.jpg

To je objavljeno,ovde...http://www.politika.rs/rubrike/Beogr...rodica.sr.html

Istini za volju zvanični predstavnici crkve nisu izneli tvrdnju da se baš radi o Bogorodici ali je saopšteno da se radi o nekom od svetaca.Malo je zanimljivo da se je to dogodilo u radničkoj koloniji ali... to je verovatno bog hteo da to bude tu a ne recimo u centru Lazarevca.

A mene posebno interesuje zašto se je taj lik Bogorodice ili nekog sveca a što će se naknadno utvrditi koji je,urezao baš na stablu DRVETA a ne recimo na nekom okolnom zidu neke gradjevine ili same crkve.

A zanimljivo je zašto je taj lik urezan u vreme grmljavine a u vezi sa Ilijom gromovnikom iOgnjenom Marijom...

Da malo pripomognem...drvo je imalo svoje izuzetno mesto u kultu drveta i obožavanju istog kod nekih naroda u nekoj mitologiji...trenutno sam zaboravio u kojoj i čijoj.
felix.gif

the-tree-hugger
Ne.Ne mogu da se složim sa ovim.Jedini uslov i jedini kriterijum za ono...biti pravi Srbin...jeste samo ono...biti pravi vernik.Sve drugo nije relevantno.
felix.gif

biti pravi srbin jeste dati svoj maksimum, biti najbolji, biti obrazovan, pismen, recit, kulturan, razuman i iole ljubazan.
jedino tako mozes pomoci svojoj zemlji, a ne slepom verom u Boga.
Bez obzira sto verujuce ljude vodi taj hriscanski moral, smatram da cim se tom sistemu nadje fatalna mana i bude odbacen, pocece haos. zato je jako bitno biti posten zbog sebe a ne zbog bogobojazljivosti.

Zazijavalo

Ne mogu da verujem da zazijaizam nema tumačenje o velikom božijem čudu u Rudovcima kod Lazarevca.Grmelo bre puno i u drvetu se ''izrezbarilo''...
felix.gif

Eh, čekam stručan svet da kaže. Ja vidim na slici da je osvanula i ikona i to ukrašena peškirom. Valjda znaju gde su obesili i zašto.

Daklem, visoko listopadno drveće cenjeno je kod svih evropskih naroda. I danas ima oni hrastovi "zapisi" po srpskim selima.
Kažu da drvo svojim korenom, odnosno krošnjom, spaja podzemni i nebeski svet. Može se reći da je kao neki komunikacioni tunel.
Moguće je, dakle, da je taj lik krenuo odozgo na dole, a možda i obrnuto. Ali na sred puta desila se ta grmljavina, sistem je zatajio, pa se zaglavio kao u pokvarenom liftu. :neutral:
I tako, dok onaj u liftu čeka majstora, svraćaju radoznale komšije i dovikuju:
- Pero, možeš li da izađeš?
- Pero, jel te bole noge?
- Pero, šta misliš ko će da pobedi večeras?

Status našeg putnika kroz jasen podjednako je komičan. Zaglavljen u tom trupcu, ne može ni gore ni dole, ruke mu otežale od toliko bespomoćnog višenja u tesnom prostoru, noge odavno ni ne oseća, samo kolena kojima se upire u koru iznutra žare kao đavolje oko, a okolo se sakupio svet i moli se, prenosi onima gore i onima dole želje i pozdrave u nadi da će ih putnik preneti, a on siroma ne mož ni da se počeše po nosu.

Zazijavalo

E to se zove savršenstvo.Savršenstvo tumačenja.I ovde se očito prekida dalje diskutovanje u vezi sa božijim predmetnim božijim čudom.A sada pogledaj i ovo božije čudo koje izgleda ... veoma zanimljivo...čisto zbog zanimljivosti...

Weird_Tree.jpg

Ovo čudo samo po sebi kazuje dovoljno.A za par minuta ću ti postaviti jedno ozbiljnije čudo gde mi je potrebno precizno tumačenje jer meni nije jasno šta je u njemu šta.
felix.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back