VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...

U vezi sa onim što si mi dodatno objasnio u vezi sa detaljima tvoje biografije ne mogu ništa povezati jedno sa drugim.No kako smatram da to i nije od nekog značaja neću se više nepotrebno skoncentrisavati na to.Umesto toga hajde napiši šta misliš o ...velikom božijem čudu u Šumadiji...

Dogodilo se...veliko božije čudo u Šumadiji...Da li verujete u to...

Na stablu starog jasena,u radničkoj koloniji u Rudovcima kod Lazarevca pojavila se presveta Majka Bogorodica.To je prva primetila neka Mirjana Redjepović a mesni pop je konstatovao da se najverovatnije radi o Bogorodici.Ta slika najverovatnije Bogorodice
urezala se je posle velikog nevremena i velike grmljavine...naravno bez svedoka.

Thumb_rudovci%20ikona%201%20foto%20ivan%20medjedovic.jpg

To je objavljeno,ovde...http://www.politika.rs/rubrike/Beogr...rodica.sr.html

Istini za volju zvanični predstavnici crkve nisu izneli tvrdnju da se baš radi o Bogorodici ali je saopšteno da se radi o nekom od svetaca.Malo je zanimljivo da se je to dogodilo u radničkoj koloniji ali... to je verovatno bog hteo da to bude tu a ne recimo u centru Lazarevca.

A mene posebno interesuje zašto se je taj lik Bogorodice ili nekog sveca a što će se naknadno utvrditi koji je,urezao baš na stablu DRVETA a ne recimo na nekom okolnom zidu neke gradjevine ili same crkve.

A zanimljivo je zašto je taj lik urezan u vreme grmljavine a u vezi sa Ilijom gromovnikom iOgnjenom Marijom...

Da malo pripomognem...drvo je imalo svoje izuzetno mesto u kultu drveta i obožavanju istog kod nekih naroda u nekoj mitologiji...trenutno sam zaboravio u kojoj i čijoj.
:bye:
felix.gif

То ипак има добру страну. Самим тим што су то објавиле новине, и што се о томе прича, већ се може сматрати Божјим чудом.

Zazijavalo

Nakon pažljivog posmatranja molim da mi se po zazijavizmu objasni kakvo je čudo i šta je ono što što Pavle drži u levoj ruci.Meni ništa nije jasno.Nisam siguran da li tripujem da vidim simbol nekog nabildovanog tipa sa verovatno mačevima iz ledja.O čemu se tu uopšte radi...

pavle.jpg

felix.gif

vujadin

То ипак има добру страну. Самим тим што су то објавиле новине, и што се о томе прича, већ се може сматрати Божјим чудом.

A isto tako se može smatrati delom nekog šaljivdjije kojem nije bio nikakav problem da to onako na brzaka izrezbari.
felix.gif

BOKYSTAMY

mada nije dobro bas ni u sve verovati, pojavi se nesto odmah se misli da se majka bozija javila, treba se to ispitati pa ako je zaista cudo, neka znaju svi onda .

Izgleda da još uvek nije ispitano niti utvrdjeno o čemu se tu zapravo radi.Cela priča je bila aktuelna nekoliko dana, nema daljeg ispitivanja i sve ostaje stvar izbora u smislu verovanja ili neverovanja.
felix.gif

BOKYSTAMY

Izgleda da još uvek nije ispitano niti utvrdjeno o čemu se tu zapravo radi.Cela priča je bila aktuelna nekoliko dana, nema daljeg ispitivanja i sve ostaje stvar izbora u smislu verovanja ili neverovanja.
felix.gif

А шта мислиш ко би то могао испитати и са каквим апаратима. Или би било боље питати ко је надлежан да то испитује? У том склепаном друштву ће се појављивати више чуда пре него оно постане прихватљиво. Као она композиција Венере и Младог Месеца, пре неколико недеља. Или Очи Св. Николе, на отварању оне Џамије. Систем је чудо. А чудо делује.

U vezi sa onim što si mi dodatno objasnio u vezi sa detaljima tvoje biografije ne mogu ništa povezati jedno sa drugim.No kako smatram da to i nije od nekog značaja neću se više nepotrebno skoncentrisavati na to.

Али због тога нећеш моћи рећи да знаш да знаш све о мени. Сад више не могу рећи да ли си стварно наиван или се тако престављаш?

А шта мислиш ко би то могао испитати и са каквим апаратима. Или би било боље питати ко је надлежан да то испитује? У том склепаном друштву ће се појављивати више чуда пре него оно постане прихватљиво. Као она композиција Венере и Младог Месеца, пре неколико недеља. Или Очи Св. Николе, на отварању оне Џамије. Систем је чудо. А чудо делује.

Priroda nastanka svake rukotvorine može se ustanoviti pažljivim istraživanjem dobijene površine.
Na primer, rezbarenje alatom može se dokazati tragovima koje alat ostavlja.
Obrada šmirglom može se dokazati pomoću mikročestica brusnog sredstva i veziva koje je zaostalo u površinskim slojevima.
Termokompresija se može ustanoviti na osnovu karakterističnih promena površinskih slojeva.
Ovo su samo neke starinske metode. Savremene laboratorije imaju na raspolaganju svakako i modernije tehnike.

Činjenica da nema dalje halabuke jasno govori o prirodi "fenomena". :mrgreen:

vujadin

Zvaničnici crkve su izjavili da će CRKVA to da ispita a ispitivanje će da se svede na proučavanje svetih knjiga da bi se konstatovalo koji svetac ima najviše izgleda da mu je lik izrezbaren na onom drvetu.A u potpunosti se slažem sa tobom da je sistem ...čudo...koje deluje.To si veoma lepo rekao i to mi se veoma dopada.

U vezi sa onim što si mi dodatno objasnio u vezi sa detaljima tvoje biografije ne mogu ništa povezati jedno sa drugim.No kako smatram da to i nije od nekog značaja neću se više nepotrebno skoncentrisavati na to.Али због тога нећеш моћи рећи да знаш да знаш све о мени. Сад више не могу рећи да ли си стварно наиван или се тако престављаш?

Dragi vujadine,nemam nikakve potrebe da znam ...sve o tebi...jer me prvenstveno interesuje tvoje razmišljanje i ono što ga takvim determiniše.
felix.gif

Zazijavalo

Priroda nastanka svake rukotvorine može se ustanoviti pažljivim istraživanjem dobijene površine.
Na primer, rezbarenje alatom može se dokazati tragovima koje alat ostavlja.
Obrada šmirglom može se dokazati pomoću mikročestica brusnog sredstva i veziva koje je zaostalo u površinskim slojevima.
Termokompresija se može ustanoviti na osnovu karakterističnih promena površinskih slojeva.
Ovo su samo neke starinske metode. Savremene laboratorije imaju na raspolaganju svakako i modernije tehnike.

Činjenica da nema dalje halabuke jasno govori o prirodi "fenomena"

Ovde se nema šta ni dodati niti oduzeti.

A da mi neko objasni šta je ovo u levoj ruci...

pavle.jpg

felix.gif

vujadin

Zvaničnici crkve su izjavili da će CRKVA to da ispita a ispitivanje će da se svede na proučavanje svetih knjiga da bi se konstatovalo koji svetac ima najviše izgleda da mu je lik izrezbaren na onom drvetu.A u potpunosti se slažem sa tobom da je sistem ...čudo...koje deluje.To si veoma lepo rekao i to mi se veoma dopada.

Dragi vujadine,nemam nikakve potrebe da znam ...sve o tebi...jer me prvenstveno interesuje tvoje razmišljanje i ono što ga takvim determiniše.
felix.gif

Па једно време си тако постављао питања, е сад ако је то било због неког другог разлога, ја нисам крив за твоје не знање.

vujadin

Па једно време си тако постављао питања, е сад ако је то било због неког другог разлога, ја нисам крив за твоје не знање.

Vujadine ćoveče...o kakvom mom ne znanju pričaš.Nisam ja u ime crkve izjavio da će se sve to ispitati kada se detaljno ''protumači'' da bi to bilo obelodanjeno u medijima.To su učinila ovlašćena crkvena lica.A kakve veze imam ja i bilo kakvo znanje ili ne znanje sa činjenicom da je od strane crkve na tu priču kao čudu božijem,stavljena tačka.

Znaš li onu narodnu...''svakog gosta tri dana dosta''...E ta priča je u tom fazonu.Par dana se pričalo i od tada se to više ne spominje.Nemam pojma vujadine šta si ti očekivao od mene...da budem potparol crkve...ili boga..pa da ti o tom ''velikom božijem čudu'' pričam onako kako bi tebi bilo prihvatljivo.

A kako ja u svom dvorištu imam jedno stablo sa trešnjom jednu noć bih mogao izrezbariti nešto onako da na nešta nejasno liči pa ostaviti nekoliko dana da malo zastari i onda se pobrinuti da to VIDI jedna starija žena koja redovno ide u crkvu i bilo bi ono...božije čudo u Užicu...To bi objavile novine,pričalo bi se o tome nekoliko dana.

A ti bi u takvo čudo...naravno verovao...:bye:
felix.gif

Zazijavalo

Čudi me da ne vidiš.
To ti je onaj morž sa reklama za EVA sardine. Samo je prešao na po šest maslina na dan, pa je malo doterao liniju

Kako sam ja ćovek u godinama po neki put je potrebno da me neko malo uputi u kom ''pravcu'' treba da gledam.A vide li ono najnovije čudo što je postavio Jacob...A ne mogu rečima opisati koliko sam nestrpljiv da pročitam o kojem se tu ''svetom'' liku radi.
felix.gif

Zazijavalo

Kako sam ja ćovek u godinama po neki put je potrebno da me neko malo uputi u kom ''pravcu'' treba da gledam.A vide li ono najnovije čudo što je postavio Jacob...A ne mogu rečima opisati koliko sam nestrpljiv da pročitam o kojem se tu ''svetom'' liku radi.
felix.gif

Misliš ovaj sveti smajli? :lol:

To nas neko odozgo merka pa mu smešno. Sve se misli - ni rukama ne možete da mašete ovako ko mi tice, a kako mislite da se uspetrečite ovde gore kad ni ruku ne budete imali.? :D

Zazijavalo

Misliš ovaj sveti smajli?

To nas neko odozgo merka pa mu smešno. Sve se misli - ni rukama ne možete da mašete ovako ko mi tice, a kako mislite da se uspetrečite ovde gore kad ni ruku ne budete imali.?

To se sada pojavljuje kao ... problem.U božijem planu verovatno je predvidjeno kako će se putovati tamo gore...Verovatno je zamišljen i neki ''organizovani prevoz''.Znaš ono,kada se svi umrli podignu,vaskrsnu moraće biti neki organizovan prevoz i verovatno besplatan i u jednom pravcu. Ili će to možda biti stvar tipa...kako se ko snadje.
felix.gif

Zazijavalo

To se sada pojavljuje kao ... problem.U božijem planu verovatno je predvidjeno kako će se putovati tamo gore...Verovatno je zamišljen i neki ''organizovani prevoz''.Znaš ono,kada se svi umrli podignu,vaskrsnu moraće biti neki organizovan prevoz i verovatno besplatan i u jednom pravcu. Ili će to možda biti stvar tipa...kako se ko snadje.
felix.gif

Ja mislim da će svaka duša da dobije balonče. Neko plavo, a neko roza. I tako će se izdizati dok balonče ne pukne, a dalje... pešice.
I biće dobro da se potrči, jerbo se lako mogu poljubiti vrata sa natpisom "popunjeno do sledeće apokalipse".

Zazijavalo

Ja mislim da će svaka duša da dobije balonče. Neko plavo, a neko roza. I tako će se izdizati dok balonče ne pukne, a dalje... pešice.
I biće dobro da se potrči, jerbo se lako mogu poljubiti vrata sa natpisom "popunjeno do sledeće apokalipse".

A kako kažu da svaki čovek na zemlji ima svog andjela-zaštitnika da li postoji mogučnost da se napravi neka ''šema'' za ono...preko reda...Zamisli da se mora čekati neka sledeća apokalipsa...bilo bi malo ... dosadno.
felix.gif

Zazijavalo

A kako kažu da svaki čovek na zemlji ima svog andjela-zaštitnika da li postoji mogučnost da se napravi neka ''šema'' za ono...preko reda...Zamisli da se mora čekati neka sledeća apokalipsa...bilo bi malo ... dosadno.
felix.gif

Ovo bi moglo biti malo rizično.
Ja sam čuo o nekakvom pijanici koji je doživeo prosvetljenje za barskim pultom. I tako je video jednog snuždenog prijašina sa krilima.
- Ko si ti?
- Ja sam tvoj anđeo zaštitnik.
- Zašto te do sada nisam video?
- Štitio sam nekog drugog.
- I zašto ga više ne štitiš?
- Nisam se baš najbolje snašao... :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back