VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mojsije bio Esen samo zbog toga što esen znači ...blag i milostiv..
Ne samo zbog znacenja reci, nego zato sto je takav bio po nacinu zivota, tj. ziveo je po Bozijem Zakonu.

Bio je i Isus blag i milostiv...zaključak...Isus je bio Esen...
Prvo, bio je blag i milostiv samo ako nije krsio Bozije Zapovesti koje se odnose na odnos sa drugima, a po "kanonskim" jevandjeljima je krsio te zapovesti. Ako su Ebioniti ispravni Isusovi ucenici i ako je ono sto su oni zapisali o njemu istina, onda Isus i jeste bio Esen.

Znači po tvom verovanju Biblija treba da bude samo ono...10 božijih zapovesti...i sve ostalo su dodali neki jevrejski pisari....
Deset Zapovesti + svi plemeniti stihovi. Ovi ostali stihovi, koji se kose sa 10 Zapovesti su dodali neki kasniji pisari.

A ono...I vide Bog da je dobro...iz knjige Postanak...
Pa dobro je to sto svet nije savrsen.

Deset Zapovesti + svi plemeniti stihovi. Ovi ostali stihovi, koji se kose sa 10 Zapovesti su dodali neki kasniji pisari.

Kako no bejaše...Zlatni stihovi Pitagore a ovde...plemeniti stihovi Isusovi (oni iz besede na gori)

A ovo ...10 zapovesti + stihovi na gori biva ...učenje verske zajednice koja se naziva...zaboravih u trenutku...A osnivačica učenja koje slediš prvobitno je svoj pokret nazvala...''Isus Hristova Misija vraćanja u Otadžbinu''...

I opet zaboravih kako se taj pokret naziva danas...:think:

Kada pročitah ovo...

''Osim ako nije luda, strastvena i posebna, ljubav je gubljenje vremena. U životu ima previše prosečnih stvari. Ljubav ne bi trebala biti jedna od njih.''

razmišljah i nešto nisam načisto sam sa sobom šta bih mislio o ovom...

Kako vama ovo zvuči...:think:

Zvuči kao romantično, nedozrelo propovedanje nezadovoljne i iskompleksirane osobe.

Zdravo, jerohinac :D

Ma baš ti je argument...ma idiiii..
Čovek je lepo pitao za mišljenje, ja sam odgovorila. Ti nisi. Nego si se nakačio na moj post. Ili uđi u diskusiju, ili nemoj, ta sitna podbadanja su ku.rvinski fazon.

A ti si ušla u diskusiju s argumentom??
Naljepila si to što sam ja sada tebi naljepio i sad kažeš zapravo sama sebi da si kurvanski fazon upotrebila...

A ti si ušla u diskusiju s argumentom??
Naljepila si to što sam ja sada tebi naljepio i sad kažeš zapravo sama sebi da si kurvanski fazon upotrebila...

Čovek je pitao kako zvuči, ja sam odgovorila. Da je on nastavio priču, ja bih navela argumente. Ajd sad mi se skini sa tim glupavim fazonima. Na ovoj temi je atmosfera toliko učmala već neko vreme, zato i ne dolazim. A pitanje i da li ću više. Doviđenja, prijatno.

Dju ...da li si to ti...

A kada kažeš tako, da li to u prevodu znači da si ti pored svih prosečnih stvari zadovoljna i ...prosečnom ljubavlju...onako, reda radi...:think:

Prvo, mislim da ni jedna ljubav nije prosečna i ne može to da bude. Svaka ljubav je posebna i samim tim nije prosečna. Problem je što ljudi vole dramu, vole da to stalno nešto puca na sve strane, da to sve ide kao mahnito, strastveno...i onda to nazivaju ljubavlju. To meni nije ljubav.

Jerohinac, ne mogu stvarno više o venusu, veri, bibliji, stvarno mi to više nije zaanimljivo, a i proredila nam se ekipa. Ali ajd, sad ću da ti odgovorim na ovo prethodno. Volim ja s tobom da ćaskam...

Kada svratiš ovde zasigurno nećemo pričati o bibliji ( ima tema za to) .

A šta misliš o ovom. Da li je bogat onaj čovek koji može izbrojati neku sumu novca ili onaj koji kada zbog neke muke zaplače ...može prebrojati dovoljno ruku koje će se pružiti da mu suzu obrišu...:think:

Kada svratiš ovde zasigurno nećemo pričati o bibliji ( ima tema za to) .

A šta misliš o ovom. Da li je bogat onaj čovek koji može izbrojati neku sumu novca ili onaj koji kada zbog neke muke zaplače ...može prebrojati dovoljno ruku koje će se pružiti da mu suzu obrišu...:think:

Zavisi koliko često plače :D Pa bogati su i jedan i drugi, ali na različitim ravnima. Najbolje je kad si bogat u obe te ravni :D

Kada pročitah ovo...

''Osim ako nije luda, strastvena i posebna, ljubav je gubljenje vremena. U životu ima previše prosečnih stvari. Ljubav ne bi trebala biti jedna od njih.''

razmišljah i nešto nisam načisto sam sa sobom šta bih mislio o ovom...

Kako vama ovo zvuči...:think:

Tko to ima sretnik je...

Ali moram u grad idem ili ne moram??

Eto me tu sam nazad.

Moram u grad ipak...

Dobro. A sada. Ako potrebu možemo da podvedemo pod nešta od čega je čovek zavisan...da li to znači da smo zavisnici od ljubavi...:think:

Pa ne znam, ne bih baš rekla zavisnici, jer zavisnost je nešto što vlada tobom i krivi ti percepciju, ne mislim da to ljubav radi. S druge strane, imaš ljude koji prosto nemaju takvu potrebu, koji su sami sebi dovoljni. Šta ti ga znam, sve je to individualno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back